Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Καμπούλ αποδέχεται την ειρηνευτική δύναμη
  • [02] Παραδίδεται αύριο το Τόρα Μπόρα
  • [03] Η Ρωσία δεν στέλνει στρατό στο Αφγανιστάν
  • [04] Διμερή συμφωνία Αλβανίας-Ελλάδας
  • [05] Συνέντευξη Β Παπανδρέου εφ΄όλης της ύλης
  • [06] Συνεδρίαση διακομματικής για εκλογικό νόμο
  • [07] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [08] Απεργούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [09] Μνημόσηνο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου
  • [10] Επίσκεψη Πάουελ σε Βρετανία-Γαλλία
  • [11] Διάσκεψη ισλαμιστών για το μεσανατολικό
  • [12] Φονική επίθεση στο Κόσοβο
  • [13] Πρόωρες εκλογές ζητά ο Κοστούνιτσα
  • [14] Παρέμβαση Βερελή για τις μεταφορές
  • [15] Αύριο η πρώτη της μετοχής της ΔΕΗ στο ΧΑΑ
  • [16] Τηλεφωνικό κέντρο για ενήμερωση του ευρώ
  • [17] Συμφωνία ΟΤΕ με την Ορόρα
  • [18] Στη βουλή οι λίστες φοροδιαφυγής
  • [19] Οι άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης
  • [20] Δηλώσεις Μίλερ για την ελληνική οικονομία
  • [21] Στην οκτάδα του Παγκόσμιου πόλο οι νεανίδες
  • [22] Η Μπαρντό τα βάζει με τους Κορεάτες!
  • [23] Καφετέρια προφυλακτικών στην Καμπότζη!
  • [24] Συναυλία Φαραντούρη-Θεοδωράκη
  • [25] Ο Πολ Μακ Κάρντνεϊ τραγουδά για την ειρήνη
  • [26] Διεθνής Έκθεση Τηλεκάρτας στο Ζάππειο

    [01] Η Καμπούλ αποδέχεται την ειρηνευτική δύναμη

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 7:11:00 μμ

    Οι αρχές της Καμπούλ δεν αντιτίθενται στην ανάπτυξη στο αφγανικό έδαφος μιας πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Λαχτάρ Μπραχίμι. Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι δεν τέθηκε θέμα, στις σημερινές συνομιλίες που είχε για αποχώρηση των μαχητών της Βόρειας Συμμαχίας από την Καμπούλ. Η πολυεθνική δύναμη "θα έλθει ως φίλη και όχι ώς εχθρός", εξήγησε ο κ. Μπραχίμι και πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: "Δεν θα έχει στόχο να πολεμήσει εναντίον κανενός".

    Συνεχίζοντας ο ίδιος ανέφερε ότι απέσπασε από τον υπουργό Αμυνας της Βόρειας Συμμαχίας, στρατηγό Μοχάμεντ Κασίμ Φαχιμ τη διαβεβαίωση ότι "οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην παναφγανική σύνοδο της Βόνης θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους, περιλαμβανόμενης και της απόφασης για ανάπτυξη μιας πολυεθνικής δύναμης".

    Ο κ. Μπραχίμι απέφυγε ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση της δύναμης αυτής, την αποτελεσματικότητά της και την ηγεσία της.

    Τις τελευταίες ημέρες εκπρόσωποι της Βόρειας Συμμαχίας, που εδώ και μια εβδομάδα έχει καταλάβει την αφγανική πρωτεύουσα, έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η πολυεθνική δύναμη που ενδέχεται να αναπτυχθεί στη χώρα θα πρέπει να είναι μικρή σε μέγεθος και οι δραστηριότητές της θα πρέπει να περιοριστούν στην προστασία των κυβερνητικών κτιρίων.

    [02] Παραδίδεται αύριο το Τόρα Μπόρα

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 7:02:00 μμ

    Την υπόσχεση να παραδοθούν μέχρι αύριο έδωσαν οι άραβες μαχητές που βρίσκονται πολιορκούμενοι στην ορεινή περιοχή Τόρα Μπόρα , μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Αφγανικός Ισλαμικός Τύπος, επικαλούμενο δηλώσεις διοικητή των δυνάμεων της Βόρειας Συμμαχίας. Νωρίτερα, απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είχε μεταδώσει ότι οι αφγανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Μιλάουα, έχουν καταλάβει τις περισσότερες θέσεις των μαχητών της Αλ Κάιντα, του Οσάμα μπιν Λάντεν στην ορεινή αυτή ζώνη.

    [03] Η Ρωσία δεν στέλνει στρατό στο Αφγανιστάν

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 6:43:00 μμ

    Η Μόσχα δε σκοπεύει να στείλει στρατεύματα στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ, διαψεύδοντας σχετική πληροφορία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Κομερσάντ.

    "Πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή τους να στείλουν δυνάμεις τους στο Αφγανιστάν εάν ληφθεί σχετική απόφαση από τον ΟΗΕ. Η Ρωσία δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση", τόνισε ο ρώσος υπουργός.

    Η Κομερσάντ επικαλούμενη πηγή του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων γράφει σήμερα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει στο Αφγανιστάν μέχρι και 1000 στρατιώτες στο πλαίσιο της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ η σύσταση της οποίας είναι υπό συζήτηση.

    [04] Διμερή συμφωνία Αλβανίας-Ελλάδας

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 4:20:00 μμ

    Διμερή στρατιωτική συμφωνία, τεχνικού κυρίως χαρακτήρα, υπέγραψαν σήμερα στα Τίρανα οι υπουργοί Αμυνας της Αλβανίας και της Ελλάδος Παντελί Μάϊκο και Γιάννης Παπαντωνίου, κατά την επίσκεψη του Ελληνα υπουργού.

    Η συμφωνία μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει οργανώσεις σεμιναρίων, παροχή στρατιωτικού υλικού, τον συντονισμό τεχνικών θεμάτων για την ανοικοδόμηση της στρατιωτικής βάσης του Δυρραχίου, με χρηματοδότηση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας. Επίσης η συμφωνία αυτή προβλέπει περίθαλψη μεγαλύτερου αριθμού ασθενών στα ελληνικά στρατιωτικά νοσοκομεία, που θα φθάσει τα 30 άτομα το χρόνο.

    Σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το καλό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαλβανικές σχέσεις. Οι υπουργοί, ωστόσο, αποκάλυψαν το ακριβές ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής. Τόνισαν, όμως, ότι το ποσό αυτό φθάνει μερικά εκατομμύρια δολάρια.

    Ο κ. Παπαντωνίου συναντήθηκε επίσης και με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ιλιρ Μέτα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Μεϊντάνι, ενώ αύριο θα μεταβεί με στρατιωτικό ελικόπτερο στο Αργυρόκαστρο, όπου θα επισκεφθεί το στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης, το οποίο χτίστηκε απο τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με χρηματοδότηση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας.

    Επίσης αύριο ο Ελληνας υπουργός Αμυνας θα επισκεφθεί και τις ελληνικές δυνάμεις στη Βάση του ΝΑΤΟ, το Δυρράχιο, πριν ολοκληρώσει την πρώτη του τριήμερη επίσκεψη στην Αλβανία

    [05] Συνέντευξη Β Παπανδρέου εφ΄όλης της ύλης

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 3:57:00 μμ

    Το θέμα του εθνικού κτηματολογίου θα συζητήσει μεταξύ άλλων η υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Βάσω Παπανδρέου στη συνάντηση που θα έχει με τον επίτροπο Μπαρνιέ στο περιθώριο του συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες. Η κα. Παπανδρέου λίγο πριν την αναχώρηση της , σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε ότι το ποσό που διεκδικεί η Ευρωπαϊκή Ενωση από την Ελλάδα ως ανάκτηση πόρων για το Εθνικό Κτηματολόγιο ανέρχεται στα 19,5 δισ.δρχ. . Η τελική απόφαση θα παρθεί από το κονκλάβιο των επιτρόπων στις 20 Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα με την κ. Παπανδρέου "Η επιχειρηματολογία της αρμόδιας επιτροπης δεν είναι βάσιμη και υπάρχουν ενστάσεις. Η νομική βάση δεν είναι επαρκώς δικαιολογημένη. Μπορούμε να το δικαιολογήσουμε σε μια άλλη φάση. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Γίνονται ακόμα διαβουλεύσεις. Δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει εμείς πάντως θα ασκήσουμε ορισμένα δικαιώματα ανάλογα με την απόφαση. Το θέμα μας θα είναι η συνέχιση της χρηματοδότησης από το Γ ΚΠΣ."

    Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε επίσης την επιβολή κυρώσεων σε όσες νομαρχίες δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια περιβαντολογικής διαχείρισης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ετσι θα τιμωρηθούν μέσω της μη ένταξης τους σε άλλα κοινοτικά προγράμματα . Τα χρήματα θα πηγαίνουν σε άλλους νομούς που συμβαδίζουν με τους νόμους.

    Για το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης η υπουργός δήλωσε ότι "η θέληση της κυβέρνησης είναι να πραγματοποιηθεί και ο προκάτοχος μου ο Κώστας Λαλιώτης έδωσε μεγάλη μάχη για το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης. Το έργο είναι σε τελική ευθεία αλλά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα πρέπει να εγκρίνει το δάνειο με ευνοϊκότερους όρους και να ξεκαθαριστεί το θέμα των αναδόχων"

    Η Βάσω Παπανδρέου μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 λέγόντας ότι "η κυβέρνηση μελετά σχέδιο ώστε να δοθούν εκείνο το διάστημα 15νθημερες άδειες στους δημοσίους υπαλλήλους και θα γίνουν επίσης κυκλοφοριακές ρυθμίσεις . Πρέπει να κάνουμε θυσίες για να βγουν καλοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπως έκαναν στο Σίδνεϋ και στην Βαρκελώνη."

    [06] Συνεδρίαση διακομματικής για εκλογικό νόμο

    Πηγή: ΕΡΑ 11/12/2001 2:37:00 μμ

    Το νομοσχέδιο που αφορά την χρηματοδότηση των κομμάτων, τον οικονομικό τους έλεγχο και τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών των υποψηφίων βουλευτών, συζητά η διακομματική επιτροπή η οποία συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη. Ιδιαίτερα εξετάζονται θέματα που αφορούν την εκλογική διαδικασία και την ανασύνταξη των εκλογικών καταλογών.

    [07] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Πηγή: ΕΡΑ 11/12/2001 2:30:00 μμ

    Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα από τις 12 εως τις 2 το μεσημέρι οι εισαγγελείς και οι δικαστές της χώρας, με βασικά αιτήματα τη λήψη μέτρων για την ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, την ποιοτική της αναβάθμιση καθώς και θέματα συνταξιοδότησης και ασφάλισης.

    Την ίδια ώρα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου και Τραπεζών διεκδικώντας αύξηση των συντάξεων, μείωση της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων από 25 σε 10% και κατώτερο μεροκάματο, βάση του οποίο υπολογίζεται η σύνταξη, στις 12.000 δραχμές.

    [08] Απεργούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί

    Πηγή: ΕΡΑ 11/12/2001 2:17:00 μμ

    Σε 24ωρη απεργία προχωρεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου διεκδικώντας την επίλυση μισθολογικών αιτημάτων.

    Ο ι νοσοκομειακοί γιατροί εκτιμούν ότι με τα κονδύλια που προβλέπονται για την υγεία στον προϋπολογισμό δεν είναι εφικτό να λειτουργήσουν νέα νοσοκομεία, ενώ θα υπάρχουν προβλήματα στο ήδη υπάρχον προβληματικό σύστημα εφημεριών των νοσοκομείων και βέβαια θεωρούν ανέφικτη τη λειτουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

    [09] Μνημόσηνο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 7:28:00 μμ

    Τις ευχαριστίες του για την συμπαράσταση της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το αμερικανικό έθνος μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου εξέφρασε σήμερα ο αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ μιλώντας κατά την επιμνημόσυνη τελετή για τα θύματα της επίθεσης στην πρεσβευτική κατοικία. Ο αμερικανός πρέσβης πρόσθεσε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου δεν ήταν επιθέσεις μόνον εναντίον των ΗΠΑ, αλλά αφορούν όλους.

    Παπανδρέου:'' Υπόσχεση για την καταπολέμηση του φαινομένου''

    Στην επιμνημόσυνη δέηση την οποία τέλεσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, εκπροσωπήθηκαν όλα τα θρησκευτικά δόγματα, το Διπλωματικό Σώμα, τα Πολιτικά Κόμματα, η κυβέρνηση, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλος.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος, εκφράζοντας την βαθιά του συμπάθεια προς τον αμερικανικό λαό, τόνισε ότι η τρομοκρατία είναι ίσως η πιο σοβαρή παράβαση των αρχών της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων.

    Ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στην Ανθούλα Κατσιματίδου, αδελφή του Γιάννη Κατσιματίδη που έχασε τη ζωή του στους Δίδυμους Πύργους, τόνισε, ότι έχει την συμπαράστασή και την υπόσχεσή ότι θα συνεχιστεί τη στενή συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο που λέγεται τρομοκρατίας.

    Συγκινημένη η κυρία Κατσιματίδου εξέφρασε την ελπίδα να συνεργασθούν όλες οι χώρες μαζί για ένα καλύτερο μέλλον

    Επιμνημόσυνη δέηση και στη Θεσσαλονίκη

    Eπιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης τελέστηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγονται οι εργασίες της Παγκόσμιας Συνέλευσης του Συμβουλίου Aπόδημου Eλληνισμού.

    Oι περίπου οχτακόσιοι σύνεδροι αλλά και οι εκπρόσωποι της Πολιτείας που συμμετείχαν, κράτησαν ενός λεπτού σιγή, ενώ νωρίτερα ο πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Iωάννης Tασιάς, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών.

    [10] Επίσκεψη Πάουελ σε Βρετανία-Γαλλία

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 5:26:00 μμ

    Η Βρετανία δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση για το εάν θα αναλάβει τη διοίκηση μιας πολυεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ. Ο κ. Μπλέρ, πρόσθεσε πάντως ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο Αφγανιστάν για την προώθηση των αλλαγών.

    Από την πλευρά του ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αποφασίσει για το πού ή και για το εάν θα επεκτείνουν τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" πέραν του Αφγανιστάν.

    Ο Κόλιν Πάουελ υποσχέθηκε ότι θα έχει διαβουλεύσεις με τους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συνέχιση της εκστρατείας, τόνισε ωστόσο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ησυχάσουν μέχρι να εξοντωθεί και ο τελευταίος πυρήνας της οργάνωσης Αλ Κάιντα του μπιν Λάντεν, οπουδήποτε στον κόσμο.

    Πριν την συνάντηση οι δύο άνδρες απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11-ης Σεπτεμβρίου, με την συμπλήρωση τριών μηνών απο την τραγωδία, τηρώντας ενός λεπτού σιγή εξω απο την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο, ενώ η μπάντα της Αμερικανικής Σχολής του Λονδίνου παιάνιζε τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών.

    Νωρίτερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια της επισκεψής του στη Γαλλία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Βρετανία προσφέρθηκε να αναλάβει τη διοίκηση και οργάνωση της πολυεθνούς δύναμης που θα αναπτυχθεί στην Καμπούλ.

    "Είμαι ικανοποιημένος που το Ηνωμένο Βασίλειο προθυμοποιήθηκε να αναλάβει ηγετικό ρόλο", δήλωσε ο Πάουελ, μετά τις συνομιλίες που είχε με το γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ και τον γάλλο ομόλογό του Ιμπέρ Βεντρίν στο Παρίσι.

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι η κυβέρνησή του δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το ενδεχόμενο πλήγματος κατά του Ιράκ, ενώ o γάλλος ομόλογος του Ιμπέρ Βεντρίν, επισήμανε ότι η Γαλλία θα αποφασίσει σύντομα με ποιόν τρόπο θα μετάσχει στην πολυεθνική δύναμη στο Αφγανιστάν.

    [11] Διάσκεψη ισλαμιστών για το μεσανατολικό

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 3:24:00 μμ

    Οι ισλαμικές χώρες επέδειξαν ασυνήθιστο ρεαλισμό στην έκτακτη σύνοδο της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) που διεξήχθη χθες, στη Ντόχα του Κατάρ επιλέγοντας αυτή την φορά τη διπλωματικό δρόμο προκειμένου να αναχαιτιστεί η ισραηλινή επιθετικότητα κατά των Παλαιστινίων. Στην τελική ανακοίνωσή τους οι αραβικές και ισλαμικές χώρες κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να εφαρμόσει "τα θετικά στοιχεία που εμπεριέχονται στην προσέγγισή της" για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

    Οι ισλαμικές χώρες κάλεσαν επίσης τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει επειγόντως ώστε να τερματιστούν οι ισραηλινές επιθέσεις κατά των παλαιστινιακών εδαφών".

    Τα μέλη της ΟΙΔ εξουσιοδότησαν μια επιτροπή από υπουργούς ορισμένων κρατών μελών να προβούν σε διαβήματα στον ΟΗΕ και τις μεγάλες δυνάμεις, μεταξύ τους και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη.

    Η επιτροπή αυτή, στην οποία μετέχει η Συρία, έχει ως στόχο την άμεση διακοπή των ισραηλινών επιθέσεων και τη διεθνή προστασία των Παλαιστινίων. Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ", δήλωσε αξιωματούχος που μετείχε στη σύνοδο.

    Απόντες από την έκτακτη σύνοδο της ΟΙΔ ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας.

    [12] Φονική επίθεση στο Κόσοβο

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 5:02:00 μμ

    Ο σωματοφύλακας και ο οδηγός ενός στελέχους της Δημοκρατικής Ενωσης Κοσόβου (LDK) πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από αγνώστους κοντά στο χωριό Μπάνια, βορειοανατολικά της Πόλης Πετς, δήλωσε σήμερα στην Πρίστινα εκπρόσωπος της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσοβο.

    Οι αδελφοί Αρμπερ και Ζεκίρ Κόσοβα μετέβαιναν στο σπίτι τους χθες το βράδυ, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου τους. Ο ένας βρήκε ακαριαίο θάνατο και ο άλλος εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, ανέφερε ο Αντρέα Ανγκέλι.

    Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, λίγα λεπτά αφότου οι δύο άνδρες συνόδευσαν στο σπίτι του τον Φαντίλ Φεράτι, τοπικό αξιωματούχο του LDK, ο οποίος είχε λάβει μέρος στην εναρκτήρια σύνοδο του κοινοβουλίου του Κοσόβου.

    Η αστυνομία της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσοβο (UNMIK)κάνει έρευνες, αλλά όπως είπε ο εκπρόσωπος είναι πρόωρο να γίνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα κίνητρα της επίθεσης.

    Στελέχη του LDK, του κόμματος του μετριοπαθούς ηγέτη των Αλβανών του Κοσόβου Ιμπραήμ Ρουγκόβα, που κέρδισε τις εκλογές του περασμένου μήνα, έχουν γίνει κατ' επανάληψη στο παρελθόν στόχοι επιθέσεων με πολιτικά κίνητρα.

    [13] Πρόωρες εκλογές ζητά ο Κοστούνιτσα

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 4:57:00 μμ

    Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Σερβία ζήτησε σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας (DSS) του γιουγκοσλάβου προέδρου Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

    Σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής του κόμματος Ντέγιαν Μιχαϊλοφ, καλεί τη βουλή να εισηγηθεί στην κυβέρνηση να μεσολαβήσει προς τον πρόεδρο της Σερβίας Μίλαν Μιλουτίνοβιτς ώστε να προχωρήσει στη διάλυση της εθνικής αντιπροσωπείας και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, βάσει των διατάξεων του συντάγματος.

    Της απόφασης του DSS είχε προηγηθεί η έκκληση του προέδρου Κοστούνιτσα να επιτραπεί στον έμπιστό του, πρόεδρο της σερβικής Βουλής Ντράγκαν Μαρσιτσάνιν να ανακαλέσει την παραίτησή του και να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, έκκληση που είχε απορρίψει ο κυβερνητικός συνασπισμός DOS, με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς και με αποτέλεσμα να προκληθεί πολιτική κρίση στο Βελιγράδι.

    [14] Παρέμβαση Βερελή για τις μεταφορές

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 6:54:00 μμ

    Περιορισμένης διάρκειας θα είναι η κρίση στις αερομεταφορές σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστο Βερελή, ενώ ανάκαμψη θα σημειωθεί από το καλοκαίρι του 2002. Ο κ. Βερελής μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για την Ολυμπιακή Αεροπορία προκειμένου να εισρεύσουν ιδιωτικά κεφάλαια.

    Οπως τόνισε, η ΟΑ δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς την είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων, με την κρατική στήριξη. Κάτι τέτοιο αντιβαίνει στους κανόνες του ανταγωνισμού και θα δημιουργούσε προβλήματα στους άλλους Ελληνες αερομεταφορείς.

    Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου και στις αρχές του 2002 η Κυβέρνηση θα πάρει οριστικές αποφάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Βερελή, πρέπει να τύχουν της στήριξης συνολικά και του πολιτικού κόσμου διότι η ΟΑ δεν είναι τοπίο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς επίσης όλων των εμπλεκομένων και ιδίως των εργαζομένων στην ΟΑ.

    Στις μεταφορές το βάρος του εκσυγχρονισμού κατανέμεται στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, στην ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα, στην ανάπτυξη νέων υποδομών στους σημαντικούς αερολιμένες της χώρας κλπ.

    [15] Αύριο η πρώτη της μετοχής της ΔΕΗ στο ΧΑΑ

    Πηγή: ΕΡΑ 11/12/2001 6:31:00 μμ

    Το ντεμπούτο της στο ταμπλό του Χρηματιστηριο Αξιών Αθηνών πραγματοποιεί αύριο η μετοχή της ΔΕΗ ΑΕ, η οποία θα εισαχθεί ταυτόχρονα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η τιμή της μετοχής για τους ιδιώτες επενδυτές ορίστηκε στις 4.328 δραχμές. Σε περίπτωση διακράτησης των μετοχών για διάστημα έξι μηνών, οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές δικαιούνται μία δωρεάν μετοχή για κάθε δέκα που απέκτησαν κατά τη δημόσια εγγραφή.

    [16] Τηλεφωνικό κέντρο για ενήμερωση του ευρώ

    Πηγή: ΕΡΑ 11/12/2001 6:01:00 μμ

    Από τις 17 Δεκεμβρίου θ' αρχίσει να λειτουργεί ο ειδικός τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την κυκλοφορία και τη χρήση του ευρώ.

    Πρόκειται για το 198 απ' όπου οι πολίτες θα μπορούν να ζητούν ενημέρωση, ενώ από την ίδια ημερομηνία θα τοποθετηθούν στις λαϊκές αγορές 400 περίπτερα του Υπουργείου Οικονομικών με ενημερωτικό υλικό, ενώ υπάλληλοι θα ενημερώνουν δια ζώσης τους καταναλωτές.

    Οπως αποφάσισε σήμερα η Εθνική Επιτροπή για το ευρώ σε καθημερινή βάση από τις 17 του μηνός θα γίνεται και δημοσκόπηση για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων ενημέρωσης γύρω από το νέο νόμισμα.

    Η καθημερινή έρευνα θα συνεχιστεί και μετά την 1-1-2002 και θα αφορά στα προβλήματα εφοδιασμού και κυκλοφορίας.

    [17] Συμφωνία ΟΤΕ με την Ορόρα

    Πηγή: ΕΡΑ 11/12/2001 4:26:00 μμ

    Η πλέον συμφέρουσα για τον ΟΤΕ ήταν η συμφωνία που επελέγη με την εταιρεία Ορόρα για την παραχώρηση διεθνών τηλεπικοινωνιακών χωρητικοτήτων, από την οποία ο Οργανισμός ωφελήθηκε κατά πέντε εκατομμύρια δολάρια. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Νίκος Μανασής μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για τη σύναψη αυτής της σύμβασης.

    Σε σχέση με το ότι η εταιρεία Ορόρα υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν εταιρεία καθαρισμού κτιρίων, ο κ.Μανασής διαβεβαίωσε πώς όταν υπεγράφη η συμφωνία η εταιρία αυτή είχε άδεια από την εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων και λειτουργούσε νόμιμα ως εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών

    [18] Στη βουλή οι λίστες φοροδιαφυγής

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 3:36:00 μμ

    Λίστες με 523 υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου που ξεπερνούν τα 100 δισ. δρχ. κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Φωτιάδης. Στις λίστες περιλαμβάνονται 176 υποθέσεις επιχειρήσεων που διέπραξαν φορολογικές παρεμβάσεις σχετικές με έκδοση εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων. Το σύνολο των φόρων και προστίμων που καταλογίστηκαν στις υποθέσεις αυτές το 2000 ανέρχεται σε 37 δισ. δρχ.

    Επίσης περιλαμβάνονται 109 επιχειρήσεις που διέπραξαν φορολογικές παρεμβάσεις και φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης στις οποίες καταλογίστηκαν το 2000 φόροι και πρόστιμα ύψους 55 δισ. δρχ. Περιλαμβάνονται ακόμη 204 υποθέσεις λαθρεμπορίας στις οποίες εμπλέκονται πολλές επιχειρήσεις.

    Για τις υποθέσεις αυτές καταλογίστηκαν δεκάδες δισ. δρχ. Τέλος σε άλλες 34 επιχειρήσεις η Εφορία εξέδωσε πράξεις αναστολής ή επέβαλε άλλες κυρώσεις της λειτουργίας τους λόγω φοροδιαφυγής.

    Τα ονόματα όλων των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές περιλαμβάνονται στις λίστες του υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται ότι η κατάθεση στη Βουλή και η δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών γίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της κατάθεσης στη Βουλή του προϋπολογισμού.

    [19] Οι άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης

    Πηγή: ΕΡΑ 11/12/2001 2:46:00 μμ

    Η μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων, η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και η δικαιότερη κατανομή της φορολογίας, είναι οι τρεις άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκης.

    Η προοπτική είναι να μειωθούν οι συντελεστές φορολόγησης για τις επιχειρήσεις στο 30% έως 25% και στα φυσικά πρόσωπα στο 35%.

    "Εχει θετικά στοιχεία η φορολογική μεταρρύθμιση", δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης στην ΝΕΤ 105,8. Ωστόσο σημείωσε ότι η κυβέρνηση υπόσχεται την μεταρρύθμιση εδώ και 3 χρόνια χωρίς να έχει γίνει τίποτα ακόμα και είπε χαρακτηριστικά: "Είτε η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη, είτε επειδή την θέλει στο προεκλογικό της οπλοστάσιο"

    [20] Δηλώσεις Μίλερ για την ελληνική οικονομία

    Πηγή: ΕΡΑ 11/12/2001 2:41:00 μμ

    Τα καλύτερα λόγια για την ελληνική οικονομία είπε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, μιλώντας σε εκδήλωση του ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου. Ο κ.Μίλερ έκανε λόγο για θεαματική μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με την δεκαετία του '80 όταν ο πληθωρισμός ήταν 20%. Χαρακτήρισε επίσης άριστη την συνεργασία των αμερικανικών και ελληνικών αρχών στο θέμα της καταπολέμησης της πορνείας και του λαθρεμπορίου

    [21] Στην οκτάδα του Παγκόσμιου πόλο οι νεανίδες

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 2:52:00 μμ

    Ο πρώτος στόχος της εθνικής μας ομάδας πόλο των νεανίδων πραγματοποιήθηκε στο 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας. Οι αθλήτριες του Κώστα Πετράκη αν και δύσκολα, επικράτησαν 5-3 της Ιταλίας και προκρίθηκαν στην οκτάδα της διοργάνωσης. Στον αγώνα που θα γίνει την Πέμπτη (08.00 ώρα Ελλάδος) κόντρα στην Ουγγαρία, θα επιδιώξουν για κάτι καλύτερο που αυτό σημαίνει, ίσως και πρόκριση στην τετράδα που είναι και ο δεύτερος στόχος.

    Η εθνική μας παρασύρθηκε στον ρυθμό των αντιπάλων και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στην επίθεση αλλά η άμυνα λειτούργησε σωστά και πήρε την πολυπόθητη νίκη, αν και είχε κόντρα την διαιτησία των Σονάρτζ και Κόλικοφ.

    Σε αυτό βοήθησε στα μέγιστα η τερματοφύλακας Νίκη Τσαγδή που μπήκε ως αλλαγή στη θέση της Μυλωνάκη στο 17ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν 3-3.

    "Πέσαμε στον ρυθμό των αντιπάλων μας και είχαμε άσχημη διαιτησία, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για κάποια προσωπικά λάθη μας. Είχαμε την ατυχία να βρεθεί σε άσχημη μέρα η Μυλωνάκη αλλά και την τύχη να γυρίσει το παιχνίδι η Τσαγδή. Για μας σημασία έχει ότι ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Μπήκαμε στην οκτάδα και αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι η εθνική βρίσκεται στην ελίτ του παγκοσμίου πόλο. Τώρα το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι χιαστί με την Ουγγαρία", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Πετράκης.

    Τα επτάλεπτα: 1-0, 1-1, 2-2, 1-0

    Τα γκολ της εθνικής μας πέτυχαν οι Αντωνάκου, Γερολύμου, Ρούμπεση, Πετσάλη και Κάντζου, ενώ της Ιταλίας, Ραϊμόνο, Σαλβατόρε και Γκιμπελίνι.

    [22] Η Μπαρντό τα βάζει με τους Κορεάτες!

    11/12/2001 3:03:00 μμ

    Με τους Νοτιοκορέατες, τα βάζει αυτή τη φορά η Μπριζίτ Μπαρντό. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, καταγγέλει τις διατροφικές τους συνήθειες, στις οποίες μεταξύ άλλων δεσπόζει, το κρέας των σκύλων! Η στάση της Γαλλίδας ηθοποιού προκάλεσε την οργή των Κορεατών οι οποίοι βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους... Της θύμισαν την καριέρα της, αφήνοντας κάποια πορνογραφικά υπονοούμενα.

    Οι Κορεάτες την μισούν θανάσιμα!

    Η Μπαρντό προκάλεσε την γενική μήνιν των Κορεατών όταν δήλωσε τον προηγούμενο μήνα σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι θα διανείμει πριν από τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου φωτογραφίες με σκυλιά θύματα βασανισμών.

    Το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει για την προστασία των ζώων έχει δεχθεί χιλιάδες υβριστικές και απειλητικές επιστολές από την Κορέα.

    "Έμεινα κατάπληκτη από την επιθετικότητα αυτών των επιστολών", καταγγέλλει η Μπε Μπε στην εφημερίδα Korean Times.

    "Εμείς τα 45 εκατομμύρια των Κορεατών σε μισούμε θανάσιμα", γράφει ένας Κορεάτης στην διεύθυνση του διαδικτύου www.bardotcum.wo.to και συμπληρώνει "από σήμερα και για 100 μέρες θα προσεύχομαι ώστε ένα λυσσασμένο σκυλί να σε δαγκώσει στο απολίτιστο, άξεστο και βρωμερό στόμα σου".

    Η Μπαρντό αντί άλλης απάντησης είπε ότι οι Κορεάτες αγνοούν τη μακρά δραστηριοποίησή της για την κακοποίηση των ζωών στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.

    [23] Καφετέρια προφυλακτικών στην Καμπότζη!

    11/12/2001 2:40:00 μμ

    Ανοιξε εχθές τις πύλες της η πρώτη καφετέρια προφυλακτικών στην Καμπότζη με στόχο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κοινού για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σε μια χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό φορέων και θυμάτων του AIDS. Η συγκεκριμένη καφετέρια προσφέρει στους πελάτες της φτηνό φαγητό, καφέ και δωρεάν προφυλακτικά για προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

    Στόχος η προσέλκυση και η ενημέρωση των παιδιών των δρόμων

    "Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε νέα παιδιά που ζουν στους δρόμους" δήλωσε ο Γκουστάβ Αουερ της Friends/Mith Samalanh, οργάνωσης για την προστασία των παιδιών των δρόμων, o οποίος δημιούργησε τη συγκεκριμένη καφετέρια.

    " Είναι ένας χώρος ήρεμος που μπορεί κάποιος να κάτσει να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για τους κινδύνους που κρύβει το AIDS", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η συστολή δεν έχει θέση στην ενημέρωση για το AIDS

    Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι το 2,8% των 11 εκατομμυρίων κατοίκων της Καμπότζης πάσχουν ή είναι φορείς της θανατηφόρας ασθένειας.

    Παρόλα αυτά, τα άτομα νεαρής ηλικίας αρνούνται να μιλήσουν ανοιχτά για το σεξ, γεγονός που σύμφωνα με τους κοινωνικούς λειτουργούς αυξάνει τα κρούσματα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

    [24] Συναυλία Φαραντούρη-Θεοδωράκη

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 4:33:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Η φωνή της Μαρίας Φαραντούρη θα συναντήσει στο Μέγαρο Μουσικής τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με τη συνοδεία του Γιάννη Βακαρέλη στο πιάνο. Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου, οι δύο καλλιτέχνες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα που επέλεξε η ίδια η Μαρία Φαραντούρη, θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο συνθέτη.

    Η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από τον κύκλο Η Βεατρίκη Στην Οδό Μηδέν, τον κύκλο τραγουδιών Ένας Όμηρος, τα Λυρικότερα, τα Λυρικότατα κι έναν από τους πιο δημοφιλείς κύκλους του Θεοδωράκη, το Μαουτχάουζεν, ένα συγκλονιστικό έργο που το ενέπνευσαν στο συνθέτη οι εμπειρίες του Ιάκωβου Καμπανέλη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

    Ο μεγάλος ερμηνευτής Γιάννης Βακαρέλης θα παρουσιάσει και τα Έντεκα Πρελούδια για Πιάνο του συνθέτη, ένα έργο που συνδιάζει απόηχους της μουσικής του Μπαχ με παραδοσιακούς ήχους αλλά και ήχους τζαζ.

    [25] Ο Πολ Μακ Κάρντνεϊ τραγουδά για την ειρήνη

    11/12/2001 3:17:00 μμ

    φωτογραφία αρχείου

    Συναυλία αφιερωμένη στην ειρήνη, θα δώσει σήμερα στο Όσλο ο σερ Πολ Μακ Κάρντνεϊ. Κατά την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την καθιέρωση των βραβείων Νόμπελ, το πρώην σκαθάρι θα ερμηνεύσει τραγούδια από το τελευταίο του άλμπουμ "Driving Rain". " Πάντα αισθανόμουν ότι η δύναμη της ειρήνης και της αγάπης μπορούν να δώσουν στον κόσμο ελπίδα για το μέλλον," αναφέρει ο σερ Πολ σε ανακοίνωση του, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του που θα πάρει μέρος στην εκδήλωση.

    [26] Διεθνής Έκθεση Τηλεκάρτας στο Ζάππειο

    11/12/2001 1:57:00 μμ

    Σαραντα-πέντε εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στη δεύτερη διεθνή έκθεση τηλεκάρτας ΦΙΛΟΤΕΛΕΚΑΡΤ που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι τις 16 του μηνός στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο ΟΤΕ που έχει αναλάβει την οργάνωση της έκθεσης θα παρουσιάσει νέες σειρές συλλεκτικών καρτών και την τελευταία ημέρα της έκθεσης στις 12 το μεσημέρι θα γίνει δημοπρασία 9.000 συλλεκτικών τηλεκαρτών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 December 2001 - 17:56:20 UTC