Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Καμμένος: Έχουμε πολιτική βούληση για ενιαία γραμμή στην εθνική άμυνα
  • [02] Στ.Θεοδωράκης: «Επιστημονική πρόκληση» η αύξηση εσόδων κατά 2,6 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα ανάπτυξη 2,7%
  • [03] Δ.Κουτσούμπας:Πετάει ψίχουλα η κυβέρνηση από τα ματωμένα πλεονάσματα και εφαρμόζει« πολιτική αίσχους
  • [04] Εύσημα στην ομάδα ΔΙΑΣ από τον Κυριάκο Μητοτάκη
  • [05] Αναγκαία η πολιτική αλλαγή στον τόπο, εκτιμά ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας
  • [06] Τάκης Θεοδωρικάκος: «Θυμίζουν προεκλογικές παροχές», οι προχθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού
  • [07] Φ.Γεννηματά: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε τον κύκλο της
  • [08] Αλ.Τσίπρας: Η προσήλωση στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής, μονόδρομος για την πρόοδο των
  • [09] Αχτίδα ελπίδας χαρακτήρισε την ειρηνευτική συμφωνία στην Κολομβία ο πρόεδρος Σάντος, παραλαμβάνοντας το Νόμπελ Ειρήνης
  • [10] Η Τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε στο Κοινοβούλιο την πρότασή της για αλλαγή του Συντάγματος
  • [11] Β.Λεβέντης:Η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τους εταίρους

  • [01] Π.Καμμένος: Έχουμε πολιτική βούληση για ενιαία γραμμή στην εθνική άμυνα

    «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να σκεφτεί ποιος θα ήταν ο προϋπολογισμός εάν δεν ήταν η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, και αν κυβέρνηση είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός να είναι η ΝΔ, με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Να δούμε δηλαδή, τι θα είχε προαναγγελθεί για τον ελληνικό λαό και την οικονομία το 2017», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμένος και έκανε ειδική αναφορά σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο ραδιόφωνο του Σκάι «όταν είπε ότι "εμείς θα δεχόμασταν κατά 100% αυτά που ζητάει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και οι δανειστές", και όχι μόνο αυτά αλλά και ακόμη παραπάνω», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει τι παραπάνω θα έκανε ως κυβέρνηση η ΝΔ και τι σήμαινε αυτό για τον ελληνικό λαό.

    «Εάν λοιπόν η κυβέρνηση θα ήταν μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα ψήφιζαν μέτρα στο φετινό προϋπολογισμό πάνω από 8,8 δισ., βασισμένα στο 4,5% πλεόνασμα του ΑΕΠ στο οποίο είχαν δεσμευτεί για τρία χρόνια», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «αυτά είχε υπογράψει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο».

    «Οι επικουρικές συντάξεις θα είχαν εξαφανιστεί. Οι συνταξιούχοι θα έβλεπαν στο ΑΤΜ μείωση πάνω από 50% στο εισόδημά τους. Αυτή ήταν η προαναγγελία τη αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάσει αυτών που είχαν δεσμευτεί με τους δανειστές. Οι συνταξιούχοι δεν απολάμβαναν του προνομίου της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης και βεβαίως ο προϋπολογισμός τους θα είχε τιναχθεί στον αέρα», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «οι ίδιοι συνταξιούχοι που σήμερα προστατεύθηκαν με όσα έκανε η κυβέρνηση για την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη, θα είχαν απολέσει τη σύνταξή τους».

    Ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμη πως εφόσον ο κ. Μητσοτάκης έκανε τον λόγο του έργο, θα είχαν απολυθεί 15.000 υπάλληλοι. «Πραγματικά έχει σκεφτεί κανείς από τους δημοσίους υπαλλήλους τι θα συνέβαινε αν δεν ήταν αυτή η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας; Και αν αυτή η κυβέρνηση δεν είχε παλέψει για την παραμονή των υπαλλήλων στις θέσεις και αν είχε επικρατήσει η άποψη για απολύσεις προκειμένου να ικανοποιηθεί το πρόγραμμα που αυτοί είχαν υπογράψει;», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

    Αναφορά έκανε και στην περίπτωση των κόκκινων δανείων, σημειώνοντας ότι «αν δεν ήταν αυτή η κυβέρνηση, σήμερα η Ελλάδα θα είχε μετατραπεί σε βίλα οργίων με τον κ. Φούχτελ να βρίσκεται εδώ, και τα κοράκια να έχουν υφαρπάξει την πρώτη κατοικία», αλλά «αυτή η κυβέρνηση προστάτευσε την πρώτη κατοικία, την οποία οι προηγούμενοι θα είχαν ξεπουλήσει στα κοράκια μέσα σε μια νύχτα».

    Για την τελευταία απόφαση του Eurogroup με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ο κ. Καμμένος είπε ότι με το PSI κουρεύτηκαν 140 δισ. ομόλογα, ταυτόχρονα η Ελλάδα δανείστηκε 30 δισ. να λαδώσουν αυτούς που συμμετέχουν, 5,5 δισ. για τόκους και 48 δισ. για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και αυτά «αφού κουρέψατε τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, τα μετοχικά ταμεία, αφού κουρέψατε τον πλούτο του ελληνικού λαού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

    Για τις προχθεσινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και τις αντιδράσεις για την αναδιανομή της υπεραπόδοσης εσόδων, ο κ. Καμμένος κάλεσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν ανοιχτά αν διαφωνούν με την παραμονή του ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα στα νησιά που δέχθηκαν τις προσφυγικές ροές και αν έχουν αντίρρηση να δοθούν τα χρήματα στους συνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 800 ευρώ. «Αυτό το οποίο η κυβέρνηση κατάφερε μέσω της πολιτικής της, να μοιράζει στους φτωχότερους, αυτό είναι που σας ενοχλεί», είπε ο Πάνος Καμμένος, καταγγέλλοντας ότι η αντιπολίτευση έχει πολιτική, την πολιτική που χαράσσουν οι δανειστές.

    Για το υπουργείο Άμυνας είπε ότι αυτά τα χρόνια παρότι ο προϋπολογισμός μειώθηκε γίνανε πολύ περισσότερα απ' ό,τι στο παρελθόν. Επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, στοιχεία για την αύξηση των νοσηλευομένων στα στρατιωτικά νοσοκομεία, για τα συσσίτια, τις αεροδιακομιδές, για τη διάθεση πτητικών μέσων στη δασοπυρόσβεση, για τη διαθεσιμότητα οπλικών συστημάτων.

    «Με τον προϋπολογισμό και τις οικονομίες φτάσαμε να φτιάξουμε σπίτια για το προσωπικό, ώστε να ξεπεράσουν τα 100 έως το τέλος του χρόνου», είπε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στα μέτρα (διαμερίσματα κ.λπ.) για την κάλυψη αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Μίλησε επίσης για την κατάργηση του ρουσφετιού. «Έχουμε διπλασιάσει την ετοιμότητα στον Έβρο και στα νησιά», είπε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στην κάλυψη των φυλακίων σε ίντερνετ που σήμερα έχει φτάσει στο 50% και το 2017 θα φτάσει στο 100%. Είπε ότι οι στελεχώσεις όλων των μονάδων ξεπερνούν το 60% και επισήμανε ότι αυξήθηκαν οι διακλαδικές ασκήσεις.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Καστελόριζο. «Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια εποχή που η πολιτική αντιπαράθεση είναι οξεία. Αλλά εγώ θα ήθελα να γυρίσουμε στην εποχή που η Βουλή ψήφιζε ομόφωνα τα κονδύλια της άμυνας», είπε και τόνισε ότι η εθνική άμυνα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης, διαβεβαιώνοντας ότι βούληση του υπουργείου είναι η πολιτική άμυνας να χαραχθεί από κοινού. «Μπορεί να έχουμε αντιπαραθέσεις, αλλά μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η εθνική άμυνα αποτελεί χώρο συνεννόησης όλων μας», είπε και σχολιάζοντας την κριτική για το Καστελόριζο, ανέφερε ότι όλοι είχαν συμφωνήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για την επίσκεψη. Σημείωσε επίσης ότι επικοινώνησε ο ίδιος με τον πρόεδρο της ΝΔ και τον παρακάλεσε να συμμετάσχει η αξιωματική αντιπολίτευση. Και ότι ο κ. Μητσοτάκης τού είπε πως, αν δεν είναι επίσημη συνεδρίαση, θα εξετάσει την περίπτωση συμμετοχής βουλευτών της ΝΔ. «Γι? αυτό το λόγο η αποστολή αυτή οργανώθηκε, αλλά μία ημέρα πριν από την αποστολή ο κ. Κουμουτσάκος μού είπε ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει επειδή δεν έχει συνεδριάσει η διακομματική Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων του υπουργείου Εξωτερικών», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτή την αποστολή, που δεν μπορούσε να ακυρωθεί, διότι αν ακυρωνόταν θα είχε άλλου είδους πολιτικές συνέπειες και κάποιοι, με ένα τεχνικό πολιτικό οφσαιτ, έβαλαν μπροστά τους συμμετέχοντες και όχι την επιτροπή».

    «Το υπουργείο Άμυνας δεν κάνει παράτες. Έχουμε πολιτική βούληση να υπάρξει εθνική γραμμή στην εθνική άμυνα. Θα το πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο κ. Καμμένος.

    [02] Στ.Θεοδωράκης: «Επιστημονική πρόκληση» η αύξηση εσόδων κατά 2,6 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα ανάπτυξη 2,7%

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2017, άσκησε αυστηρή κριτική για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «ημιτελές χριστουγεννιάτικο παραμύθι της κυβέρνησης».

    Ο κ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η οικονομία πάει καλά, λεφτά περισσεύουν και τα μοιράζουμε, αλλά μετά τις γιορτές τα παίρνουν πίσω σαν τον Άι Βασίλη», θέτοντας το ερώτημα με ποια κριτήρια διανεμήθηκαν αυτά τα ποσά αυτά. Σε υψηλούς τόνους έθιξε το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στα Δωδεκάνησα, λέγοντας ότι η προκλητικότητα ορισμένων απαιτεί κάποιες απαντήσεις.

    «Περίμενα, για να είμαι ειλικρινής, ο κ. Καμμένος σήμερα να λουφάξει. Και να μην αναφέρει τίποτα για το ταξίδι στο Καστελόριζο και στη Ρω, και να μην αναφέρει για την εκδρομή των χρυσαυγιτών, παρέα με τους ΑΝΕΛ και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μια σελίδα που θα πρέπει να ξεχάσουμε. Αντί λοιπόν να λουφάξει, αντί με κάποιο τρόπο να καταλάβει το σώμα ότι έχει μετανιώσει γι' αυτή την κίνηση, επιμένει να υπερηφανεύεται για την εκδρομή -επαναλαμβάνω- στο Καστελόριζο και για τις φωτογραφίες που βγήκαν στο Καστελόριζο με χρυσαυγίτες βουλευτές, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ακόμα και τα σχόλια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έκαναν να καταλάβει το μεγάλο του λάθος», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι υπάρχει περιθώριο για μια εθνική, πατριωτική γραμμή, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του Ποταμιού να συσταθεί εθνικό συμβούλιο ασφαλείας.Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας και τον προϋπολογισμό, μίλησε για επιστημονική πρόκληση καθώς έχει στόχο την αύξηση εσόδων κατά 2,6 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα ανάπτυξη 2,7%. «Δηλαδή με αύξηση της φορολογίας πιστεύετε ότι θα σημειωθεί ανάπτυξη;» διερωτήθηκε.

    Άσκησε κριτική για τις προσλήψεις μετακλητών από το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί το πελατειακό κράτος. «Φασούλι το φασούλι γεμίζουν οι δαπάνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης. Παράλληλα, εκτίμησε ότι είναι σημαντικό να μπούμε σε ένα καθεστώς σταθερότητας αν θέλουμε επενδύσεις. «Εμείς θα επιμείνουμε, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», υπογράμμισε τέλος ο κ. Θεοδωράκης.

    [03] Δ.Κουτσούμπας:Πετάει ψίχουλα η κυβέρνηση από τα ματωμένα πλεονάσματα και εφαρμόζει« πολιτική αίσχους

    Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για «αίσχος πολιτική» και καταλογίζοντας της προσπάθεια να εμφανίζει το μαύρο-άσπρο.

    «Δεν υπάρχουν λέξεις να εκφράσουμε το αίσχος της πολιτικής σας. Γίνατε καλύτεροι από τους δασκάλους σας. Δεν φανταζόμασταν όμως ότι σε αυτά τα δύο χρόνια διακυβέρνηση σας θα παίρνατε και πτυχίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

    Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ψίχουλα τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για ενίσχυση συνταξιούχων και νησιών του Αιγαίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά τα ψίχουλα που πετάτε στους συνταξιούχους είναι από τα ματωμένα πλεονάσματα και δεν θα σας σώσουν. Εκτός και αν θεωρείτε ότι θα σας διασώσουν τα ταξιδάκια στον Πανάγιο Τάφο ή εκδρομές στο Καστελόριζο παρέα με τη Χρυσή Αυγή».

    Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για εφιαλτική ατζέντα που ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα στον ελληνικό λαό κεφάλαιο και κυβέρνηση, και πρόσθεσε ότι «προβάλλουν ως μονόδρομο το διαρκές τσάκισμα του λαού και ζητούν από τους εργαζόμενους να "βάλουν πλάτη", να αποδεχτούν την εκτέλεσή τους».

    Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό συνεχίζεται η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων υπέρ του κεφαλαίου, και πρόσθεσε ότι «η ψήφος του ΚΚΕ στον αντιλαϊκό αυτό προϋπολογισμό είναι ένα μεγάλο και στεντόρειο όχι».

    «Τόσο ο νέος προϋπολογισμός όσο και η πολιτική της κυβέρνησης τα προηγούμενα δύο χρόνια, καθώς και η πρόσφατη απόφαση στο Eurogroup, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, ότι θα ανοίξει κάποιος δρόμος για ανακούφιση και ανάκτηση των απωλειών του λαού στο προσεχές μέλλον», υπογράμμισε και συνέχισε:

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί αποφασιστικά, απανωτά νέα πλήγματα στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ τής ζητά ουσιαστικά να επιταχύνει στην ίδια κατεύθυνση. Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα δεν θα καταφέρει τελικά να την κρύψει καμιά προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης και του συστήματος, όσο ευρηματική και αν είναι».

    Κλείνοντας, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε «μισθωτούς, εργαζόμενους και λαό να μη συμβιβασθούν με αυτή την πορεία που τον οδηγεί στη μόνιμη ανασφάλεια, στη σκληρή εκμετάλλευση και στην εξαθλίωση, να μη συμβιβασθεί με τους μισθούς πείνας, τη μόνιμη ανεργία των νέων, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων, με την οδύσσεια των αυτοαπασχολούμενων, αλλά να σηκώσει το ανάστημα του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του απαιτώντας να ζήσει με αξιοπρέπεια, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του και όχι απλά να επιβιώσει».

    [04] Εύσημα στην ομάδα ΔΙΑΣ από τον Κυριάκο Μητοτάκη

    Τα εύσημα στην ομάδα ΔΙΑΣ έδωσε με μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η ομάδα ΔΙΑΣ απέδειξε την ετοιμότητά της στην επιβολή του νόμου και της τάξης. Περαστικά στον τραυματισμένο αστυνομικό», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της Ν.Δ.

    Η ομάδα ΔΙΑΣ απέδειξε την ετοιμότητά της στην επιβολή του νόμου & της τάξης. Περαστικά στον τραυματισμένο αστυνομικό. Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 10 Δεκεμβρίου 2016

    [05] Αναγκαία η πολιτική αλλαγή στον τόπο, εκτιμά ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας

    Ως επιβεβλημένη για το ίδιο το μέλλον της χώρας εκτιμά την αλλαγή οικονομικής πολιτικής ο Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως το μείγμα που απαιτείται δεν μπορεί να το εφαρμόσει η κυβέρνηση αυτή, κι ως εκ τούτου η μόνη προϋπόθεση ώστε να σπάσει το καταστροφικό καθοδικό σπιράλ που οδηγεί όλο και βαθύτερα στο οικονομικό τέλμα και την κοινωνική μιζέρια, είναι η πολιτική αλλαγή.

    Κατά την τοποθέτησή του επί του προϋπολογισμού, ο κ. Σταϊκούρας εξειδίκευσε λέγοντας ότι χρειάζεται εμπροσθοβαρής υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών, υιοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα στοχεύει σε μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία. Αντιπαραβάλλοντας με τις κυβερνητικές επιλογές, αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο του προϋπολογισμού, που - όπως είπε - αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υιοθετεί μη ρεαλιστικές υποθέσεις, συνεχίζει να ξοδεύει πολύτιμο χρόνο, συνεχίζει να εστιάζει εμμονικά στην υπερφορολόγηση της εμφανούς οικονομίας, συνεχίζει αμήχανα να παλινδρομεί ως προς τις μεταρρυθμίσεις, δεν θέλει, ούτε μπορεί να εκσυγχρονίσει το αξιακό σύστημα, να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα, να προωθήσει την εξωστρέφεια της οικονομίας. «Η οικονομία βρίσκεται σε παρατεταμένη, χαμηλή και με ισχυρές αναταταράξεις "πτήση"», παρατήρησε ο κ. Σταϊκούρας αφού σήμερα, όπως είπε, η οικονομία βρίσκεται σε χαμηλότερο σημείο και με ασθενέστερη δυναμική σε σχέση με αυτή που παρέλαβε η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015.

    Αναφερόμενος στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση τρέχει άρον-άρον και εκτός του περιεχομένου του συζητούμενου προϋπολογισμού, να δώσει πίσω, εφάπαξ, ένα μικρό μέρος της μόνιμης απώλειας, που προκάλεσε. Προσέθεσε ότι αφού η κυβέρνηση επέβαλλε τη μόνιμη περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων, τη μόνιμη κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και τη μόνιμη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σήμερα προχωράει στη χορήγηση, εφάπαξ, υποπολλαπλάσιου βοηθήματος. Και όλα αυτά, σημείωσε, την ίδια στιγμή που στερεί πόρους από την πραγματική οικονομία, με τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει και ταυτοχρόνως επιβάλλει νέους, τετραπλάσιους φόρους, όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ. «Μ' αυτή την εικόνα, μπορεί κανείς να πανηγυρίζει για την υπέρβαση των στόχων στα έσοδα;», έθεσε το ερώτημα ο κ. Σταϊκούρας.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά το χρέος, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι τα άμεσα μέτρα που αποφασίστηκαν, έρχονται να καλύψουν ένα μικρό μέρος, μόλις το 12%, της επιβάρυνσης που επέφεραν οι ανερμάτιστοι χειρισμοί της σημερινής κυβέρνησης, και παρατήρησε ότι «αν και κινούνται στη θετική κατεύθυνση, είναι λίγα, θα έχουν θετική επίπτωση σε βάθος χρόνου, δεν συνδυάζονται με μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά αντιθέτως συνοδεύονται από βαρύ τίμημα για τους πολίτες, ενώ τα αναγκαία μεσοπρόθεσμα μέτρα παραπέμπονται για το 2018, μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος».

    [06] Τάκης Θεοδωρικάκος: «Θυμίζουν προεκλογικές παροχές», οι προχθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού

    «Θυμίζουν προεκλογικές παροχές», λέει για τις προχθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο Τακης Θεοδωρικάκος. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας πρώτα έκοψε το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, μείωσε το εισόδημά τους με τις αυξήσεις του ΦΠΑ και συνολικά της φορολογίας και τώρα -λέει- συμφώνησε νέες μεγάλες μειώσεις των συντάξεων.

    Ενδιαμέσως ρίχνει «στάχτη στα μάτια» του κόσμου με βοηθήματα παρηγοριάς και όπως έλεγε η γιαγιά μου «τους πήρε το καρβέλι και τους δίνει αντίδωρο».

    «Φοβάμαι ότι οι συνταξιούχοι αλλά και όλοι οι Έλληνες θα πληρώσουμε πανάκριβα αυτό το? «αντίδωρο», καθώς δεν έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αλλά το κύριο θέμα είναι ποιος θα δώσει δουλειές στα παιδιά και στα εγγόνια των συνταξιούχων. Εκεί ο κ. Τσίπρας έχει παταγωδώς αποτύχει», τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

    Λέει επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τέλμα και ανεβάζει ακόμα τους τόνους της κριτικής του στον πρωθυπουργό.

    «Ο κ. Τσίπρας κατάστρεψε τη λέξη «ελπίδα». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνώνυμο της απογοήτευσης και της ήττας», λέει προσθέτοντας πως έχουμε ανάγκη από επανεκκίνηση.

    «Χρειάζεται αλλαγή στις νοοτροπίες μας, στην κοινωνία, στην πολιτική, στην κυβέρνηση», συνεχίζει προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της χώρας και αποφασισμένος να προωθήσει τις αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία.

    «Ο Μητσοτάκης εκπροσωπεί την αλήθεια, αλλά δίνει και την ελπίδα στους Έλληνες. Αυτήν την τόσο όμορφη έννοια που ο κ. Τσίπρας διέσυρε. Ας την ξαναανακαλύψουμε με όρους πραγματικότητας", συμπληρώνει και επαναλαμβάνει το αίτημα της ΝΔ για εκλογές με την παρατήρηση ότι το κόστος τους είναι υπαρκτό αλλά μικρότερο «από το να συνεχίσουμε να σερνόμαστε».

    [07] Φ.Γεννηματά: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε τον κύκλο της

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε τον κύκλο της. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα για την Ελλάδα», διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της για τον προϋπολογισμό, προσθέτοντας ότι η αλλαγή κυβέρνησης και η αλλαγή πολιτικής είναι όρος επιβίωσης για τη χώρα. Γι? αυτό, τόνισε, χρειάζεται αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «η οποία έχει διακριτή πολιτική και αυτόνομο ρόλο».

    Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι δεν είναι λύση η αυτοδύναμη ενίσχυση της ΝΔ. «Η δεξιά παλινόρθωση συνιστά επιστροφή σε γνωστές πελατειακές λογικές», σημείωσε και υπογράμμισε πως χρειάζεται άλλη κυβέρνηση με εθνική συνεννόηση και με ευρεία πλειοψηφία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Απευθυνόμενη στους πολίτες, ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες υπάρχει άλλος δρόμος για αναπτυξιακό σοκ και μίλησε για την αναγκαιότητα να διαμορφωθούν νέες σχέσεις κράτους- κοινωνίας-αγοράς.

    Παρομοίωσε τον πρωθυπουργό με τον Σεβάχ τον Θαλασσινό, πως δίνει μάχες δύσκολες χωρίς αποτέλεσμα. «Πόσους ρόλους έχετε ακόμη να υποδυθείτε, κ. Τσίπρα; Βιαστείτε λοιπόν. Όχι τίποτα άλλο, τελειώνουν εκτός από το χρόνο και οι στολές παραλλαγής στο βεστιάριο του συγκυβερνήτη σας», είπε και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «παρωδία». «Γιατί αυτός δεν είναι προϋπολογισμός. Είναι τελικά απολογισμός, απολογισμός ήττας. Ένα πικρό ημερολόγιο δύο χαμένων χρόνων», τόνισε.

    «Αποτυχία δύο στα δύο. Πήρατε το χειρότερο για τη χώρα από αυτό που ζητούσε το ΔΝΤ και το χειρότερο για τη χώρα από αυτό που ζητούσε η Ευρώπη. Αλυσοδέσατε τη χώρα, κ. πρωθυπουργέ. Αυτή είναι η αλήθεια και αφήστε τα πανηγύρια. Και μάλιστα χάρη στη διαπραγμάτευση σας έχουμε δύο μνημόνια στο κατώφλι μας», επεσήμανε για τις αποφάσεις του Eurogroup.

    Η Φώφη Γεννηματά σήκωσε τους τόνους λέγοντας προς τον πρωθυπουργό ότι έχει συμφωνήσει για νέο μνημόνιο: «Το Μνημόνιο 3 PLUS με το ΔΝΤ και -αφού όλοι προεξοφλούν και ο προϋπολογισμός το προβλέπει ρητά ότι η χώρα θα αργήσει πολύ να ξαναβγεί στις αγορές- το Μνημόνιο 4 μετά το 2018».

    Για τις πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Μην προκαλεί ο πρωθυπουργός μιλώντας για 13η σύνταξη. Γιατί η 13η σύνταξη αφορά μόνιμο μέτρο, δεν χορηγείται πετσοκομμένη ως εφάπαξ επίδομα. Και βέβαια προϋποθέτει ότι έχεις δώσει τη 12η, εσείς όμως τους την έχετε ήδη πάρει». Συμπλήρωσε πως «ό,τι και αν εξαγγείλετε, έχετε τελειώσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

    [08] Αλ.Τσίπρας: Η προσήλωση στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής, μονόδρομος για την πρόοδο των κοινωνιών μας

    Η προσήλωση στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής, είναι μονόδρομος για την πρόοδο των κοινωνιών μας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ειδικότερα, σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου βρίσκει τον πλανήτη και ειδικά την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή μας σε μια περίοδο κρίσης και αγωνίας για το μέλλον των δημοκρατικών αξιών».

    «Η προσήλωση στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής, είναι μονόδρομος για την πρόοδο των κοινωνιών μας», υπογραμμίζει και παραθέτει τις πρωτοβουλίες που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και που αποτελούν πυλώνες της πολιτικής της στην εμβάθυνση των δικαιωμάτων των πολιτών: «Το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο νόμος για την ιθαγένεια, οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τη βελτίωση του δικαστικού και σωφρονιστικού συστήματος, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η καθολική πρόσβαση των πολιτών στην δημόσια υγεία, οι θεσμικές τομές για την υποστήριξη των Ρομά, η κατασκευή τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα είναι οι πυλώνες της πολιτικής της κυβέρνησης στην εμβάθυνση των δικαιωμάτων των πολιτών».

    [09] Αχτίδα ελπίδας χαρακτήρισε την ειρηνευτική συμφωνία στην Κολομβία ο πρόεδρος Σάντος, παραλαμβάνοντας το Νόμπελ Ειρήνης

    Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε πως η συμφωνία για τον τερματισμό ενός εμφυλίου πολέμου με τους μαρξιστές αντάρτες που κράτησε 52 χρόνια είναι μια "αχτίδα ελπίδας" για την επίλυση συγκρούσεων από τη Συρία έως το Νότιο Σουδάν, κατά την παραλαβή σήμερα του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης.

    Στην ομιλία αποδοχής του βραβείου στην οποία παρέθεσε ένα αντιπολεμικό τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν, που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2016, ο Σάντος είπε πως και η Κολομβία άντλησε την έμπνευσή της από άλλες διαδικασίες ειρήνης όπως εκείνες στη Νότια Αφρική και στη Βόρεια Ιρλανδία.

    Ο Σάντος παρέλαβε το βραβείο ένα χρυσό μετάλλιο, ένα δίπλωμα και μια επιταγή οκτώ εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (870.000 δολάρια ΗΠΑ)? σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο του Όσλο, για τις προσπάθειές του να θέσει τέρμα σε μια σύγκρουση με τους μαρξιστές αντάρτες των FARC κατά την οποία τουλάχιστον 220.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

    "Η συμφωνία ειρήνης στην Κολομβία είναι μια αχτίδα ελπίδας σε έναν κόσμο με τόσες συγκρούσεις και τόση μισαλλοδοξία", είπε και πρόσθεσε πως μια ακαδημαϊκή μελέτη στις ΗΠΑ τη χαρακτήρισε ως την πιο περιεκτική ειρηνευτική συμφωνία από τις 34 που έχουν υπογραφεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

    [10] Η Τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε στο Κοινοβούλιο την πρότασή της για αλλαγή του Συντάγματος

    Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας υπέβαλε σήμερα στο κοινοβούλιο μια πρόταση για συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λιγότερους από πέντε μήνες έπειτα από μια απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του.Η πρόταση αυτή, που έχει σκοπό την εισαγωγή ενός προεδρικού συστήματος στη θέση του κοινοβουλευτικού συστήματος που ισχύει σήμερα, διαβιβάστηκε στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ισμαήλ Καχραμάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Το κείμενο, που περιλαμβάνει 20 άρθρα, προβλέπει την ουσιαστική μεταβίβαση της εκτελεστικής εξουσίας από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο, που μέχρι τώρα είναι μια κυρίως τιμητική θέση. Η ιδέα της ενίσχυσης των εξουσιών του Ερντογάν ανησυχεί τους αντιπάλους του, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι έχει απολυταρχικές τάσεις, κυρίως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.Όμως οι υποστηρικτές του κειμένου τονίζουν ότι η αλλαγή του συστήματος είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του κράτους, καθώς η Τουρκία αντιμετωπίζει μια ασταθή κατάσταση ασφαλείας, είναι αντιμέτωπη με οικονομική επιβράδυνση και διεξάγει μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

    «Αν το θέλει ο Θεός, θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής» για την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, πριν από τη διαβίβαση του κειμένου στο κοινοβούλιο. «Ευχή μου είναι (το κείμενο) να διέλθει με επιτυχία (...) το στάδιο του Κοινοβουλίου», πρόσθεσε. Το νομοσχέδιο πρέπει να επικυρωθεί από τουλάχιστον 330 βουλευτές (σε σύνολο 550) για να μπορέσει να προχωρήσει η διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και το εθνικιστικό MHP, που υποστηρίζουν το νομοσχέδιο, διαθέτουν συνολικά 355 βουλευτές.

    Σε συνέντευξη που έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber εκτίμησε ότι το δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί ακόμα και τον ερχόμενο Μάρτιο.

    [11] Β.Λεβέντης:Η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τους εταίρους

    Τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει ζητήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ώστε να ενημερώσουν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων για την άμυνα της χώρας ενόψει της τουρκικής προκλητικότητας.

    Όπως είπε ο κ. Λεβέντης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, εδώ και οκτώ ημέρες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την Άμυνα και κατόπιν της απάντησης από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ότι η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απευθύνθηκε με επιστολή του στον κ. Τσίπρα, ωστόσο, όπως είπε, ο ίδιος δεν έχει ανταποκριθεί, «είχε σοβαρότερες δουλειές ? να πάει στην Κούβα? και από εδώ και από εκεί?».

    Ο κ. Λεβέντης πάντως, στάθηκε κριτικός απέναντι στην επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να απαντά με τέτοια συχνότητα στις τουρκικές προκλήσεις αναφέροντας: «Στο τέλος θα χάσει το κύρος του» κι «αν συνεχίσει έτσι θα έχουμε θερμό επεισόδιο?.». «Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι των τρελών».

    Υπό το πρίσμα της ενημέρωσης που ο ίδιος είχε - όπως είπε - ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν οι αμυντικοί εξοπλισμοί που έχουν προγραμματιστεί γιατί αλλιώς θα χαθεί η ισορροπία στο Αιγαίο, ο κ. Λεβέντης πρότεινε να δώσουν οι βουλευτές τρεις μισθούς για την πατρίδα», να μειωθούν κατά 200 ευρώ οι συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ, να περικοπούν οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις και να καταργηθούν οι 80.00 συντάξεις των πλουσίων. «Αυτό είπα εγώ», διευκρίνισε ο κ. Λεβέντης, καταγγέλλοντας ότι το κόμμα του αντιμετωπίζει «ρατσισμό ενημέρωσης από τα ΜΜΕ» γι' αυτό και διαστρεβλώνονται τα λεγόμενά του, όπως επισήμανε.

    Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι δεν υπήρξε κανένα όφελος και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τίποτα για το χρέος παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς της.

    Σχετικώς με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρνητικός στο να δοθεί το επίδομα στους συνταξιούχους, σημείωσε ότι καλύτερα θα ήταν να είχε συνεννοηθεί ο κ. Τσίπρας με τους εταίρους, κι εξέφρασε φόβους πως και πάλι η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες, «θυμήθηκε τον αντιμνημονιακό εαυτό του». «Είστε επικίνδυνοι», είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα και παρατήρησε πως «εκείνος που θα βγάλει τη χώρα από την Ευρώπη θα πάει φυλακή, ευτυχώς ο κ. Τσίπρας έσωσε τον εαυτό του», αφού «ξεβρακώθηκε πρώτα και τα υπέγραψε όλα».

    Τέλος, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι δεν θα έρθει κανένας επενδυτής, «αφού δεν ήρθε ως τώρα, θα έρθει τον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησης;», και προειδοποίησε ότι «εάν δεν λάβουμε μέτρα, οι Έλληνες θα πάμε σε μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 December 2016 - 17:31:38 UTC