Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρ. Βερναρδάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στην καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στοχεύει το νομοσχέδιο
  • [02] «Αναλγησία, ανευθυνότητα, μικρότητα Τσίπρα», το σχόλιο της ΝΔ για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους
  • [03] Ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Τσίπρας σήμερα ψεκάζουν τους συνταξιούχους με χημικά
  • [04] Εγκαίνια νέου προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου, στο λιμάνι του Πειραιά
  • [05] Τζόζεφ Στίγκλιτς : Η ευρωζώνη δεν θα μακροημερεύσει, αν δεν αλλάξει τους κανόνες λειτουργίας της
  • [06] Β. Αποστόλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θα υπεραπιστούμε τα ελληνικά προϊόντα
  • [07] Δημήτρης Βερβερέλης, ο «Βαλεντίνο Ρόσι» των ελληνικών ουρανών
  • [08] Την αντίθεσή του σε κάθε παρέμβαση στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
  • [09] Θεσσαλονίκη: «Αΐντα», η «κόκκινη» - ματωμένη όπερα, βγαλμένη από τα «σπλάχνα» της πόλης
  • [10] Η ομάδα «Προμηθέας» του ΕΜΠ παρουσίασε το νέο εξελιγμένο ηλεκτρικό όχημα «Πυρφόρος ΙΙ»
  • [11] Η βελτίωση ασφάλειας του TAXIS είναι θετική εξέλιξη
  • [12] Αλ. Τσίπρας στον Κ. Σκαπαρότι: Η ασφάλεια και η σταθερότητα μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου
  • [13] Ανάπτυξη 2,7% για το 2017 και πρωτογενές πλεόνασμα 1,80%

  • [01] Χρ. Βερναρδάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στην καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στοχεύει το νομοσχέδιο

    Στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής προωθείται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και όπως είπε,μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης,"με την ψήφισή του θα αλλάξει όλο το παλιό σύστημα αποσπάσεων και μετατάξεων στο δημόσιο σε ένα σύγχρονο, ευέλικτο σύστημα κάλυψης των αναγκών της δημόσιας διοίκησης και έρχεται σε συνεργασία με την αλλαγή των οργανογραμμάτων των δημόσιων φορέων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου».

    «Έχουμε ένα απαρχαιωμένο σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων, που είναι πολύ γραφειοκρατικό και χρονοβόρο, και το οποίο εξυπηρετεί περισσότερο πελατειακές σχέσεις, παρά καλύπτει πραγματικές ανάγκες», είπε ο κ. Βερναρδάκης στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι με τον νέο νόμο, που η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2017, θα διευκρινίζεται ότι οι αποσπάσεις θα γίνονται μόνο για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών και θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι μετατάξεις θα γίνονται με βάση τις κενές οργανικές θέσεις και την εκδήλωση επιθυμίας των υπαλλήλων.

    Η όλη διαδικασία θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι δημόσιοι φορείς θα δηλώνουν την ανάγκης τους για κάλυψη θέσεων. Στη συνέχεια, κάθε υπάλληλος, με βάση τα προσόντα του, θα αυτοπροτείνεται για να καταλάβει την αντίστοιχη θέση. Η όλη διαδικασία, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός, θα διαρκεί περίπου ένα με ενάμιση μήνα και θα γίνεται με μεταφορά της οργανικής θέσης στον νέο φορέα και με αντίστοιχη κάλυψη της μισθολογικής διαφοράς που τυχόν προκύπτει από την μετακίνηση. «Θα γίνεται ορθολογικότερη και καλύτερη διαχείριση των αναγκών των υπηρεσιών με τις ατομικές επιλογές του κάθε υπαλλήλου», επισήμανε ο κ. Βερναρδάκης.

    Για τη μετακίνηση δεν θα είναι απαραίτητη η έγκριση του φορέα στον οποίο υπηρετεί ο υπάλληλος, αρκεί να είναι καλυμμένες τουλάχιστον το 50% των οργανικών θέσεων του κλάδου που ανήκει ο υπάλληλος. «Με το νόμο για την κινητικότητα δίνεται στο δημόσιο ένα εργαλείο, ώστε να κάνει καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του δημοσίου, βέβαια δεν λύνεται με αυτό. Για να υπάρξει λύση θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα για στοχευμένες προσλήψεις. Ωστόσο, θα συνδέσει καλύτερα τις θέσεις εργασίας με τα προσόντα και τις δεξιότητες των υπαλλήλων, δίνοντας τη δυνατότητα στοχευμένου προγραμματισμού των προσλήψεων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες που θα βασίζονται στα οργανογράμματα των υπηρεσιών και θα γίνονται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες».

    Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ακόμα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν κλάδοι, ωστόσο θα υπάρξει μία τυποποίηση των περιγραμμάτων εργασίας του δημοσίου, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί κλάδοι που έχουν το ίδιο αντικείμενο εργασίας με διαφορετική ονομασία. «Είναι μία διαδικασία, το κλαδολόγιο, το νομοσχέδιο για την κινητικότητα και τα οργανογράμματα που περιλαμβάνει τρεις ταυτόχρονες δομικές αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης», κατέληξε ο κ. Βερναρδάκης.

    [02] «Αναλγησία, ανευθυνότητα, μικρότητα Τσίπρα», το σχόλιο της ΝΔ για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους

    «Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να επιρρίψει στους υπουργούς του την ευθύνη για τη χρήση δακρυγόνων εναντίον των συνταξιούχων, που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, αποδεικνύει την αναλγησία, την ανευθυνότητα και τη μικρότητά του», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και προσθέτει: «Είναι ο ίδιος που υποσχόταν 13η σύνταξη και τώρα κόβει συντάξεις και ΕΚΑΣ. Είναι ο ίδιος που αρνείται, ακόμη και τώρα, να ακούσει τη φωνή των συνταξιούχων. Είναι ο ίδιος διπλά υπεύθυνος σε σχέση με τον κατ' ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη».

    [03] Ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Τσίπρας σήμερα ψεκάζουν τους συνταξιούχους με χημικά

    «Ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ.Τσίπρας κατέβαιναν στις πλατείες και έταζαν στους συνταξιούχους αυξήσεις και 13η σύνταξη. Αφού εκμεταλλεύθηκαν τον πόνο τους κι έγιναν κυβέρνηση, σήμερα τους ψεκάζουν με χημικά, όταν τους ζητούν να υλοποιήσουν εκείνα που τους υποσχέθηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους.

    «Κλεισμένοι στο Μαξίμου και στα υπουργεία τους, προσπαθούν να αποφύγουν την οργή εκείνων που εξαπάτησαν και τους στέλνουν να συνομιλήσουν με τα ΜΑΤ. Και μπορεί ο κ. Τόσκας να αναλαμβάνει το πολιτικό βάρος των ψεκασμών προκειμένου να καλύψει τον κ. Τσίπρα, όμως η ευθύνη του λαϊκισμού και των κάλπικων υποσχέσεων ανήκει σε ολόκληρη την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι αυτή δεν παραγράφεται», προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [04] Εγκαίνια νέου προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου, στο λιμάνι του Πειραιά

    Με στόχο την ενίσχυση της θέσης του λιμανιού του Πειραιά, ώστε να αναδειχθεί κέντρο της μεσογειακής κρουαζιέρας, εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί, ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου, στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στελεχών του ομίλου Cosco και του ΟΛΠ, βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΤΑΙΠΕΔ.

    Ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου αποτελεί το πρώτο έργο που θα τεθεί σε λειτουργία μετά από τη στρατηγική συνεργασία της Cosco Shipping με τον ΟΛΠ. Το μήκος του νέου αγκυροβολίου φτάνει τα 280 μέτρα, ενώ οι θέσεις πρόσδεσης για τα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς έχουν αυξηθεί.

    Η κ. Κουντουρά έκανε λόγο για έργο «εξαιρετικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό, επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας και οικονομικής απόδοσης».

    Συγκεκριμένα η κ. Κουντουρά είπε πως ο νέος προβλήτας θα συμβάλλει στην ανάδειξη της σύγχρονη εικόνας του τουριστικού προορισμού της Ελλάδας, ενώ αποτελεί απόδειξη ότι το λιμάνι του Πειραιά διεκδικεί την εδραίωσή του ως κυρίαρχης βάσης της κρουαζιέρας και του homeporting στη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

    Μιλώντας για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του λιμανιού του Πειραιά και τον θαλάσσιο τουρισμό, που συνεχίζονται δυναμικά, η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη νότια επέκταση του λιμανιού, που θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό μεγάλων κρουαζιερόπλοιων (άνω των 300 μέτρων), δίνοντας ώθηση στις προσπάθειες για ανάπτυξη και ενίσχυση της κρουαζιέρας, αλλά και οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Αττικής.

    «Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι των δράσεων που προωθούμε, με επίκεντρο την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ως τομέα υψηλής κυβερνητικής προτεραιότητας» είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

    Η Έλενα Κουντουρά στην ομιλία της δεν παρέλειψε να αναφέρει το ισχυρό ενδιαφέρον και την έμπρακτη εμπιστοσύνη του ομίλου της Cosco, που, «ως στρατηγικός εταίρος, επέλεξε με δυναμική και συνέπεια να επενδύσει στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο των νέων ευκαιριών και νέων δυνατοτήτων στην ελληνική οικονομία».

    Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε, πως «η Ελλάδα αποτελεί ένα ιδιαίτερα ελκυστικό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προορισμό, ενώ αποτελεί την πιο ανταγωνιστική πρόταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

    Ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation Limited, Captain Xu Lirong, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τα εγκαίνια του νέου προβλήτα, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην ελληνική κρουαζιέρα και τις άρρηκτες σχέσεις της με τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

    «Η ναυτιλία και ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικές βιομηχανίες στην Ελλάδα. Η Ελλάδα η οποία διαθέτει πλούσιους τουριστικούς τόπους, μοναδική φύση και πολιτιστική κληρονομιά, θα προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου», είπε.

    Ο κ. Lirong, μιλώντας για την αγορά κρουαζιέρας, είπε πως σημειώνει μεγάλη ανάπτυξη στην Άπω Ανατολή και ιδιαίτερα στην Κίνα. «Υπάρχει τεράστια ζήτηση από τους Κινέζους, για τουρισμό στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μετά από το άνοιγμα και τις μεταρρυθμίσεις της Κίνας, που έφεραν οικονομική ευημερία», ανέφερε.

    Ο πρόεδρος της Cosco, χαρακτήρισε ως νέα μόδα στην Κίνα, τον τουρισμό με κρουαζιερόπολοια, ενώ «ίδια μόδα», πρόσθεσε, έγινε και ο τουρισμός στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την πληροφόρηση των Κινέζων από τα Μέσα Ενημέρωσης, για τη συνεργασία της Cosco με τον ΟΛΠ.

    [05] Τζόζεφ Στίγκλιτς : Η ευρωζώνη δεν θα μακροημερεύσει, αν δεν αλλάξει τους κανόνες λειτουργίας της

    Τη βεβαιότητά ότι η ευρωζώνη δεν πρόκειται να μακροημερεύσει, εάν δεν αλλάξει τους κανόνες λειτουργίας της, εκφράζει ο γνωστός οικονομολόγος και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε παρεμβάσεις του σε βελγικά μέσα ενημέρωσης, με την ευκαιρία της έκδοσης του τελευταίου του βιβλίου στην ολλανδική γλώσσα.

    Τη διαφωνία του με τον τρόπο που λειτουργεί η ευρωζώνη εκφράζει σε συνέντευξή του προς την εφημεριδα De Standaard, όπου καλεί τους ευρωπαίους ιθύνοντες «να κάνουν το ευρώ πιο ευέλικτο ή να το εγκαταλείψουν» καθότι λειτουργεί «διχαστικά» και «διαλυτικά» για την Ευρώπη. Από την άλλη η De Morgen φιλοξενεί συζήτηση του Στιγκλιτς με γνωστό Βέλγο οικονομολόγο, ο οποίος δεν συμμερίζεται τις κινδυνολογικές προβλέψεις του πρώτου για διάλυση της ευρωζώνης.

    [06] Β. Αποστόλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θα υπεραπιστούμε τα ελληνικά προϊόντα

    Με φορείς που εκπροσωπούν τον τομέα του γάλακτος και των προϊόντων του, είχε συνάντηση νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Βασικό θέμα ήταν ο συντονισμός των ενεργειών για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει ο κλάδος, αλλά και την αντιμετώπιση των κινδύνων που δημιουργούνται στο διεθνές περιβάλλον για εμβληματικά προϊόντα, όπως η φέτα και το γιαούρτι. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας με ευρεία αντιπροσωπευτικότητα, η οποία θα εξετάσει τη σκοπιμότητα και τις προοπτικές δημιουργίας Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στον κλάδο.

    Σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στη συνάντηση, αλλά και στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την προστασία της φέτας και του όρου «ελληνικό» γιαούρτι. «Είχαμε μια συνάντηση με τους εκπροσώπους του γαλακτοκομικού κλάδου της χώρας.Συζητήσαμε μαζί τους, κυρίως, την αναγκαιότητα να υπερασπιστεί αυτήν την ώρα ο κλάδος ιδιαίτερα τα δυο βασικά του προϊόντα, το γιαούρτι και τη φέτα γιατί διαμορφώνονται δύσκολες συνθήκες τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο βεβαίως και στις διεθνείς συμφωνίες με τρίτες χώρες", είπε ο κ. Αποστόλου.

    "Εξετάστηκε επίσης", πρόσθεσε, "η προοπτική να δημιουργηθεί Διεπαγγελματική Οργάνωση στο χώρο.Ενημέρωσα, όσον αφορά στο γιαούρτι ότι υπήρξε από πλευράς της Τσεχίας μια απαράδεκτη θα έλεγα χειρονομία με την επιμονή της να χρησιμοποιήσει ως εμπορικό σήμα στα δικά της γιαούρτια τον όρο ελληνικό γιαούρτι. Εμείς αντιδράσαμε προσφεύγοντας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στείλαμε και σχετικές επιστολές στους δυο καθ' ύλην αρμόδιους Επιτρόπους, τον Επίτροπο Υγείας κ. Αντριουκαϊτις και τον Επίτροπο Γεωργίας κ. Χόγκαν, τον οποίο μάλιστα τις επόμενες μέρες θα τον έχουμε στην Ελλάδα, όπου διατυπώσαμε τα επιχειρήματά μας που αποδεικνύουν ότι αυτό που επιχειρεί να κάνει η Τσεχία είναι να παραπλανεί τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο όρο. Το θετικό είναι ότι έγινε αποδεκτή αυτή η επιχειρηματολογία από τους δύο Επιτρόπους, όπως σημειώνεται σε σχετική επιστολή που μας έστειλε ο Επίτροπος Υγείας". Ο κ. Αποστόλου στη δήλωσή του επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά "θα επιμείνει και από εδώ και πέρα να μην χρησιμοποιείται ο όρος «ελληνικό γιαούρτι» και είμαστε αποφασισμένοι, εάν επιμείνουν, να προσφύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια".

    Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε και στο θέμα της φέτας, υπογραμμίζοντας ότι «όσον αφορά στη φέτα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συμφωνία με τη Νότια Αφρική, όπου μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις καταφέραμε να μπει σε δήλωση της Επιτροπής η υποχρέωση μέσα στο μεταβατικό χρόνο, δηλαδή μέσα σε πέντε χρόνια από την ώρα που θα ξεκινήσει η συμφωνία, να αναθεωρηθεί η συμφωνία έτσι ώστε να μην υπάρχει ο όρος φέτα την επόμενη της μεταβατικής περιόδου σε προϊόν μη προερχόμενο από την Ελλάδα και ως προς την πρώτη ύλη και ως προς την παραγωγή".

    "Κάποια ανάλογη δέσμευση", τόνισε, "φαίνεται ότι θα υπάρξει και στη συμφωνία με τον Καναδά. Από εκεί και πέρα μένει η συμφωνία η ΤΤΙP (Διαντλαντική Συμφωνία για το Εμπόριο) με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εκεί δημιουργείται ένα θετικό κλίμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που δείχνει ότι δεν είμαστε μόνο εμείς, είναι και άλλες χώρες οι οποίες αντιδρούν και από ό,τι φαίνεται θα μετατεθεί η σχετική συζήτηση για τα επόμενα χρόνια".

    "Εμείς", υπογράμμισε, "θα επιμείνουμε να υπερασπιστούμε τα ελληνικά προϊόντα ειδικά τα γαλακτοκομικά, διότι είναι τέτοια η ποιοτική τους υπόσταση που γίνονται περιζήτητα σε τρίτες χώρες. Και αντιλαμβάνεστε ότι όταν ένα προϊόν είναι περιζήτητο οδηγεί σε προσπάθειες για ιδιοποίηση του εμπορικού σήματος από άλλους, πράγμα που για μας είναι και κριτήριο για τον αν θα στηρίξουμε ή όχι τις σχετικές συμφωνίες".

    [07] Δημήτρης Βερβερέλης, ο «Βαλεντίνο Ρόσι» των ελληνικών ουρανών

    Αρχικά τον αποκάλεσαν «Γερμανό», λόγω της παροιμιώδους σχολαστικότητας και εργατικότητάς του, στην συνέχεια «Μάγο», λόγω των απίστευτων ελιγμών που εκτελεί στα αεροπορικά σόου και τελευταία κάποιοι τον είπαν «Γιατρό», γιατί συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις μανούβρες του ελικοπτέρου του. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Athens Flying Week, της κορυφαίας αεροπορικής διοργάνωσης, που γίνεται κάθε χρόνο στη χώρα μας και συγκεντρώνει την «ελίτ» των πιλότων των ευρωπαϊκών ουρανών.

    Στην πραγματικότητα ο Δημήτρης Βερβερέλης, δεν χρειάζεται κανένα προσωνύμιο. Η εξέλιξή του ως ένας από τους σπουδαίους σύγχρονους «ελικοπτεράδες» μόνο τυχαία δεν είναι. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία μας από την αρχή, όπως μας τη διηγήθηκε ο ίδιος στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    «Σε ηλικία δεκαέξι ετών έκανα τις πρώτες ελεύθερες πτώσεις με αλεξίπτωτο, τις οποίες συνέχισα μετά στο στρατό. Η πρώτη πτήση ήταν με παραπέντε (αλεξίπτωτο πλαγιάς) και αργότερα με μηχανοκίνητο παραπέντε, όπου η μηχανή ήταν στην πλάτη του χειριστή και το γκάζι στο στόμα. Αυτό ήταν εφεύρεση του Στέλιου Καραπούλη, ο οποίος ήταν πρωτεργάτης τότε, και ο κινητήρας που είχα το 1992, ήταν αστεροειδής βάρους 35 κιλών χωρίς να υπολογίσουμε τα καύσιμα. ?Ηταν μια τρομερή εποχή. Εκεί πλέον ερωτεύτηκα το ελικόπτερο, παρόλο που το ήθελα από πριν».

    ?Οσον αφορά την εκμάθηση του χειρισμού του ελικοπτέρου, ο κ. Βερβερέλης εξηγεί: «?Επρεπε κανείς να φύγει στο εξωτερικό, μ? ένα κόστος τεράστιο. Όταν ασχολήθηκα επαγγελματικά με τα μηχανοκίνητα παραπέντε, είδα πως ήταν ένας τρόπος να βγάλω τα χρήματα για να πάω στο ελικόπτερο. Η ημέρα που πήρα την απόφαση, ήταν εκείνη που ενώ πέταγα για μια διαφήμηση για το δήμο του Αμαρουσίου, είδα ένα ελικόπτερο να πετά προς εμένα και σκέφτηκα πως ήταν καιρός να πάμε απέναντι».

    «Σε δέκα ημέρες είχα φύγει για Αμερική. Από το 1997 άρχισα επαγγελματικά ν? ασχολούμαι με το ελικόπτερο. Πήγα Αμερική, Αφρική μέχρι και από Ουκρανία πέρασα για εκπαίδευση. Στο Λος Άντζελες, έκανα και τις τρεις εκπαιδεύσεις. Ήθελα όμως κάτι παραπάνω. Κατάλαβα ότι το ελικόπτερο δεν είναι μόνο η αιώρηση. Ήθελα κάτι διαφορετικό. Για δυο, τρία χρόνια έψαχνα να βρω ποιοι είναι οι καλύτεροι στο ελικόπτερο για να μπορέσω να πετάξω λίγο μαζί τους. ?Εστελνα μηνύματα μέσω του υπολογιστή και πραγματικά τους παρακάλαγα για μια πτήση μαζί τους».

    «Η μεγάλη μου αλλαγή για τον τρόπο που σκέφτεται κανείς για τα ελικόπτερα ήταν όταν βρέθηκα στη Ν. Αφρική να εργάζομαι για μια εταιρεία, όπου συνάντησα τον αείμνηστο Κρις Εστερχάζι, όπου εκεί κατάλαβα τι μπορεί να κάνει κανείς με το ελικόπτερο και του είπα ότι θέλω να κάνω αυτό. Με τον Κρις δέσαμε σαν άνθρωποι και φίλοι και αρχίσαμε να κάνουμε περίεργα είδη αυτοπεριστροφών. Επίσης μου έμαθε πως να κατέβω με ασφάλεια σε περίπτωση που πάνε όλα στραβά. Ασφάλεια όχι του ελικοπτέρου- τη δικιά μου, να με βοηθήσει το ελικόπτερο να βγω έξω. Ο Κρις έκανε αναστροφή και περιστροφή μ? ένα 407. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα μέσα σε μια καμπίνα, σ? ένα ελικόπτερο που γυρνούσε ανάποδα και είπα εδώ είμαστε, μπορεί το loop να γίνει».

    «Αμέσως μετά την Αμερική ήρθα στην Ελλάδα όπου άρχισα να εργάζομαι μ? ένα πολύ μεγάλο ελικόπτερο ένα Bell-430. ?Ηταν ένα μεγάλο βήμα στην αρχή της καριέρας μου. Όμως ήμουν πολύ τυχερός γιατί εκεί γνώρισα τον μέντορά μου στα ελικόπτερα τον Θεώδορο Αυγοκλούρη, που είχε αφήσει ιστορία στην Αεροπορία Στρατού. Στα τρία, τέσσερα χρόνια που μείναμε μαζί, γνώρισα πράγματα που δεν θα μπορούσα αλλιώς στην Ελλάδα να γνωρίσω. Το ?airmanship? (ικανότητα χειρισμού), το πήρα από αυτόν τον άνθρωπο».

    ?Οσον αφορά για το εάν πρέπει να έχει κανείς έμφυτο ταλέντο για να μάθει να πετά μ? ελικόπτερο ο κ. Βερβερέλης μας τονίζει «πως ένα 10% δεν θα μπορέσει ποτέ να πετάξει, δεν το έχει. Το υπόλοιπο 60% των υποψηφίων χειριστών εάν δουλέψει πολύ μπορεί να φτάσει σ? ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας, κάτι που ενδιαφέρει και τις αεροπορικές εταιρείες. Ένα 30% έχει και τη θέληση και τη δύναμη ν? ασχοληθεί ακόμη περισσότερο. Από αυτό το ποσοστό μόλις το 10% έχει γεννηθεί για αυτό. Είναι αυτοί που τους λες ένα πράγμα και καταλαβαίνουν δέκα. Δεν είναι μόνο θέμα δουλειάς είναι και ταλέντου, τρέλας κλπ.».

    ?Οσον αφορά τους ακροβατικούς ελιγμούς, ο κ. Βερβερέλης υπογραμμίζει «πως το ελικόπτερο δεν συγχωρεί λάθη. Το αεροπλάνο ότι και να του κάνεις, εάν αντέχεις σωματικά, θα το κάνει. Εδώ διαφέρουν τα πράγματα. Στα αεροπορικές επιδείξεις κάνουμε ένα σόου, όπου παραμένουμε στα πλαίσια ασφαλείας του ελικοπτέρου που πετάμε, και κάνουμε πράγματα χωρίς να στρεσάρουμε στο παραμικρό το ελικόπτερο. Χρησιμοποιούμε την βαρύτητα για να κάνουμε κάποιες μανούβρες έτσι ώστε ο θεατής να δει το ελικόπτερο πέρα από μια απλή αιώρηση. Μερικές μανούβρες μοιάζουν με αυτές των ελικοπτέρων που κάνουν τους ψεκασμούς. Με την προσθήκη των καπνών όλο το πράγμα γίνεται πιο φαντασμαγορικό».

    [08] Την αντίθεσή του σε κάθε παρέμβαση στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

    Αντίθετος σε κάθε είδους παρέμβαση στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, ερωτηθείς για το θέμα της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, στο περιθώριο της ημερίδας, με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας», που διοργάνωσαν η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) και η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ).

    «Αυτό που ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι είναι ελεύθερες διαπραγματεύσεις, όχι με επιτροπούλες. Είμαι ξεκάθαρος και αυτό ζητήσαμε και από τον υπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ διαπίστωσε επίσης, ότι η πλήρης απασχόληση στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει. Όπως είπε, τα στοιχεία του 2015 δείχνουν ότι το 60% των προσλήψεων που έγιναν, είναι ελαστικές.

    [09] Θεσσαλονίκη: «Αΐντα», η «κόκκινη» - ματωμένη όπερα, βγαλμένη από τα «σπλάχνα» της πόλης

    Γοητευτικές άριες και συγκινητικά ντουέτα. Εντυπωσιακές σκηνές πλήθους και θριαμβικές νότες του διασημότερου εμβατηρίου στο λυρικό θέατρο. Πάθη και προδοσίες, συγκρούσεις και ανατροπές, εντάσεις και διαψεύσεις στην αυλή των Φαραώ της Αιγύπτου.

    Περισσότεροι από 200 συντελεστές (μουσικοί, σολίστες, μαέστροι, χορωδοί, χορευτές και ηθοποιοί) συμπράττουν στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζεται -ενταγμένη στο πρόγραμμα των φετινών "Δημητρίων"- η εμβληματική όπερα "Αΐντα" του Τζουζέπε Βέρντι.

    Φιλοτεχνημένη εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη ("βγαλμένη από τα σπλάχνα της πόλης", όπως έλεγε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας την παραγωγή, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΜΜΘ Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, καθώς ..."μόνο οι δημιουργοί της πόλης μπορούν να τη βγάλουν από τα αδιέξοδα της", όπως συμπλήρωνε η αντιδήμαρχος πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου) η νέα παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής θα παρουσιαστεί σε τρεις παραστάσεις, στις 15, 17 και 19 Οκτωβρίου (στις 20.00 -λόγω μεγάλης διάρκειάς της, η οποία ξεπερνά τα 170 λεπτά συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος 20 λεπτών).

    Γοητευτικές άριες και συγκινητικά ντουέτα, αλλά και "επιβεβλημένα" (λόγω και του "εξωτικού" χώρου, όπου εκτυλίσσεται) σκηνικά και κοστούμια, θριαμβικές νότες του διασημότερου εμβατηρίου στο λυρικό θέατρο, πάθη και προδοσίες, συγκρούσεις και ανατροπές, εντάσεις και διαψεύσεις στην αυλή των Φαραώ της Αιγύπτου συνθέτουν την πρώτη όπερα του Τζουζέπε Βέρντι (1813-1901) με εντελώς πρωτότυπο θέμα και περιεχόμενο, που δεν βασίζεται σε προϋπάρχον λιμπρέτο, λογοτεχνικό ή θεατρικό έργο. Το σενάριό της ήταν σύλληψη του Γάλλου αρχαιολόγου Ογκίστ Μαριέτ (Auguste Mariette), πιθανόν εμπνευσμένο από αρχαίο αιγυπτιακό μύθο, και προτάθηκε στον Βέρντι στις αρχές του 1870 από τον Καμίλ ντι Λοκλ (Camille du Locle). Ο Αντόνιο Γκιζλαντσόνι (Antonio Ghislanzoni) ανέλαβε να μεταφράσει το κείμενο και να γράψει το λιμπρέτο στα ιταλικά, σε συνεργασία με τον ίδιο τον συνθέτη.

    Η "Αΐντα" ανήκει στην κατηγορία της μεγαλοπρεπούς όπερας (grand opera), με τέσσερις πράξεις και επτά σκηνές, πολυμερή χορωδία και μεγάλο αριθμό κύριων ρόλων, και συνιστά ορόσημο στην ιστορία της ιταλικής μουσικής. Η δράση της εκτυλίσσεται στη φαραωνική Αίγυπτο σε μυθική εποχή, με την οποία το κοινό του 20ού αιώνα εξοικειώθηκε μέσω των εικόνων που προσέδωσαν στην όπερα οι γοητευτικές ταινίες του Χόλιγουντ. Ωστόσο, αυτή είναι η μία όψη της υπόθεσης, καθώς στο επίκεντρο της όπερας αναπτύσσεται ένα διάσημο ερωτικό τρίγωνο: η Αΐντα, πριγκίπισσα της Αιθιοπίας και αιχμάλωτη στην αυλή των Φαραώ, είναι ερωτευμένη με τον Αιγύπτιο στρατηγό Ρανταμές, ο οποίος ανταποδίδει τα αισθήματά της δυσαρεστώντας την Αμνέριδα, κόρη του βασιλιά των Φαραώ, η οποία είναι επίσης ερωτευμένη μαζί του....Τους τρεις ρόλους ενώνει μια λεπτή κόκκινη γραμμή (το κόκκινο χρώμα χαρακτηρίζει την "Αΐντα") δίνοντας την αίσθηση της ροής του αίματος και προοιωνίζει το δραματικό τέλος της...

    Η όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1871 στην όπερα του Καΐρου -στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της Διώρυγας του Σουέζ. Αν και προγραμματισμένη να γίνει τον Ιανουάριο του 1871, η πρεμιέρα αναβλήθηκε, λόγω του Γαλλοπρωσικού Πολέμου, και τελικώς παρουσιάστηκε στις 24 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους με μεγάλη επιτυχία. Αμέσως μετά το Κάιρο, η «Αΐντα» παρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου (Φεβρουάριος 1872) και ακολούθως έγινε πασίγνωστη στην Ευρώπη.

    Η σκηνοθετική σύλληψη της νέας παραγωγής ανήκει στη Ζαμίρα Πασκέρι (Zamira Pasceri) από την Ιταλία, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει σχεδιάσει ο Αθανάσιος Κολαλάς από τη Θεσσαλονίκη. Τη μουσική διεύθυνση έχουν αναλάβει ο Ντάριουζ Μικούλκσι (Dariusz Mikulkski) από την Πολωνία (15.10) και ο Χάρης Ηλιάδης επίσης από τη Θεσσαλονίκη (17.10 & 19.10).

    Τις μουσικές συνθέσεις ερμηνεύουν η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, μέλη της MOYSΑ, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, και μέλη της Στρατιωτικής Μουσικής του Γ΄ Σώματος Στρατού "Μέγας Αλέξανδρος". Συμμετέχει επίσης η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, σε διδασκαλία και διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου.

    Τους τρεις βασικούς ρόλους ενσαρκώνουν η σοπράνο Σοφία Μητροπούλου (Αΐντα), η σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου (Άμνερις) και ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός (Ρανταμές).

    Η διάσημη όπερα, η οποία θα έχει ελληνικούς υπέρτιτλους, παρουσιάζεται σε συμπαραγωγή με το 51ο Φεστιβάλ Δημητρίων και σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα Skull of Yorick Productions με έδρα τη Θεσσαλονίκη.Οι τιμές των εισιτηρίων αρχίζουν από 10 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι) και φτάνουν έως τα 35 ευρώ.

    [10] Η ομάδα «Προμηθέας» του ΕΜΠ παρουσίασε το νέο εξελιγμένο ηλεκτρικό όχημα «Πυρφόρος ΙΙ»

    Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού οχήματος της εθελοντικής ομάδας σπουδαστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, «Προμηθέας» και τις διακρίσεις της στον διεθνούς φήμης ευρωπαϊκό διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Shell Eco-Marathon 2016, πραγματοποιήθηκε σε αμφιθέατρο της κεντρικής βιβλιοθήκης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

    Το εξ ολοκλήρου ιδιοκατασκευασμένο ηλεκτρικό όχημα, κατάφερε να αποσπάσει δύο εκ των συνολικά πέντε βραβείων στους ευρωπαϊκούς αγώνες εξοικονόμησης ενέργειας στις μεταφορές Shell Eco-Marathon 2016, που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του Ιουλίου στο Λονδίνο. Τα βραβεία που απέσπασε η ομάδα ήταν «Τεχνικής Καινοτομίας» και «Επικοινωνιακής Στρατηγικής». Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 200 ευρωπαϊκές ομάδες, από συνολικά 29 χώρες, συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

    Το όχημα, «Πυρφόρος ΙΙ», κατάφερε να διανύσει 287 χιλιόμετρα, με μόλις 1 κιλοβατώρα (KWh) ενέργειας, εξασφαλίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στη συγκεκριμένη πίστα του Λονδίνου και κατετάγη στη 16η θέση μεταξύ 51 ομάδων που συμμετείχαν στην κατηγορία Prototype Battery Electric.

    Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ομάδας και υποψήφιος διδάκτωρ, κ. Χρήστος Κρασόπουλος, οι βραβεύσεις αυτές είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών της «Προμηθέας» και αποτελεί μια τεράστια επιτυχία και δικαίωση για τους κόπους τους.

    [11] Η βελτίωση ασφάλειας του TAXIS είναι θετική εξέλιξη

    Οι αλλαγές στα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης του συστήματος TAXIS αποτελούν θετική εξέλιξη, αναφέρει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ).

    Όπως επισημαίνει, τα οικονομικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών αποτελούν κρίσιμα προσωπικά δεδομένα και πρέπει να προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, η μετάπτωση σε αλγόριθμο κρυπτογράφησης TLS1.2 για την ασφαλή επικοινωνία των χρηστών με τους διακομιστές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) κρίνεται απαραίτητη.

    Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος TLS1.2 αντιμετωπίζει πλήθος κενών ασφάλειας, τα οποία εντοπίστηκαν σε παλαιότερους αλγορίθμους που πλέον αντικαθιστά, ώστε να αποτραπεί η ενδεχόμενη υποκλοπή δεδομένων από και προς το TAXIS.

    Όλα τα δημοφιλή προγράμματα πλοήγησης (browsers) υποστηρίζουν το νέο αλγόριθμο κρυπτογράφησης TLS1.2. Ενδεχόμενη ασυμβατότητα μπορεί να προκύψει μόνο από προγράμματα πλοήγησης παλαιότερης τεχνολογίας που δεν υποστηρίζονται πλέον ούτε από τους κατασκευαστές τους. Η χρήση απαρχαιωμένων προγραμμάτων, που έχουν σημαντικά κενά ασφάλειας, δεν συνιστάται,, επειδή μπορεί να οδηγήσει στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους.

    [12] Αλ. Τσίπρας στον Κ. Σκαπαρότι: Η ασφάλεια και η σταθερότητα μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου

    Mε τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγό Κέρτις Σκαπαρότι, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις σε θέματα ασφαλείας, ο ρόλος του ΝΑΤΟ, καθώς και η συμβολή του στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Παράλληλα, τονίστηκε η συμβολή της Ελλάδας στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, με προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την έντονη ανησυχία του για τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου.

    [13] Ανάπτυξη 2,7% για το 2017 και πρωτογενές πλεόνασμα 1,80%

    Κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στο οποίο προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2,7% για το 2017 και πρωτογενές πλεόνασμα 1,80% ελαφρώς υψηλότερο του στόχου 1,75% του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

    Αύξηση των τακτικών εσόδων στα 50,529 δισ. ευρώ το 2017 από 49,170 δισ. ευρώ το 2016 και μείωση των τακτικών δαπανών στα 49,142 δισ. ευρώ από 50,474 δισ. ευρώ φέτος προβλέπει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 1,80% του ΑΕΠ το επόμενο έτος.

    Το προσχέδιο ενσωματώνει ακόμη την χορήγηση ποσού 300 εκατ. ευρώ για υλοποίηση δράσεων στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της Παιδείας που μαζί με τη χορήγηση του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα διαμορφώνουν ένα ποσό ύψους 871 εκατ. ευρώ που προβλέπει να διατεθεί για κοινωνική πολιτική. Το προσχέδιο προβλέπει επίσης αλλαγή του κανόνα προσλήψεων στο δημόσιο από μία για κάθε πέντε αποχωρήσεις που ίσχυε το 2016 σε μία για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις.

    Αναλυτικότερα τα έσοδα από άμεσους φόρους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 20,356 δισ. ευρώ από 19,985 δισ. ευρώ φέτος ( αύξηση 371 εκατ. ευρώ). Τα έσοδα από έμμεσους φόρους εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 26,268 δισ. ευρώ έναντι 24,804 δισ. ευρώ φέτος ( αύξηση 1,464 δισ. ευρώ). Έτσι η συνολική αύξηση των εσόδων από την άμεση και την έμμεση φορολογία αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,835 δισ. ευρώ.

    Οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού αναμένεται να περιορισθούν στα 43,592 δισ. ευρώ έναντι 44,824 δισ. ευρώ φέτος, ενώ οι δαπάνες για τόκους θα διαμορφωθούν στα 5,550 δισ. ευρώ έναντι 5,650 δισ. ευρώ το 2016. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα ανέλθουν στα 6,750 δισ. ευρώ έναντι 6,750 δισ. ευρώ φέτος αλλά στο συνολικό κονδύλι προβλέπεται αύξηση των δαπανών του εθνικού σκέλους χρηματοδοτήσεων κατά 250 εκατ. ευρώ.

    Αποτέλεσμα των προβλέψεων στα έσοδα και στις δαπάνες είναι η εκτίμηση για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,80% του ΑΕΠ ή 3,330 δισ. ευρώ το 2017 έναντι 0,63% του ΑΕΠ φέτος ή 1,111 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ λόγω της προβλεπόμενης αύξησης του κατά 2,7% εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 182,332 δισ. ευρώ από 176,197 δισ. ευρώ φέτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 October 2016 - 14:32:25 UTC