Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες σε εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον στην πολιτεία Ουάσινγκτον
  • [02] Βρετανία: Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η παραμονή του Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών
  • [03] Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών βόρεια του Βουκουρεστίου

  • [01] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες σε εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον στην πολιτεία Ουάσινγκτον

    Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του περιστατικού με πυρά που ερρίφθησαν βράδυ Παρασκευής (τοπική ώρα, νωρίς σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) σε εμπορικό κέντρο στην πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, και ένας ύποπτος διαφεύγει, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Cascade Mall στο Μπέρλινγκτον της Ουάσινγκτον, περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ. Ο ύποπτος είναι "ένας ισπανόφωνος άνδρας που φορούσε γκρι ρούχα", ανέφερε ο Μαρκ Φράνσις, εκπρόσωπος της τροχαίας της πολιτείας σε μήνυμά του στο Twitter.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ύποπτος εθεάθη για τελευταία φορά να κατευθύνεται πεζός σε αυτοκινητόδρομο που περνά κοντά από το εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον, μια πόλη μεταξύ του Σιάτλ και των καναδικών συνόρων.

    "Αναζητούμε τον ύποπτο και στοιχεία", πρόσθεσε ο Φράνσις, ο οποίος ανάρτησε τη φωτογραφία του υπόπτου. "Εδώ είναι ο σκοπευτής. Πιστεύουμε ότι είναι μόνο ένας σκοπευτής. Ενημερώστε τις αρχές αν τον δείτε. Είναι οπλισμένος με τουφέκι", ανέφερε.

    Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών εισήλθαν στο εμπορικό κέντρο υπό αστυνομική προστασία για την περίθαλψη των τραυματιών, διευκρίνισε.

    Η τροχαία της πολιτείας Ουάσινγκτον ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το περιστατικό στο Μπέρλινγκτον έχει σχέση με τρομοκρατία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

    [02] Βρετανία: Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η παραμονή του Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών

    Παρά την αντίσταση της ελίτ του κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναμένεται να επανεκλεγεί σήμερα στην ηγεσία των Εργατικών, χάρη στην υποστήριξη των απλών μελών, αποκαλύπτοντας ξανά το χάσμα ανάμεσα στη βάση και τον μηχανισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

    Έναν χρόνο μετά την εντυπωσιακή επικράτησή του και την ανάδειξη του στην ηγεσία των Εργατικών, ο 67χρονος βετεράνος της πολιτικής προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί έναντι του βουλευτή Όουεν Σμιθ, του 46χρονου σχετικά άγνωστου πολιτικού από την Ουαλία.

    Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθεί στις 13:45 (ώρα Ελλάδας) στο συνέδριο του κόμματος στο Λίβερπουλ.

    «Όλα δείχνουν ότι θα επανεκλεγεί με μια επίδοση παρόμοια με εκείνη της περασμένης χρονιάς, (ένα ποσοστό) γύρω στο 60%», υπογράμμισε ο Στίβεν Φίλντινγκ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.

    Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναγκάστηκε παρά τη σαρωτική του νίκη το 2015 να δώσει ξανά μάχη για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, αφού οι 172 από τους 230 βουλευτές των Εργατικών ενέκριναν στα τέλη Ιουνίου μια πρόταση δυσπιστίας εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι έκανε απρόθυμα εκστρατεία εναντίον του Brexit στο δημοψήφισμα.

    Στην πραγματικότητα, η κρίση σιγόκαιγε από την πρώτη ημέρα της ηγεσίας του ακτιβιστή κατά της λιτότητας και του πολέμου στην ηγεσία του κόμματος.

    Η πλειονότητα των βουλευτών και των στελεχών των Εργατικών, ενός κόμματος με 116 χρόνια ιστορίας, λένε πως το αριστερό προφίλ του Κόρμπιν εγγυάται μια «εκλογική καταστροφή» στις προσεχείς εθνικές εκλογές το 2020.

    Οι δημοσκοπήσεις κάθε άλλο παρά τον ευνοούν, καθώς τα τρία τέταρτα των Βρετανών θεωρούν ότι δεν είναι ικανός να ηγηθεί της χώρας.

    [03] Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών βόρεια του Βουκουρεστίου

    Μια σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην ανατολική Ρουμανία, βόρεια του Βουκουρεστίου, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 02:11 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Είχε επίκεντρο μια περιοχή 149 χλμ. βόρεια του Βουκουρεστίου και 66 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Μπουζάου.

    Η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 91 χιλιομέτρων, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

    Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις δεν είναι συνηθισμένες στη Ρουμανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 September 2016 - 6:32:30 UTC