Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγροτικό: Εν αναμονή των εξελίξεων
  • [02] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στη Συρία
  • [03] Αναταραχή στο χώρο της παιδείας
  • [04] Στη Βρετανία ο κ. Καραμανλής
  • [05] Διαμαρτυρία για την διάσωση του Σαρωνικού
  • [06] Συνέντευξη Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά
  • [07] Φονικός σεισμός στη Τουρκία
  • [08] Πολύνεκρο δυστύχημα στις Φιλιππίνες
  • [09] Σε αδιέξοδο η σύνοδος στο Μόναχο
  • [10] Αιματηρές συγκρούσεις στη Νιγηρία
  • [11] Υποχρέωση των ισχυρών η ανακούφιση των φτωχών
  • [12] Επίθεση ανταρτών στην Αλγερία
  • [13] Αυξήσεις σύγκλισης με ΕΕ ζητά η ΓΣΕΕ
  • [14] Νέα παράταση στη πώληση της Ολυμπιακής
  • [15] ''Κόλλησε'' ο Ολυμπιακός στο ''Καυταντζόγλειο''
  • [16] Ο Γκούμας ''λύτρωσε'' τον ΠΑΟ στο 90΄
  • [17] Εντυπωσιακή νίκη της ΑΕΚ επί του Ιωνικού
  • [18] Ξέσπασε στο Β΄ημίχρονο η Ξάνθη
  • [19] Νίκη ''θρίλερ'' του ΟΦΗ στη Καισαριανή
  • [20] Ενημέρωση ΔΟΕ απο την κ. Αγγελοπούλου
  • [21] Αποτελέσματα Β΄Εθνικής

    [01] Αγροτικό: Εν αναμονή των εξελίξεων

    3/2/2002 6:10:00 μμ

    Την συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι συντονιστικές επιτροπές των αγροτών Μακεδονίας-Θράκης, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι ωριαίοι αποκλεισμοί της εθνικής στα Τέμπη και σε αλλά κομβικά σημεία της Μακεδονίας. Την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων αναμένει το Υπουργείο Γεωργίας προκειμένου να προχωρήσει στην τελική ανακοίνωση της τιμής του βαμβακιού.

    Στην έκθεση ''Agrotika 2002'' ο κ. Δρυς

    Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης "Agrotika 2002" ο Υπουργός Γεωργίας Γεώργιος Δρυς τόνισε, ότι με βάση την παραγωγή οι βαμβακοπαραγωγοί πρέπει να λάβουν επιπλέον 72 δραχμές το κιλό που στην περίπτωση όμως που αυξηθεί η ποσότητα η επιδότηση ανά κιλό μειώνεται.

    Ο κ. Δρυς ανέφερε ότι "το βαμβάκι είναι ένα από τα καλύτερα προστατευόμενα προϊόντα" σημειώνοντας ότι ήδη έχουν επιχορηγηθεί στον ΕΛΓΑ κονδύλια ύψους 40 δισ. δρχ. ενώ αναμένεται να σταλεί για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αίτημα για την καταβολή επιπλέον αποζημιώσεων της τάξης των 50 δισ. δραχμών.

    Για εμπαιγμό των αγροτών από την κυβερνηση εκανε λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Γεωργίας της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος ο οποίος μαζί με κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε τους χώρους της "Agrotika 2002".

    Αύριο αντιπροσωπείες των αγροτών αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ , όπου και θα συζητήσουν εκτενώς το θέμα της τιμής του βαμβακιού. Ο διάλογος με τους αγρότες θα ξεκινήσει από μηδενική βάση τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Γεωργίας.

    Χθες οι δύο υφυπουργοί Γεωργίας κκ Αργύρης και Χατζημιχάλης, καθώς και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης επισκέφθηκαν τα Τέμπη και τον Τύρναβο και συζήτησαν με τους αγρότες το θέμα των αποζημιώσεων από την πρόσφατη κακοκαιρία.

    [02] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στη Συρία

    3/2/2002 11:48:00 μμ

    Δεύτερη μέρα σήμερα της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Kωστή Στεφανόπουλου στη Δαμασκό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Αντιοχείας όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και είχε συνάντηση με τον πατριάρχη Ιγνάτιο. Στη συνέχεια, ο κ. Στεφανόπουλος είχε συναντήσεις με τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Συρίας και τον Πρόεδρο της Βουλής, μετά τις χθεσινές ιδιαίτερα εποικοδομητικές συνομιλίες του με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ.

    Διεύρυνση σχέσεων Ελλάδας-Συρίας

    Στη χθεσινή του ομιλία ο κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη βία στη Μέση Ανατολή και τους κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που αυτή ενέχει, και κάλεσε όλες τις πλευρές να εφαρμόσουν τις προτάσεις της διεθνούς κοινότητας για ειρήνευση στη περιοχή.

    Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκάλεσε τον Σύρο ομόλογό του να επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα ενώ στην κοινή συνέντευξή τους, εξέφρασαν την πολιτική βούληση να διευρυνθούν περισσότερο οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και να υπογραφούν συμφωνίες για την αποφυγή διπλής φορολογίας αλλά και για την προστασία των επενδύσεων.

    [03] Αναταραχή στο χώρο της παιδείας

    3/2/2002 2:20:00 μμ

    Συνεχίζεται η αναταραχή στο χώρο των ΤΕΙ, ενώ αύριο η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού θα πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο, όπου αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το αν θα συνεχισθούν ή όχι οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ διαμαρτυρόμενη για τις νέες ρυθμίσεις αξιολόγησης.

    Η Διδασκαλική Ομοσπονδία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας με αιτήματα που θα αφορούν κυρίως την αναμόρφωση της μισθολογικής κατάστασης.

    Τέλος, οι ιδιοκτήτες των εκπαιδευτηρίων αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αλλά να προσφύγουν σε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο βάζει πλαφόν στις απολύσεις των εκπαιδευτικών.

    [04] Στη Βρετανία ο κ. Καραμανλής

    3/2/2002 6:06:00 μμ

    Στο Εδιμβούργο βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ αύριο αρχίζει την επίσημη επίσκεψή του στο Λονδίνο. Το μεσημέρι ο κ Καραμανλής θα έχει συνάντηση με το προεδρείο των Ελλήνων εφοπλιστών, στο "Μπόλτικ εξτσέιντς" στο Σίτι, όπου και θα του παραθέσουν γεύμα. Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί στη Βουλή με τον αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος Ιαν Ντάνκαν Σμίθ, και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

    Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Καραμανλή στο Λονδίνο περιλαμβάνει επίσης και συνάντηση με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεγάλη Βρετανία.

    Μετά τις συναντήσεις αυτές ο κ. Καραμανλής και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Θ. Ρουσόπουλος που τον συνοδεύει θα επιστρέψουν στο Εδιμβούργο. Την Τρίτη θα έχει συνάντηση εκεί με τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών της Βρετανίας και πρόεδρο τώρα του συντηρητικού κόμματος στη Σκωτία Μάλκομ Ρίφκιν .

    Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Καραμανλής θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο τουΕδιμβούργου και το θέμα της ομιλίας του θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια.

    [05] Διαμαρτυρία για την διάσωση του Σαρωνικού

    Πηγή: ΑΠΕ 3/2/2002 3:18:00 μμ

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της τσιμεντοποίησης και της εντατικής εμπορικής εκμετάλλευσης των ακτών του Σαρωνικού, διοργάνωσε το μεσημέρι στην παραλία Αλίμου και στην Ακτή του ΕΟΤ Βουλιαγμένης η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της Παραλίας Σαρωνικού.

    Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής με συνθήματα, πανό και φυλλάδια κατήγγειλαν ως παράνομη την παράδοση των δύο ακτών για ανάπλαση από την εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, ενώ εξέφρασαν έντονους φόβους για την "παρόμοια μοίρα" των ακτών Βούλας, Βάρκιζας.

    Οπως δήλωσαν τα μέλη της επιτροπής ο αγώνας θα κλιμακωθεί με κινητοποιήσεις και κάθε ένδικο μέσον ώστε να ακυρωθούν οι επίσημες συμβάσεις. Επίσης, θα προχωρήσουν σε κατάθεση καταγγελίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] Συνέντευξη Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά

    3/2/2002 1:53:00 μμ

    Την παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προτείνει, για άλλη μία φορά, στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής" συμπληρώνει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν βελτιωθεί σημαντικά αλλά η πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από την επίλυση του Κυπριακού και από την εγκατάλειψη της επιθετικότητας από τη γειτονική χώρα.

    [07] Φονικός σεισμός στη Τουρκία

    3/2/2002 6:44:00 μμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα το πρωί τη δυτική Τουρκία, η οποία, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων και τον τραυματισμό 150. Το επίκεντρο της δόνησης, εντοπίζεται στην πόλη Μπολβαντίν, 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αγκυρας. "Πολύ σοβαρή" χαρακτήρισε την κατάσταση ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ ο οποίος μετέβη στην πληγείσα περιοχή ενώ στην Τουρκική Πρωτεύουσα ήδη έχει συσταθεί κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

    Ισχυρός μετασεισμός και κατέρρευση κτιρίων

    Την κύρια δόνηση διαδέχθηκε ισχυρός μετασεισμός 5,6 Ρίχτερ.

    Εντεκα άνθρωποι έχουν θαφτεί στα ερείπια και 150 κατοικίες έχουν καταρρεύσει στην περιοχή της μικρής πόλης Μπολβαντίν, όπου εντοπίστηκε και το επίκεντρο του σεισμού.

    Δέκα άνθρωποι βρίσκονται επίσης θαμμένοι στα ερείπια σπιτιών στο Σουλταντατζί, όπου 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, επισημαίνει η ίδια πηγή. Στο βόρειο τμήμα της πόλης Σουλταντατζί δημιουργήθηκε ρωγμή μήκους περίπου 30 χιλιομέτρων. Ομάδες σωστικών συνεργείων που έχουν σπεύσει στο Σουλταντατζί προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα θύματα.

    Μονάδα κινητού νοσοκομείου εγκαταστήθηκε στο Μπολβαντίν για τη νοσηλεία αυτών που έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

    Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στην Κωνσταντινούπολη η οποία απέχει κάπου 500 χλμ από την σεισμόπληκτη περιοχή, καθώς και στις κεντρικές και βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.

    Το Μπολβαντίν, βρίσκεται πάνω σε ενεργή σεισμογενή ζώνη. Τον Οκτώβριο του 1995 ισχυρή σεισμική δόνηση κατέστρεψε την πόλη Ντινάρ και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 75 ανθρώπων.

    Σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας η Ελλάδα

    Tην αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της χώρας μας στο δοκιμαζόμενο από τον σεισμό τουρκικό λαό και στην Τουρκική Κυβέρνηση, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, ο Πρέσβης μας στην Αγκυρα κ. Κοραντής επικοινώνησε με το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και τον βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιλκίν και εξέφρασε την διαθεσιμότητα και την ετοιμότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

    Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τη χώρα μας

    Καμία συσχέτιση με τους πρόσφατους σεισμούς στον ελληνικό χώρο, δεν έχει σύμφωνα με τον καθηγητή Βασίλη Παπαζάχο, ο σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία , και ούτε αναμένεται επηρεασμός του ελληνικού χώρου απ αυτόν.

    Πολύ μικρή η πιθανότητα να επηρεάσει τη χώρα μας η σεισμική δόνηση λόγω του μεγέθους της , δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

    [08] Πολύνεκρο δυστύχημα στις Φιλιππίνες

    3/2/2002 11:43:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα σε ορεινή περιοχή στις βόρειες Φιλιππίνες, στην πόλη Μποκόντ, 210 χιλιόμετρα βόρεια της Μανίλα. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, κατάφεραν να ανασύρουν από τα συντρίμμια του οχήματος 18 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος έξι μηνών.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αμυνας, το λεωφορείο κατευθυνόταν στο Καμπαγιάν αλλά ξέφυγε από την πορεία του σε ένα χωματόδρομο και γκρεμίστηκε στη χαράδρα. Τα σωστικά συνεργεία, αστυνομικοί και εθελοντές βρίσκονται ακόμη στην περιοχή και ερευνούν αν υπάρχουν παγιδευμένοι επιβάτες κάτω από τα συντρίμμια του οχήματος, ενώ μέχρι στιγμής, τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

    [09] Σε αδιέξοδο η σύνοδος στο Μόναχο

    Πηγή: NET 105,8 fm 3/2/2002 7:31:00 μμ

    Ισχυρές διαφορές σημειώθηκαν ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους ευρωπαίους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ασφάλειας, οι εργασίες της οποίας έληξαν σήμερα στο Μόναχο. Οι διαφορές, αφορούν κυρίως τους μελλοντικούς στόχους του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, αλλά και τη μεταφορά νέων πολεμικών τεχνολογιών, από την Αμερική στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πάντως, οι αστυνομικές αρχές σε μια πρωτοφανή επιχείρηση σκούπας, προέβησαν στη σύλληψη οκτακοσίων διαδηλωτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ηλικίας μικρότερης των 18 ετών.

    [10] Αιματηρές συγκρούσεις στη Νιγηρία

    Πηγή: NET 105,8 fm 3/2/2002 4:39:00 μμ

    Στη Νιγηρία, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις εθνικιστικές συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες και συνεχίστηκαν και σήμερα γύρω από το τέμενος στη συνοικία Ιντι-Αράμπα σε προάστιο του Λάγος , ανάμεσα σε μέλη της φυλής Χαούσα που είναι στην πλειοψηφία τους Μουσουλμάνοι και της φυλής Γιορούμπα που είναι Χριστιανοί. Χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τις εστίες τους, φοβούμενοι μεγαλύτερη κλιμάκωση της βίας. Οι συγκρούσεις είχαν διακοπεί χθες το βράδυ, αλλά σήμερα το πρωί ξανάρχισαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση μοιάζει τώρα να έχει σταθεροποιηθεί, αλλά εξακολουθεί να είναι τεταμένη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια για την έναρξη των συγκρούσεων.

    [11] Υποχρέωση των ισχυρών η ανακούφιση των φτωχών

    3/2/2002 1:52:00 μμ

    Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Ν. Υόρκης υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι πλούσιες χώρες οφείλουν να αναλάβουν μεγαλύτερες δεσμεύσεις ώστε να ξεφύγουν από τη φτώχεια δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο, ο ιδιοκτήτης της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για θέματα ανάπτυξης και πρώην πρόεδρος του Μεξικού Ερνέστο Ζεντίγιο.

    Απαραίτητες οι συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης των φτωχών χωρών

    Ο Iρλανδός τραγουδιστής Μπόνο μετέφερε στο Φόρουμ τη φωνή των αντιπάλων της παγκοσμιοποίησης, ζητώντας από τους ισχυρούς του κόσμου συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της ανισότητας και του AIDS και τόνισε ότι υπάρχει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στον κόσμο.

    Ο πρόεδρος της "Μέριλ Λίντς" και πρώην διοικητής της κρατικής τράπεζας του Ισραήλ, Τζέικομπ Φρένκελ, προέβλεψε μιλώντας από το βήμα του Φόρουμ ότι "Η ιστορία του κόσμου αυτόν τον χρόνο θα είναι η ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών: είναι η ατμομηχανή του κόσμου".

    Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Πολ Ο'Νιλ υποστήριξε ότι το πιο σημαντικό στον αγώνα κατά της φτώχειας είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης των φτωχών χωρών.

    Δίχως φαρμακευτική περίθαλψη το ένα τρίτο των κατοίκων του πλανήτη

    Στο μεταξύ, μη κυβερνητικές οργανώσεις κατήγγειλαν από την πλευρά τους, στη σύνοδο του Κοινωνικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, ότι ένα τρίτο της ανθρωπότητας δεν έχει πρόσβαση στα φάρμακα, ενώ σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής και της Ασίας το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 50%.

    [12] Επίθεση ανταρτών στην Αλγερία

    Πηγή: ΑΠΕ 3/2/2002 1:01:00 μμ

    Σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, Ισλαμιστές αντάρτες, πυροβόλησαν και σκότωσαν 13 αμάχους και τραυμάτισαν πολλούς άλλους σε επιθέσεις που έγιναν αργά χθες τη νύχτα σε δύο περιοχές νότια του Αλγερίου. Όπως μεταδίδει το αλγερινό πρακτορείο, η πρώτη σημειώθηκε στην περιοχή Μεντέα, 75 χλμ από την πρωτεύουσα και η δεύτερη στην περιοχή Μπλίντα, 50 χλμ νότια του Αλγερίου.

    [13] Αυξήσεις σύγκλισης με ΕΕ ζητά η ΓΣΕΕ

    Πηγή: NET 105,8 fm 3/2/2002 4:11:00 μμ

    Αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού, ώστε να γίνει ταχύτερα η σύγκλιση των μισθών με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους, θα διεκδικήσει η ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις, που θα αρχίσουν εντός των προσεχών ημερών, με τους εκπροσώπους των εργοδοτών για την υπογραφή της Νέας Εθνικής Σύμβασης Εργασίας. Εξίσου σημαντικός στόχος των εργαζομένων, είναι η σταδιακή μείωση των σαράντα ωρών εργασίας με στόχο το τριανταπεντάωρο.

    [14] Νέα παράταση στη πώληση της Ολυμπιακής

    3/2/2002 2:48:00 μμ

    Νέα δεκαπενθήμερη παράταση αναμένεται να δοθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στη συνέχιση των διαβουλεύσεων σχετικά με το διαγωνισμό πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αναζητείται μια σίγουρη λύση, που να εμπεδώνει ένα αίσθημα σταθερότητας, συνέχειας και ευθύνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοινοπραξία του αυστραλιανού ομίλου έχει διατυπώσει σχετικό αίτημα για παράταση προκειμένου να προσκομιστούν όλες οι απαραίτητες ρήτρες, που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της νέας επιχείρησης.

    [15] ''Κόλλησε'' ο Ολυμπιακός στο ''Καυταντζόγλειο''

    3/2/2002 7:26:00 μμ

    Νέα αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας της Α΄ εθνικής, καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, όμως πέρασε δεύτερος πίσω από την ΑΕΚ. Ο αγώνας που έγινε στο πλαίσιο της 14ης ημέρας, ήταν συναρπαστικός και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσοι το παρακολούθησαν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν στο 55΄ με πέναλτι του Τζόρτζβιτς, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Εντερσον Φοφόνκα ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

    Οι απουσίες του Γιαννακόπουλου, Μαυρογεννίδη αποδυνάμωσαν τον Ολυμπιακό στη δεξιά πτέρυγα κι αυτό δεν άφησε ανεκμεταλλευτο ο Αγγελος Αναστασιάδης. Ετσι, στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Ηρακλής σφυροκόπησε τους φιλοξενούμενους και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του Εντερσον Φοφόνκα στο 16΄. Ο Βραζιλιάνος με έξοχη κίνηση στην περιοχή, εξουδετέρωσε τον Ελευθερόπουλο όμως η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του διεθνή γκολκίπερ.

    Από το πουθενά ο Ολυμπιακός κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει τα... δοκάρια, αφού εκεί σταμάτησε το δυνατό σουτ του Τζιοβάνι που βρέθηκε σε θέσης βολής στο 21΄. Ο Τάκης Λεμονής, πάντως, είχε εντοπίσει το αμυντικό πρόβλημα της ομάδας του και φρόντισε να το διορθώσει. Η είσοδος του Παρασκευά Αντζα και η μετατόπιση του Κριστιάν Καρεμπέ δεξιά, έφερε άμεσα αποτελέσματα και οι πρωταθλητές πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

    Παρότι δεν δημιούργησαν ευκαιρία, έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν ένα μακρινό σουτ του Νινιάδη στο 44΄ αιφνιδίασε τον Χαλκιά, ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, όμως σώθηκε και πάλι από το δοκάρι.

    Η μάχη συνεχίσθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να χάνει την πρωτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 48΄ ο Αλέξης Αλεξανδρής βρέθηκε σε μια θέση απ΄όπου συνήθως δεν αστοχεί. Ομως, δεν βρήκε σωστά τη μπάλα και το σουτ που επιχείρησε, έφυγε άουτ.

    Στο 52΄ ήταν η σειρά του Ηρακλή να αγγίξει το γκολ, όμως ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος με εκπληκτικό τρόπο, είπε όχι στο σουτ του Μπαχράμη. Γενικά ήταν ένα ντέρμπι που κράτησε κομμένη την ανάσα όλων όσοι το παρακολούθησαν μέχρι το 55ο λεπτό. Εκεί έγινε και η επίμαχη φάση που λίγο έλειψε να χαλάσει την εικόνα ενός συναρπαστικού αγώνα.

    Σε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Βενετίδης μεταβίβασε με τον ιδανικό τρόπο τη μπάλα στον Αλεξανδρή, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χαλκιά. Ομως, άνοιξε υπερβολικά τη μπάλα και ο τερματοφύλακας του Ηρακλή απέκρουσε. Προς γενική έκπληξη, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, αξιοποιώντας το πεναλτι, έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ομως, ο αγώνας αυτός είχε ακόμη πολλά να δώσει στους φιλάθλους.

    Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, στο 60΄, ο Κεμπάτζε έβγαλε ασίστ στον Φοφόνκα, ο οποίος απο πλάγια θέση πλάσαρε τον Ελευθερόπουλο και ισοφάρισε. Ο Ελέ ήταν αυτός που γλύτωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα όταν στο 84΄ νίκησε τον Στολτίδη σε τετ-α-τετ κι έτσι έμεινε μέχρι το τέλος το 1-1, σ΄ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Ανατολάκης, Κωστούλας, Βενετίδης, Κόντης (27΄ Αντζας), Καρεμπέ, Νινιάδης, Αλεξανδρής (69΄ Αλβες), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Χαλκιάς, Κυριαζής, Χατζί, Κουτσουρές, Φοφόνκα (78΄ Κορμαρής), Στολτίδης, Μπαχράμης, Χάγκαν (81΄ Βακουφτσής), Μιλόγεβιτς, Νεμπεγλέρας, Κεμπάτζε.

    [16] Ο Γκούμας ''λύτρωσε'' τον ΠΑΟ στο 90΄

    3/2/2002 7:23:00 μμ

    Ενα γκολ του Γιάννη Γκούμα στο 90ο λεπτό, λύτρωσε τον Παναθηναϊκό χαρίζοντάς του τη νίκη με 2-1 επί του Πανιωνίου, στο κατάμεστο Απόστολος Νικολαϊδης. Οι πράσινοι έχασαν... αμέτρητες ευκαιρίες και λίγο έλειψε να τιμωρηθούν όταν ο Σίλιακ στο 71΄ ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει ο Μπασινάς με πέναλτι στο 34΄. Ομως, ο αρχηγός των γηπεδούχων μίλησε τελευταίος και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1, σ΄αυτή τη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής.

    Μπροστά σε 17.000 ενθουσιώδεις φίλους τους, οι πράσινοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ολισαντέμπε (15΄), Βλάοβιτς (17'). Στη συνέχεια ο Πανιώνιος προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, όμως στο 34΄ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ηταν ένα αυστηρό σφύριγμα του διαιτητή Σπυρόπουλου, που καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Ραγκουέλ πάνω στον Φύσσα.

    Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αγγελος Μπασινάς που νίκησε τον Ντρόμπνι και έγραψε το 1-0. Κάπου εκεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν να (αδικαιολόγητα) να επαναπαύονται. Ολοι, εκτός από έναν... Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν αυτός που κράτησε το μηδέν με δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις, πρώτα στο σουτ του Ερόλ στο 37΄ και λίγο μετά στο απευθείας φάουλ του Τάκη Γκώνια στο 44΄.

    Ενδιάμεσα, ο Τάκης Φύσσας είχε χάσει ανεπανάλληπτη ευκαιρία, όταν βρέθηκε σε θέση βολής, με εξουδετερωμένο τον Ντρόμπνι κα μπροστά στην κενή εστία σούταρε ψηλά άουτ. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Εμανουέλ Ολισαντέμπε έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, σ΄ένα κλασικό τετ-α-τετ με τον Ντρόμπνι, αφού το πλασέ που επιχείρησε, έφυγε αουτ. Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το άγχος να αρχίσει να κυριεύει τους πράσινους, όσο ο χρόνος περνούσε και το εύθραυστο 1-0 παρέμενε.

    Στο 65΄ ο Πανιώνιος βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χασιώτης κι έτσι το έργο των γηπεδούχων έγινε πολύ πιο εύκολο. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη (δοκάρι ο Λυμπαρόπουλος στο 67΄) και κινδύνευε πλέον άμεσα να πέσει θύμα του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου. Κι επειδή συνήθως αυτού του είδους οι νόμοι... εφαρμόζονται, στο 71ο λεπτό ο Ερμιν Σίλιακ πρόλαβε την έξοδο του Νικοπολίδη και την προβολή του Χένρικσεν και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

    Ο Σλοβένος, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τα κυανόλευκα. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει, όμως στάθηκε άτυχος αφού στο 79΄ η βολίδα του Γκόραν Βλάοβιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντρόμπνι, ο οποίος στην αμέσως προηγούμενη φάση είχε αποκρούση ενστικτωδώς ένα σουτ του Βαζέχα.

    Το φινάλε του παιχνιδιού ήταν συγκλονιστικό, αφού η πολιορκία στην περιοχή του Πανιωνίου συνεχιζόταν. Και στο 90΄, μετά από κόρνερ του Βλάοβιτς, ο Γκούμας κρέμασε με κεφαλιά τον Ντρόμπνι και χάρισε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Φύσσας, Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Γκούμας, Γκαλέτο, Μπασινάς, Κόλκα (46΄ Λυμπερόπουλος), Καραγκούνης, Ολισαντέμπε (77΄ Βαζέχα), Βλάοβιτς.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Σακελλαρίδης, Βλτσεκ, Γιαννόπουλος, Μπελά, Γκώνιας (63΄ Σίλιακ), Μουζαουί (85΄ Γκεοργκίεφ), Χασιώτης, Λάλικ, Ραγκουέλ (78΄ Φερεκίδης), Ερολ.

    [17] Εντυπωσιακή νίκη της ΑΕΚ επί του Ιωνικού

    Πηγή: ΑΠΕ 3/2/2002 6:30:00 μμ

    Εύκολο έργο είχε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής. Με πρωταγωνιστή τον Ντέμη Νικολαϊδη, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε εύκολα με 4-0 του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια και πανηγύρισε τη 10η νίκη της στις 14 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί έως τώρα. Τη συνάντηση παρακολούθησε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, προπονητής της Ιντερ που στις 21 Φεβρουαρίου αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 16 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    Με τους Χιώτη, Μαλαδένη στην ενδεκάδα, η Ενωση πήρε από το ξεκίνημα τα "ηνία" του παιχνιδιού. Αλλωστε, ήταν απόλυτα φυσιολογικό ο Σωκράτης Γέμελος να ποντάρει περισσότερο στις ξαφνικές αντεπιθέσεις με "αιχμή του δόρατος" τον (εξαιρετικά επικίνδυνο) Νασιμέντο.

    Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, συνέχισαν να πολιορκούν την περιοχή του Ιωνικού, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία. Κι αυτή, τούς παρουσιάστηκε στο 19΄ όταν μετά από σέντρα του Κασάπη, ο Νικολαϊδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τη φάση. Με το σκορ αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Ιωνικός είχε μια καλή ευκαιρία όταν στο 31΄ ο Νασιμέντο ξέφυγε από τον Γεωργέα, όμως ο Χιώτης ήταν σε ετοιμότητα.

    Η είσοδος του Ιλια Ιβιτς έκανε πιο επικίνδυνη την επιθετική γραμμή της Ενωσης. Ωστόσο, χρειάστηκε να ξεδιπλώσει, για ακόμη μία φορά, το ταλέντο του ο Νικολαϊδης, για να "καθαρίσει" το ματς.

    Στο 56ο λεπτό ο "Ντεμίνιο" κέρδισε τις κόντρες έξω από την περιοχή και με ένα ξαφνικό σουτ-βολίδα πάνω στην κίνηση, άφησε "άγαλμα" τον Στρακόσια και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

    Ο Νικολαϊδης δεν σταμάτησε, αφού στο 65΄ με ακόμη μία ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση "βολής" και ανατράπηκε από τον Στρακόσια. Καθαρό το πέναλτι, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής Πισσάς και αξιοποίησε ο Τσάρτας, για να πετύχει το 3-0.

    Λίγα λεπτά αργότερα, στο 70΄ ήταν η σειρά του Ιλια Ιβιτς να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από σέντρα του Γεωργέα, και να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

    ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Κασάπης, Φερουζέμ, Γκαμάρα, Λάκης (84΄ Κωνσταντινίδης), Ζαγοράκης, Ζήκος, Τσάρτας (74΄ Φόλια), Μαλαδένης (46΄ Ιβιτς), Νικολαϊδης

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Στρακόσια, Πάβλακ, Ξανθόπουλος, Μικές, Χάουγκλαντ (69΄ Γκούτμαν), Νολ, Αφάς, Ντελγκάδο, Νασιμέντο, Μονταμπόρ (59΄ Φραντζέσκος), Κουρμπέλο (59΄ Βίλτσεθ)

    [18] Ξέσπασε στο Β΄ημίχρονο η Ξάνθη

    3/2/2002 6:26:00 μμ

    Ενα ξέσπασμα της Ξάνθης στο Β΄ ημίχρονο, ήταν αρκετό για να φέρει τη νίκη με 3-0 επί του Ακράτητου και να διατηρήσει την ακριτική ομάδα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, μετά τους αγώνες της 14ης ημέρας. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, καθώς εγκλωβίστηκαν από την άμυνα του Ακράτητου, όμως πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά 57΄-63΄ και έφτασαν άνετα στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

    Κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Στάουτσε, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν το "μηδέν" σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Στάθηκαν, βέβαια, και τυχεροί αν αναλογιστεί κανείς ότι το σουτ του Βάλλα στο 13΄ σταμάτησε στο δοκάρι του Λιθουανού τερματοφύλακα. Ομως, από την άλλη πλευρά θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί αν ο Βελέντζας ήταν πιο ψύχραιμος (σούταρε άουτ) στην πιο αξιόλογη αντεπίθεση του Ακράτητου, στο 31΄.

    Οσο δύσκολα φάνηκαν τα πράγματα για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, τόσο... απλοποιήθηκαν στην επανάληψη. Στο 57ο λεπτό μετά από σέντρα του Λαμπριάκου, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Αμπντεραχίμ Ουακίλι πλάσαρε ψύχραιμα τον Στάουτσε και "έγραψε" το 1-0.

    Στο 60΄ ο Σταύρος Λαμπριάκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με δυνατό σουτ πραγματοποίησε το 2-0, ενώ στο 63΄ ήταν η σειρά του Βραζιλιάνου Τεράο, με απευθείας φάουλ, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ.

    ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Βάλλας, Κεχαγιάς, Παπαδημητρίου, Γκάγκερ, Λάιτνερ, Λαμπριάκος, Καούνος (71΄ Πέτρου), Ουακίλι (89΄ Μπα), Πρίττας (57΄ Τεράο)

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Στάουτσε, Χάβος, Ηλιόπουλος, Κουτσοκώστας (46΄ Τόγιας), Μαγκαφίνης, Μεσέρδης, Ποζαπαλίδης, Μικουλένας (57΄ Κολλιάκος), Τάτσης (81΄ Ραζανάουσκας), Τσβετάνοφ, Βελέντζας

    [19] Νίκη ''θρίλερ'' του ΟΦΗ στη Καισαριανή

    3/2/2002 5:36:00 μμ

    Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ θα μπορούσε να έχει γράψει το σενάριο, στο σημερινό αγώνα Εθνικός Αστέρας-ΟΦΗ, που έγινε στο γήπεδο της Καισαριανής. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, ενώ κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 87ο λεπτό, όμως ο Σοάρες ισοφάρισε και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κώτσιος διαμόρφωσε το τελικό 3-2 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Σαμαρά.

    Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Εθνικός Αστέρας άνοιξε το σκορ, χάρη σ΄ένα ευθύβολο σουτ του Στέφανου Μπασινά, λίγο έξω από την περιοχή. Η αντίδραση του ΟΦΗ ήταν άμεση και στο 7΄ ο Ιορδανίδης ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει την ισοφάριση, όμως ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, με τις άκρες των δακτύλων του, ακούμπησε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να "βρει" στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήξει κόρνερ.

    Ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε το ίδιο εντυπωσιακά και το σουτ του Μουνιόζ στο 24΄, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε στην αμέσως επόμενη φάση.Ο Μουνιόζ ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ, η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε κι ο Κώτσιος δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να γράψει το 1-1.

    Στο 29΄ οι Καισαριανιώτες πήραν ξανά "κεφάλι" στο σκορ. Μετά από μια βαθιά μπαλιά, ο Αριάν Μπεκιάι έδειξε να ελέγχει τη φάση, όμως μπερδεύτηκε με τον Κώτσιο και ο Παπαδημητρίου που "καιροφυλακτούσε" έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

    Στην επανάληψη οι αλλαγές του Νίκου Σαμαρά δεν έφεραν άμεσο αποτέλεσμα και σ΄αυτό το σημαντικότερο ρόλο έπαιξε η πολύ θετική παρουσία (για πολλοστή φορά φέτος) του Μιχαηλίδη.

    Οι Καισαριανιώτες είχαν "αγκαλίασει" τη νίκη, όμως, ο ΟΦΗ χτύπησε "τη δωδεκάτη ώρα". Στο 87ο λεπτό, ο Σοάρες έφυγε "στην πλάτη" της άμυνας των γηπεδούχων, βρέθηκε απέναντι στον Μιχαηλίδη και δεν έχασε την ευκαιρία, πλάσαρε ψύχραιμα και ισοφάρισε.

    Δύσκολα μπορούσαν να συμβιβαστούν οι γηπεδούχοι με την ιδέα της ισοπαλίας, πόσο μάλλον με την ήττα! Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Κώτσιο, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-2

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μιχαηλίδης, Πάβλοβιτς, Λαγός, Τσαλικης, Παπαδημητρίου (54΄ Θεοχαρόπουλος, 73΄ Λιούντμπεργκ), Τραιανταφύλλου, Μπασινάς, Μπάντοβιτς (15΄ Ξάνθης), Ποδαράς, Ετουσέι, Κοντόπουλος

    ΟΦΗ: Μπεκιάι, Μπελεβώνης, Δερμιτζάκης (75΄ Ρουμπάκης), Κολιτσιδάκης, Κώτσιος, Μοσχογιάννης, Δέντσας, Νιόπλιας (61΄ Σταυρακάκης), Μουνιόζ, Σοάρες, Ιορδανίδης

    [20] Ενημέρωση ΔΟΕ απο την κ. Αγγελοπούλου

    3/2/2002 6:33:00 μμ

    Τις ανησυχίες τους για την φιλοξενία της Ολυμπιακής οικογένειας και των οδικών έργων και μεταφορών εξέφρασαν οι αξιωματούχοι και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ στην πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία τους ενημέρωσε για την πορεία των Ολυμπιακών Εργων στο Σολτ Λέικ Σίτι.

    Αγγελοπούλου:''Εποικοδομητική συνάντηση με την ΔΟΕ''

    Σύμφωνα με πηγές της Οργανωτικής Επιτροπής, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ζήτησαν να έχει λυθεί το ζήτημα των νέων ξενοδοχείων μέχρι το Μάϊο, με την έγκριση νέων αδειών, ενώ για τα οδικά έργα, επεσήμαναν ότι πρέπει να δουν τα εναλλακτικά σενάρια για τα έργα που δεν θα γίνουν, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν ιδιαίτερα οι μεταφορές κατά τη διάρκεια των αγώνων.

    Αμέσως μετά την ενημέρωση, η κα Αγγελοπούλου δήλωσε ότι "βρισκόμαστε στο Σολτ Λέικ Σίτι για να παρακολουθήσουμε από κοντά τους αγώνες και να μάθουμε. Η αποστολή μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες άρχισε με μία πολύ θετική και εποικοδομητική συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ".

    [21] Αποτελέσματα Β΄Εθνικής

    Πηγή: ΑΠΕ 3/2/2002 5:51:00 μμ

    Ο Αθηναϊκός ήταν ο κερδισμένος των σημερινών αγώνων για την 14η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Η ομάδα του Βύρωνα επικράτησε 3-0 του Αγίου Νικολάου και "σκαρφάλωσε" στην 4η θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς όσους έχει και η Χαλκηδόνα που αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Καλαμαριά.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

    Γιάννινα-Προοδευτική 1-0 Χαλκηδόνα-Καλαμαριά 0-0 Αθηναϊκός-Αγιος Νικόλαος 3-0 Πατραϊκός-Καλλιθέα 3-2 Ολυμπιακός Βόλου-Καλαμάτα 1-0 Απόλλων-Πανσερραϊκός 2-2 Παναιγιάλειος-Πανηλειακός 1-1

    Βαθμολογία (σε 14 αγώνες):

    Προοδευτική 24 ΠΑΣ Γιάννινα 24 Καλαμαριά 24 Αθηναϊκός 23 Χαλκηδόνα 23 Καλλιθέα 22 Πανηλειακός 21 Πατραϊκός 20 Ολυμπιακός Βόλου 20 Πανσερραϊκός 18 Καλαμάτα 13 Απόλλων Αθηνών 13 Παναιγιάλειος 13 Αγιος Νικόλαος 6

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ένα μηδενισμό και μείον ένα βαθμό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 3 February 2002 - 17:56:49 UTC