Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ για την αναδιάρθρωση της Υ.Π.Α και τις απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [02] Γ. Σταθάκης: Σε τρεις άξονες η επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης για την διατλαντική συμφωνία
  • [03] Κομισιόν: 21.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα από το ΕΣΠΑ 2007-2013
  • [04] Γ. Στουρνάρας: Είναι η ώρα στην Ευρωζώνη να δεσμευτούν ρεαλιστικά στην ελάφρυνση του χρέους
  • [05] Μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, ζήτησε ο Πολ Τόμσεν
  • [06] Mια ιστορία δικαίωσης
  • [07] Κοινή ανακοίνωση των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων
  • [08] Πενήντα δύο ολόκληροι μήνες, κατά μέσο όρο, απαιτούνται για την τελεσίδικη επίλυση δικαστικών διαφορών στην Ελλάδα
  • [09] Στους 842 οι νεκροί από τον τυφώνα Μάθιου στην Καραϊβική
  • [10] Κολομβία: Κυβέρνηση και αντάρτες συμφωνούν να κάνουν τροποποιήσεις στην ειρηνευτική συμφωνία
  • [11] H Αγία Σοφία και η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων τα θέματα που έθεσε ο Αρ. Μπαλτάς στην σύνοδο της Unesco
  • [12] «Το Γαλλικό Θέατρο a la grecque» επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
  • [13] Εμμένουν στις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
  • [14] «Πράσινο φως» από το EuroWorking Group για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ
  • [15] Β. Σόιμπλε: Ο κίνδυνος νέας κρίσης δεν έχει εξαλειφθεί
  • [16] Στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

  • [01] ΝΔ για την αναδιάρθρωση της Υ.Π.Α και τις απεργιακές κινητοποιήσεις

    Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε στη Βουλή τις έντονες επιφυλάξεις της για την ψηφισθείσα από την κυβερνητική πλειοψηφία αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Υπηρεσίας (Υ.Π.Α.). Οι επιφυλάξεις αυτές, όμως, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις αυτές πλήττουν τον τουρισμό και κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    "Η Νέα Δημοκρατία, ως η υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που με τη Συμφωνία Αλήθειας θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, επιθυμεί από τους εργαζόμενους να βάλουν πάνω απ' όλα το εθνικό καλό", προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Γ. Σταθάκης: Σε τρεις άξονες η επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης για την διατλαντική συμφωνία

    Την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το Περιεχόμενο και τις Διαδικασίες Σύναψης των Διατλαντικών Εμπορικών Συμφωνιών, για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την διατλαντική συμφωνία CETA, ενημέρωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο Γιώργος Σταθάκης εξήγησε στα μέλη της επιτροπής, τι πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ:

    1. Να υπάρξει νομικά δεσμευτική ερμηνευτική δήλωση ΕΕ - Καναδά με την οποία διασφαλίζονται:

    - η προστασία των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και το δικαίωμα επανεθνικοποίησης ιδιωτικοποιημένων σχετικών επιχειρήσεων (π.χ. υπηρεσίες ύδρευσης),

    - η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών για την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος,

    - η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σύμφωνα και με τα πρότυπα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας,

    - η αντικατάσταση του μηχανισμού επίλυσης διαφορών επενδυτή - κράτους (ISDS) με ένα Διεθνές Δικαστικό Σύστημα (ICS), που θα αποτελείται από μόνιμους, σταθερά αμειβόμενους δικαστές (κάτι που διασφαλίζει την ανεξαρτησία τους) και θα περιλαμβάνει Εφετικό Δικαστήριο.

    2. Να θεωρηθεί η συμφωνία ως «συμφωνία μεικτής αρμοδιότητας», κάτι που προϋποθέτει την έγκριση όχι μόνο από τα κοινοτικά όργανα αλλά και από τα εθνικά κοινοβούλια.

    3. Η διαδικασία προσωρινής εφαρμογής της συμφωνίας, που θα ξεκινήσει εφ? όσον αυτή εγκριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, να περιλαμβάνει μόνο το κομμάτι του εμπορίου και των δημοσίων προμηθειών και όχι τις μεταφορές και το επίμαχο θέμα της επίλυσης των διαφορών ανάμεσα σε ιδιώτες και κράτος.

    [03] Κομισιόν: 21.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα από το ΕΣΠΑ 2007-2013

    Η δημιουργία 21.000 νέων θέσεων εργασίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η σύσταση 2.611 νέων επιχειρήσεων και η κατασκευή 144 χιλιομέτρων νέου οδικού δικτύου είναι μεταξύ άλλων, τα κύρια αποτελέσματα των επενδύσεων του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα την περίοδο 2007-2013, σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Σε γενικές γραμμές, η Επιτροπή εκτιμά ότι, σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, η υλοποίηση των επενδυτικών έργων της ΕΕ την περίοδο 2007-2013, ήταν «επωφελής» για τις οικονομίες όλων των κρατών-μελών.

    Συγκεκριμένα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι χάρη στις επενδύσεις της ΕΕ την περίοδο 2007-2013, δημιουργήθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας (ένα τρίτο της συνολικής καθαρής δημιουργίας θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την ΕΕ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου) και πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις σε σχεδόν 400 000 ΜΜΕ και νεοσύστατες επιχειρήσεις.

    Όσον αφορά την Ελλάδα, η έκθεση επισημαίνει ότι ως το τέλος του 2014, οι επενδύσεις από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 συνέβαλαν στη δημιουργία 21 000 νέων θέσεων εργασίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

    Ειδικότερα, η έκθεση αναφέρει ότι στην Ελλάδα διατέθηκαν περίπου 2,9 δισ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την καινοτομία ( περίπου το 19% της συνολικής κατανομής της χρηματοδότησης για την Ελλάδα), ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης (το 45%) διατέθηκε στην Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη και την καινοτομία.

    Συνολικά, μέχρι το τέλος του 2014, το ΕΣΠΑ χρηματοδότησε στην Ελλάδα 561 έργα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, μαζί με 30 έργα καινοτομίας, βοηθώντας να ξεκινήσουν 2.611 νέες επιχειρήσεις και 25.347 συγχρηματοδοτούμενα επενδυτικά έργα σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

    [04] Γ. Στουρνάρας: Είναι η ώρα στην Ευρωζώνη να δεσμευτούν ρεαλιστικά στην ελάφρυνση του χρέους

    H Ευρωζώνη πρέπει να αναλάβει ρεαλιστική δράση για την ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος, υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Αssociated Press.

    Όπως ανάφερε ο κ. Στουρνάρας «είναι η ώρα στην Ευρωζώνη να δεσμευτούν ρεαλιστικά στην ελάφρυνση του χρέους, όπως η ίδια έχει δεσμευτεί από το Νοέμβριο του 2012», προσθέτοντας ότι η δέσμευση αυτή είναι δίκαιη με δεδομένη την "τεράστια αναδιάρθρωση" που έχει πραγματοποιήσει η ελληνική οικονομία.

    Ο ίδιος προσδιόρισε ότι δεν αναζητείται μία δραστική λύση απομείωσης (διαγραφής) μέρους του Δημόσιου Χρέους, αλλά μάλλον μία «ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία θα περιλαμβάνει την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων καθώς και την επέκταση της περιόδου χάριτος κατά την οποία η Ελλάδα θα αποπληρώνει μόνο τόκους".

    Ο διοικητής της ΤτΕ επανέλαβε ότι θα ωφελήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και τους πιστωτές της μία μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων του Προϋπολογισμού. Όπως αναφέρει ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 είναι «πολύ φιλόδοξο» πρόγραμμα. Μειώνοντας λίγο "θα είναι καλύτερα για την ανάπτυξη», είπε, προσθέτοντας ότι το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης χαρακτηρίζεται από ένα βαρύ πακέτο φόρων.

    Το πρακτορείο αναφέρει ότι ενώ υπήρξαν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης στην Ελλάδα, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι τώρα πιο προσηλωμένη στις ιδιωτικοποιήσεις , όχι όμως στον ίδιο βαθμό όλοι οι υπουργοί.

    «Θα ήθελα να δω περισσότερους υπουργούς να δεσμεύονται για ιδιωτικοποιήσεις που αφορούν δημόσια γη, μέσω της κατάλληλης νομοθεσίας. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη για μεγαλύτερη ανάπτυξη".

    Ο κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε ωστόσο ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, "είναι ακόμη μακριά". Η χώρα θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει μια άλλη αξιολόγηση από τους θεσμούς και να πραγματοποιήσει "μία ή δύο ακόμη ιδιωτικοποιήσεις».

    Για το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι "νομίζω ότι είναι εύλογο ότι μπορούμε να έχουμε μια καλή συζήτηση πριν από το τέλος του έτους".

    Αναφερόμενος στο Brexit υποστήριξε ότι οι επιπτώσεις του στην ευρωζώνη εκτιμάται ότι θα είναι τελικώς μικρότερες από αυτές που αναμένονται αρχικώς. Αντίθετα το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στην ίδια την Μ. Βρετανία.

    [05] Μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, ζήτησε ο Πολ Τόμσεν

    Την πάγια θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ επανέλαβε ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ταμείου Πολ Τόμσεν. Ωστόσο, τόνισε πως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αθήνα θέλουν να θέσουν πιο φιλόδοξους στόχους μέσω μεταρρυθμίσεων, τότε το Ταμείο θα μπορούσε να το εξετάσει.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Ετήσιας Διάσκεψης του ΔΝΤ, ο αξιωματούχος του Ταμείου επισήμανε πως στην Ελλάδα πρέπει να υλοποιηθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, οι οποίες ακόμα δεν έχουν γίνει, ενώ έκανε λόγο για ελλείμματα στον ασφαλιστικό τομέα και προβλήματα στο φορολογικό σύστημα.

    Σαν παράδειγμα ανέφερε πως κάποιοι φορολογικοί νόμοι εξαιρούν ακόμα και το 60% του συνολικού πληθυσμού.

    Επίσης, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ επισήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται μέσω μεταρρυθμίσεων να κτίσει ένα πιο μοντέρνο κράτος, με καλύτερο σύστημα προστασίας για τους αδύναμους.

    Σχετικά με το χρέος, επανέλαβε ότι δεν είναι βιώσιμο γεγονός που εμποδίζει το ΔΝΤ να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα. Ερωτηθείς αν απηύθηνε επιστολή προς την κ.Λαγκάρντ ζητώντας την πλήρη αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα, απάντησε ότι η επικοινωνία των στελεχών του Ταμείου δεν γίνεται με επιστολές.

    [06] Mια ιστορία δικαίωσης

    Μια ιδιαίτερη συνάντηση, με τον παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση Αντώνη Τσαπατάκη, είχε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απόδοση τιμής στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Εκεί από όπου ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

    Ο Αντώνης Τσαπατάκης, αστυνομικός στο επάγγελμα, ήταν ένας από τους συμπολίτες μας που έχασαν τη δουλειά τους, καθώς λόγω της αναπηρίας τους κρίθηκαν ακατάλληλοι να συνεχίσουν να την επιτελούν. Ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, πέρα από το προσωπικό δράμα που είχε να αντιμετωπίσει από τον σοβαρό τραυματισμό του, έπρεπε να βρεθεί από το 2009 και αντιμέτωπος με την απόλυση, με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και την ακαμψία του νομοθετικού πλαισίου. Στην ίδια θέση μαζί του και 12 ακόμα συνάδελφοί του, που έδωσαν όλοι μαζί τη μάχη για να διεκδικήσουν και να κερδίσουν, τελικά, το αυτονόητο: Το δικαίωμα τους στην ισότιμη μεταχείριση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο πρωθυπουργός -ο οποίος είχε ενημερωθεί για την κατάσταση από τον Αντ. Τσαπατάκη μέσω επιστολής-, δόθηκε λύση με τροπολογία του Νίκου Τόσκα, και έτσι σήμερα οι 13 συμπολίτες μας έχουν επαναπροσληφθεί, επιστρέφοντας στην υπηρεσία τους, σε κατάσταση γραφείου.

    Στη σημερινή τους συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια άλλη συγκυρία αυτή τη φορά, ο Αντώνης Τσαπατάκης είχε την ευκαιρία να τα πουν με τον πρωθυπουργό σε χαλαρό κλίμα και να τον ευχαριστήσει.

    "Η δικαίωση του Αντώνη Τσαπατάκη είναι ένα αυτονόητο βήμα για την διασφάλιση της ισότιμης μεταχείρισης κάθε πολίτη αυτής της χώρας", θα τόνιζε ο πρωθυπουργός λίγο αργότερα, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

    Το χρονικό της περίπτωσης του Αντώνη Τσαπατάκη

    Σύμφωνα με το ιστορικό της περίπτωσής του:

    -Ο Αντώνης Τσαπατάκης, σημερινός παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, εισήχθη ως δόκιμος αστυφύλακας στο Τμήμα δόκιμων αστυφυλάκων Ρεθύμνου το 2005.

    -Το 2006, μετά από τροχαίο ατύχημα κατέστη παραπληγικός.

    -Το 2009 απολύθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος από υγειονομικής πλευράς.

    -Το 2011 με προεδρικό διάταγμα δόθηκε η δυνατότητα στους δόκιμους αστυφύλακες που κρίνονται ακτάλληλοι να μεταχθούν στην κατάσταση γραφείου. Το προεδρικό διάταγμα δεν είχε αναδρομική ισχύ με αποτέλεσμα να μην υπάγεται ο Αντώνιος Τσαπατάκης στις ρυθμίσεις του.

    -Με νόμο του 2012 δόθηκε αναδρομικότητα στο προεδρικό διάταγμα και για όσους κατετάγησαν στις Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας κατά τα ακαδημαϊκά έτση 2007-2008 έως και 2010-2011. Δεδομένου ότι ο Αντώνιος Τσαπατάκης κατετάγη την 2-12-2005 στη Σχολή Αστυφυλάκων, δεν υπήχθη ούτε στις διατάξεις του νόμου αυτού.

    -Για την περίπτωση του υπήρξαν δύο έγγραφα του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη που τον δικαίωναν.

    -Το 2012 είχε υποβληθεί σχετική ερώτηση στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    -Μετά από επιστολή του κ. Τσαπατάκη προς τον πρωθυπουργό και το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο τελευταίος σχετικά με την αποκατάσταση της αδικίας η λύση δόθηκε με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, με την οποία δόθηκε αναδρομική ισχύς και στις περιπτώσεις όσων κατετάγησαν στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2005-2006 έως και 2010-2011. Για την ψήφισή της επιδιώχθηκε η συναίνεση και των υπολοίπων κομμάτων.

    -Η ρύθμιση καταλαμβάνει μέχρι στιγμής 13 άτομα, τα οποία έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά από την ελληνική αστυνομία.

    [07] Κοινή ανακοίνωση των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων

    Οι πρόεδροι των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, Νικόλαος Σακελλαρίου, Βασιλική Θάνου και Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν, ότι «δικαιούνται και υποχρεούνται» να ασχολούνται με τα μισθολογικά των δικαστών, ενώ χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την προσπάθεια ορισμένων πολιτικών κομμάτων να εμπλέξουν τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης σε κομματικά παιχνίδια και «πρέπει, επιτέλους, αυτό να σταματήσει».

    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωση των τριών προέδρων, έχει ως εξής:

    «Πρώτιστο καθήκον των επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι η διαφύλαξη του κύρους και της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών, συνάρτηση της οποίας, ως θεσμικό και όχι ως οικονομικό ζήτημα, αποτελεί και το ύψος του μισθολογίου τους, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα (άρθρ. 88). Συνεπώς, δικαιούνται και υποχρεούνται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και για το εν λόγω θέμα, το οποίο, μαζί με άλλα θεσμικά θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης για την βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης (αύξηση οργανικών θέσεων, μηχανοργάνωση Δικαστηρίων, συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις) καθώς και θέματα Δικαιοσύνης, που σχετίζονται με την υπό σχεδιασμό αναθεώρηση του Συντάγματος, συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, μετά από αίτημα των Προέδρων, επ? ευκαιρία της έναρξης του νέου δικαστικού έτους και επ? ευκαιρία της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης.

    [08] Πενήντα δύο ολόκληροι μήνες, κατά μέσο όρο, απαιτούνται για την τελεσίδικη επίλυση δικαστικών διαφορών στην Ελλάδα

    Στην 155η θέση των χωρών που καθυστερούν να εκδικάσουν υποθέσεις και να απονείμουν δικαιοσύνη, κατατάσσεται η Ελλάδα, όπου για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση απαιτούνται, κατά μέσο όρο, 1.580 ημέρες.

    Τα παραπάνω στοιχεία, της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκαν στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, με θέμα: (Δυσ)λειτουργικότητα και την (Αν)αποτελεσματικότητα της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από τις 7 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.

    Ο αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης, στην εισήγησή του με θέμα την οργάνωση των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας, υπογραμμίζει ότι εκτός από τη βραδύτητα κάτι ανάλογο δείχνει και ο πίνακας, που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, υπενθυμίζοντας ότι για την παραβίαση αυτής της υποχρέωσης οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν τις περισσότερες καταδίκες από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της ΕΕ.

    Όπως είπε, η βραδύτητα με την οποία αποδίδεται η δικαιοσύνη οφείλεται σε καθυστέρηση που παρατηρείται στον προσδιορισμό, στην εκδίκαση και στην έκδοση της απόφασης. Για τον ταχύτερο προσδιορισμό μιας υπόθεσης ο Χριστόφορος Κοσμίδης, προτείνει, μεταξύ άλλων, οικονομικά κίνητρα, με επιπλέον χρηματική αμοιβή, στους δικαστές που έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν τις περισσότερες αποφάσεις ουσίας.

    «Δεν επιτρέπεται να καλούμε κάποιον για τις 9 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι να του λέμε ότι η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβάλλεται», επισημαίνει ο αεροπαγίτης και προτείνει να καθιερωθεί ένας ?δείκτης αποτελεσματικότητας? για κάθε δικαστή σε ετήσια βάση, ενώ κάνοντας αυτοκριτική ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλα αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι σε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς καταβάλλεται, σε μηνιαία βάση, ένα σεβαστό ποσό, ως επίδομα ταχείας διεκπεραίωσης»!

    Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, διοργανώνεται από Εταιρία Δικαστικών Μελετών (επιστημονικό σωματείο με έδρα την Αθήνα, αποτελούμενο από ανώτατους και ανώτερους δικαστές και πανεπιστημιακούς νομικών σχολών της χώρας) με την συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας Νομικών Βορείου Ελλάδος.

    Στην διάρκεια των εργασιών θα εξετασθούν και θα αναλυθούν από διακεκριμένους δικαστές, πανεπιστημιακούς και δικηγόρους ζητήματα δικονομικής κυρίως φύσης, αλλά και οργάνωσης των δικαστικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων, το σωφρονιστικό σύστημα, ο ρόλος των δικηγόρων στην ποινική δίκη, η επιθεώρηση, ο έλεγχος και οι προαγωγές των δικαστικών λειτουργών, η ?ηλεκτρονική? δικαιοσύνη, κ.α.

    [09] Στους 842 οι νεκροί από τον τυφώνα Μάθιου στην Καραϊβική

    Τοπίο απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω του ο τυφώνας Μάθιου στην Αϊτή, όπου ο απολογισμός των νεκρών εκτοξεύθηκε σε 842, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι και οι καλλιέργειες καταστράφηκαν σε αυτήν την χώρα της Καραϊβικής.

    Οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο από τις απομακρυσμένες περιοχές με τις οποίες κάθε επικοινωνία έχει χαθεί μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα. Παραθαλάσσια χωριά ισοπεδώθηκαν από τα κύματα. Οι αρχές σε τουλάχιστον 3 πόλεις έκαναν λόγο για δεκάδες νεκρούς, μεταξύ αυτών το χωριό Σαντάλ, όπου 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως όταν δέντρα καταπλάκωσαν τα σπίτια τους. Είκοσι επιπλέον άνθρωποι αγνοούνται.

    Με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται, πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες δίνουν διαφορετικά στοιχεία. Σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters που επικαλείται την αρχή πολιτικής προστασίας και τοπικούς αξιωματούχους ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους είναι 842. Η κεντρική υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Αϊτής, που χρειάζεται περισσότερο χρόνο να συγκεντρώσει και να συγκρίνει στοιχεία διότι θέλει να επιβεβαιώνει επιτόπου τον αριθμό των νεκρών, υποστήριξε ότι 271 άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς ο Μάθιου έπληξε το δυτικό τμήμα της χώρας την Τρίτη με ανέμους ταχύτητας 233 χιλιομέτρων την ώρα και καταρρακτώδεις βροχές. Τουλάχιστον 61.500 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια, σύμφωνα με τις αρχές.

    Πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ κατευθύνετα στην Αϊτή για βοήθεια

    Το USS Mesa Verde, ένα μεταγωγικό αποβατικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, κατευθύνεται προς την πληγείσα χώρα προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό σήμερα.

    Ένας εκπρόσωπος τύπος του πολεμικού ναυτικού δήλωσε ότι το πλοίο μεταφέρει μεταξύ άλλων 3 ελικόπτερα CH-53, εκσκαφείς και οχήματα διανομής νερού. Το πλοίο μπορεί να παράγει 272 λίτρα φρέσκο πόσιμο νερό την ημέρα και μεταφέρει τρόφιμα, φάρμακα, παιδικό γάλα και πάνες, προμήθειες πρώτων βοηθειών. Επιπλέον στο πλοίο υπάρχει μια χειρουργική ομάδα που έχει τη δυνατότητα να κάνει επεμβάσεις σε δύο χειρουργεία εν πλω.

    O πρόεδρος Ομπάμα διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι κάτοικοι της νότιας Φλόριντας απέφυγαν τα χειρότερα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, προειδοποίησε όμως τους πολίτες για το ενδεχόμενο ανόδου των υδάτων.

    «Πρόκειται πάντα για έναν τυφώνα πραγματικά επικίνδυνο» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους από το Οβάλ Γραφείο, όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους αξιωματούχους που διαχειρίζονται το θέμα, μεταξύ αυτών τον Κρεγκ Φουγκέιτ, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA).Το μάτι του κυκλώνα, που υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3, διασχίζει σήμερα τις ακτές της Φλόριντας με κατεύθυνση προς τον βορρά.

    «Οι πολίτες πρέπει να ακούσουν τους τοπικούς αξιωματούχους» όταν τους συστήνουν να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές, επισήμανε ο Ομπάμα. «Μπορούμε πάντα να αντικαταστήσουμε την περιουσία», δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε ζωές, είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Tουλάχιστον 600.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι στην Φλόριντα σήμερα εξαιτίας του τυφώνα Μάθιου και οι αρχές προειδοποιούν για περαιτέρω διακοπές στην ηλεκτροδότηση, δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται πλησίον των ακτών του Ατλαντικού της αμερικανικής Πολιτείας προς τα βόρεια, αφού στοίχισαν την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στην Αϊτή.

    «Τα χειρότερα δεν έχουν ακόμα έρθει. Υπάρχει ενδεχόμενο (ο τυφώνας) να μας πλήξει άμεσα και να καταγραφθούν άνεμοι ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα».

    [10] Κολομβία: Κυβέρνηση και αντάρτες συμφωνούν να κάνουν τροποποιήσεις στην ειρηνευτική συμφωνία

    Οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και η κυβέρνηση της Κολομβίας δεσμεύθηκαν σήμερα να διατηρήσουν σε ισχύ την«διμερή και οριστική» κατάπαυση του πυρός και να κάνουν «τροποποιήσεις» της ειρηνευτικής συμφωνίας, μετά την απόρριψή της στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

    «Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας (...) να διατηρήσουμε σε ισχύ τη διμερή και οριστική κατάπαυση του πυρός η οποία κηρύχθηκε την 29η Αυγούστου», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, οι οποίοι διεξάγουν από το 2012 ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αβάνα της Κούβας.

    Τα μέρη, χωρίς να αναφερθούν στην πρόσφατη απόφαση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος να διατηρήσει σε ισχύ την κατάπαυση του πυρός ως την 31η Οκτωβρίου, συμφώνησαν να θέσουν σε εφαρμογή ένα «πρωτόκολλο» το οποίο έχει στόχο να «προληφθεί κάθε συμβάν» επί του πεδίου ενόσω καταβάλλεται προσπάθεια να διευθετηθεί η κρίση την οποία προκάλεσε η απροσδόκητη απόρριψη της συμφωνίας ειρήνης από τους Κολομβιανούς.

    Καταγράφοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, το οποίο ακυρώνει στην πράξη τη συμφωνία η οποία υπεγράφη επίσημα την 26η Σεπτεμβρίου, οι διαπραγματευτές ανέφεραν ότι θα διαβουλευθούν με «διάφορους τομείς της κοινωνίας» κατά τη διάρκεια μιας «ταχείας και αποτελεσματικής διαδικασίας» προκειμένου να «βρεθεί το γρηγορότερο μια λύση».

    [11] H Αγία Σοφία και η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων τα θέματα που έθεσε ο Αρ. Μπαλτάς στην σύνοδο της Unesco

    Την υποστήριξη της Unesco σε δύο σημαντικά για την Ελλάδα θέματα, ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, με την ευκαιρία της συμμετοχής του σήμερα στο Παρίσι, στην 200η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Το ένα από τα θέματα αφορά την Αγία Σοφία και το άλλο στη σχολική εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών.

    «Ως προστατευόμενο μνημείο της Unesco η Αγία Σοφία, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται μονόπλευρα από μια άλλη θρησκεία. Λόγω του χαρακτήρα και της ιστορίας του μνημείου, θα πρέπει να τοποθετείται υπεράνω τέτοιου τύπου αντιθέσεων», τόνισε ο κ. Μπαλτάς.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός, η Ελλάδα ετοιμάζει ψήφισμα, ώστε να βοηθηθεί «η σχολική απορρόφηση των παιδιών των μεταναστών στην Ελλάδα» και εξήγησε ότι δεν πρόκειται για οικονομική βοήθεια από την Unesco, αλλά για «τεχνική βοήθεια, ώστε να ενταχθούν τα παιδιά αυτά κανονικά στο σχολικό σύστημα της Ελλάδας, για όσο μένουν εκεί».

    Και τα δυο αυτά θέματα συναρτώνται με τη γενικότερη κατάσταση στον Πλανήτη αλλά και με την πολιτική της Unesco, είπε ο κ. Μπαλτάς, προσθέτοντας ότι μόνιμο αίτημα της Ελλάδας παραμένει και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

    Ο Έλληνας υπουργός παραβρέθηκε επίσης στα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για την Ελλάδα, στον εκθεσιακό χώρο της Unesco. Πρόκειται για 80 φωτογραφίες του Αμερικανού φωτογράφου Ρόμπερτ Μακ Κέιμπ (Robert Mcabe ) που τους έχει δώσει τον τίτλο «Μονοπάτια σε μια μαγική γη».

    [12] «Το Γαλλικό Θέατρο a la grecque» επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

    Tρία γαλλικά έργα σκηνοθετημένα από τρεις Έλληνες σκηνοθέτες, φέρνει «το Γαλλικό Θέατρο ala grecque» από τις 21 έως 31 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Μεταφράστηκαν στα ελληνικά ειδικά για την πρώτη παρουσίασή τους στην χώρα μας, στο πλαίσιο του ομώνυμου φεστιβάλ που συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Κακογιάννη με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Κάποια από αυτά έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά στην διάρκεια των Εργαστηρίων Θεατρικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και περιλαμβάνονται στον 5ο τόμο της σειράς "Νέο γαλλικό θέατρο" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα.

    Όσο για «το Γαλλικό Θέατρο -la grecque» έγινε πια θεσμός και αγκαλιάστηκε με θέρμη από το θεατρόφιλο κοινό.

    Το φεστιβάλ ανοίγει με την παράσταση «No man's land» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα και μετάφραση Βένιας Σταματιάδη (21, 22, 23/10). Βασισμένο σε δύο έργα της Alexandra Badea, (το «Aller-Retour» και το «Varisia, 13 Juillet») το έργο μιλάει «για σύνορα ορατά και αόρατα, για τείχη φυσικά (τα ποτάμια που μας χωρίζουν), για τείχη που χτίζουν οι ίδιοι οι άνθρωποι (η πράσινη γραμμή στη Λευκωσία), για τείχη που έχουν ανεγερθεί στη σκέψη μας».

    Ακολουθεί «Το κορίτσι στο σκοτεινό δάσος» του Philippe Minyana. Μια «μουσική σύνθεση» που εμπνέεται από αρχαίους μύθους, η οποία παρουσιάζει την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, που ενηλικιώθηκε βίαια και μαρτυρικά, ώσπου έγινε αηδόνι και έφυγε μακριά (25, 26, 27/10).

    Ολοκληρώνεται με το «Diktat» του Enzo Cormann σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη και μετάφραση Ανδρέα Στάικου που αφηγείται την ιστορία ενός μοιραίου ραντεβού - απολογισμού δύο αδελφών, στο τέλος ενός εμφύλιου πολέμου (29,30,31/10).

    [13] Εμμένουν στις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

    Στο έδαφος θα είναι από την Κυριακή καθηλωμένα τα αεροπλάνα στα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Μετά την σημερινή άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ Κ. Λιντζεράκο, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) εμμένει στις κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νόμο του ΥΠΟΜΕΔΙ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και αφορά την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

    Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 00:01 έως τις 23:59.

    Τις ημέρες αυτές δεν θα εκτελείται καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Οι ελεγκτές ζητούν τη μη εφαρμογή-τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του νέου νόμου που φέρει τον τίτλο «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις».

    Διαβάστε επίσης:ΝΔ για την αναδιάρθρωση της Υ.Π.Α και τις απεργιακές κινητοποιήσεις

    [14] «Πράσινο φως» από το EuroWorking Group για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ

    Ορατή είναι πλέον η επίτευξη τελικής συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το πρωί της Δευτέρας θα συγκληθεί τελικά η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group) με σκοπό να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η ίδια πηγή είχε αναφέρει πως το ΕWG θα συγκληθεί μόνο εφόσον οι θεσμοί πιστοποιήσουν πως όλα τα προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί από ελληνικής πλευράς.

    [15] Β. Σόιμπλε: Ο κίνδυνος νέας κρίσης δεν έχει εξαλειφθεί

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η εκδήλωση μιας νέας οικονομικής κρίσης, ενώ σημείωσε ότι τον βρίσκει σύμφωνο η αποτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα εξαιτίας των πολιτικών «μεγάλης χαλάρωσης» τις οποίες εφαρμόζουν μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

    Ο Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου για την ανάληψη της προεδρίας της Ομάδας των Είκοσι (G20) από τη Γερμανία το 2017, απέφυγε να απαντήσει ερωτηθείς άμεσα σχετικά με την κατάσταση της Deutsche Bank, του μεγαλύτερου γερμανικού πιστωτικού ιδρύματος, που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια κρίση εμπιστοσύνης μετά την απαίτηση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να καταβάλει πρόστιμο ύψους έως και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων διότι πωλούσε με παραπλανητικό τρόπο τιτλοποιημένα ενυπόθηκα δάνεια.

    Ωστόσο ο Σόιμπλε επέκρινε εκ νέου με οξύτητα την «υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική», η οποία συμπεριλαμβάνει τη χρήση αρνητικών επιτοκίων και άλλων μη συμβατικών μέσων από μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στόχο να βγει η Ευρωπαϊκή Ένωση από τη φάση της ιδιαίτερα ασθενικής ανάπτυξης στην οποία βρίσκεται.

    «Ο κίνδυνος νέας κρίσης δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς», τόνισε ο Σόιμπλε.

    [16] Στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

    Μια καλαίσθητη, πρωτότυπη όσο και ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα τον Μηχανικό Κόσμο, που ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, και την ιστορία της Ελληνικής Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Φυσικής, παρουσιάζεται στις 7/10 στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας στη Μόσχα, που περιλαμβάνει πολλά διαδραστικά εκθέματα, πίνακες, φιλμ κ.α.

    Ο καθηγητής Ξενοφών Διον. Μουσάς του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών συμμετέχει στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, 7 με 9 Οκτωβρίου 2016, στο φημισμένο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσωβ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την Περιφέρεια Αττικής με μια διαδραστική έκθεση με πίνακες, προσομοιώσεις, τρισδιάστατες φωτογραφίες, σχετικά φιλμ και μπρούτζινο μοντέλο του Διονύση Κριάρη.

    Ο κ. Μουσάς θα χαιρετίσει κατά την έναρξη του φεστιβάλ εκ μέρους της Ελλάδας και του ΕΚΠΑ, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:00, στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ, που θα γίνει στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Κύριας Βιβλιοθήκης στην οδό Λομονόσωβ 27, στη Μόσχα. Επίσης, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου το μεσημέρι 12:15-13:15 θα δώσει ομιλία με θέμα «Πώς οι άνθρωποι κατασκεύασαν ένα μηχανικό Κόσμο» στην αίθουσα B4 του κτιρίου Σουβαλόβσκη του Κρατικού Πανεπιστημίου, η οποία θα μεταδοθεί σε 176 αμφιθέατρα σε όλη τη Ρωσία. Την έκθεση αναμένονται να επισκεφτούν 200.000 με 500.000 άνθρωποι.

    Σημειώνεται ότι μια μεγαλύτερη έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων συνεχίζεται με επιτυχία στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016. Η παραπάνω έκθεση θα διαρκέσει ως τις 6 Νοεμβρίου 2016.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 October 2016 - 18:32:29 UTC