Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-02-08 11:22 UTC

Χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα θα γίνει σήμερα η εκλογή του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου για δεύτερη πενταετία στο ύπατο αξίωμα της χώρας. Αναμένεται να εξασφαλίσει 271 ψήφους, κατά την εκλογική διαδικασία που θα αρχίσει στις 7 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί σε μία ώρα. Την υποψηφιότητα του στηρίζουν ΠΑΣΟΚ , Νέα Δημοκρατία και ανεξάρτητοι βουλευτές. "Παρών" θα δηλώσουν ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ, ενώ Λεωνίδα Κύρκο θα ψηφίσει ο Συνασπισμός. Αμέσως μετά το προεδρείο της Βουλής θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ανακοινώσει στον κ. Στεφανόπουλο το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας. Η ορκωμοσία θα γίνει στις 11 Μαρτίου.

Κλίμα εθνικής ενότητας δημιουργεί η επανεκλογή Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας με τη ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής Βουλής, δήλωσε στην ΕΡΑ-1 και την εκπομπή "Και ναι και όχι" ο υπεύθυνος τύπου της προεδρίας της Δημοκρατίας Δημήτρης Παπαναγιωτου και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων και η "αποκωδικοποίηση" των δημοσκοπήσεων αποτελεί κύριο μέλημα των εκλογικών επιτελείων. Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος σφυγμομέτρησης της Αλκο που δημοσιεύεται σήμερα στο Εθνος, η υπεροχή του πρωθυπουργού είναι σαφής. Το 56,2% των ερωτηθέντων θεωρεί πιο δημοφιλή πολιτικό τον Κ.Σημίτη, το 46,4% τον Κ.Καραμανλή. Το 37,9% θεωρεί ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και το 27,3% τον Κώστα Καραμανλή .

Συνεδριάζει σε μία ώρα η Οργανωτική Επιτροπή Εκλογών του ΠΑΣΟΚ υπό τον πρωθυπουργό, με θέμα τον προγραμματισμό του κόμματος και τις εκδηλώσεις εν όψει των εκλογών. Θα προηγηθεί συνεργασία Σημίτη-Σκανδαλίδη.

Σε συστρατευση και εγρήγορση κάλεσε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας το πρωί στους τομεάρχες του κόμματος.

Αίνιγμα παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στις εκλογές. "Ολοι είναι χρήσιμοι και μπορούν να προσφέρουν στον εκλογικό αγώνα, αλλά η συμβολή κάποιου έχει να κάνει και με την ενεργό συμμετοχή του", δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βουλγαράκης, μιλώντας στην ΕΡΑ -1, σχετικά με τη συμμετοχή Αβραμόπουλου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Μόνο ένας στους τρεις ψηφοφόρους πιστεύει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων πρέπει να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Κάπα Ρισέρτς, που δημοσιεύεται σήμερα στο ΒΗΜΑ.

Νέα συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, την ερχόμενη Πέμπτη. Θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών.

"Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές και πριν από τον Μάιο", δήλωσε ο Γεράσιμος Αρσένης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Νευρική η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους. Ο Γενικός Δείκτης κινείται μια πάνω μια κάτω και πριν από λίγο κατέγραφε μικρά κέρδη.

Κλειστή αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του υπουργείου Εσωτερικών, από συμβασιούχους του Δημοσίου, που ζητούν τη μονιμοποίησή τους. Για αύριο το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά. Η Βάσω Παπανδρέου επανέλαβε σήμερα τη δέσμευση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές. Για τη Νέα Δημοκρατία είναι έκθετες όσες συμβάσεις ή μονιμοποιήσεις υπογραφούν εντός της προεκλογικής περιόδου, δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Η κατανομή των κονδυλίων από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης συζητείται σε σύσκεψη αυτή την ώρα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Κώστα Λαλιώτη.

Απεργούν για δεύτερη ημέρα, σήμερα, οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα. Για αύριο, έχουν προγραμματίσει συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου.

Λήγει αυτή την ώρα η στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα Ιατρεία του ΙΚΑ λόγω απεργίας των γιατρών. Ζητούν τη μονιμοποίηση συμβασιούχων συναδέλφων τους.

Χειρόφρενο αύριο στα τρόλεϊ, από τις 11 ως τις 4, λόγω της στάσης των εργαζομένων, που αντιδρούν στο διακεκομμένο ωράριο.

Εξι Βαλκανικές χώρες θα υπογράψουν το Σάββατο στο Βουκουρέστι "Χάρτη καλής γειτονίας, σταθερότητας και ασφαλείας". Οι έξι χώρες που θα μετάσχουν στη σύνοδο είναι η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η ΦΥΡΟΜ, η Ρουμανία και η Τουρκία.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το Αυστριακό Κοινοβούλιο συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά με τη συμμετοχή των ακροδεξιών στην κυβέρνηση. Θα συζητηθεί η πρόταση μομφής που έχουν καταθέσει οι Πράσινοι, οι οποίοι κατηγορούν τον καγκελάριο ότι αγνόησε τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Αυστρία με διεθνή απομόνωση.

Αφαντοι παραμένουν οι δράστες της δολοφονίας του υπουργού Αμυνας της Γιουγκοσλαβίας Μπουλάτοβιτς.

Αντισώματα που επιτίθενται σε κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη μπορεί να μετρηθούν στα μικρά παιδιά και αυτό ίσως είναι ένα καλό τεστ για να προβλεφθεί ποιό θα παρουσιάσει διαβήτη, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές στην Ουάσινγκτον.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Tuesday, 8 February 2000 - 12:03:10 UTC