Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάση εργασίας γιατρών του ΙΚΑ την Τετάρτη
  • [02] Ακαρπη η συνάντηση Δρυ-Θεσσαλών αγροτών
  • [03] Δεξίωση Στεφανόπουλου για Ενοπλες Δυνάμεις
  • [04] Μουσάραφ:Πιθανότατα νεκρός ο Μπιν Λάντεν
  • [05] Ισραήλ:Μακελειό σε γιορτή στην Χαντέρα
  • [06] Επίσκεψη Καρζάι στη Σαουδική Αραβία
  • [07] Νταγκεστάν:Επίθεση σε φορτηγό με στρατιώτες
  • [08] Προχωρούν οι διαβουλεύσεις για Εθνική-Alpha
  • [09] Ατυπη Σύνοδος Υπ. Εργασίας της ΕΕ στην Ισπανία
  • [10] Οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ στην Αργεντινή
  • [11] Μέτρα για το ντέρμπυ της Κυριακής
  • [12] Συναγερμός στην Ευρώπη για μολυσμένο κρέας
  • [13] Οχι στους κλώνους ανθρώπων, λένε οι επιστήμονες

    [01] Στάση εργασίας γιατρών του ΙΚΑ την Τετάρτη

    Πηγή: ΑΠΕ 18/1/2002 9:57:00 μμ

    Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ στο νομό Αττικής, διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής, αναβάθμιση των υπηρεσιών του Ιδρύματος, ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη. Στη διάρκεια της στάσης εργασίας, οι γιατροί προγραμματίζουν συγκέντρωση στο ξενοδοχείο "Ακροπόλ" και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, με αίτημα να ενταχθούν στη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    [02] Ακαρπη η συνάντηση Δρυ-Θεσσαλών αγροτών

    Πηγή: ΕΡΑ 18/1/2002 10:49:00 μμ

    Διάσταση απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των αγροτών της Θεσσαλίας και του υπουργού Γεωργίας Γιώργου Δρυ διαπιστώθηκε κατά την αποψινή δίωρη συνάντηση που είχαν. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αγροτών, Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι οι αγρότες δεν έλαβαν ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα που διατύπωσαν στον υπουργό. Τα προβλήματα παραμένουν -είπε -και χαρακτήρισε την τακτική του Υπουργείου παρελκυστική. Ως εκ τούτου, δήλωσε ο κ. Μπούτας, οι αγρότες θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν λάβει για κινητοποιήσεις στις 28 Ιανουαρίου.

    Ανοιχτό στον διάλογο το Υπουργείο

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε πως δεν σημειώθηκε καμία ουσιαστική διαφωνία με τους εκπροσώπους των αγροτών και το Υπουργείο έδωσε απαντήσεις σε όλα τα αιτήματα που ετέθησαν.

    Το Υπουργείο -είπε- εξακολουθεί να είναι ανοιχτό στο διάλογο και θα συνεχίσει να συζητά τα προβλήματα των αγροτών, προκειμένου να εξευρεθούν δίκαιες λύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι η σημερινή αντιπροσωπεία δεν εκπροσωπεί ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο.

    [03] Δεξίωση Στεφανόπουλου για Ενοπλες Δυνάμεις

    Πηγή: ΝΕΤ 18/1/2002 10:23:00 μμ

    Δεξίωση προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρέθεσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Παρόντες στη δεξίωση ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο επίτιμος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος.

    Κατά την προσέλευση των ανώτατων αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους νέους αρχηγούς του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι θα αναλάβουν, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, τα καθήκοντά τους στις 15 Φεβρουαρίου.

    Ο κ. Στεφανόπουλος ευχήθηκε να συνεχίσουν με επιτυχία το έργο των προκατόχων τους, ώστε η Ελλάδα να έχει πάντοτε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

    [04] Μουσάραφ:Πιθανότατα νεκρός ο Μπιν Λάντεν

    Πηγή: ΝΕΤ 18/1/2002 11:23:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Την εκδοχή να είναι νεκρός ο Μπιν Λάντεν υποστήριξε απόψε -σε τηλεοπτική του συνέντευξη- ο Πρόεδρος του Πακιστάν. Μιλώντας στο CNN ο Περβέζ Μουσάραφ αιτιολόγησε την άποψή του λέγοντας πως ο Σαουδάραβας τρομοκράτης το τελευταίο διάστημα ήταν εξαντλημένος από τη νεφρική ανεπάρκεια, και το πιθανότερο είναι ότι δεν άντεξε στις κακουχίες του πολέμου στο Αφγανιστάν.

    Αντίδραση του Λευκού Οίκου

    Αμεση ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου για τη συνέντευξη του Πακιστανού προέδρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν εάν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει πεθάνει από προβλήματα νεφρών, αλλά ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους δεν μπορεί να θεωρήσει κάτι τέτοιο ανεπιθύμητο γεγονός.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ ερωτηθείς για την άποψη του Περβέζ Μουσάραφ πως ο σαουδάραβας φυγάδας και υποτιθέμενος εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ίσως να έχει πεθάνει "επειδή δεν είχε το μηχάνημα αιμοκάθαρσης στις σπηλιές", απάντησε: "Δεν γνωρίζουμε. Δεν νομίζω ότι ο πρόεδρος θα το θεωρούσε ανεπιθύμητο γεγονός, αλλά το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε", είπε.

    Στο τελευταίο του βιντεοσκοπημένο μήνυμα τον περασμένο μήνα, ο Μπιν Λάντεν, εμφανίστηκε αδύναμος και χλωμός και σχεδόν δεν κινούσε την αριστερή του πλευρά. Είναι γνωστό ότι ο Μπιν Λάντεν υποβάλλεται σε θεραπεία από ένα φορητό μηχάνημα αιμοκάθαρσης.

    [05] Ισραήλ:Μακελειό σε γιορτή στην Χαντέρα

    Πηγή: ΝΕΤ 18/1/2002 8:28:00 μμ

    Αιματηρή κατάληξη είχε χθες το βράδυ τελετή ενηλικίωσης Ισραηλινών στην πόλη Χαντέρα, τραγωδία που κατέγραψε με την κάμερά του ένας ερασιτέχνης. Εξι ανθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν, όταν καμικάζι της οργάνωσης "μάρτυρες του Αλ Ακτσά", εισέβαλε πυροβολώντας στην αίθουσα εκδηλώσεων. Αμεση ήταν η αντίδραση των Ισραηλινών, οι οποίοι εξαπέλυσαν επιθέσεις με F-16 εναντίον στόχων της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τουλκάρεμ της Δυτικής Οχθης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν 40. Παράλληλα ισραηλινά άρματα μάχης περικύκλωσαν το γραφείο του παλαιστίνιου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, ενώ αργότερα στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν μεταξύ του ισραηλινού στρατού και παλαιστινίων διαδηλωτών, τραυματίστηκε σοβαρά ένας Παλαιστίνιος.

    Τηλεφωνική επικοινωνία Πάουελ-Παπανδρέου

    Τόσο η Διεθνής Κοινότητα όσο και η Παλαιστινιακή αρχή καταδίκασαν την επίθεση.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί δήλωσε ότι "καταδικάζει αυτή την ενέργεια και την απερίσκετη βία".

    Ο κύριος Πάουελ αργότερα σήμερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, κατόπιν πρωτοβουλίας του πρώτου, με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα.

    Σύμφωνα με αρμόδιες διπλωματικές πηγές ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον Ελληνα υπουργό να δραστηριοποιηθεί και να έρθει σε επαφή τόσο με τους Ισραηλινούς όσο και με τους Παλαιστινίους σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ένταση στην περιοχή.

    Ο κύριος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Σιμόν Πέρες, ενώ πρόκειται να συνομιλήσει και με τον διαπραγματευτή της Παλαιστινιακής Αρχής Ναμπίλ Σάαν.

    Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Ουάσινγκτον, την οποία αμφότεροι αξιολόγησαν θετικά, αλλά και για την κρίση Πακιστάν -Ινδίας- Κασμίρ σε ότι αφορά ενδεχόμενη παρέμβαση από την πλευρά της Ε.Ε προς την κατεύθυνση της απεμπλοκής.

    [06] Επίσκεψη Καρζάι στη Σαουδική Αραβία

    Πηγή: ΑΠΕ 18/1/2002 9:43:00 μμ

    Την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της μεταβατικής αφγανικής κυβέρνησης Χαμίντ Καρζάι, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Σκοπός του ταξιδιού του είναι η προώθηση των διμερών σχέσεων αλλά και η χρηματοδότηση των σχεδίων ανασυγκρότησης του Αφγανιστάν.

    Αύριο, Σάββατο από το θέρετρο αυτό της Ερυθράς Θάλασσας ο κ. Καρζάι πρόκειται να μεταβεί στην πρωτεύουσα Ριάντ, οπότε και ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία.

    Η Σαουδική Αραβία ύστερα από τα τρομοκρατικά πλήγματα στο έδαφος των ΗΠΑ σκλήρυνε την πολιτική της έναντι των Ταλιμπάν, τους οποίους η Ουάσινγκτον κατηγόρησε ότι παρείχαν καταφύγιο στον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιανουαρίου αρχίζουν στο Τόκιο οι εργασίες μιας συνόδου δωρητών κρατών, που θα συνεισφέρουν άμεσα στην ανασυγκρότηση στο Αφγανιστάν ύστερα από 23 έτη εμφυλίου πολέμου.

    [07] Νταγκεστάν:Επίθεση σε φορτηγό με στρατιώτες

    Πηγή: ΝΕΤ 18/1/2002 9:29:00 μμ

    Πέντε Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σήμερα, όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κατά τη διέλευση του φορτηγού στο οποίο επέβαιναν από δρόμο στην Μαχατσκάλα, πρωτεύουσα της Ρωσικής Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, η οποία συνορεύει με την Τσετσενία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Από τους τραυματίες, δύο στρατιώτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις τοπικές ιατρικές υπηρεσίες, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο "Ρία Νοβόστι". Ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου, εξερράγη γύρω στις 8 το βράδυ τοπική ώρα (7 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας), πλήττοντας το φορτηγό των στρατιωτών, σύμφωνα με το τοπικό κανάλι του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ωστόσο δεν διευκρίνισε τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που επέβαιναν στο φορτηγό.

    [08] Προχωρούν οι διαβουλεύσεις για Εθνική-Alpha

    Πηγή: ΝΕΤ 18/1/2002 9:50:00 μμ

    Οι διαβουλεύσεις για το μέλλον της συγχώνευσης Εθνικής και Alpha Bank θα συνεχιστούν, όπως όλα δείχνουν, και τις επόμενες μέρες με στόχο να βρεθεί λύση στα προβλήματα που ανέκυψαν. Σε καλό κλίμα κινήθηκε η μυστική συνάντηση που είχαν αιφνιδίως σήμερα οι κύριοι Καρατζάς και Κωστόπουλος. Οι δύο άνδρες, ωστόσο, μετά τη συνάντηση απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις.

    Δηλώσεις υπουργών και βουλευτών

    Ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, αναφερόμενος στο θέμα, μετά τη συνεργασία που είχε με τον Πρωθυπουργό, δήλωσε ότι "στην ελεύθερη οικονομία δεν υπάρχουν αδιέξοδα".

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει για την υλοποίηση της συγχώνευσης απάντησε πως "δεν είναι θέμα της κυβέρνησης, είναι καθαρά θέμα των τραπεζών, που πήραν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η πολιτική υποστήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης έχει δοθεί στην προσπάθεια αυτή. Από εκεί και πέρα, πρέπει να αναμένουμε". Ο υπουργός σημείωσε ακόμα ότι "σε τελική ανάλυση υπάρχουν και ορισμένες αρχές στην οικονομία. Πρέπει η ίδια η οικονομία, η ίδια η αγορά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εφαρμογής μιας επιλογής. Εάν δεν την αντέχει, δεν την αντέχει. Δεν θα κολλήσουμε εκεί, ούτε με το ζόρι μπορούν να γίνουν ορισμένα πράγματα. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να είμαστε πολύ ρεαλιστές".

    Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της διέψευσε τις φήμες περί ενδεχόμενης παραίτησης του κ. Καρατζά, την απομάκρυνση του οποίου ζήτησε ο Μιλτιάδης Έβερτ, κατηγορώντας τον ότι χειρίστηκε το θέμα της συγχώνευσης με προχειρότητα και επιπολαιότητα.

    Για αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική που με τις πρόχειρες επιλογές της έχει οδηγήσει σε τέλμα όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αλογοσκούφης.

    [09] Ατυπη Σύνοδος Υπ. Εργασίας της ΕΕ στην Ισπανία

    Πηγή: ΑΠΕ 18/1/2002 8:37:00 μμ

    Αύριο ξεκινά στην Ισπανία η Ατυπη Σύνοδος των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός Εργασίας Λευτέρης Τζιόλας, οι οποίοι μεταβαίνουν σήμερα στη Μαδρίτη. προκειμένου να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην άτυπη σύνοδο των υπουργών

    Ο υπουργός Εργασίας στην ομιλία του αύριο πρόκειται να αναφερθεί στη χάραξη της κοινής στρατηγικής απασχόλησης της ΕΕ, ενώ θα τονίσει την ανάγκη άμβλυνσης των διαρθρωτικών και θεσμικών αγκυλώσεων της αγοράς εργασίας, τόνωσης της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας μέσω της κατάλληλης φορολογικής πολιτικής και προώθησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

    Ο κ. Ρέππας, θα επισημάνει επίσης, την ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού και τη λήψη μέτρων για την άρση των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων. Τέλος, αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και να επιδιωχθεί η χρονική σύμπτωση των αποφάσεων για τις κατευθύνσεις της πολιτικής απασχόλησης με τις αποφάσεις για τη γενικότερη οικονομική πολιτική.

    [10] Οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ στην Αργεντινή

    Πηγή: ΑΠΕ 18/1/2002 11:28:00 μμ

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Αργεντινής Τζορτζ Μπους και Εντουάρντο Ντουάλντε, στη διάρκεια της οποίας ο πρώτος διαβεβαίωσε τον δεύτερο ότι η Ουάσινγκτον θα συνδράμει το Μπουένος Αϊρες στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας της Αργεντινής πάνω όμως σε υγιή και βιώσιμη βάση.

    Οπως δήλωσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Αρι Φλέισερ, "ο πρόεδρος Μπους διαβεβαίωσε τον κ. Ντουάλντε ότι παραμένουν ισχυρές οι διμερείς σχέσεις, για τη δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για ευμάρεια του λαού της Αργεντινής και την εγκάρδια κατανόηση του αμερικανικού λαού για τα οικονομικά προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Αργεντινή".

    NEW TITLE

    Η Αργεντινή, η οποία προκειμένου να εισπράξει νέα βοήθεια από το ΔΝΤ είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά του, είναι επίσης υπερχρεωμένη με το ποσό των 141 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οπως πρόσθεσε ο κ. Φλέισερ, "ο πρόεδρος Μπους εξέφρασε αλληλεγγύη" στον Αργεντίνο ομόλογό του μπροστά στις μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος ο λαός της Αργεντινής. Καταλήγοντας ο αξιωματούχος ανέφερε πως ο πρόεδρος Μπους, υποσχέθηκε αν όντως η κυβέρνηση της Αργεντινής εφαρμόσει το πρόγραμμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, να συνεργαστεί στενά με το ΔΝΤ και άλλους διεθνείς πιστωτικούς οργανισμούς για το καλό της λατινοαμερικανικής χώρας.

    [11] Μέτρα για το ντέρμπυ της Κυριακής

    Πηγή: ΝΕΤ 18/1/2002 11:31:00 μμ

    Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια που η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό ως πρωτοπόρος στη βαθμολογία της Α' εθνικής κατηγορίας. Οι υπεύθυνοι των δύο ομάδων, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την ΕΠΑΕ, με σειρά μέτρων έχουν προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο επεισοδίων στο ντέρμπυ της Κυριακής.

    [12] Συναγερμός στην Ευρώπη για μολυσμένο κρέας

    Πηγή: ΝΕΤ 18/1/2002 10:09:00 μμ

    Εντατικούς ελέγχους στην αγορά διενεργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες πολλών ευρωπαϊκών χωρών, μετά τον εντοπισμό στη Γερμανία και την Αυστρία μοσχαρίσιου κρέατος, μολυσμένου από επικίνδυνη αντιβιοτική ουσία. Προβληματισμό προκαλεί στις αρμόδιες αρχές και η διαπίστωση ότι η ίδια ουσία βρέθηκε σε υπολείμματα γαρίδων που προορίζονταν για ζωοτροφές, αν και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν απαγορεύσει τη χρήση ιχθυαλεύρων στις τροφές για τα βοοεϊδη.

    [13] Οχι στους κλώνους ανθρώπων, λένε οι επιστήμονες

    Πηγή: ΑΠΕ 18/1/2002 8:43:00 μμ

    Η ανθρώπινη κλωνοποίηση είναι μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία αν γίνει τώρα και πως πρέπει να απαγορευτεί με νόμο, δήλωσαν σήμερα επιστήμονες, οι οποίοι έχουν αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο προς την αμερικανική κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

    Η επιτροπή της αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών διευκρίνισε πάντως πως οι δοκιμές για την κλωνοποίηση ανθρώπου θα μπορούσαν να αρχίσουν σε πέντε χρόνια από σήμερα, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν βελτιωθεί οι εργαστηριακές συνθήκες ασφαλείας, αλλά και με δεδομένο ότι η Ουάσινγκτον θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το επίμαχο θέμα.

    "Είμαστε πεπεισμένοι πως τα επιστημονικά και ιατρικά στοιχεία που αφορούν ενδεχόμενο κίνδυνο για το εμφυτευμένο έμβρυο ή για το βρέφος, αν η ανθρώπινη κλωνοποίηση δοκιμαστεί στο πλησιέστερο μέλλον, δεν χωρούν αμφισβήτηση", τονίζει η επιτροπή. "Τα δεδομένα από τις δοκιμές κλωνοποίησης δείχνουν ότι ένας πολύ μικρός αριθμός δοκιμών είναι επιτυχημένος. Πολλοί κλώνοι πέθαναν κατά τη διάρκεια της κύησης, ακόμα και στα τελευταία στάδια, ακόμα οι νεογέννητοι κλώνοι παρουσιάζουν ανωμαλίες ή πεθαίνουν και τέλος είναι σίγουρο πως αυτές οι διαδικασίες εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τη μητέρα", καταλήγει η επιτροπή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 January 2002 - 21:55:04 UTC