Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο
  • [02] ΝΔ: "Ντροπή για τη Δημοκρατία η δήλωση Γεροβασίλη"
  • [03] Συγχαρητήρια Προέδρου της Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, αρχηγού αξ. αντιπολίτευσης και κομμάτων στον παραολυμπιονίκη Μ. Στεφανουδάκη
  • [04] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα με φόντο τη ΔΕΘ
  • [05] Κομμένος ο δρόμος από την Λαμία προς το Καρπενήσι, από τις βροχοπτώσεις
  • [06] Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα απειλεί να επαναλάβει την 11η Σεπτεμβρίου "χιλιάδες φορές"
  • [07] Όλγα Γεροβασίλη: Επαναλήψεις και εκπομπές μαγειρικής από τους ιδιωτικούς σταθμούς αντί για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο
  • [08] Την ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης στην ΕΕ υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο

  • [01] Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο

    Δημοκρατία, κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι η μόνη απάντηση στην Ευρώπη που συνθλίβεται ανάμεσα στην λιτότητα και την ακροδεξιά, είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα .

    [02] ΝΔ: "Ντροπή για τη Δημοκρατία η δήλωση Γεροβασίλη"

    "Η αποψινή δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη αποτελεί όνειδος για τη θέση κυβερνητικού εκπροσώπου και ντροπή για τη Δημοκρατία", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    "Η εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα με μια πρωτοφανή ανακοίνωση που έρχεται από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, εγκαλεί τα ιδιωτικά κανάλια γιατί δεν έκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν απευθείας το γεγονός που εκείνη έκρινε ότι όφειλαν να μεταδώσουν!

    Το επόμενο στάδιο είναι να ζητήσει οι συσκέψεις για τα δελτία ειδήσεων να γίνονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, ώστε ο ελληνικός λαός να έχει "την ενημέρωση που πρέπει"!", σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει:

    "Η αποψινή οργουελιανή δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη, προφανώς κατ' εντολήν Τσίπρα, αποκαλύπτει με ξεκάθαρο τρόπο πια, τι είχαν και έχουν στο μυαλό τους με τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες! Καλούμε και τα υπόλοιπα κόμματα και τις δημοσιογραφικές ενώσεις να καταδικάσουν τις ολοκληρωτικές πρακτικές της κυβέρνησης.

    Για να μπει τέλος στον κατήφορο, στον οποίο έχει σπρώξει τη χώρα και τη Δημοκρατία η κυβέρνηση Τσίπρα".

    [03] Συγχαρητήρια Προέδρου της Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, αρχηγού αξ. αντιπολίτευσης και κομμάτων στον παραολυμπιονίκη Μ. Στεφανουδάκη

    Τα συγχαρητήρια τους στον Μ. Στεφανουδάκη για το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, εστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο Πρόεδρος

    «Με την άνοδό σας στο πιο ψηλό ολυμπιακό βάθρο, και μάλιστα με κορυφαία επίδοση, αποδείξατε, με τον πιο εμβληματικό τρόπο, την δύναμη της ελληνικής ψυχής και την διαχρονική και γνήσια αφοσίωσή της στο ολυμπιακό πνεύμα και ιδεώδες" αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, στον Μανώλη Στεφανουδάκη που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο Πρωθυπουργός

    "Ο Μανώλης Στεφανουδάκης μας κάνει ξανά περήφανους με το χρυσό στον ακοντισμό" αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Tσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

    Ο Κ Μητσοτάκης

    «Ακόμη πιο ψηλά η Ελλάδα στο Ρίο με τον Μανώλη Στεφανουδάκη. "Χρυσός" Μανώλης» έγραψε στο twitter του ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης για την κατάκτηση από τον Μανώλη Στεφανουδάκη του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

    Το ΠΑΣΟΚ

    "Με την σημαντικότατη αυτή διάκρισή του μας έκανε υπερήφανους για μια ακόμη φορά και μας απέδειξε πως η ισχυρή δύναμη της θέλησης αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την επίτευξη των στόχων μας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, με την οποία εκφράζει τα συγχαρητήριά του, στον παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ

    "Η επιτυχία του αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση των κόπων του, και μας κάνει όλους υπερήφανους", τονίζει στο συγχαρητήριο μήνυμα που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον χρυσό παραολυμπιονίκη στον ακοντισμό Μανώλη Στεφανουδάκη.

    Το Ποτάμι

    "Ο χάλκινος παραολυμπιονίκης του Λονδίνου στον ακοντισμό, κατηγορίας F53/54, Μανώλης Στεφανουδάκης, μας έκανε και πάλι περήφανους με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, πετυχαίνοντας, μάλιστα, νέο παραολυμπιακό ρεκόρ" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και προσθέτει "συγχαρητήρια στον 'Ελληνα παραολυμπιονίκη για τη σημερινή κορυφαία στιγμή της καριέρας του, αλλά και για τη διαρκή συστηματική προσπάθειά του, η οποία αποτελεί παράδειγμα για όλους".

    [04] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα με φόντο τη ΔΕΘ

    Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ενόψει της αυριανής έναρξης της ΔΕΘ.

    Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν ενάντια στη φτωχοποίηση του κόσμου, της εργασίας και των συνταξιούχων, λόγω των μνημονιακών πολιτικών.

    Στο συλλαλητήριο το παρών έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γ.Γ. της Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τους τελευταίους 5 μήνες.

    Μετά τις σχετικές ομιλίες ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή με τους διαδηλωτές να παραμένουν για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα και στην συνέχεια διαλύθηκαν ησύχως.

    [05] Κομμένος ο δρόμος από την Λαμία προς το Καρπενήσι, από τις βροχοπτώσεις

    Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει ισχυρές βροχοπτώσεις στην Λαμία και στην Δυτική Φθιώτιδα, αλλά και σε χωριά περιφερειακά της Λαμίας.

    Τον μεγάλο όγκο νερού δεν μπόρεσαν να τον συγκρατήσουν οι χείμαρροι, με συνέπεια σε αρκετά σημεία να περνά πάνω από το δρόμο Λαμίας ? Καρπενησίου, βάζοντας σε κίνδυνο του ανυποψίαστους οδηγούς.

    Στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - Καρπενησίου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, η συγκοινωνία έχει διακοπεί, καθώς μία γέφυρα έχει γεμίσει νερό και να είναι αδύνατο να περάσουν ακόμη και πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία προς τη Δυτική Φθιώτιδα.

    Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη για να προσεγγίσουν από κάποια πλευρά την γέφυρα, που έχει γεμίσει με νερό. Τα πυροσβεστικά οχήματα από την Λαμία, δεν μπορούσαν να περάσουν με κατεύθυνση τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι, με συνέπεια λίγα μέτρα μετά, να έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες αυτοκίνητα, τα οποία πρόλαβαν και εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους.

    Μέχρι στιγμής οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν τα κρίσιμα σημεία για να εντοπίσουν πιθανά εγκλωβισμένα Ι.Χ.

    Ανάμεσα στα εγκλωβισμένα οχήματα, υπήρχε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση από το Καρπενήσι προς την Λαμία, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αφού οι πυροσβέστες το απεγκλώβισαν πολύ γρήγορα.

    Η κυκλοφορία από την Λαμία προς το Καρπενήσι έχει διακοπεί, καθώς η αστυνομία σταμάτα την κίνηση των αυτοκινήτων λίγο μετά την Λαμία. Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί, ενώ για την βοήθεια των πυροσβεστικών οχημάτων κινούνται και μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς, για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των αυτοκινήτων.

    Σε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και πολλά χωρία είναι χωρίς ρεύμα. Η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται και εκατοντάδες σπίτια στη Λαμία και τα χωριά έχουν πλημμυρίσει.

    [06] Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα απειλεί να επαναλάβει την 11η Σεπτεμβρίου "χιλιάδες φορές"

    O ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι απείλησε τις ΗΠΑ ότι η τρομοκρατική οργάνωση θα επαναλάβει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου «χιλιάδες φορές», σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο με αφορμή την 15η επέτειο των πολύνεκρων χτυπημάτων στη Νέα Υόρκη.

    Η 11η Σεπτεμβρίου είναι «το αποτέλεσμα των εγκλημάτων σας εναντίον μας» τόνισε ο Ζαουάχρι στο βίντεο που προβλήθηκε σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν τα «εγκλήματα» συνεχιστούν, η 11η Σεπτεμβρίου «θα επαναληφθεί χιλιάδες φορές».

    Την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, δύο επιβατικά αεροπλάνα εξετράπησαν από την πορεία τους και συνετρίβησαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, σκοτώνοντας 2.753 ανθρώπους. Την ίδια ημέρα, ένα τρίτο επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Πενσυλβάνια και άλλο ένα στο Πεντάγωνο, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον.

    Στο βίντεο, ο Ζαουάχρι αναφέρεται στην πολιτική των ΗΠΑ προς τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες καταγγέλλοντας την «κατοχή» των εδαφών σε αυτές τις χώρες και την στήριξη της Ουάσιγκτον σε «εγκληματικές και διεφθαρμένες» κυβερνήσεις.

    Οι απειλές του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης διατυπώνονται σε μια χρονική στιγμή όπου οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι οι ΗΠΑ έμαθαν να προστατεύονται από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών με εξελιγμένα μέσα όμως παραμένουν ευάλωτες σε πιο απλής μορφής επιχειρήσεις που εξαπολύουν τοπικοί εξτρεμιστές.

    Αν και, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ επικέντρωσαν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας εναντίον της Αλ Κάιντα και των Αφγανών Ταλιμπάν, σήμερα στοχοθετούν κατά προτεραιότητα την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

    Ο Ζαουάχρι κάλεσε επίσης τους τζιχαντιστές να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τους Αφροαμερικανούς να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ προκειμένου να «προφυλαχθούν» από τους αμερικανικούς νόμους, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, ελέγχονται από «την λευκή πλειοψηφία»

    [07] Όλγα Γεροβασίλη: Επαναλήψεις και εκπομπές μαγειρικής από τους ιδιωτικούς σταθμούς αντί για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο

    Ο τρόπος που καλύφθηκε από τα ιδιωτικά κανάλια η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος προκάλεσε την δημόσια παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

    «Η Σύνοδος Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, μάλλον δεν αποτελεί σημαντική είδηση για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αφού, προφανώς, δεν είναι συμβατή με την εικόνα καταστροφολογίας, που συστηματικά προβάλλουν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και παρατήρησε ότι «κανένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός δεν διέκοψε το πρόγραμμά του για να προβάλλει τις δηλώσεις δύο Προέδρων Δημοκρατίας και τεσσάρων πρωθυπουργών».

    «Προφανώς αντίθετη άποψη είχαν οι 226 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, από τους οποίους οι 145 από ξένα ΜΜΕ, που βρέθηκαν στο Ζάππειο για την κάλυψη της Συνόδου, η οποία είχε ισχυρότατο διεθνή αντίκτυπο. Φαίνεται ότι τα ιδιωτικά κανάλια έχουν διαφορετική αντίληψη για το ποιο γεγονός είναι άξιο μετάδοσης και ποιο όχι, και προτίμησαν να παίζουν επαναλήψεις και εκπομπές μαγειρικής», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [08] Την ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης στην ΕΕ υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο

    Το άριστο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδος-Γαλλίας επιβεβαιώθηκε κατά την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τέθηκαν επί τάπητος οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη τόσο στον τομέα της Οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, όσο και στον τομέα της ασφάλειας και της αντιμετώπισης του Προσφυγικού ζητήματος.

    Ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα και οι ελληνικές Αρχές έχουν καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση, εκτίμησε, βεβαίως, ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και επισήμανε ότι η Γαλλία , εάν τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, προκειμένου να καταβληθούν οι δόσεις για να μπορέσει η χώρα να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης.

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για έναν μεγάλο φίλο της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι Ελλάδα και Γαλλία μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον, την ολοκλήρωση και ενοποίηση της Ευρώπης.

    Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει στις μέρες μας η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας πρώτον την οικονομική κρίση και τα προβλήματα, που προκαλεί στην κοινωνική συνοχή-διευρύνοντας τις ανισότητες και δεύτερον στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού ζητήματος, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη καλείται να υπερασπιστεί την ασφάλειά της και να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, αλλά συνάμα οφείλει να συμπεριφερθεί με όρους ανθρωπισμού απέναντι στους Πρόσφυγες, υπενθυμίζοντας ότι στον πυρήνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού βρίσκεται ο άνθρωπος.

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παυλόπουλος στην ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να την υποτιμάμε και να την υποβαθμίζουμε, καθώς πρόκειται για αρχή που περιλαμβάνεται στις Συνθήκες της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραματίζει διαχρονικά η Ευρώπη στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και της Δημοκρατίας και εκτίμησε ότι η ΕΕ θα ξεπεράσει τις παροδικές της δυσκολίες και θα φθάσει στην τελική ολοκλήρωσή της.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ, υπενθύμισε ότι επισκέπτεται την χώρα μας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, και τόνισε ότι η Γαλλία και η Ελλάδα συνδέονται διαχρονικά με στενούς δεσμούς, σημειώνοντας ότι θα ήταν αδιανόητο για την Γαλλία να αποκλειστεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη.

    Ο κ. Ολάντ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ασφάλειας της Ευρώπης από τους εξτρεμιστές, αναφέρθηκε ειδικότερα στην ανάγκη φύλαξης των συνόρων και υπογράμμισε την προσπάθεια που έχει καταβληθεί από την ελληνική πλευρά για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού. Όπως υποστήριξε οι εξτρεμιστές λειτουργούν με σκοπό να καταλύσουν την Δημοκρατία και υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο οι ευρωπαίοι πολίτες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

    Ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και ο Έλληνας Πρόεδρος κ. Παυλόπουλος-τον οποίο αποκάλεσε και φίλο της Γαλλίας- στάθηκαν στον πλευρό του γαλλικού λαού, για να λάβει την απάντηση από τον κ. Παυλόπουλο ότι οι Έλληνες γνωρίζουν πως οι Γάλλοι έχουν κάνει πολλές θυσίες και αποτελούν σύμβολο, ενώ υπογράμμισε ότι μαζί θα συνεχίσουμε από κοινού τον αγώνα μας για την ολοκλήρωση της ΕΕ και θα είμαστε πάντα στο πλευρό της Γαλλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 September 2016 - 20:32:43 UTC