Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκεντρώσεις αγροτών για κινητοποιήσεις
  • [02] Βερελής:Απαγόρευση αλκοόλ για οδηγούς
  • [03] Απεργούν από σήμερα οι καθηγητές των ΤΕΙ
  • [04] Γενικό συμβούλιο Υπ. Εξωτερικών για ευρωστρατό
  • [05] Διυπουργική επιτροπή για την Ολυμπιάδα
  • [06] Νέα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών
  • [07] Αφγανιστάν:Επίθεση Αμερικανών σε νοσοκομείο
  • [08] Νιγηρία:Χιλιάδες αγνοούμενοι από τις εκρήξεις
  • [09] Νέο αιματηρό επεισόδιο στο Τελ Αβίβ
  • [10] Σκοτώθηκε ο Ρώσος υπ. Εσωτερικών
  • [11] Καθαίρεση Παλαστίνιου αξιωματούχου για σκάνδαλο

    [01] Συγκεντρώσεις αγροτών για κινητοποιήσεις

    Πηγή: NET 105,8 fm 28/1/2002 10:41:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Νέο γύρο κινητοποιήσεων αρχίζουν σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας με συγκέντρωση στα Τέμπη. Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης από τους αγρότες της Μακεδονίας στα διόδια Μαλγάρων, στην αερογέφυρα Πολυκάστρου πριν απο το τελωνείο των Ευζώνων, καθώς και στη διασταύρωση της Νέας Τρίγλιας της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών. Οι αγρότες του Εβρου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Ορεστιάδα. Η κυβέρνηση από την πλευρά της εμμένει στη θέση της για συνέχιση του διαλόγου.

    Θέσεις κομμάτων

    O πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ζήτησε τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους αγρότες να αποφευχθεί το κλείσιμο των δρόμων.

    Το ΚΚΕ από την πλευρά του, δηλώνει ότι στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, όποια μορφή κι αν έχουν.

    Οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με μια βίαιη αλλαγή που συμβαίνει εις βάρος τους, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Η κυβέρνηση έχει επιχειρήματα, θέσεις και λύσεις, αλλά δεν έχει συνομιλητή, δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγγέλης Αργύρης, που υποστήριξε πως οι μορφές αγώνα που επιλέγονται από πλευράς συνδικαλιστών δεν βοηθούν τους αγρότες.

    [02] Βερελής:Απαγόρευση αλκοόλ για οδηγούς

    28/1/2002 10:14:00 πμ

    Νέα μέτρα για τους επαγγελματίες οδηγούς που καταναλώνουν αλκοόλ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Βερελής. Οι οδηγοί φορτηγών, βυτιοφόρων, ασθενοφόρων, σχολικών, ταξί και λεωφορείων θα απαγορεύεται στο εξής να καταναλώνουν έστω και μία σταγόνα αλκοόλ.

    Επίσης, ο υπουργός προανήγγειλε ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία θα πωληθεί μέχρι το καλοκαίρι.

    [03] Απεργούν από σήμερα οι καθηγητές των ΤΕΙ

    28/1/2002 10:11:00 πμ

    Στον αέρα βρίσκεται η εξεταστική περίοδος στα ΤΕΙ, καθώς εντείνονται οι κινητοποιήσεις των καθηγητών. Λουκέτο βάζουν από σήμερα τα ΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας και Λάρισας, ενώ κλειστά επ' αόριστον είναι τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Οι κινητοποιήσεις του διδακτικού προσωπικού ξεκίνησαν με αφορμή την πρόσφατη ρύθμιση που καθόρισε του όρους εξέλιξης του διδακτικού-εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ. Ακόμη, το διδακτικό προσωπικό των ΤΕΙ υποστηρίζει ότι η αναβάθμιση των ιδρυμάτων έγινε μόνο στα χαρτιά.

    Σήμερα εξάλλου, αποφασίζουν οι δάσκαλοι την ημερομηνία της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

    [04] Γενικό συμβούλιο Υπ. Εξωτερικών για ευρωστρατό

    28/1/2002 9:54:00 πμ

    Το θέμα του ευρωστρατού θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο των συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στο γενικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

    [05] Διυπουργική επιτροπή για την Ολυμπιάδα

    28/1/2002 9:52:00 πμ

    Συνεδριάζει σήμερα η διυπουργική επιτροπή για την Ολυμπιάδα.

    Ο πρωθυπουργός σε άρθρο του στο περιοδικό της Οργανωτικής επιτροπής "Αθήνα 2004" χαρακτηρίζει τους ολυμπιακούς αγώνες εθνική υπόθεση που απαιτεί την συστράτευση όλων. Ο κύριος Σημίτης επισημαίνει πως η διοργάνωση των αγώνων θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 130.000 νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, κάθε χρόνο, μέχρι το 2004 και την ενίσχυση της βιομηχανίας, του τουρισμού και του κατασκευαστικού τομέα.

    Να μην μεγιστοποιηθεί το κόστος των αγώνων και να σταματήσει η κακοποίηση του περιβάλλοντος στην Αττική ζήτησε, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [06] Νέα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών

    28/1/2002 9:49:00 πμ

    Χίλια κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών ιδρύονται σε όλη τη χώρα με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, από απλά πιστοποιητικά μέχρι σύνταξη και πολεοδομική άδεια σε χρόνο ρεκόρ.

    Οπως δηλώνει στο "Έθνος", ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Μπένος θα δημιουργηθούν 2.000 νέες θέσεις εργασίας για όσους διαθέτουν πτυχία πληροφορικής, ενώ καθιερώνεται τετράωρη ημερήσια εργασία για χιλιάδες φοιτητές. Οι πολίτες θα αποζημιώνονται και οι υπάλληλοι θα τιμωρούνται αν δεν τηρούνται οι χρόνοι παράδοσης των πιστοποιητικών.

    [07] Αφγανιστάν:Επίθεση Αμερικανών σε νοσοκομείο

    28/1/2002 8:36:00 πμ

    Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις επιτέθηκαν σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της πόλης Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν, στο οποίο κρύβονταν πολλοί μαχητές της οργάνωσης "Αλ Κάιντα" του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Πυροβολισμοί και εκρήξεις έγιναν αισθητές στο νοσοκομείο, όμως η έκβαση της επιχείρησης δεν είναι ακόμη γνωστή, τόνισε ο ανταποκριτής του CNN στο Κανταχάρ. Πάντως, οι πυροβολισμοί έχουν σταματήσει, γεγονός που σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα η επίθεση έχει τελειώσει, προσθέτει το δίκτυο.

    Στην Ουάσιγκτον ο Χαμίντ Καρζάι

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της προσωρινής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι έφτασε σήμερα στην Ουάσιγκτον, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συζητήσει με τον Τζορτζ Μπους την πορεία της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας και την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν.

    Χθες, η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε πως "υποστηρίζει" τη θέση των ΗΠΑ να μην θεωρούν "αιχμαλώτους πολέμου" τους κρατουμένους που έχουν μεταφερθεί από το Αφγανιστάν στη βάση τους στο Γκουαντάναμο της Κούβας και κρατούνται υπό πρωτόγνωρα αυστηρές συνθήκες.

    [08] Νιγηρία:Χιλιάδες αγνοούμενοι από τις εκρήξεις

    28/1/2002 10:09:00 πμ

    Πολλοί άνθρωποι, στην πλειονότητά τους παιδιά, αγνοούνται και χιλιάδες έμειναν άστεγοι, έπειτα από αλυσιδωτές εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες σε αποθήκες πυρομαχικών του στρατού της Νιγήριας στο Λάγος, ύστερα από πυρκαγιά που προκλήθηκε από τυχαία αίτια. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες εκατοντάδες στρατιώτες και οι οικογένειές τους εκκένωσαν το στρατόπεδο Ικέτζα και διανυκτέρευσαν στο ύπαιθρο.

    [09] Νέο αιματηρό επεισόδιο στο Τελ Αβίβ

    28/1/2002 9:59:00 πμ

    Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο, που είχε τραυματίσει με το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό και έναν πολίτη στο προάστιο Μπνέι Μπρακ του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο δράστης έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στους δύο ισραηλινούς και στη συνέχεια κατέβηκε και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Νωρίτερα, ο ίδιος Παλαιστίνιος είχε επιτεθεί σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην Καλκίλια, τραυματίζοντας έναν ισραηλινό στρατιώτη, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Ο δράστης κατόρθωσε να διαφύγει και αφού έκλεψε ένα αυτοκίνητο κατευθύνθηκε στο Τελ Αβίβ όπου εξαπέλυσε τη δεύτερη επίθεσή του.

    Φόβοι για νέο χτύπημα στο Ισραήλ

    Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής βρίσκονται οι δυνάμεις της Ισραηλινής αστυνομίας, καθώς εκφράζονται φόβοι για νέες παλαιστινιακές βομβιστικές επιθέσεις, μετά την επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην οδό Τζάφα -τη βασική οδική αρτηρία της δυτικής Ιερουσαλήμ- μετά τη χθεσινή επίθεση, όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν 110.

    [10] Σκοτώθηκε ο Ρώσος υπ. Εσωτερικών

    Πηγή: ΝΕΤ 28/1/2002 10:44:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Τραγικό θάνατο βρήκε ο Ρώσος υφυπουργός Εσωτερικών Μιχαήλ Ρουτσένκο, καθώς και 13 υψηλόβαθμα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επεβαιναν συνετρίβη στην Τσετσενία.

    Συμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το ελικόπτερο εξερράγη στον αέρα, αφού πρώτα δέχτηκε πυρά Τσετσένων αυτονομιστών.

    Οι ρωσικές αρχές απέδωσαν το γεγονός καταρχήν σε τρομοκρατική ενέργεια, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών διέταξε τη διενέργεια έρευνας.

    [11] Καθαίρεση Παλαστίνιου αξιωματούχου για σκάνδαλο

    28/1/2002 10:04:00 πμ

    Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Γιασέρ Αραφάτ καθαίρεσε ανώτατο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση του λαθρεμπορίου όπλων με το πλοίο "Καρίν Α" και διέταξε ανακρίσεις εναντίον άλλων δύο αξιωματικών, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

    "Με εισήγηση της επιτροπής ερευνών για την υπόθεση "Καρίν Α" ,ο πρόεδρος Γιασέρ Αραφάτ απέλυσε τον στρατηγό Φουάντ αλ Τσουμπάκι και διέταξε ανακρίσεις εναντίον άλλων δύο στρατηγών -του Φατί αλ Ραζέμ και του Αντελ Αουντάλα αλ Μογκράμπι, που βρίσκονται στο εξωτερικό", μετέδωσε το πρακτορείο.

    Ο Τσέινι κατηγορεί τον Αραφάτ για εμπλοκή του

    Ο στρατηγός αλ Τσουμπάκι, υπεύθυνος για τα οικονομικά των υπηρεσιών ασφαλείας και οι άλλοι δύο αξιωματικοί του παλαιστινιακού ναυτικού είχαν κατηγορηθεί από το Ισραήλ ως υπεύθυνοι για την υπόθεση του λαθρεμπορίου όπλων με το πλοίο "Καρίν Α".

    Το σκάφος είχε εντοπιστεί στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Ισραηλινούς στις 3 Ιανουαρίου να μεταφέρει 50 τόνους πυρομαχικών και όπλων από το Ιράν για τους Παλαιστινίους.

    Η Παλαιστινιακή Αρχή και το Ιράν είχαν αρνηθεί κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία έλαβαν αξιόπιστες πληροφορίες από το Ισραήλ για την υπόθεση "Καρίν Α" και ζήτησαν εξηγήσεις από τον Αραφάτ. Για πρώτη φορά μάλιστα χθες, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Τσέινι κατηγόρησε τον Παλαιστίνιο ηγέτη ότι εμπλέκεται στην υπόθεση "Καρίν Α".

    Σε ερώτηση πώς δικαιολογείται το γεγονός ότι ο Αραφάτ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση ο Τσέινι απάντησε:" Ξέρουμε ότι πλέον δεν είναι αξιόπιστος. Ο Αραφατ εμπλέκεται στην υπόθεση μαζί με τρομοκρατικές οργανώσεις, τη Χεζμπολάχ και άλλες οργανώσεις του Ιράν, μιας χώρας που τορπιλίζει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή", υποστήριξε Ρίτσαρντ Τσέινι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 January 2002 - 9:54:42 UTC