Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταδιακοί αποκλεισμοί των εθνικών οδών
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Φίσλερ
  • [03] Επεισόδια στο Ηράκλειο για λαθρομετανάστες
  • [04] Ανετράπη λεωφορείο με αθλήτριες στην Κατερίνη
  • [05] Ανατροπή βυτιοφόρου στον Ασπρόπυργο
  • [06] Γνήσια τα ανταλλακτικά αεροσκαφών
  • [07] Πέθανε ο συντάκτης Κώστας Γεωργόπουλος
  • [08] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Διοίκηση της ΔΕΗ
  • [09] Σύλληψη οικονομολόγου για κατοχή αρχαίων
  • [10] Νιγηρία: Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη
  • [11] Προτάσεις υπ. Εργασίας για το ασφαλιστικό
  • [12] Ξεκινά σήμερα η AGROTICA 2002
  • [13] Εθνική αστέρων ετοιμάζει ο Ρεχάγκελ
  • [14] Παρεμβάσεις Καλατράβα για στάδιο ΟΑΚΑ
  • [15] Αυστηροί έλεγχοι για τα ''ύποπτα'' κοτόπουλα
  • [16] Online δημοπρασία για την απόκτηση...νύφης

    [01] Σταδιακοί αποκλεισμοί των εθνικών οδών

    30/1/2002 5:36:00 μμ

    Σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων προχωρούν οι αγρότες, που παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία των εθνικών δρόμων. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών διακόπηκε στις 4 το απόγευμα και για μία ώρα. Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή μέρα, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Γεωργίας η τελική τιμή για το βαμβάκι, βάσει της ποσότητας που θα έχει συγκεντρωθεί. Την ερχόμενη Δευτέρα εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν με τον Υπουργό Γεωργίας.

    Οι αγρότες, νωρίς το μεσημέρι έκλεισαν τον κόμβο της Παραλίμνης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.

    Ακολούθησαν διαδοχικά οι αποκλεισμοί στη Χαλκηδόνα, τη Χαλάστρα και τα Μάλγαρα, ενώ διακόπηκε και η κυκλοφορία στο τελωνείο Ευζώνων.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Φίσλερ

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 7:41:00 μμ

    Τα γενικότερα προβλήματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ καθώς και το θέμα της αποζημίωσης των Ελλήνων παραγωγών που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία συζήτησε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον αρμόδιο για την αγροτική πολιτική της Κοινότητας Επίτροπο Φρανς Φίσλερ. Νωρίτερα ο κ. Σημίτης είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι και τους Ευρωπαίους Επιτρόπους.

    Αμεση αποζημίωση των Ελλήνων αγροτών από την Eυρωπαϊκή Koινότητα

    Αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή, ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του προς τους Ελληνες δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στο καλό κλίμα που υπήρξε στις συζητήσεις με τον Επίτροπο Φρανς Φίσλερ και τόνισε ότι η Ελλάδα θα καταθέσει σύντομα ένα υπόμνημα σχετικό με το μέγεθος των καταστροφών και το οικονομικό κόστος.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι Ελληνες αγρότες θα αποζημιωθούν από την Eυρωπαϊκή Koινότητα, η οποία, όπως είναι γνωστό, διαθέτει ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στις χώρες μέλη της. Ο κ. Σημίτης ανέφερε, επίσης, πως σε ότι αφορά στις συνολικές ενισχύσεις που θα λάβει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια για τον αγροτικό τομέα θα είναι συνεπείς προς τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Βερολίνου και θα είναι της τάξης των εννέα τρισ. δρχ.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Κώστας Σημίτης ανέφερε ότι συζήτησε με τους αρμόδιους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το ενδεχόμενο παροχής εθνικών ενισχύσεων για την κάλυψη των ζημιών, επισημαίνοντας όμως ότι αυτό που κυρίως ενδιαφέρει την Ελλάδα είναι η παροχή κοινοτικών κονδυλίων.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, και στο θέμα της διεύρυνσης τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τις υποψήφιες χώρες θα πρέπει να ολοκληρωθούν με βάση το υπάρχον χρονοδιάγραμμα και ότι οι πολιτικές συνοχής της ΕΕ θα πρέπει να συνεχιστούν.

    Ευρώ, ασφαλιστικό, ελληνοτουρκικά, εξωτερική πολιτική

    Ο Κώστας Σημίτης επεσήμανε, ακόμα, τον ιδιαίτερο ρόλο που θα διαδραματίσει η συνέλευση για τη θεσμική αναμόρφωση της ΕΕ και τόνισε ότι το κύρος των εκπροσώπων που έχουν, ήδη, ορίσει πολλές χώρες μέλη της ΕΕ αποδεικνύει και την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συνέλευση.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης, την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτό το ευρώ στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι η επιτυχής έλευση του ευρώ θα οδηγήσει στο δυνάμωμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

    Σε ότι αφορά στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να πραγματοποιήσει αρκετά ακόμα βήματα για την προσαρμογή της στα κοινοτικά δεδομένα, επισημαίνοντας, όμως, ταυτόχρονα ότι η πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ έναντι της Αγκυρας είναι χρήσιμη και αποδίδει καρπούς.

    Τέλος, ο Κώστας Σημίτης υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών στην ΕΕ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Λισαβόνας, ενώ σε ότι αφορά στην Ελλάδα ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση της ανάγκης αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και μείωσης του δημοσίου χρέους της χώρας.

    Συνεργασία Πρόντι-Σημίτη

    Κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ρομάνο Πρόντι διαπιστώθηκε πλήρης σύμπτωση απόψεων για όλα τα "φλέγοντα" Ευρωπαϊκά θέματα, ενόψει μάλιστα και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2003.

    Ο κ. Πρόντι, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Σημίτη, μίλησε για "απόλυτη συμφωνία της ΕΕ με την Ελλάδα" σε όλα τα κρίσιμα θέματα για την Ευρώπη, χαρακτήρισε "πρόκληση" για τη χώρα μας τη διεύρυνση και εξήρε τον "θεμελιώδη" ρόλο της στα Βαλκάνια, εκφράζοντας την "ευγνωμοσύνη" της ΕΕ για τη συμβολή της στη σταθεροποίηση της περιοχής.

    Ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε "δημιουργική" τη συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και "πολύ φιλική και ενδιαφέρουσα" την συνομιλία του με τον Ρομάνο Πρόντι.

    Αναφερόμενος στο κυπριακό, ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε ως κεντρικό μοχλό για την επίλυση του τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τόνισε ότι αυτές πρέπει να συνεχιστούν χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές.

    Οι κύριοι Πρόντι και Σημίτης συζήτησαν και το θέμα των λαθρομεταναστών, όπου επισημάνθηκε ότι είναι υπόθεση όλων και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα.

    Κάνοντας ειδική μνεία στις προτεραιότητες της Ελληνικής προεδρίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής, τόνισε ιδιαίτερα-εκτός της διεύρυνσης-την ταύτιση απόψεων για μία κοινή πολιτική αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, που προωθεί η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη χάραξης κοινής πολιτικής, η οποία θα βασίζεται σε τρία βασικά σημεία: την παροχή ασύλου, την επαναπροώθηση τους και τη φύλαξη των συνόρων.

    [03] Επεισόδια στο Ηράκλειο για λαθρομετανάστες

    30/1/2002 6:12:00 μμ

    Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, όταν 20μελής ομάδα πολιτών προσπάθησε να εμποδίσει τη μεταφορά στον Πειραιά 25 λαθρομεταναστών, προκειμένου να απελαθούν. Την περασμένη εβδομάδα είχε επιχειρηθεί και πάλι η μεταφορά τους από τα Χανιά, αλλά είχε εμποδιστεί απο πολίτες. Το ταξίδι τους προς τον Πειραιά είχε και ένα απρόοπτο. Μια 25χρονη έγκυος γέννησε μέσα στο καράβι, ένα υγιέστατο αγοράκι. Μητέρα και γιος παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ, όταν το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά. Οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο ειδικό κέντρο υποδοχής στο Ελληνικό.

    [04] Ανετράπη λεωφορείο με αθλήτριες στην Κατερίνη

    30/1/2002 5:33:00 μμ

    Λεωφορείο βγήκε από την πορεία του και ανατράπηκε στην εθνική οδό Κατερίνης -Ελασσόνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αθλήτριες της ομάδας χάντμπολ του Θριάμβου Πατρών. Δύο από τις αθλήτριες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κατερίνης με κατάγματα. Η Τροχαία Κατερίνης διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος.

    [05] Ανατροπή βυτιοφόρου στον Ασπρόπυργο

    30/1/2002 5:28:00 μμ

    Βυτιοφόρο, που μετέφερε βενζίνη, ανατράπηκε λίγο πριν από το μεσημέρι στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, μετά τη σύγκρουσή του με άλλο όχημα. Επί τόπου έσπευσαν 15 άντρες της πυροσβεστικής με 5 οχήματα. Λόγω της διαρροής βενζίνης που υπάρχει, οι πυροσβέστες έριξαν στο δρόμο ειδικό αφρό και διακόπηκε για λίγο η κυκλοφορία.

    [06] Γνήσια τα ανταλλακτικά αεροσκαφών

    30/1/2002 1:28:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Η Ολυμπιακή Αεροπορία για τις επισκευές των αεροσκαφών της χρησιμοποιεί γνήσια ανταλλακτικά, τα οποία προμηθεύεται είτε απευθείας από την κατασκευάστρια εταιρία, είτε από αναγνωρισμένους οίκους. Αυτό διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του εθνικού αερομεταφορέα, με αφορμή το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τις αποκαλύψεις ότι αμερικανικοί και ιταλικοί οίκοι διέθεταν στην αγορά, ως καινούργια, ανακυκλωμένα ακατάλληλα ανταλλακτικά αεροσκαφών.

    Για την υπόθεση αυτή έχει σημάνει συναγερμός στον κλάδο των αερομεταφορών σε όλο τον κόσμο,καθώς εκτιμάται ότι τα ακατάλληλα αυτά ανταλλακτικά ενδέχεται να ευθύνονται για το περίπου 10% των πρόσφατων αεροπορικών δυστυχημάτων.

    Σε τέτοια ανταλλακτικά αποδίδουν οι ειδικοί και την τραγωδία της Αmerican Αirlines,τον περασμένο Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη, που στοίχισε της ζωή σε 265 ανθρώπους.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΕΡΑ

    [07] Πέθανε ο συντάκτης Κώστας Γεωργόπουλος

    30/1/2002 1:05:00 μμ

    Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί σήμερα την απώλεια Κώστα Γεωργόπουλου, συντάκτη επί σειρά ετών στην εφημερίδα "Καθημερινή". Ο Κώστας Γεωργόπουλος, 49 ετών, απεβίωσε ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 15:00 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    [08] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Διοίκηση της ΔΕΗ

    30/1/2002 12:35:00 μμ

    Η ΔΕΗ θα κληθεί να καλύψει με επάρκεια και ποιότητα τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων σε ηλεκτρική ενέργεια, καθώς οι σχεδιαζόμενες ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού, δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2004. Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, που είχε με την Διοίκηση της ΔΕΗ.

    Επίσης, ο κ. Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε ότι προχωρεί με ταχύτητα η υλοποίηση του 5ετούς προγράμματος της Επιχείρησης, ενώ πραγματοποιούνται συζητήσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και τις ηλεκτρικές εταιρείες των γειτονικών μας χωρών, οι οποίες θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της Βαλκανικής.

    [09] Σύλληψη οικονομολόγου για κατοχή αρχαίων

    30/1/2002 2:32:00 μμ

    Για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων συνελήφθη χθες από την Ασφάλεια Αττικής ο συνταξιούχος οικονομολόγος Γεώργιος Γερογιάννης, 74 ετών. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 120 αρχαία αντικείμενα, πύλινα, γυάλινα και χάλκινα, 18 εικόνες και άλλα εκκλησιασιαστικά αντικείμενα, 55 χειρόγραφα και έγγραφα των αρχών και εθνοσυνελεύσεων της Επανάστασης του 1821, καθώς και ένα πιστόλι. Ο Γερογιάννης οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

    [10] Νιγηρία: Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 1:32:00 μμ

    Περισσότεροι από 1.100 είναι σύμφωνα με το Νιγηριανό Ερυθρό Σταυρό οι αγνοούμενοι στην πόλη Λάγος, τρεις ημέρες μετά τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού που συγκλόνισαν την πόλη σκορπίζοντας το θάνατο. Ο Πάτρικ Μπάουα, εκπρόσωπος του Nιγηριανού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι από την Κυριακή ως χθες είχαν καταγραφεί συνολικά 4.000 αγνοούμενοι.

    Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για περισσότερους από 600 νεκρούς, ενώ εφημερίδες εκτιμούν πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 2000.

    Σύμφωνα με τον Μπάουα, οι αγνοούμενοι είναι στην πλειοψηφία τους παιδιά ηλικίας από 4 ως 11 ετών.

    Ο Ερυθρός Σταυρός ανέλαβε εξάλλου τη φροντίδα 15 παιδιών που έχασαν τους γονείς τους στην καταστροφή της Κυριακής.

    "Από αυτούς, μέχρι χθες το βράδυ είχαν βρεθεί οι 2.825", τόνισε.

    [11] Προτάσεις υπ. Εργασίας για το ασφαλιστικό

    Πηγή: ΝΕΤ 30/1/2002 5:37:00 μμ

    Χωρίς σαφή αναφορά στα όρια συνταξιοδότησης θα είναι η πρόταση του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΝΕΤ. Ακόμη, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης εθνικής σύνταξης σε όλους όσους συμπληρώνουν το 65ο έτος της ηλικίας τους. Η σχετική πρόταση θα τεθεί υπ' όψιν των κοινωνικών εταίρων διαζευκτικά με την τριμερή χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συζητήθηκε και στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

    [12] Ξεκινά σήμερα η AGROTICA 2002

    30/1/2002 4:48:00 μμ

    Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 18η έκθεση AGROTICA 2002 στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων και η οποία θα διαρκέσει ως τις 3 Φεβρουαρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, στις 7 το απόγευμα.

    Στη φετινή AGROTICA παίρνουν μέρος (άμεσα ή έμμεσα) 1.140 εκθέτες, εκ των οποίων οι 526 Ελληνες και οι 614 ξένοι προερχόμενοι από 39 χώρες, ενώ με επίσημη κρατική συμμετοχή δίνουν το παρών η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Ινδία.

    Στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέλκυσης, η Helexpo έχει προσκαλέσει περισσότερους από 200 επισκέπτες από τη Συρία, τη Τυνησία, τη Γεωργία, τα Αραβικά Εμιράτα, το Λίβανο, την Αίγυπτο, την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, τη Γιουγκοσλαβία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφτούν και οι υπουργοί Γεωργίας της Γιουγκοσλαβίας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ.

    Η έκθεση θα λειτουργεί τις καθημερινές και την Κυριακή από τις 10 πμ -7μμ και το Σάββατο από τις 10 πμ -8μμ.

    [13] Εθνική αστέρων ετοιμάζει ο Ρεχάγκελ

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 3:48:00 μμ

    Από παίκτες των τεσσάρων μεγάλων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, θα αποτελείται το 90% της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών. Αυτό δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έγινε με αφορμή την κλήρωση της προκριματικής φάσης του Euro 2004.

    Εχει τελειώσει το θέμα με τον Γεωργάτο

    "Ο κορμός της εθνικής θα αποτελείται από παίκτες που παίζουν στις τέσσερις μεγάλες ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Κατά 90% η εθνική θα αποτελείται από παίκτες αυτών των ομάδων γιατί είναι έμπειροι από ευρωπαϊκά παιχνίδια", είπε ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος δεν έκρυψε ότι η εθνική ομάδα για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της θα πρέπει να δουλέψει έχοντας ως μέτρο το ματς του Μάντσεστερ.

    Μεταξύ άλλων ο Οτο Ρεχάγκελ, τόνισε πως το καλύτερο για την εθνική ομάδα, θα ήταν να δίνει τους αγώνες της σε γήπεδα, όπως αυτό της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου οι θεατές είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

    Αναφερόμενος στον Γεωργάτο είπε ότι αυτό το θέμα είναι τελειωμένο, από τη στιγμή που ο άσος της Ιντερ δεν θέλει να παίξει στην εθνική ομάδα.

    [14] Παρεμβάσεις Καλατράβα για στάδιο ΟΑΚΑ

    30/1/2002 2:49:00 μμ

    Αλλάζει όψη και εικόνα το κεντρικό στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε σήμερα τις παρεμβάσεις του διεθνούς φήμης Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα. Το όλο έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί το αργότερα μέχρι την άνοιξη του 2004.

    [15] Αυστηροί έλεγχοι για τα ''ύποπτα'' κοτόπουλα

    Πηγή: NET 105,8 fm 30/1/2002 12:39:00 μμ

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην ελληνική αγορά για τον εντοπισμό εισαγόμενων κοτόπουλων, από το Βέλγιο. Χθες, οι κτηνίατροι του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων, δέσμευσαν στην Αθήνα 5.4 τόνους κοτόπουλων υπόπτων για διοξίνες, ενώ έχουν ήδη ζητήσει από τις αρμόδιες βελγικές αρχές διευκρινίσεις για την ακριβή προέλευση των κοτόπουλων που εντοπίστηκαν στην Αθήνα.

    Προτιμήστε τα ελληνικά κοτόπουλα

    Συγκεκριμένα οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ, δέσμευσαν 1.400 κιλά κατεψυγμένου βελγικού κοτόπουλου, με ημερομηνία κατάψυξης 18.10.2001 και 4.000 κιλά με ημερομηνία κατάψυξης 11.01.2002, ημερομηνίες μεταγενέστερες της ανίχνευσης διοξινών στα πουλερικά του Βελγίου.

    Στόχος τους, είναι να διαπιστωθεί το κατά πόσο τα συγκεκριμένα κοτόπουλα, προέρχονται από τις "ύποπτες" φάρμες.

    "Κάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους που πρέπει για να διασταυρώσουμε τα στοιχεία προέλευσης", δήλωσε από την πλευρά της στη ΝΕΤ 105,8 η Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, Χριστίνα Παπανικολάου.

    Η κ. Παπανικολάου συνέστησε να τρώμε μόνο ελληνικά κοτόπουλα και παραδέχτηκε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλήρες σύστημα εντοπισμού της προέλευσης για όλη την Ευρώπη.

    [16] Online δημοπρασία για την απόκτηση...νύφης

    30/1/2002 2:35:00 μμ

    Συνοικέσια μέσω διαδικτύου; Γίνονται κι αυτά, αλλά η περίπτωση της κ. Κέι Χαμοντ είναι ιδιαίτερη. Έθεσε τον εαυτό της σε δημοπρασία (!) και υποσχέθηκε ότι θα παντρευτεί αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα.

    Ποιος είναι ο τυχερός; Ο κ. Μπεν Γουέμπ, που πρόσφερε 251.000 λίρες Αγγλίας (411.745 ευρώ), δηλαδή χίλιες λίρες περισσότερες από την αρχική προσφορά.

    Η διαδικασία της πρωτότυπης αυτής δημοπρασίας προσέλκυσε περισσότερες από 38.000 επισκέψεις, όμως, μόνο δύο άνδρες κατέθεσαν προσφορές.

    Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που φιλοξένησε τη δημοπρασία (www.qlx.com) είπε ότι θα στείλει στην Κέι ένα συγχαρητήριο ηλεκτρονικό μήνυμα και λεπτομέρειες για το νικητή.

    Προηγούμενες προσπάθειες της Χάμοντ να προσελκύσει γαμπρό μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας ακυρώθηκαν, λόγω μιας ψεύτικης προσφοράς ύψους ..ενός εκατομμυρίου λιρών.

    Πηγή: onlinejournalism.com / ananova.com


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 January 2002 - 18:07:55 UTC