Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκανδαλίδης: Θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος
  • [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ.Πέτρου Ράλλη
  • [03] Καραμανλής για τα ελληνοτουρκικά
  • [04] Κίνα: Μοιραία πυρκαγιά για εννέα

    [01] Σκανδαλίδης: Θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/2/2002 11:20:00 πμ

    Αλλαγή του εκλογικού νόμου εντός της τετραετίας με στόχο τη διευκόλυνση ευρύτερων πολιτικών συμμαχιών, προαναγγέλει με με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης. Ο υπουργός Εσωτερικών μιλά ακόμα για το "πόθεν έσχες" και την πορεία της κυβέρνησης, ενώ προαναγγέλλει αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, διευκρινίζοντας ότι θα καταργηθεί η επετηρίδα των δημοσίων υπαλλήλων.

    Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν επεξεργάζεται καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου, ωστόσο, αυτό θα γίνει εντός της τετραετίας "για λόγους ποιότητας της δημοκρατίας, για να χρησιμοποιήσω μια προσφιλή έκφραση του κ. Κ.Καραμανλή". "Ο εκλογικός νόμος οφείλει να είναι δικαιότερος και να ανοίγει το δρόμο σε ευρύτερες πολιτικές και προγραμματικές συμπράξεις, αλλά πάνω από όλα να χτυπά τη βάση της αναξιοπιστίας της πολιτικής, να ανατρέπει την όποια αίσθηση διαπλοκής ή σύμφυσης συμφερόντων" σημείωσε.

    Σχετικά με το "πόθεν έσχες" των πολιτικών δηλώνει: "Το θέμα δεν είναι από ποιον και τι κληρονόμησες ή σε ποιον το αποδίδεις. Το θέμα είναι από χρόνο σε χρόνο τι αλλάζει στα περιουσιακά σου στοιχεία και τους τραπεζικούς σου λογαριασμούς και αυτό οφείλεις όχι μόνο να το δικαιολογήσεις, αλλά και να αποκαλύψεις κρυφές και φανερές πηγές."

    Αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης σχετικά με την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ο κ. Σκανδαλίδης προαναγγέλλει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία χιλίων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλη τη χώρα, την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας του ΑΣΕΠ σχετικά με την υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη, το τέλος των "στημένων υπηρεσιακών συμβουλίων", την αποζημίωση του κράτους στον πολίτη καθώς και ένα πραγματικό Βαρόμετρο που θα ελέγχει την ποιότητα, θα αξιολογεί το έργο, θα επισημαίνει τα προβλήματα και θα τεκμηριώνει λύσεις που απαιτούνται σε καθημερινή βάση.

    Σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι "δεν ζούμε μέρες Ιουνίου" και απορρίπτει κατηγορηματικά την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί ήττα στις δημοτικές εκλογές. "Οι τοπικές εκλογές, τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω μπορεί να κερδίσει και θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι εθνικό δημοψήφισμα, είναι ανάδειξη τοπικών ηγεσιών".

    Τέλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνει ότι η καθολική αντίδραση των κομμάτων δεν προστάτευε τη χώρα από τις πρόωρες εκλογές, αλλά το πρόσωπο και το θεσμό.

    [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ.Πέτρου Ράλλη

    10/2/2002 10:04:00 πμ

    Διακόπτεται έως τη μία το μεσημέρι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, στο ύψος της Λεωφόρου Κηφισού, μόνο για όσους κινούνται κάτω από τη γέφυρα.

    Οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί, και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

    [03] Καραμανλής για τα ελληνοτουρκικά

    10/2/2002 10:34:00 πμ

    Αποκλειστικά στα εθνικά θέματα και κυρίως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρεται σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, λέγοντας ότι στόχος της Αγκυρας είναι η ανατροπή του καθεστώτος του Αιγαίου. Ο κ. Καραμανλής ζητεί όπως η ελληνική Βουλή στην περίπτωση που "μπλοκαριστεί η ένταξη της Κύπρου το 2003, να θέσει βέτο συνολικά στη διεύρυνση". Επίσης καλεί την κυβέρνηση να επιδιώξει την αναθεώρηση επί το αυστηρότερο των κριτηρίων της Κοπεγχάγης. "Δεν μπορεί, τονίζει, μια χώρα που απειλή με χρήση βίας να θεωρείται χώρα ευρωπαϊκής προοπτικής". Αποφεύγει ωστόσο να αποδώσει στην κυβέρνηση προθέσεις για το ότι δεν φρόντισε να δημιουργήσει πλαίσιο φραγμών στις τουρκικές επιδιώξεις.

    [04] Κίνα: Μοιραία πυρκαγιά για εννέα

    10/2/2002 11:17:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο της επαρχίας Χενάν όταν ένας πελάτης δοκίμασε ένα πυροτέχνημα που μόλις είχε αγοράσει από έναν πάγκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα της Κίνας. Από το αναμμένο πυροτέχνημα πήραν φωτιά και τα υπόλοιπα που βρίσκονταν στον πάγκο, στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου της πόλης Ξινγκιάνγκ ενώ προκλήθηκε έκρηξη στην αποθήκη πυροτεχνημάτων, στο δεύτερο όροφο του κτηρίου.

    Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα στον τρίτο και στον τέταρτο όροφο και πολλά από τα άτομα που βρίσκονταν εκεί δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως. Το πρακτορείο ανέφερε ότι ήταν δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά λόγω έλλειψης νερού.

    Ενας αξιωματούχος της πόλης που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι εννέα αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί στα αίτια του δυστυχήματος, τονίζοντας ότι διεξάγεται ακόμη έρευνα.

    Ατυχήματα κατά την κατασκευή ή τη χρήση πυροτεχνημάτων στην Κίνα σημειώνονται πολύ συχνά την περίοδο που γιορτάζεται η κινεζική Πρωτοχρονιά που φέτος πέφτει στις 12 Φεβρουαρίου.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τσάινα Ντέιλι" στις 5 Φεβρουαρίου εξερράγη κατά λάθος μία βόμβα που είχαν κατασκευάσει έφηβοι με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα κτήριο και να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι στην περιοχή του Γκουανξί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 February 2002 - 9:53:50 UTC