Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γρ. Τύπου πρωθυπουργού για το ζήτημα των πλειστηριασμών : "Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ"
  • [02] Γερμανία: 5 δισεκ. ευρώ για την ψηφιακή εκπαίδευση σχεδιάζει να δαπανήσει το Βερολίνο

  • [01] Γρ. Τύπου πρωθυπουργού για το ζήτημα των πλειστηριασμών : "Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ"

    "Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της Νέας Δημοκρατίας", σχολιάζει σε υψηλούς τόνους το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, καταλογίζοντας "πανικό" στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που "επιχειρεί σήμερα την αναπαραγωγή της κινδυνολογίας" για το ζήτημα των πλειστηριασμών.

    Έναν "πανικό", τον οποίο αποδίδει στη "σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015".

    Σε αυτό το πλαίσιο ασκεί δριμεία κριτική στη ΝΔ, μιλώντας για "ντροπή" που θα έπρεπε να νιώθουν -"γιατί είναι αυτοί που με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες"-, αλλά και "ξεπεσμό".

    Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει ότι "τελικά, η περιβόητη «Συμφωνία Αλήθειας» που περιφέρει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένα συνονθύλευμα από ασύστολα και συνειδητά ψέματα", μεταξύ των οποίων "ξεχωρίζει το ζήτημα των πλειστηριασμών".

    Διαβάστε επίσης:

    Ο. Γεροβασίλη: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν έγιναν, ούτε γίνονται

    ΝΔ: «Επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας»?

    [02] Γερμανία: 5 δισεκ. ευρώ για την ψηφιακή εκπαίδευση σχεδιάζει να δαπανήσει το Βερολίνο

    Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επενδύσει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για να εφοδιάσει πάνω από 40.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα με ταχύτερες συνδέσεις στο Διαδίκτυο, σημεία ασύρματης πρόσβασης και ταμπλέτες, γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

    Το επενδυτικό σχέδιο, το οποίο μένει να εγκριθεί από την κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ πριν υποβληθεί στην ομοσπονδιακή Βουλή, εκλαμβάνεται ως ένδειξη του ότι η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει, εν μέρει τουλάχιστον, τις διεθνείς εκκλήσεις να προχωρήσει σε μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες, καθώς καταγράφει πλεονάσματα-ρεκόρ, ειδικά σε τομείς όπως είναι οι υποδομές και η εκπαίδευση.

    «Πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα μπροστά για να βελτιώσουμε την ψηφιακή εκπαίδευση», δήλωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Παιδείας Γιοχάνα Βάνκα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει τα χρήματα στις 16 κρατιδιακές κυβερνήσεις, οι οποίες είναι κατά παράδοση οι καθ? ύλη αρμόδιες για την εκπαίδευση στη Γερμανία.

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες στη Γερμανία καταγράφουν μέτριες επιδόσεις στις διεθνείς μελέτες για την εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, αν και σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, σταδιακά βελτιώνονται. Ωστόσο μια έρευνα αφιερωμένη στην ψηφιακή εκπαίδευση στη Γερμανία αποκάλυψε πως μόλις το 2% των παιδιών έχει πρόσβαση σε σχολικό υπολογιστή καθημερινά.

    Τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης καλούν εδώ και χρόνια τη Γερμανία να αυξήσει τις δημόσιες και τις ιδιωτικές επενδύσεις της προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια ζήτηση και να μειωθεί το τεράστιο πλεόνασμα του ισοζυγίου των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών της με το εξωτερικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 October 2016 - 18:31:33 UTC