Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα στους Έλληνες
  • [02] Στην Κεφαλονιά αύριο ο πρωθυπουργός
  • [03] Χρ. Σπίρτζης: «Μαύρο» ήταν η μονοφωνία των τηλεοπτικών σταθμών και των κομμάτων «της αλήθειας να λέγεται»
  • [04] Προς αναβολή οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία
  • [05] Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών στα Σκόπια
  • [06] Η «Αντιγόνη» του Αισχύλου στο αρχαίο θέατρο Σαλαμίνας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου
  • [07] Χρυσός Λέοντας στην ταινία «The Woman who left» του Λαβ Ντιάζ
  • [08] Το Ποτάμι για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
  • [09] ΠΑΣΟΚ για ομιλία πρωθυπουργού: Ψυχραιμία Αλέξη... Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου

  • [01] ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα στους Έλληνες

    «"Και συνεχίζουμε τα ψέματα". Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού. Του πρωθυπουργού που συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες», σχολιάζει η ΝΔ με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

    «Του πρωθυπουργού του "μαύρου" στα κανάλια με τους απολυμένους εργαζόμενους και το χτύπημα στη Δημοκρατία και στην πολυφωνία. Του μαύρου στη διαφάνεια αφού αρνείται να φέρει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή. Του μαύρου στη ζωή των συνταξιούχων που κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι τσεκούρωσε τις συντάξεις τους.Του μαύρου σε όλους τους Έλληνες που υπερφορολογεί, διαλύοντας κάθε σταθερό σημείο στη ζωή τους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

    «Ένας κουρασμένος πρωθυπουργός των απολύσεων και της διαπλοκής, που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, αλλά παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του. Ένας μεταλλαγμένος πολιτικός, αμετανόητος στην κατηφόρα του. Μοιάζει τουλάχιστον αστείο ο πρωθυπουργός του τρίτου - αχρείαστου - Μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης να ισχυρίζεται ξαφνικά ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη. Αλλά ό,τι και να πούμε εμείς, οι πολίτες τώρα ξέρουν.Ελπίζουμε να τον είδαν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες. Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα να περιμένει μια εβδομάδα. Οι πολίτες θα ακούσουν την συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους».

    Παράλληλα στη ΝΔ λένε πως ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στο θέμα των συντάξεων όταν ανέφερε ότι «μόνο το 5% των συνταξιούχων είχε μειώσεις στις συντάξεις του».

    [02] Στην Κεφαλονιά αύριο ο πρωθυπουργός

    Την Κεφαλονιά επισκέπτεται αύριο Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός προκειμένου να παραστεί στον Αγιασμό για την νέα Σχολική Χρονιά και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α' και Β' Λύκειο στη θέση «Φαραώ». Ο Αλέξης Τσίπρας θα φθάσει στην Κεφαλονιά στις 9.00 και στις 9.15 θα παραστεί στα εγκαίνια Σχολικού Συγκροτήματος Α' και Β' Λυκείου θέση «Φαραώ». Θα ακολουθήσει σύσκεψη, στις 11.00 στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς-Ιθάκης για την επιτάχυνση αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό και ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει στις 15.00 για την Αθήνα.

    [03] Χρ. Σπίρτζης: «Μαύρο» ήταν η μονοφωνία των τηλεοπτικών σταθμών και των κομμάτων «της αλήθειας να λέγεται»

    Τη βεβαιότητα ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά θα αυξηθούν, εκφράζει με συνέντευξή του στην Real News, ο υπουργός Υποδομών . "Αν υπολογίσουμε τον ελάχιστο αριθμό - όχι τον πραγματικό που θα είναι μεγαλύτερος - στα πανελλαδικά και στα περιφερειακά κανάλια, θα διαπιστώσουμε ότι οι θέσεις εργασίας αυξάνονται. Η παραγωγή πρότυπων προγραμμάτων ενημέρωσης πολιτισμού και ψυχαγωγίας βάζει ψηλά τον πήχυ της απασχόλησης και της ποιότητας. Τελειώνει η εργασιακή ζούγκλα της αδήλωτης, ανασφάλιστης, χαμηλά αμειβόμενης και απλήρωτης εργασίας. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους θα τους έλεγα ότι, παρά την απολύτως αιτιολογημένη ανησυχία τους, έρχονται καλύτερες και ποιοτικότερες ημέρες. Λίγη υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων" δηλώνει ο Χρήστος Σπίρτζης.

    Σε ερώτηση για το μαύρο στα κανάλια, ο υπουργός Υποδομών απάντησε: Το «μαύρο» είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης Σαμαρά, των υπουργών και των πολιτικών δυνάμεων που το υλοποίησαν παράνομα, στα μοναδικά αδειοδοτημένα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης. Η συνέχεια του «μαύρου» ήταν η μονοφωνία των τηλεοπτικών σταθμών και των κομμάτων «της αλήθειας να λέγεται», σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και σε ένα δημοψήφισμα. Πήραν την απάντηση από τον ελληνικό λαό, που μας έδωσε την εντολή να τελειώσουμε τον παλαιοκομματισμό και τις δομές συντήρησής του. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Έγινε μια πρωτόγνωρη, διαφανής και ανοιχτή σε όλους διαγωνιστική διαδικασία έπειτα από 27 χρόνια. Δημιουργήσαμε την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανεξαρτησία και την πολυφωνία" υπογράμμισε ο Χ. Σπίρτζης.

    [04] Προς αναβολή οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία

    Ακριβώς τρεις εβδομάδες πριν από τον επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, στις 2 Οκτωβρίου, όλες πλέον οι ενδείξεις συντείνουν σε μία αναβολή του, που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο το μεσημέρι σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη από τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

    Τόσο ο υποψήφιος των Πράσινων και νικητής του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν (ποσοστό 50,3%), όσο και ο αντίπαλός του, υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ (49,7%), εμφανίζονται σίγουροι για την αναβολή του επαναληπτικού γύρου.

    Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει έντονα επιφυλακτικός ως προς το αν μπορεί να πραγματοποιηθεί κανονικά η νέα προσφυγή στις κάλπες για τη διεκδίκηση του ύπατου αξιώματος στη χώρα, έπειτα από τις διαπιστώσεις για κάποια σφάλματα στην παραγωγή των φακέλων για τις επιστολικές ψήφους, που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας τις περασμένες ημέρες και που, κατά την άποψη αρκετών ιθυνόντων θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αδιάβλητο της ετυμηγορίας και να οδηγήσουν κατόπιν σε νέα προσβολή του εκλογικού αποτελέσματος.

    Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι πολιτικοί παρατηρητές στη Βιέννη, οι οποίοι επισημαίνουν πως, μετά την αμφιλεγόμενη ακύρωση του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία της 22ας Μαΐου, με την "νομικίστικη" απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας το οποίο είχε αποδεχθεί σχετική προσφυγή του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων για κάποιες παρατυπίες και λάθη, η ενδεχόμενη τώρα αναβολή του επαναληπτικού γύρου τους της 2ας Οκτωβρίου, αποτελεί ένα δεύτερο "φιάσκο".

    "Σχεδόν βέβαιος" για την αναβολή του επαναληπτικού γύρου, ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν ματαίωσε την προγραμματισμένη για χθες εκδήλωση στη Βιέννη για την επίσημη έναρξη του προεκλογικού του αγώνα, υποστηρίζοντας την άποψη για αναβολή του επαναληπτικού γύρου.

    [05] Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών στα Σκόπια

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών έγινε σήμερα κοντά στα Σκόπια, πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή σημαντικές υλικές ζημιές.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ., βορειοανατολικά των Σκοπίων και το εστιακό βάθος στα 10 χλμ., σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

    Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι ο σεισμός προκάλεσε τριγμούς στα παράθυρα των σπιτιών τους, ενώ σε μερικούς τοίχους σπιτιών της πρωτεύουσας, εμφανίστηκαν ρωγμές, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

    Τα Σκόπια βρίσκονται πάνω σε σεισμικό ρήγμα.

    Ούτε η αστυνομία, αλλά ούτε τα τοπικά ΜΜΕ είχαν αναφορές για τραυματισμούς ή σημαντικές υλικές ζημιές από τον αναφερόμενο σεισμό, που έγινε στις 16:10 ώρα Ελλάδος.

    [06] Η «Αντιγόνη» του Αισχύλου στο αρχαίο θέατρο Σαλαμίνας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου

    Στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, θα δοθεί , στις 28 Σεπτεμβρίου, παράσταση της τραγωδίας του Σοφοκλή «Αντιγόνη», που παρουσιάστηκε στους Δελφούς στις 7 Ιουλίου και στην Επίδαυρο στις 15 και 16 Ιουλίου. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

    Η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Σαλαμίνας θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα συνοδεύεται από υπέρτιτλους στα τουρκικά και αγγλικά.

    Ο Στάθης Λιβαθινός επέλεξε το κορυφαίο έργο του Σοφοκλή με τη σκέψη να συνδυάσει την παρουσίασή του με την συνύπαρξη στη σκηνή τριών γενιών ηθοποιών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.

    Ωστόσο , η παράσταση στην Σαλαμίνα, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, προβληματίζει , σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού τύπου , αρκετούς ηθοποιούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα τρία θέατρα «θα πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις».

    «Είναι ένα θέμα ευαίσθητο», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτης της παράστασης, Στάθης Λιβαθινός, ο οποίος εκτιμά ότι θα βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

    [07] Χρυσός Λέοντας στην ταινία «The Woman who left» του Λαβ Ντιάζ

    Με τον Χρυσό Λέοντα καλύτερης ταινίας βραβεύτηκε η ταινία του Φιλιππινέζου Λαβ Ντιάζ "The Woman Who left" (Ang Babaeng Humayo) στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

    Πρόκειται για μια ασπρόμαυρη ταινία, διάρκειας σχεδόν τεσσάρων ωρών, με επίκεντρο τον αγώνα μιας γυναίκας την οποία κατηγορούν άδικα ότι διέπραξε ένα έγκλημα.

    «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έλαβα αυτό το βραβείο. Είναι πολύ όμορφο, το αφιερώνω στο λαό των Φιλιππίνων, στον αγώνα μας, τον αγώνα της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Λαβ Ντιάζ κατά την παραλαβή του βραβείου του.

    Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής έλαβε το θρίλερ του Τομ Φορντ Nocturnal Animals, ενώ το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας το μοιράστηκαν ο Ρώσος Αντρέι Κοντσαλόφσκι για το Paradise και ο Μεξικανός Αμάτ Εσκαλάντε για το La Region Salvaje.

    Ο ηθοποιός Όσκαρ Μαρτίνεζ από την Αργεντινή τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία El Ciudadano Ilustre, ενώ η ηθοποιός Έμα Στόουν κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της στην ταινία La La Land.

    Ακολουθεί ο κατάλογος των βραβείων που απονεμήθηκαν από την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ:

    Χρυσός Λέων καλύτερης ταινίας: "The Woman Who Left" του Λαβ Ντιάζ (Φιλιππίνες)

    Αργυρός Λέων, Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής: "Nocturnal Animals" του Τομ Φορντ (ΗΠΑ)

    Αργυρός Λέων Καλύτερης Σκηνοθεσίας: Το μοιράστηκαν ο Αμάτ Εσκαλάντε για το "La Region salvaje" (Μεξικό) και ο Αντρέι Κοντσαλόφσκι για το Paradise (Ρωσία/Γερμανία)

    Βραβείο καλύτερου Σεναρίου: ο Νόα Όπενχάιμ για το "Jackie" του Πάμπλο Λαρέν (ΗΠΑ/Χιλή)

    Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής: "The Bad Batch" της Άνα Λίλι Αμιρπούρ (ΗΠΑ)

    Βραβείο Volpi για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία: Έμα Στόουν στο "La la Land" του Ντάμιεν Σαζέλ (ΗΠΑ)

    Βραβείο Volpi καλύτερης ανδρικής ερμηνείας: Όσκαρ Μαρτίνεζ στο "El Ciudada Ilustre" των Μαριάνο Κον και Γκαστόν Ντιπράτ (Αργεντινή/Ισπανία)

    Βραβείο Marcello Mastroianni: στην Πάουλα Μπιρ για την ταινία "Frantz" του Φρανσουά Οζόν (Γαλλία)

    Βραβείο Καλύτερης Ταινίας για το τμήμα Orizzonti: "Liberami" της Φεντερίκα ντι Τζιάκομο

    Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο τμήμα Orizzonti: Φίεν Τροχ για το "Home"

    [08] Το Ποτάμι για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

    O κ. Τσίπρας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη, με εκείνους που αφήνει άνεργους, αλλά δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να τους απαντήσει. σχολίασε το Ποτάμι την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

    «Κατά τη συνήθη τακτική του συνέχισε να πυροβολεί τη λογική και να κάνει το μαύρο- άσπρο, λέγοντας τις γνωστές κορώνες για το νταβατζιλίκι που πέθανε. Οι πάντες γνωρίζουν ότι όχι μόνο δεν πέθανε αλλά ζει και βασιλεύει, με νέα πρόσωπα στη θέση παλιών, φίλους και κουμπάρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κατά τα λοιπά όσοι πίστευαν ότι θα ακούσουν κάποιο σχέδιο για το μέλλον της χώρας, τζάμπα περίμεναν. Προέχουν οι εσωτερικές διευθετήσεις εντός του καθεστώτος» αναφέρει το Ποτάμι.

    [09] ΠΑΣΟΚ για ομιλία πρωθυπουργού: Ψυχραιμία Αλέξη... Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου

    «Ψυχραιμία Αλέξη...Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου. Γι'αυτό δεν θα πας μακρυά. Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια, συγκυβερνήτη της ακροδεξιάς απόφυσης» σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 September 2016 - 16:32:41 UTC