Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-02-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-02-17 08:59 UTC

Η νέα Βουλή θα προωθήσει οριστικές ρυθμίσεις πού θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία στη λειτουργία των κομμάτων, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ο Κώστας Σημίτης κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα είναι αυστηρό στο ζήτημα των εκλογικών δαπανών και κάλεσε τα άλλα κόμματα σε διάλογο επιχειρημάτων και προτάσεων χωρίς κραυγές και μεγαλοστομίες. Σήμερα ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Στις 2 το μεσημέρι ο κ. Σημίτης θα μιλήσει στα γραφεία του ΟΛΠ για τα θέματα της περιοχής.

Περιοδεία στα Λιόσια πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Χθες ζήτησε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης Ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων από τα μέσα ενημέρωσης Επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής και επανέλαβε το αίτημά του να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα.

Τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ επισκέπτεται η Αλέκα Παπαρήγα.

Να αρχίσει αμέσως η προεκλογική περίοδος ζήτησε χθες ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Στο Βελιγράδι για διήμερη επίσκεψη βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας ο οποίος κατήγγειλε ως απαράδεκτο το εμπάργκο που έχει επιβληθεί εις βάρος της Γιουγκοσλαβίας και ζήτησε την άμεση άρση του.

Παγκόσμια ανησυχία για την αλματώδη αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Η αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών να πεισθούν οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες να αυξήσουν την παραγωγή ώστε να μειωθούν οι τιμές, ανέθεσε στον υπουργό Ενέργειας Μπιλ Ρίτσαρσον να πραγματοποιήσει ένα νέο διπλωματικό γύρο στη Βενεζουέλα, στη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τη Νορβηγία. Η σταθερότητα των τιμών του πετρελαίου είναι αναγκαία για να διατηρηθεί η ισχύς της αμερικανικής οικονομίας δήλωσε χθες ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατεθεί στην κατανάλωση, τμήμα των στρατηγικών αποθεμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών σε πετρέλαιο, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές.

Στην Αθήνα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παρακολουθεί τις εξελίξεις. Το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα απέκλεισε ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακριβότερη κατά 4.30 το λίτρο πωλείται από τα μεσάνυχτα η αμόλυβδη βενζίνη, κατά 4.20 η σούπερ, κατά 0.30 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης .Αντίθετα κατά 0.40 λεπτά φθηνότερα πωλείται το πετρέλαιο κίνησης.

Με παρέμβαση εισαγγελέα άνοιξε η χωματερή Άνω Λιοσίων αλλά δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων. Από σήμερα πραγματοποιούν 48ωρη απεργία οι μόνιμοι υπάλληλοι. Στις 10.30 θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην οδό Καρόλου. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει και σήμερα η Αθήνα, από τις 12.00 έως τις 16.00 το απόγευμα, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ.

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και οι γιατροί του ΙΚΑ από τις 11.00 έως 13.30 και από τις 17.00 έως τις 19.30.

Αντισυνταγματικό έκρινε η ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα του 1995, με το οποίο αυξήθηκε ο χρόνος σπουδών σε ορισμένα ΤΕΙ κατά δύο εξάμηνα.

Αναδρομική αύξηση 4% θα πάρουν από την 1η Ιανουαρίου του 2000 οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ, του ΤΑΕ και του ΤΣΑ.

Ελληνικό δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε στις 2.00 τα ξημερώματα με ξένο φορτηγό πλοίο βορειοανατολικά της Εύβοιας. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Ακυβέρνητο παραμένει το ξένο πλοίο.

Στο σπίτι του βρίσκεται από χθες ο 18χρονος μαθητής Γιώργος Περιστέρη, γιος αρχιτέκτονα από τη Θεσσαλονίκη. Αφέθηκε Ελεύθερος από τους απαγωγείς του αφού εισέπραξαν 40 εκατομμύρια δραχμές ως λύτρα

Στη Γερμανία, ο πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής ένωσης Βόλφγκανγκ Σόιπλε, παραιτήθηκε από το αξίωμά του, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης του κόμματος.

Στο Ισραήλ η αστυνομία συνέλαβε χθες δύο συνεργάτες του Πρωθυπουργού Εχούντ Μπάρακ καθώς βαρύνονται με υποψίες για παράνομη συγκέντρωση και χρήση οικονομικών πόρων.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Thursday, 17 February 2000 - 9:03:10 UTC