Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην ξεχάσει ο κ. Μητσοτάκης να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής»
  • [02] Ν. Δένδιας: Χρειάζεται ένα όραμα, για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο
  • [03] Κυρ.Μητσοτάκης «Ενωμένοι οι Έλληνες θα αποκτήσουμε πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση»

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην ξεχάσει ο κ. Μητσοτάκης να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής»

    Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, με αφορμή σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν την κριτική και τους "εν Ελλάδι φίλους του" κ. Βέμπερ, όπως αναφέρει, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Βέμπερ "είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του" και τον χαρακτηρίζει "καθοδηγητή του κ. Μητσοτάκη". Σημειώνει ότι "αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του".

    "Αυτούς", συνεχίζει, "που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους". "Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "ο πρόεδρος του ΕΛΚ και καθοδηγητής του κυρίου Μητσοτάκη, Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του", σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα είναι γνωστός "και για τη σκληρότητα με την οποία θέλησε και θέλει να τις επιβάλει στον ελληνικό λαό", επισημαίνοντας ότι "ήταν, εξάλλου, ο ίδιος ένας από τους πρωταγωνιστές στους εκβιασμούς εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015".

    Απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

    "Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο παραλήρημά του μπέρδεψε τις ημερομηνίες.Παριστάνουν ότι είμαστε στις 6 Ιανουαρίου 2015 και έβαλαν την κασέτα "Go back κυρία Μέρκελ", "Go back κύριε Βέμπερ".", απαντά η ΝΔ σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: "Μόνο που οι Έλληνες, πλέον, δεν καταναλώνουν τα παραμύθια τους.Καλή φώτιση!".

    [02] Ν. Δένδιας: Χρειάζεται ένα όραμα, για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο

    Την ανάγκη να υπάρξει «ένα όραμα που θα εμπνεύσει τους πολίτες, για να βγούμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά». Παράλληλα, εξέφρασε την θέση ότι το όραμα αυτό μπορεί να το εμπνεύσει μια κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα «μεγάλων μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με ένα διαφορετικό αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, φιλικό στο επιχειρείν και στην προσέλκυση επενδύσεων».

    Εξάλλου, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί «ζωντανό παράδειγμα για το πού μπορεί να οδηγήσουν ο λαϊκισμός και η ανεδαφική υποσχεσιολογία» και χαρακτήρισε υπαρκτό τον κίνδυνο διαμόρφωσης ενός ρεύματος υπέρ της εξόδου από το ευρώ, στην περίπτωση που συνεχιστεί επί μακρόν η θητεία της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, απέδωσε ευθύνες και στους ευρωπαίους εταίρους, που αποδέχονται τα μέτρα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων που τους πρότεινε η κυβέρνηση Τσίπρα.

    Ο κ. Δένδιας, ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί την πόλωση με τις ενέργειές της και άσκησε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το προσφυγικό ζήτημα. Τέλος, αναφερόμενος στις συζητήσεις διεύρυνσης του κόμματος, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «η διαχρονική αντοχή της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα ως κόμματος εξουσίας υπάρχει χάρη στη "μετάγγιση" προσώπων και ιδεών από άλλους πολιτικούς χώρους».

    [03] Κυρ.Μητσοτάκης «Ενωμένοι οι Έλληνες θα αποκτήσουμε πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση»

    Την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Σαλαμίνα παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Καθώς εισερχόμαστε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης και η Ελλάδα μοιάζει, ολοένα και περισσότερο, με μια μπλοκαρισμένη κοινωνία, η ευχή της Εκκλησίας μας για Θεία Φώτιση είναι σήμερα, περισσότερο επίκαιρη, αλλά και απαραίτητη από ποτέ. Από μόνη της, όμως, αυτή δεν αρκεί. Χρειάζεται μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

    «Ενωμένοι οι Έλληνες θα αποκτήσουμε πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση, με γνώμονα τις αξίες της ειλικρίνειας, της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, για να ξεκινήσουμε την μεγάλη προσπάθεια για εθνική ανασυγκρότηση. Χρόνια πολλά, σε όλες και σε όλους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 January 2017 - 7:31:28 UTC