Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν την απάντηση σε όποιον επιβουλεύεται τα όσια και ιερά του έθνους
  • [02] Κόντρα Νέας Δημοκρατίας-Documento για ρεπορτάζ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ
  • [03] Tο ΔΝΤ ζητάει πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
  • [04] Κατατίθεται αύριο στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2017
  • [05] Αύξηση των θέσεων των δικαστικών ζητάει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου από τον υπ. Δικαιοσύνης
  • [06] Σε καλό κλίμα οι συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί στην Ελβετία
  • [07] Συνάντηση Ομπάμα Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου του APEC
  • [08] Υπέρ της νέας υποψηφιότητας Μέρκελ τάσσονται σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες της Γερμανίας

  • [01] Π.Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν την απάντηση σε όποιον επιβουλεύεται τα όσια και ιερά του έθνους

    Σήμερα που η χώρα μας "προκαλείται ανερυθρίαστα, όχι μόνο από τους εισβολείς της Κύπρου που αμφισβήτησαν απροκάλυπτα ακόμα και την συνθήκη της Λωζάννης, αλλά και από ανιστόρητες λεκτικές παρεμβάσεις διαφόρων ξένων επισήμων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας και τα στρατευμένα παιδιά μας, πιστά στον όρκο που έχουν δώσει, να υπερασπίζονται την πατρίδα, αποτελούν την απάντηση σε όποιον επιβουλεύεται τα όσιακαι ιεράτου έθνους", επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του αυριανού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Παράλληλα διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν βασικό παράγοντα της εθνικής ισχύος, πηγή σθένους και υπερηφάνειας για όλους, ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους και υπηρετούν τη χώρα μας, που οργανώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον της με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα."

    Ο κ. Καμμένος εξαίροντας τη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον Ελληνισμό και την πατρίδα, τονίζει με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων:

    -Τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών υψώνοντας το ανάστημα τους σε όλους εκείνους που επιβουλεύτηκαν την ελευθερία της Ελλάδας μας. Ήρωες, που ειδικά σήμερα το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, τους μνημονεύει και αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά τους στο έθνος και την πατρίδα,

    -Τιμούμε και τη σημερινή γενιά των στελεχών, που έχουν θυσιάσει και θυσιάζουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, στην υπεράσπιση των ιδανικών του έθνους.

    Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επισημαίνει ότι:

    -Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αφενός πολλαπλασιαστή διπλωματικής και αμυντικής ισχύος και αφετέρου εκπέμπουν τα μηνύματα που χαρακτηρίζουν το έθνος μας, τα μηνύματα δηλαδή της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αλλά και της αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων

    -Συμβάλλουν - μέσω των ευρωπαϊκών και ευρωατλαντικών δομών άμυνας και ασφάλειας - στη διεθνή σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία κατοχυρώνοντας τη χώρα ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και

    -Η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο "εξυψώνει το ηθικό του ελληνικού λαού και ενδυναμώνει τους δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες" ενώ "η άμεση και καθοριστική αρωγή τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, έδειξε σε όλους, ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται δίκαια ως φάρος ανθρωπισμού από την παγκόσμια κοινότητα.

    Καταλήγοντας ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας αναφέρει πως «ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, σας περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και τιμή, γιατί εσείς έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού, που δεν είναι άλλο από την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Και σας ευχαριστούμε για αυτό» και διαβεβαιώνει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι "παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία ταλαιπωρεί εσάς και τις οικογένειές σας, προσπαθούμε σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία να επιλύσουμε τα υπαρκτά προβλήματα που σας απασχολούν, πάντα με ορθολογική χρήση των διατιθέμενων πόρων με αξιοκρατία και διαφάνεια".

    [02] Κόντρα Νέας Δημοκρατίας-Documento για ρεπορτάζ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ

    Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ρεπορτάζ για το ΚΕΕΛΠΝΟ που δημοσιεύεται στην νέα εφημερίδα Documento, που κυκλοφόρησε σήμερα. Με τίτλο «Βαλίτσες με χρήμα, ρουσφέτια και στο βάθος κοριοί» και υπέρτιτλο «Εμπλέκουν και τον Άδωνι» η εφημερίδα αναφέρεται σε αλληλοπαρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με πρωταγωνιστή, όπως αναφέρει, τον πρώην διευθυντή του Κέντρου Θεόδωρο Παπαδημητρίου, ο οποίος εμφανίζεται να συνομιλεί με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα και συμβούλους τους.

    Οι συνομιλίες αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνουν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε κέντρο αφενός παράνομων προσλήψεων και αφετέρου εξυπηρέτησης πολιτικών προσώπων, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για βαλίτσες με χρήμα αλλά και για διαπλεκόμενους ανθρώπους στη Δικαιοσύνη που μπορούν να βοηθήσουν.

    Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως «η εφημερίδα ?Documento? φροντίζει από το πρώτο κιόλας φύλλο της, να εμφανίσει υπόγειες διασυνδέσεις και μεθόδους παρακρατικών λογικών. Παρακολουθήσεις, κασέτες, υποκλοπές, ψέματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, σε μια νέα κυριακάτικη εφημερίδα, που κατάφερε να απαξιωθεί ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της. Συγχαρητήρια! Συνεχίστε την επίδειξη κιτρινισμού. Σύντομα, δεν θα υπάρχει κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα να σας δίνει την παραμικρή σημασία».

    Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει με ανάρτησή του στο twitter και ο Άδωνις Γεωργιάδης:«Η εφημερίδα Καλογρίτσα με συκοφαντεί. Ο στόχος προφανής, τα μέσα παράνομα και άθλια. Η Δικαιοσύνη θα έχει τον λόγο».

    Απάντηση στην ΝΔ έδωσε η εφημερίδα:

    «Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία αντιμετωπίζει το Documento από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του ως πολιτικό αντίπαλο, προσφεύγοντας μάλιστα σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Το άγχος όσων έγραψαν την ανακοίνωση και οι λόγοι του πανικού τους είναι δική τους υπόθεση και επιλογή.

    Δική μας είναι η προάσπιση της αλήθειας και της ελευθερίας του Τύπου.

    Είναι απαράδεκτο ένα πολιτικό κόμμα, να αντιμετωπίζει τον Τύπο, όχι με βάση τον θεσμικό του ρόλο, αλλά με βάση το αν είναι αρεστός ή όχι. Η εφεύρεση εχθρών από τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να εξυπηρετεί εσωκομματικά την ίδια, αλλά είναι επικίνδυνη υπόθεση, ειδικά όταν οι εχθροί είναι η ελευθερία του Τύπου και οι εφημερίδες.

    Σε ότι αφορά την ουσία του δημοσιεύματος, καλό θα ήταν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να απαντήσουν αν όσα γράφει το δημοσίευμα είναι αληθινά, όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση να κάνουν ως δημόσια πρόσωπα.

    Αν δηλαδή συμμετείχαν στην διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

    Για εμάς, όπως και για το Σύνταγμα, υπέρτατο αγαθό είναι το δημόσιο συμφέρον.

    Το δημοσίευμα θα σταλεί στην Εισαγγελία και ας απαντήσει εκεί ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι.

    Θα συνεχίσουμε την δημοσιογραφία, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιός μας θεωρεί εχθρούς. Μας αρκεί που φίλοι μας είναι η αλήθεια και οι αναγνώστες».

    [03] Tο ΔΝΤ ζητάει πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

    Τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου,οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν,κυρίως, στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τοΔΝΤ ζητά πλήρη απελευθέρωσητωνομαδικών απολύσεων, ενώη ελληνική πλευρά υποστήριξε εκ νέου τις θέσεις της.

    [04] Κατατίθεται αύριο στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2017

    Κατατίθεται αύριο το απόγευμα στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2017, με την πρόβλεψη για πλήρη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (760 εκατ. ευρώ), όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, στον προϋπολογισμό θα υπάρχει και ένα κονδύλι ύψους 300 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών παρεμβάσεων σε υγεία και παιδεία.Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό 2017, ενώ θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα λίγο πάνω από το 1,8% του ΑΕΠ «για λόγους ασφαλείας».

    Σημειώνεται ότι αργά απόψε αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών και ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, με αντικείμενο την 3η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το άνοιγμα των αγορών.

    [05] Αύξηση των θέσεων των δικαστικών ζητάει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου από τον υπ. Δικαιοσύνης

    Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ζητάειτην άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των αρεοπαγιτών κατά 4, των παρέδρων Πρωτοδικών κατά 34 και των Ειρηνοδικών κατά 36.

    Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μεταξύ των άλλων, αναφέρει στην επιστολή της: «Ατυχώς, κατά κακή συγκυρία, κατά το τρέχον δικαστικό έτος, τελούν σε μακράς διάρκειας αναρρωτική άδεια ορισμένοι εκ των μελών του Αρείου Πάγου, και συγκεκριμένα ένας αντιπρόεδρος και τρεις αρεοπαγίτες (εκ των οποίων για έναν δεν προβλέπεται βελτίωση, λόγω χρόνιας ψυχικής νόσου), ενώ ένας αντιπρόεδρος ασκεί καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, ως γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστών, με τριετή θητεία και μία αρεοπαγίτης είναι αποσπασμένη, με καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία, στην επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» στη Βουλή.

    Αποτέλεσμα των κενών αυτών, προσθέτει η κυρία Θάνου, είναι να υπάρχει δυσλειτουργία και να προκύπτει κίνδυνος μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση των αποφάσεων». Ακόμη, αναφέρει η κυρία Θάνου ότι λόγω της μεγάλης απόχης των δικηγόρων υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη επιβάρυνση στον 'Αρειο Πάγο.

    [06] Σε καλό κλίμα οι συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί στην Ελβετία

    Με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί των κριτηρίων για τις εδαφικές προσαρμογές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, άρχισαν σήμερα τις συνομιλίες τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στο Μοντ Πελεράν, της Ελβετίας. Οι συνομιλίες σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, θα διαρκέσουν δύο ημέρες.

    Πρόκειται για το δεύτερο γύρο συνομιλιών για το εδαφικό στο ελβετικό θέρετρο μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών που πραγματοποιήθηκαν εκεί στις 7-11 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα `Εθνη σημειώθηκε σημαντική πρόοδος.

    Γύρω στις 13:30 τοπική ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, που είχε ξεκινήσει στις 9 το πρωί,

    παρουσία των εκπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών και μελών των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών.

    Ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ αν υπήρξε περαιτέρω πρόοδος και προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα κριτήρια για το εδαφικό, πηγή προσκείμενη στην ε/κ πλευρά ανέφερε πως είναι νωρίς να λεχθεί οτιδήποτε και συνέστησε υπομονή. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας όσων συμμετείχαν στην πρωινή συνάντηση που είναι ορισμένο να πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ τοπική ώρα, ενώ στο μεσοδιάστημα οι δυο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις με τις διαπραγματευτικές τους ομάδες.

    Στην πρωινή συνάντηση των δυο ηγετών συμμετείχαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, η Ειδική Αντιπρόσωπος των ΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές Αντρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

    [07] Συνάντηση Ομπάμα Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου του APEC

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχαν μια ολιγόλεπτη συνάντηση σήμερα, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής του APEC (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού) στη Λίμα του Περού.

    Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε τη συνάντηση, που όπως είπε κράτησε τέσσερα λεπτά. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Πούτιν να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ρωσία με βάση τις συμφωνίες του Μινσκ για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον και οι εταίροι της έχουν δεσμευτεί για την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας.

    Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, εξέφρασαν τη λύπη τους επειδή δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος στο θέμα της Ουκρανίας.

    Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, είναι απαραίτητο να συνεχίσουν τις επαφές τους το επόμενο διάστημα, μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου για να εξευρεθεί μια λύση στη συριακή κρίση.

    [08] Υπέρ της νέας υποψηφιότητας Μέρκελ τάσσονται σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες της Γερμανίας

    "Δεν υπήρχε εναλλακτική, η καγκελάριος έπρεπε να είναι ξανά υποψήφια. Χαιρετίζω το γεγονός ότι υπάρχει τώρα σαφήνεια", είπε ο Ράινερ Ντούλγκερ , πρόεδρος της Ενωσης εργοδοτών μετάλλου (Gesamtmeetall) στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau (έκδοση της Δευτέρας).

    Επίσης ο Ίνγκο Kράμερ, πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών (BDA), αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, είπε ότι η Γερμανία είναι σήμερα οικονομικά και πολιτικά "καταφύγιο σαθερότητας στην Ευρώπη." Η Άγγελα Μέρκελ συνεισέφερε ουσιαστικά σε αυτό με το να ηγείται τη χώρα μας με σύνεση σε μια εποχή γεμάτη κρίσεις." Για την γερμανική οικονομία είναι "μια αξιόπιστη εταίρος σε ταραγμένους καιρούς", όπως δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα.

    Ο Μάρτσελ Φράτσερ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου επαίνεσε και αυτό με τη σειρά του την πολιτική της Μέρκελ: "Η Γερμανίδα καγκελάριος και οι εταίροι της πολιτεύτηκαν συνετά στη Γερμανία και την Ευρώπη τα περασμένα χρόνια και διαχειρίστηκαν πολλούς τομείς με έξυπνο πραγματισμό / ρεαλισμό.

    Τα σημαντικότερα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης είναι να καταστήσουν τη Γερμανία ικανή να αντιμετωπίσει το μέλλον σε θέματα παιδείας, καινοτομίας και υποδομών και να ανοίξει το δρόμο για την ισότητα των ευκαιριών και την ενσωμάτωση των προσφύγων στην οικονομία και την κοινωνία."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 November 2016 - 19:31:43 UTC