Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποπροσανατολιστικός ο καυγάς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το μάθημα των Θρησκευτικών
  • [02] Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Αίγυπτο
  • [03] Ν. Κοτζιάς: Ξεκάθαρη η στάση της ελληνικής πολιτείας ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού
  • [04] Γ. Πάλλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι φασίστες σύντομα θα γυρίσουν στο καβούκι τους
  • [05] Ν. Αναστασιάδης: Το Κυπριακό είναι το δεύτερο ανεπίλυτο διεθνές θέμα, στην ατζέντα του ΟΗΕ
  • [06] M. Τζόνσον: Η διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ ίσως δεν διαρκέσει δύο χρόνια

  • [01] Αποπροσανατολιστικός ο καυγάς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το μάθημα των Θρησκευτικών

    «Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αφού χτες ψήφισαν χεράκι- χεράκι την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού κι ετοιμάζονται να ψηφίσουν μαζί πολλά από τα νέα μέτρα της πρώτης και δεύτερης αξιολόγησης, βρήκαν νέο θέμα για να τσακωθούν. Αυτή τη φορά το μάθημα των θρησκευτικών», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, ενώ χαρακτηρίζει υποκριτικό «το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Φίλη να καταργηθούν κάποιοι αναχρονισμοί στο σχολείο, όπως είναι ο τρόπος διδασκαλίας των θρησκευτικών».

    «Εξίσου αναχρονιστικό είναι μαθητές να κάνουν μάθημα σε παγκάκι, ελλείψει αιθουσών, όπως επίσης ένας εκπαιδευτικός να τα κάνει όλα, για να κρυφτούν κάτω από το χαλί οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Μόνο που γι? αυτούς τους αναχρονισμούς η κυβέρνηση δεν δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον...», τονίζει καταλήγοντας το ΚΚΕ.

    [02] Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Αίγυπτο

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στη Αίγυπτο.

    Σήμερα παρέστη στην πρώτη συνάντηση κρατικών και ιδιωτικών βιομηχανιών Ελλάδας -Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, στην οποία ήταν παρόντες ο Αιγύπτιος ομόλογός του στρατηγός Sedky Sobhy, ο υπουργός Στρατιωτικής Παραγωγής Dr Mohammed Saeed Al-Assar, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο αρχηγός του Επιτελείου των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων αντιστράτηγος Mahmoud Hegazi.

    Επίσης, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β'ο οποίος του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Σάββα.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και επισκέφθηκε τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο, όπου μιλώντας στα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος της Αλεξάνδρειας δεν είναι απλά ένας ναυτικός όμιλος, ήταν το Αρχηγείο του Στόλου την περίοδο του πολέμου. Αποδίδουμε λοιπόν τις οφειλόμενες τιμές σε αυτό τον ιστορικό όμιλο που φιλοξένησε το Αρχηγείο του Ελληνικού Στόλου, μέσα από εδώ δόθηκε η μάχη για την ελευθερία».

    [03] Ν. Κοτζιάς: Ξεκάθαρη η στάση της ελληνικής πολιτείας ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού

    H στρατηγική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, η συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και της εβραϊκής διασποράς, καθώς και ζητήματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με εκπροσώπους των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, American Jewish Committee, B'nai B'rith International, World Jewish Congress, Anti-Defamation League, National Coalition Supporting Eurasian Jewry και American Israel Public Affairs Committee.

    Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Κοτζιάς παρουσίασε την ξεκάθαρη στάση της ελληνικής πολιτείας ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού, καθώς και μέτρα που έχει λάβει η ελληνική Πολιτεία για να τιμήσει τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων και την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία.

    [04] Γ. Πάλλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι φασίστες σύντομα θα γυρίσουν στο καβούκι τους

    «Θα παρθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος με την πάταξη όλων των προβοκατόρικων στοιχείων. Οι φασίστες δε θα τα καταφέρουν και σύντομα στη δημοκρατική Λέσβο θα γυρίσουν στο καβούκι τους» δήλωσε μιλώντας σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σχολιάζοντας τις καταγγελίες που πληθαίνουν καθημερινά και μιλάνε για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο στη Λέσβο με στόχο να δημιουργηθούν επεισόδια και να στραφούν οι κάτοικοι εναντίον προσφύγων και μεταναστών. Αλλά και όλων εκείνων των πολιτών που υπήρξαν αλληλέγγυοι.

    Σημαντικό ρόλο σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες που παρακολουθούν το σκηνικό έπαιξαν αναρτήσεις σε ιστοσελίδες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναπαρήγαγαν ανυπόστατες φήμες. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ, η είδηση σχετικά με την «παρεμπόδιση» της υποστολής της σημαίας στη Μυτιλήνη, η οποία διαψεύστηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού! Η μετάδοση όμως και η αναπαραγωγή της ψευδούς αυτής είδησης οδήγησε στα όσα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην προκυμαία της Μυτιλήνης.

    Φήμη όμως και μάλιστα την ώρα που γινόταν στην πόλη της Μυτιλήνης η πορεία των κατοίκων της Μόριας περί δήθεν μαζικών απελάσεων Αφρικανών μεταναστών στην Τουρκία προκάλεσε τις πρώτες αψιμαχίες και στις συγκρούσεις τελικά το βράδυ της ίδια μέρας που είχαν σαν αποτέλεσμα να καεί μεγάλο μέρος του χοτ σποτ της Μόριας. Το ίδιο βράδυ η φυγή των προσφύγων και των μεταναστών από το καιόμενο χοτ σποτ μετατράπηκε σε φήμες περί ξεσηκωμού και κίνησης «να καταληφθεί η Μυτιλήνη».

    Ακολούθησε σειρά δημοσιευμάτων με δήθεν ξεσηκωμό χιλιάδων προσφύγων, οι οποίοι ξεκίνησαν για να «καταλάβουν» τη Μυτιλήνη. Όπως αναφέρεται και στη σελίδα της Χρυσής Αυγής Λέσβου, μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στα μπλόκα περιφρούρησης. «Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται αυτή τη στιγμή (ώρα 02.13) αν και τα επεισόδια έχουν λήξει και οι μετανάστες επιστρέφουν στο καμένο χοτ σποτν οι κάτοικοι της Μόριας αλλά και των άλλων μικρών γειτονικών χωριών αποφάσισαν να μην κοιμηθούν (όπως τους προηγούμενους μήνες). Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ΟΛΟΙ οι κάτοικοι βρίσκονται στις εισόδους του χωριού και δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν το χωριό τους. Στην ενημέρωση της αστυνομίας περί της λήξης των επεισοδίων δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται το κράτος και θα λάβουν μόνοι τους μέτρα προστασίας της ακεραιότητας τους και της περιουσίας τους!» έγραφε η ιστοσελίδα της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Λέσβο.

    Την ίδια μέρα μέλη της οργάνωσης είχαν παρεισφρήσει στη διαδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας. Στην κάμερα της ΕΡΤ τόσο οι κάτοικοι όσο και ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Τρακέλλης είχαν δηλώσει πως στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων από την πρώτη στιγμή και το χωριό τους απέχει από οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά. Αυτό που ζητούν μάλιστα είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που διαμένουν στο πρώην στρατόπεδο και να σταματήσει η εξαθλίωση αυτών των ανθρώπων που οδηγεί σε παραβατικές συμπεριφορές. Επίσης προέβαλαν το βασικό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μόριας για αποζημίωση από το κράτος σχετικά με τις ζημιές στις περιουσίες τους. Όλα αυτά όμως πνίγηκαν από τα αντικυβερνητικά συνθήματα και τα επεισόδια έξω από το δημαρχείο με πρωταγωνιστές μέλη της «Χρυσής Αυγής».

    [05] Ν. Αναστασιάδης: Το Κυπριακό είναι το δεύτερο ανεπίλυτο διεθνές θέμα, στην ατζέντα του ΟΗΕ

    Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόνισε ότι το Κυπριακό είναι το δεύτερο πλέον μακροχρόνια ανεπίλυτο διεθνές θέμα στην ατζέντα του ΟΗΕ.

    Μη παραβλέποντας, είπε τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί, αισθάνομαι, ωστόσο, την υποχρέωση να τονίσω ότι:

    Διαφορές παραμένουν σε μία σειρά από ζητήματα στα κεφάλαια της Διακυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Οικονομίας. Ο φιλόδοξος στόχος της λύσης του Κυπριακού είναι εφικτός, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, και ιδιαίτερα η Τουρκία, θα επιδείξουν τον ίδιο βαθμό δέσμευσης, θα συμμετάσχουν εποικοδομητικά και θα προχωρήσουν κάνοντας συγκεκριμένα και απτά βήματα που θα ενισχύσουν θετικά την διαδικασία των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

    Μεταξύ άλλων ο Κύπριος πρόεδρος αναφέρθηκε στο Κυπριακό και πως η λύση του προβλήματος θα μετέτρεπε τη χώρα σε μοντέλο σταθερότητας. Έκανε επίσης, αναφορά και στην εξάλειψη της ανισότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και σε θέματα τρομοκρατίας.

    Σημείωσε ότι με την εκλογή του το2013, υπήρξε μια νέα προσπάθεια που οδήγησε στην υιοθέτηση της Κοινής Διακήρυξης στις 11 Φεβρουαρίου 2014 από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και στην επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

    [06] M. Τζόνσον: Η διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ ίσως δεν διαρκέσει δύο χρόνια

    Το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να αρχίσει την επίσημη διαδικασία αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις αρχές του 2017 κι ενδέχεται να μη χρειαστεί δύο χρόνια για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

    Το Λονδίνο δέχεται πιέσεις να κινήσει επίσημα τη διαδικασία που προβλέπει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ. Αφού γίνει αυτό, η Βρετανία θα έχει στη διάθεσή της δύο χρόνια για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

    «Αυτό που κάνουμε είναι ότι μιλάμε στους ευρωπαίους φίλους και εταίρους μας τώρα με την προσδοκία ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα δείτε μια επιστολή που θα περιέχει το Άρθρο 50, θα το επικαλεστούμε, και σε αυτή την επιστολή είμαι βέβαιος ότι θα ορίσουμε κάποιες παραμέτρους για το πώς προτείνουμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News στη Νέα Υόρκη.

    «Θα επικαλεστούμε το Άρθρο 50 στις αρχές του επόμενου έτους. Θα έχουμε δύο χρόνια για να ολοκληρώσουμε (τη διαδικασία). Δεν νομίζω ότι στην πραγματικότητα θα χρειαστούμε δύο ολόκληρα χρόνια, αλλά ας δούμε πώς θα τα πάμε», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

    Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωνε μέχρι τώρα πως η κυβέρνησή της δεν θα επικαλείτο το Άρθρο 50 πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 September 2016 - 22:32:17 UTC