Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-02-14 11:41 UTC

"Οι εκλογές θα γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα, και οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγές θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές". Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Στέφανο Μάνο, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ.Μάνος υπέβαλε στον κ. Σημίτη πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, στο σημείο που απαγορεύει σε συνασπισμούς κομμάτων να κερδίζουν τις εκλογές.

Για τις λίστες των υποψηφίων συνεδριάζει στις 7 το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, υπό τον πρωθυπουργό.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής εναποτίθενται οι ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας ως προς τις εκλογικές δαπάνες και την κάλυψη της δραστηριότητας των κομμάτων από τα μέσα ενημέρωσης. Δραστικούς περιορισμούς στις τηλεοπτικές διαφημίσεις των κομμάτων ζητεί η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ.

Βολές Μητσοτάκη κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε συνέντευξή του στο Εθνος. Ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος ασκεί κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για την επικοινωνιακή της πολιτική, την προεδρική εκλογή, την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις διαγραφές στελεχών. Αναφερόμενος στον Δήμαρχο Αθηναίων, ο κύριος Μητσοτάκης τονίζει ότι δεν έδειξε αξιοπιστία.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με ομιλία του Κώστα Καραμανλή αρχίζει το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ημερίδα της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα την εθνική άμυνα.

Τα γραφεία της Ενωσης Σμυρναίων θα επισκεφθεί το απόγευμα η Αλέκα Παπαρήγα.

Με αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών από τη Γερμανία συναντάται αυτή την ώρα ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Συνεδριάζει από το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού.

Σε κατ΄αρχήν συμφωνία για την ασφαλιστική κάλυψη 12.000 ηλικιωμένων μακροχρόνια ανέργων κατέληξαν πριν από λίγο ΓΣΕΕ και ΣΕΒ. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 22 δισεκατομμύρια δραχμές, και θα καλυφθεί από εργαζόμενους και εργοδότες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν στις 10 Μαρτίου, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σε λίγη ώρα, οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Τα κίνητρα που θα δοθούν για τη δημιουργία ιδιωτικών χώρων στάθμευσης κοντά σε σταθμούς του μετρό ανακοινώνουν αυτή την ώρα ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Χρήστος Βερελής.

Νέα λεωφορειακή γραμμή με την ονομασία 075 Περιστέρι-Σταθμός Σεπολίων λειτουργεί απο σήμερα, συνδέοντας την περιοχή του Περιστερίου με τον σταθμό μετρό Σεπολίων.

Την άμεση κατεδάφιση τριών πολυκατοικιών στην οδό Ταοϊου στη Μεταμόρφωση, οι οποίες είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από τον σεισμό, προανήγγειλε ο Κώστας Λαμιώτης. Στο σημείο θα γίνει οργανωμένος οικισμός με χαμηλό συντελεστή δόμησης, στον οποίο θα κατοικήσουν οι οικογένειες των τριών πολυκατοικιών.

Οικοδομική άδεια θα μπορούν πλέον να εκδίδουν και οι ιδιοκτήτες των σεισμόπληκτων σπιτιών που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως ή σε μη άρτια μη οικοδομήσιμα οικόπεδα, σύμφωνα με εγκύκλιο της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων.

Η Ελλάδα παρουσιάζει τον μεγαλύτερο δείκτη επενδύσεων από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο συνέδριο του "Εκόνομιστ" στην Αθήνα

Για δεύτερη εβδομάδα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα. Το απόγευμα θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημαρχείο, όπου θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο.

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Από σήμερα στα λύκεια όλης της χώρας τα μηχανογραφικά δελτία για τους αποφοίτους Λυκείου παλαιοτέρων ετών.

Αρχισε σήμερα στη Λευκωσία η συνάντηση αρχηγών ή εκπροσώπων ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Σλοβακίας στην Κύπρο.

Την σταδιακή άρση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Γιουγκοσλαβία θα προτείνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στη βορειοδυτική Τουρκία.

Στο Κόσσοβο οι άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης συνέλαβαν 40 υπόπτους για τα βίαια επεισόδια στη Μιτρόβιτσα, όπου σκοτώθηκαν δύο Αλβανοί και τραυματίστηκαν αρκετά άτομα.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Monday, 14 February 2000 - 12:03:11 UTC