Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Μπουτάρης στο «Πρακτορείο FM»: Απαράδεκτες οι αντιδράσεις γονέων για τα προσφυγόπουλα
  • [02] Σ. Φάμελλος στο Πρακτορείο FM: Δεν υπάρχει σύγκρουση του παλιού με το νέο στο ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Γ. Μπουτάρης στο «Πρακτορείο FM»: Απαράδεκτες οι αντιδράσεις γονέων για τα προσφυγόπουλα

    «Το να μην επιτρέψεις στο παιδί σου να πάει στο σχολείο, είναι αδίκημα, εάν δεν συντρέχει ουσιαστικός λόγος και στον Προφήτη δεν υπάρχει λόγος. Είναι απαράδεκτο να αντιδρούν επειδή σε απογευματινές ώρες πηγαίνουν προσφυγόπουλα στο σχολείο, στο οποίο πηγαίνουν και τα παιδιά τους», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 fm".

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε, «υποτίθεται ότι είμαστε πολιτισμένος και φιλόξενος λαός. Όταν δεν αγκαλιάζεις έναν άνθρωπο που έχει υποστεί τέτοια ταλαιπωρία, τέτοια πράγματα και ειδικά τα παιδιά τι να πω ...Έχουν αναλογιστεί οι άνθρωποι που αντιδρούν στον Προφήτη τι έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι; Ας αναλογιστούν όλοι αυτοί που αντιδρούν όχι μόνο στον Προφήτη, αλλά γενικά, εάν ήταν αυτοί στη θέση των προσφύγων πως θα αισθάνονταν;»

    «Καμία σχέση η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου με την καθίζηση»

    Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη μεταστέγαση του νηπιαγωγείου που βρίσκεται στο κτίριο που υπέστη καθίζηση στη Βούλγαρη, αλλά και στη συνάντηση που είχε με τουςγονείς.

    «Όταν γίνονται έργα τύπου μετρό, οι καθιζήσεις είναι συχνό φαινόμενο υπάρχουν όρια ασφαλείας και στην συγκεκριμένη περίπτωση το συμβατικό όριο είναι 25 χιλιοστά, γιαυτό ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός των μετρήσεων. Είχαμε μια καθίζηση συνολική του κτιρίου 25 χιλιοστά, στο οποίο υπάρχει το νηπιαγωγείο δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας φαίνεται ότι σταθεροποιήθηκε».

    Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η μεταφορά του νηπιαγωγείου δεν έχει καμία σχέση με την καθίζηση, «το σχολείο αυτό είχαμε προγραμματίσει να το μετακινήσουμε το καλοκαίρι γιατί είναι άθλιο ένα νηπιαγωγείο, να στεγάζεται σε μαγαζί, τώρα για να καθησυχάσουμε και τους γονείς ενεργοποιήσαμε τη μετακίνηση, χωρίς αυτό να είναι συνδεδεμένο με την καθίζηση» και πρόσθεσε, «η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου θα γίνει λίγο παρακάτω σε ένα καινούργιο σχολείο που έχει γίνει στην ίδια γειτονιά, θα μετακινηθεί και ένα ακόμα σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή και στεγάζεται και αυτό σε μαγαζί».

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, θεώρησε φυσιολογική την ανησυχία των γονιών και είπε, «οι γονείς ήταν ανήσυχοι, κάθε γονιός που έχει ένα παιδάκι 3-4 ετών που πηγαίνει στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, είναι λογικό να ανησυχεί για το παιδί μήπως πάθει κάτι, εμείς τους διαβεβαιώσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα».

    [02] Σ. Φάμελλος στο Πρακτορείο FM: Δεν υπάρχει σύγκρουση του παλιού με το νέο στο ΣΥΡΙΖΑ

    «Δεν υπάρχει σύγκρουση του παλιού με το νέο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μια λαχτάρα να προλάβουμε το νέο, να κερδίσουμε το νέο» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ του παρελθόντος αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι πολύ μεγάλα δυνατά βήματα για να προλάβει τον χρόνο, τις απαιτήσεις, τις ανάγκες της κοινωνίας. Και γι αυτό έχουμε πιστέψει την ανάγκη να απευθυνθούμε στον λεγόμενο κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανησυχούν και νοιάζονται για την πατρίδα και για το δίκαιο. Αυτό κάνουμε για το μέλλον του τόπου μας» ανέφερε.

    Ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι πρόκειται για το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πρώτο συνέδριό του στην κυβέρνηση και αυτό θέτει πολύ σημαντικά ερωτήματα που προέκυψαν και μετά τη συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Το πρώτο ερώτημα, κατά τον ίδιο, είναι ποια είναι η Ευρώπη που θα ζούμε, ποιες πολιτικές ευνοούν τους πολίτες της Ευρώπης προς τα πού πρέπει να πάει η Ευρώπη για να υπάρξει ως ενιαία Ευρώπη. Στο σημείο αυτό, απαντώντας στην ερώτηση αν μπορεί η Ευρώπη σε αυτή τη συγκυρία με την άνοδο της ακροδεξιάς να επιβιώσει και να επιβιώσουν και οι αριστερές κυβερνήσεις μέσα σε αυτό το κλίμα, σημείωσε: «Ναι, νομίζω ότι ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που υπάρχει πολύ έντονη λιτότητα, λατρεία των αριθμών αλλά και φόβος και θέμα ασφάλειας στην Ευρώπη, αυτή την περίοδο πρέπει και μπορεί να ισχύσει μια νέα προοδευτική συμμαχία που θα έχει τους βασικούς κανόνες της Δημοκρατίας, τα βασικά αγαθά της Δημοκρατίας ως κεντρικό άξονα. Και αυτό είναι ίσως ένα κάλεσμα που θα κάνει προς τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς και των προοδευτικών κυβερνήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριό του».

    Περιγράφοντας το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει το συνέδριο είπε ότι αφορά το «πώς μπορεί να υπάρξει αριστερή προοδευτική ή έστω φιλολαϊκή κυβέρνηση μέσα σε μνημόνια, μέσα σε πλαίσιο λιτότητας, μέσα σε αυτό το οικονομίστικο πλαίσιο της Γερμανικής Ευρώπης, πώς μπορούμε δηλαδή να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια μέσα από το μνημόνιο και βγαίνοντας από αυτό».

    Το τρίτο θέμα και βασικότερο, όμως, όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ποιο είναι το κόμμα αυτό που θα υποστηρίξει αυτή την πορεία εξόδου από την κρίση, ποιο είναι το κόμμα που θα μιλά με την κοινωνία, θα μιλά με την κυβέρνηση, θα κρίνει και θα τροφοδοτεί την κυβερνητική πολιτική».

    Απαντώντας στο ερώτημα αν η επιστροφή του κ. Κουβέλη σηματοδοτεί μια συσπείρωση του αριστερού χώρου, ο κ. Φάμελλος επισήμανε: «Εμείς έτσι και αλλιώς στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απευθύνουμε ένα κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις γιατί χρειάζεται να αναδιατυπωθεί μια νέα συμμαχία κατά της λιτότητας αλλά και κατά της ακροδεξιάς σε επίπεδο Ευρώπης. Είναι προφανές ότι και στο επίπεδο της χώρας μας και στο κοινωνικό και στο πολιτικό επίπεδο αυτή η πρόσκληση για μια προοδευτική πολιτική προς όφελος των πολιτών είναι ανοιχτή και είναι ανοιχτή προς όλους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 October 2016 - 10:31:27 UTC