Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επιδρομή χιονιά
  • [02] Αναστολή της απεργίας στην καθαριότητα
  • [03] Αστυφύλακας διακινούσε πλαστά 10χίλιαρα
  • [04] Η Χαμάς διακόπτει τις επιθέσεις αυτοκτονίας
  • [05] Αγωγή Μιλόσεβιτς στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
  • [06] Ονομαστική ψηφοφορία για προϋπολογισμό
  • [07] Ικανοποιητική η πορεία της ελληνικής διαιτησίας

    [01] Νέα επιδρομή χιονιά

    21/12/2001 6:32:00 μμ

    Αισθητή έκανε ήδη την παρουσία του το νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τις ισχυρές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σχεδόν σε όλους τους δρόμους. Πυκνό χιόνι πέφτει στην Μαλακάσα ενώ κλειστός είναι ο δρόμος στο 275ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστά προσοχή αλλά και υπομονή, σε όσους ταξιδεύουν, καθώς από τη Λαμία μέχρι το Βόλο, επικρατεί ισχυρότατη χιονοθύελλα.

    Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας

    Μεγάλο μποτιλιάρισμα επικρατεί σε όλη την Αθήνα και στις περιφερειακές λεωφόρους που οδηγούν στο κέντρο.

    Τα κυκλοφοριακά προβλήματα οφείλονται στο ότι όλοι σχεδόν οι Αθηναίοι κατεβαίνουν για ψώνια λόγω των γιορτών ενώ έχουν βγει και τα απορριμματοφόρα των δήμων για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

    Ιδιαίτερο πρόβλημα παρατηρείται στις λεωφόρους Κηφισίας Βασιλίσσης Σοφίας Β. Κων/νου Καβάλας και Αχιλλέως καθώς και στην Κηφισού και Πέτρου Ράλλη όπου έχει σπάσει αγωγός της ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τα αυτοκίνητα.

    Έκτακτα μέτρα τροχαίας

    Από τις 3 το μεσημέρι τέθηκαν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας. Με ιδιαίτερη αυστηρότητα αντιμετωπίζονται όλοι όσοι δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες, δεν φορούν ζώνες ασφαλείας ή κράνος.

    Παράλληλα θα γίνονται συχνοί έλεγχοι αλκοοτέστ τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και μέσα στις πόλεις.

    Η γ. γ. Πολιτικής Προστασίας καλεί τους δήμους, τις νομαρχίες, τις περιφέρειες, και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτες ανάγκες.

    Ιδιαιτέρως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστά πολλή προσοχή αλλά και υπομονή, σε όσους ταξιδεύουν απόψε στο Εθνικό Δίκτυο Αθηνών - Θεσσαλονίκης, καθώς από τη Λαμία μέχρι και το Βόλο, επικρατεί ισχυρότατη χιονοθύελλα.

    Η κίνηση των αυτοκινήτων σε μήκος 200 και πλέον χιλιομέτρων, γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προτείνει σε όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν προς αυτή την κατεύθυνση, να το αναβάλλουν για λίγες ώρες.

    Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση, από τις πρώτες πρωϊνές ώρες αύριο, κατά μήκος του Εθνικού Δρόμου Αθηνών - Θεσσαλονίκης, αναμένεται την χιονόπτωση να διαδεχθεί βροχή.

    Κλειστό το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

    Κλειστό είναι από το πρωί το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ενώ δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από τα χιόνια. Στα δύο έχει κοπεί η Ελλάδα γιατί έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης από την Πελασγία Φθιώτιδας μέχρι τον Αλμυρό Βόλου.

    [02] Αναστολή της απεργίας στην καθαριότητα

    21/12/2001 11:46:00 πμ

    Ανεστάλη η απεργία των συμβασιούχων των δήμων σήμερα το πρωί, μετά τη δέσμευση του υφυπουργού Εσωτερικών Λάμπρου Παπαδήμα, πως θα μονιμοποιήσει αυτούς καθώς και όλους όσους ανήκουν στο δημόσιο τομέα, με ρύθμιση που θα φέρει στη Βουλή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η απόφαση των απεργών ελήφθει κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του κλάδου τους, στην οποία θα εξέταζαν τη στάση τους μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, το οποίο έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

    Ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων

    Στην απόφαση αυτή των εργαζομένων συντέλεσε και η χθεσινοβραδινή πρόταση του Δήμαρχου της Αθήνας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο, θα καλυφθεί από το δήμο η διαφορά που προκύπτει από το ποσοστό αύξησης που ζητούν οι εργαζόμενοι και αυτής που δίνει το υπουργείο, ποσό που ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια δραχμές.

    Επίσης, ο κ. Παπαδήμας υποσχέθηκε πως θα τους δοθεί το πριμ παραγωγικότητας, όπως είχε άλλωστε ανακοινωθεί από τον υφυπουργό στο συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ, και αφορά όλους τους εργαζόμενους στους δήμους, τμηματικά σε διάστημα τεσσάρων ετών. Επίσης, οι εργαζόμενοι των δήμων της ΠΟΠ-ΟΤΑ θα υπογράψουν την ίδια σύμβαση με αυτήν που υπέγραψαν την περασμένη Δευτέρα και οι συνάδελφοί τους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Στο μεταξύ, όλοι οι εργάτες καθαριότητας έχουν ήδη ξεκινήσει την αποκομιδή σκουπιδιών.

    [03] Αστυφύλακας διακινούσε πλαστά 10χίλιαρα

    21/12/2001 4:25:00 μμ

    Αστυφύλακας που υπηρετεί στο τμήμα τροχαίας Αγίας Παρασκευής συνελήφθη για διακίνηση πλαστών 10χιλιαρων από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών υποθέσεων. Πρόκειται για τον Δημήτριο Μητόπουλο 33 χρόνων ο οποίος κατασκεύαζε πλαστά 10χιλιαρα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή μαζί με τον αδελφό του Παναγιώτη Μητόπουλο 37 ετών καθηγητή πληροφορικής στο τεχνικό λύκειο Λαυρίου ο οποίος επίσης συνελήφθη.

    [04] Η Χαμάς διακόπτει τις επιθέσεις αυτοκτονίας

    21/12/2001 12:41:00 μμ

    Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε τη διακοπή των επιθέσεων αυτοκτονίας εναντίον του Ισραήλ ενώ διευκρινίζεται ότι η απόφαση ελήφθη για τη διαφύλαξη της εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων. Σε αυτό το σημείο κατέληξαν ηγετικά στελέχη της Χαμάς και αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής συνάντησης τους.

    Επιφυλάξεις από την πλευρά των Ισραηλινών

    Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργού Αμυνας Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ δήλωσε ότι το Ισραήλ θα κρίνει την απόφαση στο βαθμό που θα εφαρμοσθεί. Παράλληλα υπενθύμισε ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς είχε ανακοινώσει την Τετάρτη τη διακοπή των επιθέσεων αυτοκτονίας, δήλωση που διαψεύσθηκε λίγη ώρα αργότερα από τον εκπρόσωπο της Χαμάς. Εντούτοις, ο ισραηλινός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι έχει διαπιστωθεί σχετική ύφεση της βίας καθώς και δραστηριοποίηση της παλαιστινιακής αστυνομίας για τον τερματισμό των τρομοκρατικών ενεργειών, αλλά επέμεινε ότι "η Παλαιστινιακή Αρχή δεν καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για τον τερματισμό της τρομοκρατικής δράσης".

    Ωστόσο, στέλεχος της Χαμάς δήλωσε οτι η απόφαση αυτή ελήφθη υπό τον όρο οτι η Χαμάς "θα διατηρήσει το δικαίωμα αντίστασης κατά της κατοχής και το δικαίωμα απάντησης στα εγκλήματα του Ισραήλ", χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

    Υπό όρους θα παραστεί ο Αραφάτ στη λειτουργία των Χριστουγέννων

    Στο μεταξύ, το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στον παλαιστίνιο πρόεδρο Γιάσερ Αραφάτ να παραστεί στην λειτουργία των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ, το βράδυ της Δευτέρας, εκτός αν η Παλαιστινιακή Αρχή, προχωρήσει στις συλλήψεις των δολοφόνων του υπουργού Τουρισμού, Ρεχαβίμ Ζεεβί, όπως μετέδωσε η ισραηλινή ραδιοφωνία. Μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δολοφόνησαν τον ισραηλινό υπουργό Τουρισμού στην Ιερουσαλήμ, στις 17 Οκτωβρίου.

    [05] Αγωγή Μιλόσεβιτς στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    Πηγή: ΑΠΕ 21/12/2001 1:21:00 μμ

    Ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς κατέθεσε σήμερα αγωγή ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ολλανδίας, καταγγέλλοντας τη σύλληψη και την κράτησή του καθώς και τη διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο Μιλόσεβιτς επικαλέσθηκε τα εξής άρθρα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 5 περί δικαιώματος ελευθερίας και ασφάλειας, 6 περί δικαιώματος σε δίκαιη δίκη, 10 περί δικαιώματος έκφρασης, 13 περί δικαιώματος τέλεσης προσφυγής και 14 περί διακρίσεων.

    [06] Ονομαστική ψηφοφορία για προϋπολογισμό

    21/12/2001 4:22:00 μμ

    Ολοκληρώνεται το βράδυ στη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, η συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2002. Θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

    [07] Ικανοποιητική η πορεία της ελληνικής διαιτησίας

    Πηγή: ΑΠΕ 21/12/2001 12:09:00 μμ

    Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΟ, κ. Μπίκας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε σχετικά με τη φημολογία για εύνοια κάποιων ομάδων:"Θέλουμε και ευελπιστούμε τα λάθη των διαιτητών να είναι ανθρώπινα. Είναι σύμπτωση κάποια λανθασμένα σφυρίγματα. Είναι γνωστό, βέβαια, ότι επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση". Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής διαιτησίας έως τώρα, υποστηρίζοντας ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί τα λάθη, ενώ πρόσθεσε: "Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Δε νομίζω πάντως, πως έχουν γίνει "εγκλήματα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 21 December 2001 - 17:54:43 UTC