Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Παπανδρέου
  • [02] Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο
  • [03] Στις ΗΠΑ ο Μπουλέντ Ετσεβίτ
  • [04] Υπό αμφισβήτηση η συμφωνία Εθνικής-Alpha
  • [05] Αποθήκη με λαθραίο πετρέλαιο αποκάλυψε το ΣΔΟΕ
  • [06] 2004: Διπλασιάζεται η επιχορήγηση των αθλητών
  • [07] Φουλάρει για τον τίτλο ο Ολυμπιακός
  • [08] Αυτοσυγκράτηση συνιστά ο Αναστασιάδης
  • [09] Αισιοδοξία στον ΠΑΟΚ μετά την νίκη στα Λιόσια
  • [10] Στην Πάτρα για τον αγώνα κυπέλλου ο Αρης
  • [11] ΠΑΟ: Χωρίς Κόλκα στο Καυτατζόγλειο
  • [12] Η ΑΕΚ κοντά στον Κρις Καρ
  • [13] Ολυμπιακός:Απόλυτη εμπιστοσύνη στο Ζούρο
  • [14] Απορρίφθηκαν οι προσφυγές της Netmed
  • [15] Κέρινο ομοίωμα του Ζιντάν σε μουσείο
  • [16] Αλλαξε μορφή η εφημερίδα ''Le Monde''

    [01] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Παπανδρέου

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 8:59:00 μμ

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο επισκέφθηκε αργά το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Αμερική αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και στα Βαλκάνια.

    Μετά το τέλος της συνάντησης που διήρκησε περίπου 40 λεπτά ο υπουργός Εξωτερικών δεν έκανε δηλώσεις αλλά παραβρέθηκε για λίγο στην δεξίωση που παραθέτει σήμερα όπως κάθε χρόνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν των πρυτάνεων, των ακαδημαϊκών και του Δικαστικού Σώματος.

    [02] Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 10:00:00 μμ

    Την ετήσια και καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν του δικαστικού σώματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας παρέθεσε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Για περισσότερη από μία ώρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε απόψεις και συζήτησε με τους ανώτατους και ανώτερους λειτουργούς της δικαιοσύνης και ακαδημαϊκούς .

    Στη δεξίωση παρευρέθησαν, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Γεραρής , ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Διονύσης Κατσιρέας, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Δημόπουλος, προϊστάμενοι εφετείων και πρωτοδικείων της χώρας, εκπρόσωποι δικαστικών ενώσεων όπως ο Β. Μαρκής, πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων, ο Κωνσταντίνος Βαλμαντώνης ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγγελέων, οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου, αρεοπαγίτες , εισαγγελείς, εφέτες πρωτοδίκες, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Αντώνης Ρουπακιώτης ,ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνος Δαφέρμος κ.α.

    Παρέστησαν επίσης ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης , ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος , ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας , ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου , ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος , οι υφυπουργοί Λουκάς Αποστολίδης, Χρήστος Βούγιας και Νίκος Γκεσούλης και από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα ο πρύτανης Γιώργος Μπαμπινιώτης.

    [03] Στις ΗΠΑ ο Μπουλέντ Ετσεβίτ

    Πηγή: ΕΡΑ 14/1/2002 8:32:00 μμ

    Πενθήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από σήμερα ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, συνοδευόμενος από 100 επιχειρηματίες. Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επαναλάβει ότι η Τουρκία στηρίζει απόλυτα τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις των Αμερικανών, ενώ θα ζητήσει οικονομική βοήθεια για τη χώρα του καθώς και για την αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

    [04] Υπό αμφισβήτηση η συμφωνία Εθνικής-Alpha

    14/1/2002 8:21:00 μμ

    Δυόμισι μήνες μετά την ανακοίνωση της χρυσής συγχώνευσης, η κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των στελεχών των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων στη νέα τράπεζα, εξακολουθεί να αποτελεί το κρίσιμο σημείο για τις επόμενες εξελίξεις. Η έντονη φημολογία, που τροφοδοτήθηκε και από την απουσία του προέδρου της Αλφα Γιάννη Κωστόπουλου από την παρουσίαση του νέου κτιρίου Διοίκησης της Εθνικής, είχε ως αποτέλεσμα και τη μεγάλη πτώση τόσο τις μετοχές των δύο τραπεζών όσο και το γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό πρόβλημα φέρεται να είναι η κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των ανώτατων διοικητικών στελεχών των δύο τραπεζών.

    Ο Συλλόγος Προσωπικού της Alpha Bank σε σημερινή του ανακοίνωση μεταξύ άλλων καλεί τα στελέχη της Εθνικής "να αναζητήσουν ανάμεσα τους αυτούς που επιδιώκουν με τη συγχώνευση να εξασφαλίσουν τη θεσούλα τους και γαία πύρι μιχθήτω".

    Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, γίνεται εκτίμηση ότι η συγχώνευση αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα αλλά δεν έχει ληφθεί προς το παρόν καμία οριστική απόφαση που να θέτει σε κίνδυνο την ίδια την συγχώνευση των δύο τραπεζών.

    Σύμφωνα με το Σύλλογο Προσωπικού της Alpha Bank το ΔΣ της Τράπεζας θα συνεδριάσει αύριο προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

    [05] Αποθήκη με λαθραίο πετρέλαιο αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 8:10:00 μμ

    Αποθήκη παράνομης επεξεργασίας λαθραίου πετρελαίου αποκάλυψε το ΣΔΟΕ στον Ασπρόπυργο Αττικής, ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκανε στην περιοχή. Στην αποθήκη σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29.000 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης που προοριζόταν να πωληθεί ως πετρέλαιο κίνησης. Η αποθήκη όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ ανήκει στον Τσολερίδη Κωνσταντίνο του Γεωργίου κάτοικο Ασπροπύργου.

    Στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχαν ακόμη τρεις παράνομες υπέργειες δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 80.000 λίτρων η καθεμιά καθώς και άλλα εξαρτήματα για τον αποχρωματισμό του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να μπορεί να διατίθεται λαθραία ως πετρέλαιο κίνησης.

    Οι δασμοί και οι άλλοι φόροι που αναλογούν στο πετρέλαιο που κατασχέθηκε ανέρχονται στο ποσό των 2,9 εκατ. δρχ., ενώ τα τέλη που πρέπει να καταβληθούν ανέρχονται σε 14,5 εκατ. δρχ.

    Οπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα μετά την προανάκριση.

    [06] 2004: Διπλασιάζεται η επιχορήγηση των αθλητών

    Αννίτα Πασχαλινού 14/1/2002 8:07:00 μμ

    Την αύξηση της επιχορήγησης της ολυμπιακής προετοιμασίας των αθλητών, κατά 2 δις, σε σχέση με το 2001, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Κώστα Καρτάλη, του Εντεταλμένου Συμβούλου της Αθήνα 2004, Σπύρου Καπράλου, του προέδρου της ΕΟΕ, Λάμπη Νικολάου και του προέδρου της Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γ. Παπαδογιαννάκη.

    Οι βασικοί άξονες της προετοιμασίας

    Το ύψος της επιχορήγησης της προετοιμασίας των αθλητών, θα φθάσει από τα 2,6 στα 4 - 5 δισεκατομμύρια δραχμές.

    Παράλληλα, για τη διευκόλυνση ειδικών κατηγοριών αθλητών, όπως στρατευμένοι και φοιτητές αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδων εργασίας που θα επιλύουν προβλήματα γραφειοκρατικής φύσης.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, οι κύριοι άξονες της αθλητικής προετοιμασίας, είναι ο γενικός γενικός σχεδιασμός, ο προγραμματισμός για κάθε ομοσπονδία, η συνεργασία όλων των ομοσπονδιών, η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων.

    Επεσήμανε επίσης, ότι για τη νέα Ολυμπιακή περίοδο ο σχεδιασμός της αθλητικής Ολυμπιακής προετοιμασίας περιλαμβάνει την ανασυγκρότηση των προολυμπιακών ομάδων των αθλημάτων και την κατάρτιση γενικού και ειδικού σχεδιασμού για κάθε άθλημα με τη συνεργασία ΓΓΑ-Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής-Ομοσπονδίας.

    Προτεραιότητες της ολυμπιακής προετοιμασίας

    Στη λίστα των προτεραιοτήτων της ολυμπιακής προετοιμασίας, βρίσκονται η εξασφάλιση προπονητικών χώρων τόσο στα νέα αθλήματα όσο και στα αθλήματα που θα χρειαστούν χώρους που θα πρέπει να ανακαινιστούν αλλά και η εξασφάλιση ειδικού τεχνολογικού και αθλητικού υλικού.

    Σε ερώτηση σχετικά με το ύψος των πριμ των αθλητών, αλλά και το θέμα της φορολόγησής τους, ο Ε. Βενιζέλος απήντησε: «Σημασία δεν έχει εάν φορολογούνται ή όχι τα πριμ των αθλητών, αλλά ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα. Και πρέπει να γνωρίζετε, ότι η Πολιτεία είναι γενναιόδωρη»

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το γήπεδο, όπου θα γίνει ο τελικός αγώνας του Ολυμπιακού ποδοσφαιρικού τουρνουά, ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε ότι υπό νορμάλ συνθήκες θα διεξαχθεί στο στάδιο Καραϊσκάκη.

    Ωστόσο, από την πλευρά του ο Σ. Καπράλος, ανέφερε ότι αν η FIFA, αποφασίσει ο τελικός να γίνει μεσημέρι, τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

    [07] Φουλάρει για τον τίτλο ο Ολυμπιακός

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 11:42:00 μμ

    Η νίκη των "ερυθρολεύκων" επί της Παναχαϊκής σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ηρακλή, μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς και όπως είναι φυσιολογικό, το γεγονός έχει προκαλέσει ικανοποίηση στην ομάδα. Ο Τάκης Λεμονής στη σημερινή προπόνηση έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση τίτλου του Ολυμπιακού. Ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και τους επεσήμανε ότι πλέον η υπόθεση τίτλος είναι στο χέρι τους.

    Δεν παίζει ο Μπερμούδες με ΑΕΚ

    Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πήγε κανονικά στην προπόνηση, αν και χθες βράδυ είχε τροχαίο ατύχημα, χωρίς ευτυχώς ούτε αυτός, ούτε οι συνεπιβάτες του να τραυματιστούν. Το αυτοκίνητό του πάντως υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

    Στην σημερινή προπόνηση δεν πήραν μέρος οι Μπερμούδες, Αλεξανδρής και ο Ελευθερόπουλος που ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα. Ο Κολομβιανός υπέστη μικρή ρήξη έξω κεφαλής δεξιού γαστροκνημίου στο ματς με την Παναχαϊκή (γι αυτό και αντικαταστάθηκε) και ακολουθεί συντηρητική θεραπεία. Θα επανεξεταστεί σε 48 ώρες, οπότε και θα διαφανεί κατά πόσον θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Θεωρείται πάντως δύσκολο να προλάβει στο ματς με τους "κιτρινόμαυρους".

    Ο Αλεξανδρής ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

    Στο μεταξύ ο Λεμονής ξεκουράζει τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, αφού εκτός αποστολής για το ματς Κυπέλλου με το Αιγάλεω την Τετάρτη τέθηκαν οι Καρεμπέ, Κωστούλας, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς. Εκτός αποστολής είναι και οι Ελευθερόπουλος, Μπερμούδες, Οφορίκουε, Ρόμπερτς, Σηφάκης και Χούτος.

    Παρών στη βασική ενδεκάδα του αγώνα με το Αιγάλεω πιθανότατα θα είναι ο Στέλιος Βενετίδης. Το ματς αυτό θα είναι το τελικό τεστ για τον "ερυθρόλευκο" αμυντικό, πριν το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

    [08] Αυτοσυγκράτηση συνιστά ο Αναστασιάδης

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 11:34:00 μμ

    Τη νίκη επί της ΑΕΚ στο χθεσινό ντέρμπι του Καυτατζογλείου (3-2) επιχειρούν να προσπεράσουν οι παίκτες του Ηρακλή, με σχετικές προτροπές του προπονητή τους Αγγελου Αναστασιάδη, αφού ακολουθεί το επίσης σημαντικό παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟ στο ίδιο γήπεδο. Το καλό κλίμα στην κυανόλευκη ομάδα είναι το "όπλο" για ένα καλό αποτέλεσμα στο μεθαυριανό ντέρμπι, όπου ο προπονητής της ομάδας θα έχει όλο το υλικό στην διάθεση του.

    Μεταγραφές για ενίσχυση της ομάδας

    Τα μεταγραφικά του Ηρακλή είναι ένα ανοιχτό θέμα, αφού δυο παίκτες ακόμα είναι στο στόχαστρο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

    Σήμερα ο Ηρακλής συμφώνησε και εξασφάλισε για έξι μήνες τον τέως παίκτη του ΠΑΟΚ, Νίκο Κολομπούρδα, που ήδη άρχισε προπονήσεις με την καινούργια του ομάδα.

    Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη αναμένεταιο Γιώργος Βακουφτσής από την Φιορεντίνα της Ιταλίας, για να ολοκληρώσει τις συζητήσεις μεταγραφής του στον Ηρακλή, ενώ στα ενδιαφέροντα της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι και ο Τάκης Γκώνιας του Πανιωνίου.

    Με αφορμή την ταλαιπωρία μερίδας φιλάθλων που δεν κατάφεραν έγκαιρα να εξασφαλίσουν εισιτήριο εισόδου στο χθεσινό παιχνίδι του Καυτατζογλείου, λόγω δυσλειτουργίας των εκδοτηρίων που λειτουργούσαν εξω από το στάδιο, η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη από τους φίλους και οπαδούς της.

    [09] Αισιοδοξία στον ΠΑΟΚ μετά την νίκη στα Λιόσια

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 11:32:00 μμ

    Κλίμα αισιοδοξίας χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ μετά τη χθεσινή νίκη του στα Νέα Λιόσια επί του γηπεδούχου Ακράτητου. Νίκη που φέρνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης κοντύτερα στο δίδυμο της κορυφής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σήμερα θα κάνει μια προπόνηση για το αυριανό παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο την πρωτοπόρο της Β' εθνικής Χαλκηδόνα, παιχνίδι που θα γίνει στην Τούμπα για τον επαναληπτικό κυπέλλου των δυο ομάδων, στην ρεβάνς του 0-3 του πρώτου αγώνα, που είχε επικρατήσει ο ΠΑΟΚ.

    Στην ομάδα του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης επιστρέφει ο Παντελής Καφές, που εξέτισε την ποινή της μιάς αγωνιστικής, όχι όμως και ο τραυματίας Γιώτης Εγκωμίτης που συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα εκγύμανσης.

    Στο αυραινό παιχνίδι η πιθανή σύνθεση του ΠΑΟΚ είναι: Πουρλιοτόπουλος, Μπορμπόκης, Καραδήμος, Κουλακιώτης, Χασιώτης, Λουτσιάνο, Ζαβαντίας, Νάστος, Σπάσιτς, Φρούσος, Γιασεμή.

    Μιλώντας για το χθεσινό 1-2 των Νέων Λιοσίων, ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ και βετεράνος τερματοφύλακας, Μλάντεν Φορτούλα, τόνισε: "Δεν ήταν εύκολος αντίπαλος ο Ακράτητος, αν και εμείς κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι οι ΠΑΟ και Ολυμπιακός πέρασαν πολλές δύσκολες στιγμές στο ίδιο γήπεδο, όπου εμείς νικήσαμε μάλλον εύκολα αν αναλογιστούμε και τις ευκαιρίες που χάσαμε και τα δοκάρια που είχαμε. Παρά το θετικό βήμα μας,οι αναφορές για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι λόγια του αέρα, καθώς υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας και δύσκολα παιχνίδια στην σειρά. Νομίζω πως όπως έδειξε η ομάδα υπάρχει το ταλέντο για κάτι καλύτερο και θα το διεκδικούμε παιχνίδι με παιχνίδι".

    [10] Στην Πάτρα για τον αγώνα κυπέλλου ο Αρης

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 11:22:00 μμ

    Στην Αθήνα παρέμεινε η αποστολή του Αρη, μετά τον αγώνα της Νέας Σμύρνης για να μεταβεί στην Πάτρα όπου θα αντιμετωπίσει στον επαναληπτικό του κυπέλλου την Παναχαϊκή, στη ρεβάνς του 0-0 του αγώνα της περασμένης Τετάρτης στο γήπεδο Χαριλάου. Στο παιχνίδι της Τετάρτης δεν θα αγωνιστεί ο Νίκος Κυζερίδης που είναι τιμωρημένος ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στην διάθεση του Γάλλου Ρισάρ Ταρντί.

    Το κλίμα για τον τελευταίο δεν είναι ευνοϊκό μετά την χθεσινή ήττα και το παιχνίδι της Πάτρας θα αποδειχτεί καθοριστικό για τον Γάλλο τεχνικό. Σ

    το μεταξύ στη Θεσσαλονίκη η κόντρα του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ κ. Τάκη Ανδριά και του συνδέσμου οργανωμέν φιλάθλων του Αρη Σούπερ-3 καλά κρατεί και έχουν ήδη ανταλαγεί μηνύσεις εκατέρωθεν για το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής, όπου ο παράγων του Αρη, δέχδτηκε επίθεση αγνώστων σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης μετά την οποία δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το το εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    [11] ΠΑΟ: Χωρίς Κόλκα στο Καυτατζόγλειο

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 11:04:00 μμ

    Χωρίς τον Γιόνας Κόλκα θα αναχωρήσει αύριο η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Θεσσαλονίκη, όπου μεθαύριο θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στο πρώτο παιχνίδι για τον Γ` γύρο του κυπέλλου. Ο Φιλανδός μέσος αισθάνεται ενοχλήσεις στον τένοντα και ο Σέρτζιο Μαρκαριάν τον απέκλεισε της αποστολής ενώ αντίθετα συμπεριέλαβε τον Εμανουελ Ολισαντέμπε. Ο Πολωνός επιθετικός προπονήθηκε σήμερα, όμως η συμμετοχή του θα αποφασισθεί μετά την αυριανή προπόνηση, καθώς έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς.

    Με αλλαγές ο ΠΑΟ εναντίον του Ηρακλή

    Αναφερόμενος στο χθεσινό παιχνίδι με το Αιγάλεω, στο οποίο οι "πράσινοι" δυσκολεύτηκαν αλλά τελικά επικράτησαν με 2-1, ο Ουρουγουανός τεχνικός, είπε στους παίκτες του: "Ηταν ένα δύσκολο ματς. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατεβάλατε. Το πιο σημαντικό πράγμα από όλα είναι ότι πήραμε τη νίκη. Δεν βρήκαμε το ρυθμό που θέλαμε, όμως είχαμε πολύ καιρό να παίξουμε αγώνα. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον αγώνα με τον Ηρακλή".

    Ο Μαρκαριάν δεν φαίνεται να έμεινε ικανοποιημένος από την εφαρμογή του συστήματος με έναν επιθετικό και σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στην χρησιμοποίηση δύο σέντερ φορ, απέναντι στον "γηραιό".

    Πιθανότεροι θεωρούνται ο "αγέραστος" Κριστόφ Βαζέχα και ο Ολισαντέμπε, που αν είναι έτοιμος, ενδέχεται να "αφήσει" εκτός 11αδας -για πρώτη φορά- τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.

    [12] Η ΑΕΚ κοντά στον Κρις Καρ

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 10:53:00 μμ

    Η συνεχής πίεση στο μπάσκετ φέρνει συνήθως τα επιθυμητά αποτελέσματα, είτε πρόκειται για την τελική έκβαση ενός αγώνα, είτε για τη διεκδίκηση κάποιου παίκτη, που βρίσκεται από καιρό στο "στόχαστρο". Πιο συγκεκριμένα, η επιμονή του Ντράγκαν Σάκοτα, για την αντικατάσταση του Αριαν Κόμαζετς με τον "διστακτικό" Κρις Καρ, φέρνεται να έχει αίσιο τέλος, καθώς όπως όλα δείχνουν ο Αμερικανός γκαρντ είπε το πολυπόθητο "ναι", ενώ η άφιξη του στην Ελλάδα υπολογίζεται κατά τη διάρκεια της διακοπής. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η "Ενωση" συμφώνησε και στο οικονομικό μέρος, που αποτελούσε και τον προβληματισμό της διοίκησης.

    Πολυτιμότερος παίκτης της 14ης αγωνιστικής ο Χόλντεν

    Εν τω μεταξύ, σε... λίρα εκατό τείνει να εξελιχθεί ο Τζέι Αρ Χόλντεν για την ΑΕΚ.

    Ο Αμερικανός άσος, που δίκαια θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος ξένος που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Α1, κατάφερε να μετατρέψει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε υγιεινό περίπατο για την "Ενωση", ξεδιπλώνοντας μέρος της οργανωτικής του ευφυίας αλλά και της εκτελεστικής του δεινότητας.

    Συνολικά σε 37 λεπτά αγώνα είχε 6/11 βολές, 7/11 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3 κλεψίματα, δύο ασίστ και ένα ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας έτσι την προτίμηση των εκπροσώπων από 24 ΜΜΕ που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ.

    Ο γκαρντ της ΑΕΚ, συγκέντρωσε συνολικά 53 βαθμούς, έναντι 22 του γκαρντ του Ιωνικού ΝΦ Πρόδρομου Νικολαίδη.

    [13] Ολυμπιακός:Απόλυτη εμπιστοσύνη στο Ζούρο

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 10:47:00 μμ

    Η ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ, που δημιούργησε τη... μουρμούρα μερίδας οπαδών όσον αφορά στην "εκθρόνιση" του Ηλία Ζούρου από τον πάγκο των "ερυθρολεύκων", φαίνεται να απασχολεί μόνο αυτούς, καθώς σύμφωνα με τον επίσημο Ολυμπιακό "δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης του". Μάλιστα, ο Ελληνας τεχνικός, που δεν δείχνει να πτοείται, προετοιμάζει τους παίκτες τους για την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, κόντρα στην Μάλαγα.

    [14] Απορρίφθηκαν οι προσφυγές της Netmed

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 11:19:00 μμ

    Απορρίφθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, οι προσφυγές της Netmed κατά των ΠΑΕ Πανιώνιος, Εθνικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου και ΠΑΣ Γιάννινα και κατά του ALPHA, με τις οποίες ζητούσε να μην ισχύσουν οι συμβάσεις που υπεγράφησαν ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το δικαστήριο κρίνει ότι οι ΠΑΕ απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις που πήγαζαν από τις συμβάσεις τους με την Netmed και ότι δεν έχουν καμία νομική δέσμευση έναντι της, ώστε να μην ισχύσουν οι συμβάσεις που υπέγραψαν με τον ALPHA.

    [15] Κέρινο ομοίωμα του Ζιντάν σε μουσείο

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 11:16:00 μμ

    Το αργότερο σε δύο μήνες, οι επισκέπτες του διάσημου Μουσείου κέρινων ομοιωμάτων της Μαδρίτης, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάζουν και τον Ζινεντίν Ζιντάν. Οπως ανακοινώθηκε τους ιθύνοντες του Μουσείου, το ομοίωμα του Γάλλου άσου θα έχει ολοκληρωθεί στο συγκεκριμένο διάστημα και θα τοποθετηθεί, δίπλα σ΄ αυτά των Πελέ, Μάικλ Τζόρνταν, Ραούλ Γκονζάλεζ.

    Οι παράγοντες του Μουσείου αποφάσισαν να κατασκευάσουν το ύψους 1,88μ ομοίωμα, μετά από σχετική "δημοσκόπηση" που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των επισκεπτών, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση "ποιά προσωπικότητα λείπει από το Μουσείο".

    Ο "Ζιζού" συγκέντρωσε περίπου 5.000 ψήφους και προηγήθηκε του συμπαίκτη του Λουίς Φίγκο, αλλά και του διάσημου ταυρομάχου, Ενρίκε Πόντσε.

    "Η είσοδος του Ζιντάν στο Μουσείο αποτελεί τιμή για μας", δήλωσε σχετικά ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μουσείου, Γκονζάλο Πρέσα.

    [16] Αλλαξε μορφή η εφημερίδα ''Le Monde''

    Πηγή: ΑΠΕ 14/1/2002 9:30:00 μμ

    Η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" εξέπληξε, σήμερα, το αφοσιωμένο αναγνωστικό κοινό της αλλάζοντας ριζικά την εμφάνισή της με ένα νέο κασέ με πολύ περισσότερα λευκά σε όλες τις σελίδες, με γράψιμο πολύ πιο χαλαρό και άνετο για τον αναγνώστη και τέλος με πολύ περισσότερη "επεξεργασία" των δημοσιευόμενων πληροφοριών και ειδήσεων.

    Οι νέες ρουμπρίκες δίνουν άλλο τόνο

    Το νέο φύλλο κυκλοφορεί 40σέλιδο, σε 750 χιλιάδες αντίτυπα και με αρκετές ολοσέλιδες νέες ρουμπρίκες, οι οποίες είναι οι εξής:

    -την ρουμπρίκα "Ευρωπαϊκή Ενωση",

    -τη νέα ρουμπρίκα "Κιόσκι" μέσα στην ενότητα "Ορίζοντες",

    -μία επιπλέον (καθημερινή) σελίδα στην ενότητα "Επιχειρηματικά",

    -μόνον την Δευτέρα τέσσερεις συνολικώς σελίδες με αθλητικά γεγονότα απ' όλον τον κόσμο,

    -δύο νέες σελίδες(καθημερινά) μία αφιερωμένη στην "Επιστήμη" και μία στην "Τεχνολογία".

    Εξάλλου, η ρουμπρίκα "Πολιτισμός" θα ολοκληρώνεται καθημερινά με ένα Πορτρέτο, προφανώς για να γίνει ανταγωνισμός με την παρόμοια και επιτυχημένη στήλη της εφημερίδας "Λιμπερασιόν". Ας σημειωθεί, ωστόσο, οτι ο αριθμός των σελίδων κάθε φύλλου της ιστορικής εφημερίδας παρέμεινε σταθερός. Επίσης ας σημειωθεί ότι η εμφάνιση της εφημερίδας είναι μεν ανανεωμένη και μάλιστα ριζικά, όχι όμως και συνολικά.

    Αντεπίθεση με στόχο τον ανταγωνισμό

    Πρωτοσέλιδη παρέμεινε η γελοιογραφία του σκιτσογράφου Πλαντί, αμετάβλητοι έμειναν οι τυπογραφικοί χαρακτήρες των τίτλων και των κειμένων των διαφόρων ενοτήτων, όμως αναμφισβήτητα οι φωτογραφίες του φύλλου, που πρωτοεμφανίστηκαν την τελευταία δεκαετία, αναδεικνύονται πολύ καλύτερα χάρη στο ανανεωμένο κασέ.

    Παρουσιάζοντας το νέο φύλλο, ο διευθυντής του Ζαν Μαρί Κολομπανί δεν προέβλεψε αύξηση των διαφημιστικών εσόδων και τόνισε ότι θα πρόκειται για μία "δύσκολη" από οικονομική άποψη χρονιά. Δήλωσε μάλιστα ότι απέναντι στις οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν από τον αμείλικτο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό ανταγωνισμό "η διεύθυνση αποφάσισε να αντεπιτεθεί".

    Ανυπόμονος να διαπιστώσει αν η εφημερίδα θα ξαναγεννηθεί πραγματικά ύστερα από τις αλλαγές που επήλθαν από σήμερα, ο κ. Κολομπανί επισήμανε τέλος ότι όχι μόνον ο γαλλικός αλλά και ο ευρωπαϊκός έντυπος τύπος στο σύνολό του πάσχει από έλλειψη διαφημιστικών εσόδων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 January 2002 - 21:55:47 UTC