Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τη διαπραγμάτευση
  • [02] Αλ. Φλαμπουράρης: Να αποφασίσει η Ευρώπη τη στάση της σε σχέση με το ΔΝΤ και όχι να πετά «το μπαλάκι» στην Ελλάδα
  • [03] Ευ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει να κάνει και αν θέλει να συμμετέχει, να σεβαστεί τις προσπάθειες ενός λαού
  • [04] Συγχαρητήρια του Κυρ. Μητσοτάκη μέσω twitter για την εξουδετέρωση της βόμβας
  • [05] ΝΔ: «Βαξεβάνης και Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ »
  • [06] «Σε περίπτωση έκρηξης τα θραύσματα της βόμβας θα μπορούσαν να σκοτώσουν κάποιον, αν βρισκόταν σε απόσταση 1800 μέτρων»
  • [07] Σεισμός 5 ρίχτερ στη Μυτιλήνη
  • [08] Ευ.Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει να κάνει

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τη διαπραγμάτευση

    «Ο κ.Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τη διαπραγμάτευση», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέτει το ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, εάν στην αυριανή συνάντηση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο θα πει εκείνο που έχει δηλώσει δημόσια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, 'Αδ. Γεωργιάδης, να μην κλείσει τίποτα, αρκεί να πέσει η κυβέρνηση. Αν όχι, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Γεωργιάδη από τη θέση του.

    Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σήμερα, ο κ. Βλάχος δήλωσε δημόσια τη διαφωνία του με τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης» και σχολιάζει πως «εντούτοις, δυστυχώς για τον κ. Βλάχο, αλλά και για τη χώρα, αυτή είναι η επίσημη θέση της ΝΔ».

    «Τη στιγμή που ακόμα και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν μιλά ευθέως για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης διότι ελλοχεύει κίνδυνος για τη σταθερότητα της Ευρώπης, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές, και ο αντιπρόεδρός του εκλαϊκεύει τη γραμμή: να μην κλείσει τίποτα, αρκεί να πέσει η κυβέρνηση», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπογραμμίσει το εξής ερώτημα:

    «Αυτό θα ζητήσει αύριο από την κ. Μέρκελ; Αν ναι, ας το πει καθαρά. Αν όχι, οφείλει να αποπέμψει τώρα, πριν ταξιδέψει στο Βερολίνο, τον κ. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ».

    [02] Αλ. Φλαμπουράρης: Να αποφασίσει η Ευρώπη τη στάση της σε σχέση με το ΔΝΤ και όχι να πετά «το μπαλάκι» στην Ελλάδα

    «Πρέπει να αποφασίσει η Ευρώπη ποια είναι η στάση της σε σχέση με το ΔΝΤ και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα»τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης κατά την τοποθέτηση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες. «'Αλλες ευρωπαϊκές χώρες το θέλουν και άλλες όχι»επισήμανε ο κ. Φλαμπουράρης και υπογράμμισε ότι «πρέπει να αποφασίσει η Ευρώπη για το θέμα αυτό και όχι να "πετά το μπαλάκι" στην Ελλάδα».

    [03] Ευ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει να κάνει και αν θέλει να συμμετέχει, να σεβαστεί τις προσπάθειες ενός λαού

    Έντονη κριτική στη στάση του Δ.Ν.Τ. άσκησε, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στη συνέχεια, συνομιλώντας με δημοσιογράφους για την τοποθέτηση του στην ΚΕ, είπε ότι "το ΔΝΤ στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για το μέγεθος του πλεονάσματος το 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να σπρώξει την Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις για το αφορολόγητο και το συνταξιοδοτικό. Κι αυτό όταν το περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα ολοκλήρωσε δυο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Οικονομικών είπε, επίσης, ότι το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποιεί πολύ αμφισβητήσιμες μελέτες για να ισχυροποιήσει τη θέση του. Ειδικά αναφέρθηκε στον αστήρικτο, όπως είπε, ισχυρισμό του Ταμείου ότι στην Ελλάδα το 40% έως το 50% του πληθυσμού δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος και πρόσθεσε ότι εάν το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποιούσε την ίδια μεθοδολογία για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θα ήξερε ότι το ποσοστό αυτό είναι γύρω στο 12%. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ιδέα που επαναλαμβάνει ο Πωλ Τόμσεν ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες. "Είναι να γελάει κανείς και τον έχω καλέσει να έρθει στην Ελλάδα κα μετά να πάμε στη Γερμανία και να κάνουμε την σύγκριση", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    "Το Δ.Ν.Τ. θα πρέπει να πάρει γρήγορα μία απόφαση για το τι θέλει να κάνει" υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και τόνισε ότι "αν θέλει να συμμετέχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες ολόκληρου του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, και το θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης για τα εργασιακά.

    Αν θέλει να πιέσει, ας πιέσει τις χώρες εκείνες, που δεν δέχονται να έχει η Ελλάδα πιο λογικά πρωτογενή πλεονάσματα" πρόσθεσε.Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ότι "καλώς κρατάμε κάποια πράγματα στο τέλος της διαπραγμάτευσης, γιατί έτσι κάνουν όλοι οι διαπραγματευτές, σε όλες τις εποχές, για όλα τα πλαίσια διαπραγμάτευσης και φθάνει ένα σημείο που τίποτε δεν κλείνει έως ότου κλείσουν όλα".

    Επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι την κατηγορία που απευθύνει στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση, "δεν την συμμερίζεται κανείς, ούτε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε οι θεσμοί". Ο κ. Τσακαλώτος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, καθώς, όπως είπε, όλοι κατανοούν ότι είναι πολλά τα ζητήματα και οι περιορισμοί, λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες και προβλημάτων όπως το μεταναστευτικό.

    "Οι καιροί είναι δύσκολοι για ένα Grexit" είπε και υπογράμμισε ότι "όλοι προσπαθούν για να βρεθεί μια λύση. Με λίγη καλή θέληση και βούληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία πολύ γρήγορα"."Διαπραγματευόμαστε σκληρά" υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε πως "η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λάβει λευκή επιταγή και πάντοτε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης απορρέει από συλλογικές αποφάσεις".

    [04] Συγχαρητήρια του Κυρ. Μητσοτάκη μέσω twitter για την εξουδετέρωση της βόμβας

    Συγχαρητήρια στις επιχειρησιακές δυνάμεις για την εξουδετέρωση της βόμβας στο Κορδελιό, έδωσε μέσω Διαδικτύου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    "Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις επιχειρησιακές μονάδες για την επιτυχή απενεργοποίηση της βόμβας στο #Κορδελιο" έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [05] ΝΔ: «Βαξεβάνης και Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ »

    "Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ.

    Το κέρδισαν επάξια καθώς ... αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη. Κατά τ' άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

    "ΥΓ. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, καθώς δίνονται παρατάσεις, για να μπορέσουν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις παχυλές καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας".

    [06] «Σε περίπτωση έκρηξης τα θραύσματα της βόμβας θα μπορούσαν να σκοτώσουν κάποιον, αν βρισκόταν σε απόσταση 1800 μέτρων»

    Αμερικανικής προέλευσης ήταν η βόμβα που απενεργοποιήθηκε πριν λίγες ώρες στην περιοχή του Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνταγματάρχη Νικόλαο Φανιό, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, επειδή όταν έπεσε στο έδαφος η περιοχή ήταν έλος. Το μήκος της είναι 1,5 μέτρο και το βάρος της 275 λίβρες, ενώ σε περίπτωση έκρηξης, κατά τον κ. Φανιό, τα θραύσματά της θα μπορούσαν να σκοτώσουν κάποιον αν βρισκόταν σε απόσταση 1800 μέτρων. Σε περίπτωση, άλλωστε, που χτυπούσε πάνω της ο εκσκαφέας, κατά τη διάρκεια των έργων στο βενζινάδικο, η κατάσταση, όπως είπε, θα ήταν διαφορετική από αυτήν που είχαμε σήμερα.

    "Ήταν ένα περιστατικό που είναι σύνηθες για τον Στρατό. Αυτό που ήταν κάπως το ξένο και το απόκοσμο, είναι ότι ήταν μέσα σε αστικό ιστό και χρειάστηκε να πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας που πήραμε" σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή τη λήξη συναγερμού της επιχείρησης απενεργοποίησης και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας. "Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" έχουμε απενεργοποιήσει παρόμοιες βόμβες, αλλά δεν χρειάστηκε επιχείρηση σε τόσο μεγάλη έκταση γιατί ήταν ανοιχτός ο χώρος. Ελήφθησαν τότε ακριβώς τα ίδια μέτρα ασφαλείας απλώς δεν υπήρχαν σπίτια, δεν ήταν μέσα σε αστικό ιστό" πρόσθεσε.

    Με αφορμή, όπως ανέφερε, όσα ακούστηκαν την τελευταία εβδομάδα για υπέρμετρα μέτρα ασφαλείας, τόνισε: "Ο Στρατός σχεδιάζει σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και τις διαδικασίες που προβλέπονται από όλα τα εγχειρίδια του ΝΑΤΟ, τα διεθνή και της ΕΕ, ώστε να είμαστε 100% σίγουροι για το τι θα συμβεί. Σχεδιάζουμε βλέποντας το δυσμενέστερο σενάριο. Γι' αυτό το περιστατικό, με τη γόμωση που υπήρχε και για τη βόμβα που υπήρχε, αυτά τα πρότυπα και τα στάνταρντς έλεγαν ότι έπρεπε να γίνει ένας κύκλος με ακτίνα 1900 μέτρα όπως και έγινε. Σε αυτά δεν κάνουμε πίσω. Τηρούμε τις αρχές και τις διαδικασίες που έχουμε. Από την άλλη όλα έγιναν στην εντέλεια όπως κάθε φορά".

    [07] Σεισμός 5 ρίχτερ στη Μυτιλήνη

    Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης πέντε βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σημειώθηκε στις 3.48 το μεσημέρι και έγινε ιδιαίτερα αισθητήστη Λέσβο. Ο σεισμός με μικρό, όπως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, εστιακό βάθος είχε επίκεντρο την περιοχή της Μικρασιατικής Τρωάδας απέναντι από τη βόρεια Λέσβο. Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό με ένταση πάνω από πέντε ρίχτερ την τελευταία εβδομάδα και πάντα το ίδιο επικεντρο.

    Δήλωση του διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμου Χουλιάρα

    "Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι γεγονός ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι σε εγρήγορση και η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί το φαινόμενο με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι σπάνιο να έχουμε σμήνος από σεισμούς 5 ρίχτερ στην Ελλάδα και προσωπικά δίνω ιδιαίτερο ενδιαφέρον" δήλωσε ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας

    [08] Ευ.Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει να κάνει

    Έντονη κριτική στη στάση του Δ.Ν.Τ. άσκησε, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στη συνέχεια, συνομιλώντας με δημοσιογράφους για την τοποθέτηση του στην ΚΕ, είπε ότι "το ΔΝΤ στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για το μέγεθος του πλεονάσματος το 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να σπρώξει την Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις για το αφορολόγητο και το συνταξιοδοτικό. Κι αυτό όταν το περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα ολοκλήρωσε δυο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Οικονομικών είπε, επίσης, ότι το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποιεί πολύ αμφισβητήσιμες μελέτες για να ισχυροποιήσει τη θέση του. Ειδικά αναφέρθηκε στον αστήρικτο, όπως είπε, ισχυρισμό του Ταμείου ότι στην Ελλάδα το 40% έως το 50% του πληθυσμού δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος και πρόσθεσε ότι εάν το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποιούσε την ίδια μεθοδολογία για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θα ήξερε ότι το ποσοστό αυτό είναι γύρω στο 12%. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ιδέα που επαναλαμβάνει ο Πωλ Τόμσεν ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες. "Είναι να γελάει κανείς και τον έχω καλέσει να έρθει στην Ελλάδα κα μετά να πάμε στη Γερμανία και να κάνουμε την σύγκριση", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    "Το Δ.Ν.Τ. θα πρέπει να πάρει γρήγορα μία απόφαση για το τι θέλει να κάνει" υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και τόνισε ότι "αν θέλει να συμμετέχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες ολόκληρου του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, και το θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης για τα εργασιακά.

    Αν θέλει να πιέσει, ας πιέσει τις χώρες εκείνες, που δεν δέχονται να έχει η Ελλάδα πιο λογικά πρωτογενή πλεονάσματα" πρόσθεσε.Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ότι "καλώς κρατάμε κάποια πράγματα στο τέλος της διαπραγμάτευσης, γιατί έτσι κάνουν όλοι οι διαπραγματευτές, σε όλες τις εποχές, για όλα τα πλαίσια διαπραγμάτευσης και φθάνει ένα σημείο που τίποτε δεν κλείνει έως ότου κλείσουν όλα".

    Επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι την κατηγορία που απευθύνει στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση, "δεν την συμμερίζεται κανείς, ούτε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε οι θεσμοί". Ο κ. Τσακαλώτος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, καθώς, όπως είπε, όλοι κατανοούν ότι είναι πολλά τα ζητήματα και οι περιορισμοί, λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες και προβλημάτων όπως το μεταναστευτικό.

    "Οι καιροί είναι δύσκολοι για ένα Grexit" είπε και υπογράμμισε ότι "όλοι προσπαθούν για να βρεθεί μια λύση. Με λίγη καλή θέληση και βούληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία πολύ γρήγορα"."Διαπραγματευόμαστε σκληρά" υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε πως "η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λάβει λευκή επιταγή και πάντοτε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης απορρέει από συλλογικές αποφάσεις".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 February 2017 - 15:31:30 UTC