Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Θάσο αύριο ο πρωθυπουργός
  • [02] Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά
  • [03] Γ. Χαν: Μη ικανοποιητική η κατανομή των προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία
  • [04] Μητρώο πολιτών προανήγγειλε ο υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής
  • [05] Σύλληψη 15χρονου με την κατηγορία ότι προετοίμαζε μια «επικείμενη» επίθεση στο Παρίσι

  • [01] Στη Θάσο αύριο ο πρωθυπουργός

    Επιτόπου ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς καθώς και για την επιχείρηση κατάσβεσης, θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός που επισκέπτεται για το λόγο αυτό τη Θάσο, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Όπως ανακοινώθηκε απόψε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.

    Η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλλονιά αναβάλλεται. Είχε προγραμματιστεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλλονιά προκειμένου να παραστεί στον Αγιασμό για την νέα Σχολική Χρονιά και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α' και Β' Λύκειο στη θέση «Φαραώ» και να λάβει μέρος σε σύσκεψη για την αποκατάσταση των ζημιών που είχε αφήσει πίσω του ο σεισμός.

    [02] Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

    Μετηνευκαιρίατης έναρξης της νέαςσχολικής χρονιάς ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΠροκόπιος Παυλόπουλος θα μεταβεί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, και στο 4ο ΔημοτικόΣχολείο Αιγάλεω, «Μίκης Θεοδωράκης», προκειμένουναπαραστείστηντελετήΑγιασμού

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,θα παραστεί στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Περάματος.

    Ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραβρεθούν στο 132ο Δημοτικό σχολείο στην Γκράβα.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παρευρεθεί στον αγιασμό στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ».

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στον αγιασμό στο 7ο Δημοτικό σχολείο Καισαριανής.

    [03] Γ. Χαν: Μη ικανοποιητική η κατανομή των προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία

    Μη ικανοποιητική, "σε ύψιστο βαθμό" εκτιμά την κατανομή προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως επίσης από την Τουρκία και τον Λίβανο, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διεύρυνση και για την Πολιτική Γειτονίας, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, όπως ο ίδιος τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του εφ΄ όλης της ύλης στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως θα πρέπει να συμβάλουν και εκείνες οι χώρες οι οποίες αντιδρούν, καθώς και οι ίδιες αναμένουν σε αντάλλαγμα την αλληλέγγυα συμβολή άλλων στη χρηματοδότηση άλλων τομέων.

    Όπως σημείωσε ο Γιοχάνες Χαν, η συζήτηση στο παρελθόν για καταβολή προστίμων από εκείνες τις χώρες που αντιδρούν στην ποσόστωση κατανομής προσφύγων δεν αποτελεί θέμα αυτή τη στιγμή, και, καθώς η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - για το οποίο ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι θα επιβεβαιώσει την θέση της ΕΕ - θα πρέπει να αναμένεται η απόφαση για να μπορέσουν να υπάρξουν ενέργειες.

    Στη συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, καθώς, κατά την άποψή του, η περαιτέρω διαπραγμάτευση είναι προς συμφέρον όλων.

    Στο ερώτημα, γιατί οι Βρυξέλλες συζητούν με την Άγκυρα για τα κεφάλαια Θεμελιώδη Δικαιώματα και Ελευθερία ακριβώς τώρα, τη στιγμή της σκληρής τακτικής της τουρκικής ηγεσίας εναντίον όλων των πολιτικών αντιπάλων -- ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο -- ο Γιοχάνες Χαν απάντησε πως "κανείς τότε μόνον μπορεί να αναφερθεί στην κατάσταση στην Τουρκία, όταν μπορεί να διαπραγματεύεται για αυτά τα ζητήματα".

    Κατά την άποψή του, θα πρέπει να γίνονται πρώτα συζητήσεις, να ακολουθεί αποτίμησή τους και κατόπιν να αποφασίζεται εάν είναι δυνατή μία ένταξη.

    Υπονοώντας προφανώς πως η συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία είχε αποφασιστεί πριν από μερικούς μήνες και από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ - ανάμεσά τους και η Αυστρία η οποία ζητά τώρα την διακοπή τους - ο Γιοχάνες Χαν επισήμανε ότι ο ίδιος εφαρμόζει τώρα αυτό που έχει αποφασιστεί, τηρώντας τις συμφωνίες των χωρών της ΕΕ.

    [04] Μητρώο πολιτών προανήγγειλε ο υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής

    Τη δημιουργία Μητρώου Πολιτών μέχρι το Δεκέμβριο, την κωδικοποίηση της νομοθεσίας μέσα σε τρία χρόνια και την επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαιρετίζοντας εκδήλωση για τις αλλαγές στο δημόσιο που έγινε στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη.

    Για το Μητρώο Πολιτών τόνισε ότι μέσα από αυτό θα συνδέονται ουσιαστικά οι 280 βάσεις δεδομένων του δημοσίου. "Θα είναι μια μεγάλη ριζική ανατροπή και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα στο 2017, το 75% αυτών των βάσεων δεδομένων, που είναι οι μεγάλες βάσεις όπως το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ και ο αριθμός ταυτότητας, θα μπορούν να δώσουν μια εντελώς άλλη δυναμική στη λειτουργία του δημοσίου"είπε και έκανε λόγο για μια σημαντική προσπάθεια που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό καθώς σήμερα οι βάσεις δεδομένων του δημοσίου δεν συνδέονται μεταξύ τους ενώ 11 εκατομμύρια πιστοποιητικά κυκλοφορούν χρησιμοποιώντας ανθρώπους που τα μετακινούν.

    Σχετικά με την κωδικοποίηση της νομοθεσίας διευκρίνισε ότι με τον κ. Βερναρδάκη συγκρότησαν την εθνική επιτροπή κωδικοποίησης της νομοθεσίας η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα κακοδιοίκησης που παράγει η πολυνομία και η υπερπαραγωγή νόμων. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν χωρίς αμοιβή οι κοσμήτορες των τριών νομικών σχολών της χώρας, στελέχη του υπουργείου δικαιοσύνης και καθηγητές πανεπιστημίου. "Μέσα σε 3 χρόνια θέλουμε να προχωρήσουμε στην κωδικοποίηση και την αποσαφήνιση της νομοθεσίας, για να δώσουμε στη χώρα μια βαθιά απελευθερωτική ανάσα καθώς αυτή η κωδικοποίηση μπορεί να λύσει μια σειρά από ζητήματα"σημείωσε.

    Αναφορικά με την επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης γνωστοποίησε ότι έχει συσταθεί με νόμο 25μελής επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και των εργαζομένων.

    [05] Σύλληψη 15χρονου με την κατηγορία ότι προετοίμαζε μια «επικείμενη» επίθεση στο Παρίσι

    Ένα 15χρονο αγόρι συνελήφθη στο Παρίσι καθώς φέρεται να προετοίμαζε μια επικείμενη «βίαιη ενέργεια», γνωστοποίησαν δύο δικαστικές πηγές.

    Το αγόρι έχει τεθεί υπό κατ΄οίκον περιορισμό, επισήμαναν δύο πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν. Οι πηγές αυτές δεν διευκρίνισαν τους λόγους για τους οποίους ο νεαρός τέθηκε υπό κατ? οίκον περιορισμό.

    Ο 15χρονος συνελήφθη το Σάββατο και τον βαρύνουν υποψίες ότι σχεδίαζε μια επίθεση σε δημόσιο χώρο στην γαλλική πρωτεύουσα, είπε μία από τις πηγές.

    Η δεύτερη πηγή έκανε γνωστό ότι ο έφηβος είχε επαφές με τον Γάλλο ισλαμιστή Ρασίντ Κασίμ κι ότι ο Κασίμ είχε καθοδηγήσει επίσης μία από τις γυναίκες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι.

    Η γαλλική εφημερίδα Le Monde έγραψε από την πλευρά της ότι ο Κασίμ βρίσκεται στη Συρία. Χρησιμοποιεί το Telegram, την υπηρεσία μηνυμάτων, για να προτρέψει τους υποστηρικτές του να διαπράξουν νέες επιθέσεις στη Γαλλία.

    «Γυναίκες, αδελφές, συνεχίστε, επιτεθείτε. Πού είναι οι αδελφοί μας;... Εκείνη κράδαινε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό? Πού είναι οι άνδρες;» ήταν ένα από τα μηνύματα του Κασίμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 September 2016 - 20:32:44 UTC