Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νατάσα Μπερτό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ελλάδα θα επωφεληθεί ιδιαίτερα από τη συμφωνία ΕΕ-Αφγανιστάν
  • [02] Γαλλία: Προβάδισμα Ζιπέ έναντι Σαρκοζί στις προκριματικές της δεξιάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [03] Στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος καλούν τον Ντόναλντ Τραμπ να παραιτηθεί

  • [01] Νατάσα Μπερτό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ελλάδα θα επωφεληθεί ιδιαίτερα από τη συμφωνία ΕΕ-Αφγανιστάν

    «Για την Ελλάδα, η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Αφγανιστάν που προβλέπει τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού των Αφγανών μεταναστών, οι οποίοι δεν δικαιούνται άσυλο, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι ένα από τα κράτη μέλη που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις από μεταναστευτικές ροές και θα διευκολύνει την επιστροφή των παράτυπων μεταναστών αφγανικής ιθαγένειας, που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην Ελλάδα», δηλώνει η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Πρόκειται για μια συμφωνία που βάζει το πλαίσιο για την επίσπευση των διαδικασιών με σκοπό την επιστροφή, την επανεισδοχή και την επανένταξη των μεταναστών, καθώς και για την καταπολέμηση της εμπορίας και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων», προσθέτει.

    Η εν λόγω συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συντονισμένης ευρωπαϊκής προσπάθειας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με σειρά συμφωνιών και έντονων διαβουλεύσεων μεταξύ ΕΕ και Αφγανιστάν, από το οποίο προέρχονται οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο στην Ευρώπη, μετά τη Συρία. Σημειώνεται ότι μέσα στο 2015 εισήλθαν στην Ευρώπη 180.000 Αφγανοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζητούν άσυλο στη Γερμανία.

    Την περασμένη εβδομάδα η ΕΕ και το Αφγανιστάν συνδιοργάνωσαν διεθνή διάσκεψη δωρητών στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 75 κρατών, στην οποία δεσμεύτηκαν να δώσουν την προσεχή τριετία 15,2 δις δολάρια, εκ των οποίων τα 5,6 θα δοθούν από την ΕΕ. Η εν λόγω διάσκεψη συνδέθηκε άτυπα με τη συμφωνία για τον επαναπατρισμό.

    Μια ειδικότερη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και της Καμπούλ προβλέπει την ανοικοδόμηση του κρατικού μηχανισμού της

    [02] Γαλλία: Προβάδισμα Ζιπέ έναντι Σαρκοζί στις προκριματικές της δεξιάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων του Αλέν Ζιπέ έναντι του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί στις προκριματικές για την ανάδειξη του προεδρικού υποψηφίου του κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί δείχνει δημοσκόπηση Kantar Sofres-OnePoint που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Figaro.

    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου, ο Αλέν Ζιπέ εξασφαλίζει το 42% των ψήφων στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, έναντι 28% για τον Νικολά Σαρκοζί.

    Στον δεύτερο γύρο, ο Αλέν Ζιπέ εξασφαλίζει το 62% των ψήφων.

    [03] Στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος καλούν τον Ντόναλντ Τραμπ να παραιτηθεί

    Στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος καλούν τον Ντόναλντ Τραμπ να παραιτηθεί μετά το μαύρο σαββατοκύριακο που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο ένας αποχαλινωμένος Τραμπ εκστομίζει χυδαιότητες για τις γυναίκες. Ομως μία απόπειρα για την αντικατάστασή του θα αντιμετώπιζε τεράστια νομικά και διαδικαστικά εμπόδια, σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς σε θέματα εκλογών, ακόμη περισσότερο που μόνο ένας μήνας απομένει μέχρι την 8η Νοεμβρίου.

    «Είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει αντικατάσταση τον Αύγουστο, πόσο μάλλον τον Οκτώβριο», δηλώνει ο στρατηγικός σχεδιαστής των Ρεπουμπλικανών Καρλ Ρόουβ.

    Η αντικατάσταση του προεδρικού υποψηφίου τους ενός από τα δύο βασικά πολιτικά κόμματα και μάλιστα μόνο έναν μήνα πριν από τις εκλογές θα ήταν πρωτοφανές στην σύγχρονη ιστορία των προεδρικών εκλογικών αναμετρήσεων των ΗΠΑ.

    Ο κανονισμός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν προβλέπει διαδικασία ακούσιας απομάκρυνσης ενός προεδρικού υποψηφίου που έχει ήδη ανακηρυχθεί. Το κόμμα διαθέτει μία διαδικασία που είναι γνωστή ως κανόνας 9 που προβλέπει τον μηχανισμό κάλυψης κενής θέσης εάν ένας υποψήφιος πεθάνει ή παραιτηθεί.

    Ομως, παρά τις πιέσεις, ο Τραμπ δεν δείχνει καμία διάθεση να παραιτηθεί.

    Εάν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών αποφάσιζε να παραιτηθεί, η διαδικασία προβλέπει τη σύγκληση της 160μελούς επιτροπής της ρεπουμπλικανικής συνέλευσης για την επιλογή νέου υποψηφίου, λέει ο Τόμας Σβαρτς, ιστορικός της αμερικανικής προεδρίας στο Vanderbilt University.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 October 2016 - 22:32:18 UTC