Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομολογία Λάντεν σε νέο βίντεο
  • [02] Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Τορα Μπόρα
  • [03] Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου
  • [04] Την έκδοση του Πάσσαρη ζητά η Ελλάδα
  • [05] Συνέντευξη Πετσάλνικου εφ΄όλης της ύλης
  • [06] Συνάντηση Σημίτη-Βέλγου Πρωθυπουργού
  • [07] Ενημέρωση Βουλής για ευρωστρατό
  • [08] Συνάντηση Β. Παπανδρέου-Μπαρνιέ
  • [09] Απεργία εργαζομένων στα νοσοκομεία
  • [10] Σύσκεψη για την ασφάλεια των λιμανιών
  • [11] Συνάντηση Αγγελοπούλου-Παπαρήγα
  • [12] Συνάντηση Μίλερ-Αβραμόπουλου
  • [13] Ελεύθεροι με εγγύηση οι ύποπτοι κατασκοπείας
  • [14] Επίθεση ενόπλων στο ινδικό κοινοβούλιο
  • [15] Μπους: Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από την ABM
  • [16] Διαδηλώσεις στο Βέλγιο για την σύνοδο της ΕΕ
  • [17] Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας
  • [18] Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αυστραλία
  • [19] Χειρονομία καλής θέλησης από τη Λευκωσία
  • [20] Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας
  • [21] Εορταστικό ωράριο καταστημάτων
  • [22] Μαζικές απολύσεις στην American Express
  • [23] Αρχίζει η καταβολή δώρου στα ταξί
  • [24] Ολυμπιάδα 2004: σας ενημερώνει η ΕΡΑ Σπορ
  • [25] Περιφέρεια και αθλητικές υποδομές
  • [26] Ζηταεί διαζύγιο ύστερα από 51 χρόνια γάμου
  • [27] Οι άνδρες τα δώρα και τα χριστούγεννα
  • [28] Πριγκιπικοί αρραβώνες στη Νορβηγία
  • [29] Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία
  • [30] Νέα πολιτική για τα φάρμακα
  • [31] Μultimedia παράσταση χορού από τη Σουηδία
  • [32] Πρόγραμμα ανταλλαγών για νέους καλλιτέχνες

    [01] Ομολογία Λάντεν σε νέο βίντεο

    Πηγή: ΑΠΕ 13/12/2001 7:27:00 μμ

    Ο Μοχάμεντ Ατα ήταν "ο υπεύθυνος της ομάδας" που πραγματοποίησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Οσάμα Μπιν Λάντεν που περιέχονται στην βιντεοταινία που δόθηκε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα από το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας. "Ο Μοχάμεντ (Ατα) της αιγυπτιακής οικογένειας (όρος που υποδηλώνει το δίκτυο Αλ Κάιντα) ήταν ο υπεύθυνος της ομάδας", τόνισε ο Μπιν Λάντεν αναφερόμενος στους 19 τρομοκράτες καμικάζι που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    "Αυτοί που πήραν μαθήματα πιλότου, δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Η μία ομάδα δεν γνώριζε τα μέλη της άλλης ομάδας" εξήγησε ο Μπιν Λάντεν. "Οι αδελφοί που πραγματοποίησαν την επιχείρηση, όλα όσα ήξεραν ήταν ότι είχαν αναλάβει μια αποστολή μαρτύρων, ζητήσαμε από τον καθένα τους να πάει στην Αμερική, αλλά δεν γνώριζαν τίποτε για την επιχείρηση ούτε καν τις πρώτες ενέργειες. Ηταν εκπαιδευμένοι, και τους αποκαλύψαμε την επιχείρηση λίγο πριν επιβιβαστούν στα αεροσκάφη", δήλωσε στη συνέχεια ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    Γνώριζε ότι είχαν γίνει αεροπειρατείες σε περισσότερα από ένα αεροπλάνα

    Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν διηγείται στους συνομιλητές του, όπως δείχνει η βιντεοκασέτα ότι όταν το πρώτο αεροπλάνο έπεσε πάνω σε έναν από τους δύο πύργους είπε στους συντρόφους του να "κάνουν υπομονή", αποκαλύπτοντας πως γνώριζε και για τις άλλες επιθέσεις με αεροσκάφη που είχαν καταλάβει αεροπειρατές.

    "Είμαστε στο . . (δεν ακούγεται στην βιντεοκασέτα) όταν συνέβη το γεγονός. Μας είχαν ειδοποιήσει την προηγούμενη Πέμπτη ότι το γεγονός αυτό θα συνέβαινε εκείνη τη μέρα. Τελειώσαμε τη δουλειά μας και ανοίξαμε το ραδιόφωνο", υπογραμμίζει ο Μπιν Λάντεν στους δύο συνομιλητές του. "Ηταν 05:30 δική μας ώρα. . . Αμέσως, είχαμε την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ένα αεροπλάνο χτύπησε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. . . Βάλαμε στο ραδιόφωνο ένα σταθμό με ειδήσεις από την Ουάσινγκτον. Η πληροφόρηση συνεχιζόταν, αλλά μέχρι το τέλος του δελτίου δεν υπήρχε τίποτε άλλο. Ενα λεπτό αργότερα, ανακοίνωσαν πως ένα άλλο αεροπλάνο χτύπησε τον άλλο πύργο. Τα αδέλφια μας όταν άκουσαν τα νέα τρελάθηκαν από τη χαρά τους", λέει ο Μπιν Λάντεν. Μετά από λίγο στην βιντεοκασέτα επαναλαμβάνει την ιστορία αυτή και προσθέτει: "Ηταν τρελοί από χαρά όταν το πρώτο αεροπλάνο χτύπησε τον πύργο. Τους είπα: 'Να έχετε υπομονή'".

    [02] Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Τορα Μπόρα

    12/12/2001 10:10:00 πμ

    Νέα διορία δόθηκε στους μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα προκειμένου να παραδώσουν τους ηγέτες τους, εάν θέλουν να μείνουν οι ίδιοι ελεύθεροι. Στο μεταξύ, αμερικανικά βομβαρδιστικά άρχισαν και πάλι να σφυροκοπούν στόχους στην οροσειρά Τόρα Μπόρα, μετά την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας. Καμία νύξη δεν γίνεται ωστόσο για την τύχη του Μπιν Λάντεν, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος, αν και δημοσιεύματα τον φέρουν νεκρό, όπως και τον μουλά Ομάρ.

    Είναι νεκρός ο Μπιν Λάντεν;

    Είναι νεκρός ή ζωντανός ο Σαουδάραβας κροίσος Οσάμα Μπιν Λάντεν; Βρίσκεται κρυμμένος στις σπηλιές της Τόρα Μπόρα ή έχει διαφύγει στο εξωτερικό; Παρά τις φήμες και τα δημοσιεύματα κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει τι συμβαίνει με τον Μπιν Λάντεν και τους στενούς του συνεργάτες.

    Η εφημερίδα Αλ Ακμπάρ του Πακιστάν γράφει οτι ο Μουλάς Ομάρ και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν βρέθηκαν νεκροί, πληροφορία που διαψεύδουν κατηγορηματικά Αμερικανοί αξιωματούχοι αλλά και Πακιστανός δημοσιογράφος που του είχε πάρει πρόσφατα συνέντευξη.

    Και ενώ οι Αμερικανοί συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ανελέητα την Τόρα Μπόρα, οι μαχητές της Αλ Κάιντα που βρίσκονται οχυρωμένοι εκεί διαπραγματεύονται την παράδοσή τους και κανείς δεν μιλά για τον Λάντεν.

    Ειδικότερα οι αρχικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αφγανικών δυνάμεων και των ξένων μαχητών της Αλ Κάιντα, που βρίσκονται οχυρωμένοι στην ορεινή περιοχή Τόρα Μπόρα του ανατολικού Αφγανιστάν, απέτυχαν, καθώς οι μαχητές της οργάνωσης αρνήθηκαν κατηγορηματικά να παραδοθούν στις αρχές της επαρχίας Νανγκαρχάρ, οι οποίες ηγούνται των χερσαίων επιχειρήσεων κατά των πιστών του Μπιν Λάντεν και δήλωσαν ότι δεν θα παραδοθούν, παρά μόνον παρουσία των εκπροσώπων του ΟΗΕ και εκπροσώπων των χωρών από τις οποίες προέρχονται. Με το φως της ημέρας θα φανεί εάν υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ή θα εξαπολυθεί επίθεση εναντίον τους.

    Αξιωματούχοι της CIA, τους οποίους επικαλείται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, επιβεβαιώνουν ότι ο Λάντεν βρίσκεται σε σπηλιά της Τόρα Μπόρα.

    Το θριλερ με το Λαντεν συνεχίζεται.

    Οσοι γνωρίζουν, λένε ότι ο Λάντεν εδω και πολύ καιρό έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί δορυφορικά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μέσα και προτιμά να μεταφέρει τα μηνύματά του με έφιππους αγγελιαφόρους. Οι Αμερικανοί βέβαια επιμένουν πως τον εντοπισαν με υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέσα στον πανικό που δημιουργήθηκε μετά απο ισχυρό βομβαρδισμό του πιθανού του καταφυγίου στο Ανατολικό Αφγανιστάν.

    Ολοι περιμένουν αγωνιωδώς το βίντεο που δείχνει τον Οσάμα Μπίν Λάντεν να παραδέχεται την ενοχή του για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και να θαυμάζει τα αποτελέσματά τους. Το βίντεο αυτό φαίνεται να έχει εξοργίσει τους Αμερικανούς και ενίσχυσε την αποφασή τους να τον κυνηγήσουν μέχρις εσχάτων.

    Εν αναμονή της δημοσιοποίησης της επίμαχης βιντεοκασέτας

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους συνεχίζει να επιθυμεί τη δημόσια προβολή της βιντεοκασέτας που εμπλέκει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αν και ακόμα δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση, ανακοινώθηκε σήμερα από το Λευκό Οίκο.

    "Το θέμα αυτό εξετάζεται ακόμα από το υπουργείο Αμυνας, αλλά δεν είμαι σε θέση να πω πότε θα προβληθεί δημόσια η κασέτα. Ο πρόεδρος πιστεύει ότι είναι προτιμότερο να προβληθεί...", τόνισε ο Αρι Φλέισερ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    Η 40λεπτη αυτή κασέτα βρέθηκε στα ερείπια ενός σπιτιού στη Τζαλαλαμπάντ. Η Ουάσινγκτον δεν έχει ακόμα αποκαλύψει το πως την απέκτησε. Ο Φλέισερ επισήμανε πως το υπουργείο Αμυνας είναι εκείνο που θα δώσει την κασέτα στη δημοσιότητα όταν αυτό αποφασιστεί.

    Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Βικτόρια Κλαρκ είπε πως την τελική απόφαση θα την πάρει ο ίδιος ο πρόεδρος Μπους και πρόσθεσε πως η κασέτα εξετάζεται από ειδικούς και ανθρώπους που μιλούν Αραβικά, ώστε να είναι σίγουρο πως είναι γνήσια.

    Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, στην κασέτα καταγράφεται μια συνάντηση του Μπιν Λάντεν με ανώτατα στελέχη της Αλ-Κάιντα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Λάντεν εκφράζει την ικανοποίησή του για τις επιθέσεις στις ΗΠΑ. "Ευχαριστεί το Θεό για την επιτυχία που ήταν μεγαλύτερη από αυτή που περίμενε και χρησιμοποιεί εκφράσεις που αποδεικνύουν ότι γνώριζε τα σχέδια των επιθέσεων", υπογράμμισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι.

    [03] Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

    Πηγή: ΑΠΕ 13/12/2001 7:12:00 μμ

    Υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, συνεδρίασε και σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Ο εκπρόσωπός της μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος επισήμανε ότι συζητήθηκε το θέμα των δημοσιευμάτων, καταγγελιών, πληροφοριών κλπ που αναφέρονται στον μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρο. Μάλιστα-όπως τόνισε ο ιεράρχης-η Ιερά Σύνοδος αποδοκίμασε τις καταγγελίες που ακούστηκαν και προτρέπει οποιονδήποτε έχει στοιχεία να τα καταθέσει στη Σύνοδο, η οποία δεν τιμωρεί μόνον τους ενόχους, αλλά υπερασπίζεται και τους αθώους. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων η Ιερά Σύνοδος κάλεσε τον ιεράρχη να παράσχει πληροφορίες και εξηγήσεις για όσα καταγγέλλονται και ακούγονται.

    Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Θηβών έκανε εισήγηση περί του μοναχικού βίου. Επί του θέματος ελήφθησαν τρεις αποφάσεις: Η πρώτη είναι να γίνει νέος κανονισμός. Η δεύτερη να σταλεί έγγραφο της Ιεράς Συνόδου, προς τον ηγούμενο της Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, προκειμένου να συμμορφωθεί ο ηγούμενος και να υπακούσει στον επίσκοπό του. Και τρίτον προσεκλήθη και πάλι ο πατήρ Νεκτάριος Μουλατσιώτης να προσέλθει ενώπιον της Συνόδου στις συνεδριάσεις της του Ιανουαρίου. Θα συζητήσει με τους τρεις μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως, Θηβών και Ιωαννίνων " για να αποκατασταθεί η τάξη του πατρός Νεκταρίου και των συνεργατών του. Αν δηλαδή υπάγονται σε μοναστήρι, αν είναι αδελφότητα κλπ".

    Φαίνεται πάντως, ότι η πρόθεση των μοναχών να εμφανιστούν στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον στάθηκε η αφορμή για τη νέα αυτή κλήση από την Ιερά Σύνοδο, δεδομένου ότι ήδη κάτι ανάλογο είχε συμβεί και κατά το παρελθόν, περίπου πριν από ένα χρόνο, και η έρευνα τριών άλλων μητροπολιτών κατέληξε στο ότι είχαν παρεξηγηθεί οι πράξεις του πατρός Νεκταρίου. Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναφέρθηκε και στο θέμα των αυριανών εκλογών στις κενές μητροπόλεις Σύρου, Σιδηροκάστρου και Χαλκίδος. Τόνισε-απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις-ότι ο ίδιος δεν έχει αλλάξει άποψη τονίζοντας ότι πρέπει να υποστηριχθεί και να αναδειχθεί το πνευματικό του τέκνο, ο Μακάριος Φιλοθέου. Ο αρχιεπίσκοπος, μέχρι στιγμής, επιμένει στην υποψηφιότητα του Ιωακείμ Καραχρήστου. Ακόμη επισήμανε ότι δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Το αποτέλεσμα θα γίνει αποδεκτό όποιο και αν είναι.

    Τέλος, ο κ. Ανθιμος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη με θέμα το ευρώ και την ενημέρωση. Ηδη αποφασίσθηκε να σταλεί έντυπο αναλυτικό στις μητροπόλεις και από κει στις ενορίες, ενώ καταρτίζεται και εγκύκλιος που θα διαβαστεί στους ναούς.

    [04] Την έκδοση του Πάσσαρη ζητά η Ελλάδα

    Πηγή: ΑΠΕ 13/12/2001 3:24:00 μμ

    Το αίτημα του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Νικολούδη για την έκδοση του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη από τη Ρουμανία στην Ελλάδα υπέγραψε σήμερα υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος.

    Το αίτημα θα διαβιβαστεί δια της διπλωματικής οδού μέσω του υπουργείου Εξωτερικών στις ρουμανικές δικαστικές αρχές, προκειμένου να παράσχουν τη συγκατάθεσή τους για την έκδοση του Πάσσαρη στη χώρα μας.

    Ο Πάσσαρης εκζητείται από τις ελληνικές αρχές για μία ανθρωποκτονία με πρόθεση και υφαρπαγή, δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών, ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα.

    [05] Συνέντευξη Πετσάλνικου εφ΄όλης της ύλης

    Πηγή: ΕΡΑ 13/12/2001 3:07:00 μμ

    Δεκαεπτά νέα σωφρονιστικά καταστήματα και τρία κέντρα απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων θα ανεγερθούν ως το 2006 σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος.

    Οπως τόνισε, το γιγαντιαίο αυτό πρόγραμμα προχωρά πλέον με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς το αρμόδιο εθνικό συμβούλιο ενέκρινε το ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού.

    [06] Συνάντηση Σημίτη-Βέλγου Πρωθυπουργού

    Πηγή: ΑΠΕ 13/12/2001 2:49:00 μμ

    Το θέμα της ευρωπαϊκής άμυνας θα συζητήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης σε συνάντησή του που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα με τον Βέλγο Πρωθυπουργό και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Γκί Φερχοφστάτ.

    Παρόντες στη συνάντηση θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο Βέλγος υπουργός κ. Λουϊ Μισέλ καθώς ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ.Τζόρτζ Ρόμπερτσον και ο εκπρόσωπος της ΕΕ για τα θέματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής κ. Χαβιέ Σολάνα.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της βελγικής προεδρίας η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, σε ώρα που δεν έχει προς το παρόν προσδιοριστεί.

    Kατά τη διάρκειa της σύναντησης θα εξεταστούν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή άμυνα και ειδικότερα με την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης ταχείας επέμβασης.

    [07] Ενημέρωση Βουλής για ευρωστρατό

    Πηγή: ΑΠΕ 13/12/2001 1:45:00 μμ

    Σε απόρριψη της πρότασης της ΕΕ στο Λάακεν για τον ευρωστρατό, θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην περίπτωση που δεν κατοχυρώνει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την σχετική ενημέρωση των μελών της αρμόδιας επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Ο κ. Παπανδρέου, σημείωσε ωστόσο, ότι εάν το κείμενο μας ικανοποιήσει θα το ψηφίσουμε, ενώ πρόσθεσε ότι κι αν ασκήσουμε βέτο, δεν σημαίνει ότι η σχετική συζήτηση δεν θα συνεχιστεί.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση που επακολούθησε στην Επιτροπή κατά την οποία, πάντως, το σύνολο σχεδόν των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε το αγγλοαμερικανικό κείμενο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ως απαράδεκτο και ότι θα πρέπει να απορριφθεί.

    Σε κείμενο μάλιστα που διένειμαν 30 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (μεταξύ των οποίων οι κ.κ.Παπούλιας, Αρσένης, Βαλυράκης, Ελισσάβετ Παπαζώη και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος) δηλώνουν ότι στηρίζουν τη θέση της κυβέρνησης να προτάξει βέτο σε μία διευθέτηση που ακυρώνει την αυτόνομη οντότητα της ευρωάμυνας και αντιβαίνει στην απόφαση της Συνόδου της Νίκαιας.

    Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρθηκαν στον κίνδυνο να ακυρωθεί η αμυντική ασφάλεια της χώρας ως λόγος ένταξής της στην ΕΕ, ενώ η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι τον τελευταίο διάστημα το κόμμα της δεν είχε επαρκή ενημέρωση για το θέμα του ευρωστρατού.

    Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζόφ τάχθηκε υπέρ της ασκήσεως του δικαιώματος του βέτο, ενώ η κα Δαμανάκη από το Συνασπισμό είπε ότι η άσκηση βέτο δεν βοηθάει την Θέση της Ελλάδος.

    [08] Συνάντηση Β. Παπανδρέου-Μπαρνιέ

    Πηγή: ΑΠΕ 13/12/2001 8:44:00 πμ

    Συνάντηση με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ, θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, για το θέμα του Εθνικού Κτηματολογίου.

    Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν ζητάει από την Ελλάδα 19,5 δισεκατομμύρια δραχμές, ως ανάκτηση πόρων για υπερβάσεις δαπανών σε ότι αφορά το Εθνικό Κτηματολόγιο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ στις 20 Δεκεμβρίου. Σ

    το μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Διονύση Κατσιρέα, τέθηκε στο αρχείο, ως ουσία αβάσιμη, η αναφορά του Κώστα Λαλιώτη, κατά του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Γεράκη για παράβαση καθήκοντος, σχετικά με την υπόθεση των διώξεων κατά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο.

    [09] Απεργία εργαζομένων στα νοσοκομεία

    Πηγή: ΕΡΑ 13/12/2001 2:06:00 μμ

    Σε 24 ωρη απεργία προχωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για την χρηματοδότηση του τομέα της υγείας από τον προϋπολογισμό του 2002.

    Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα τόνισαν ότι τα πενιχρά κονδύλια δεν επιτρέπουν νέες σύγχρονες μονάδες και νέα νοσοκομεία.

    [10] Σύσκεψη για την ασφάλεια των λιμανιών

    Πηγή: ΕΡΑ 13/12/2001 2:01:00 μμ

    Την οριστική λειτουργία του νέου θεσμικού πλαισίου στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες, οριστικοποίησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης. Ο υπ. Ναυτιλίας τόνισε επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια των λιμανιών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ενώο 0ΛΠ Θα μπει στο χρηματιστήριο τους πρώτους μήνες του 2002

    Το θέμα του νέου θεσμικού πλαισίου, που ήδη είναι νόμος του κράτους, ήρθε εκ νέου στην επιφάνεια, όταν πριν λίγες ημέρες η Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοϊας, που από την αρχή διαφωνούσε με το νέο νόμο, γνωστοποίησε την απόφασή της να προσφύγει, τόσο στα δικαστικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και στο Συμβούλιο Επικρατείας.

    Αναφερόμενος στην ενέργεια των Εφοπλιστών, ο υπουργός τόνισε ότι "το θεσμικό πλαίσιο είναι αυτό που είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει", ενώ κατέστησε σαφές ότι αν οι πλοιοκτήτες έχουν κάποιες αντιρρήσεις σε λεπτομέρειες και επί μέρους θέματα, μπορεί να ξανασυζητήσουν, όχι μόνο μαζί του, αλλά και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 December 2001 - 18:03:28 UTC