Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Σιγή ασυρμάτου για το σκάνδαλο των Γρεβενών
  • [02] Φ. Γεννηματά: «Η Κεντροαριστερά, για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα»
  • [03] Ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Πρεδρικό Μέγαρο τους Ολυμπιονίκες του Ρίο 2016
  • [04] Συνάντηση του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν με τον Κ. Μίχαλο για την υλοποίηση της συμφωνίας του ΔΕΣΦΑ με την SOCAR
  • [05] Η EE δεν έχει καμία κοινοτική αρμοδιότητα στη δημοπράτηση τηλ.αδειών στα κράτη-μέλη της, επανέλαβε ο Μ. Σχοινάς
  • [06] Στο κέντρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά η Ρ. Δούρου και ο Ζ. Κ. Φρεκόν
  • [07] Εντολή να παραδοθεί στον Alpha το καταγραφέν υλικό από τη διαδικασία για τις τηλ. άδειες, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών
  • [08] Πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τα απόβλητα, επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελλάδα
  • [09] Oι Γερμανοί τα έχουν όλα, αλλά φοβούνται, σύμφωνα με έρευνα
  • [10] Γερμανία: Δήλωση εκπροσώπου του υπ. Εσωτερικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με το ενδεχόμενο επαναφοράς του Δουβλίνου
  • [11] Άρθρα Αλ. Τσίπρα - Κυρ. Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ στο «Πρακτορείο» που κυκλοφορεί αύριο
  • [12] Ενισχύσεις από την Αθήνα στη Λακωνία για τις πλημμύρες
  • [13] Σχόλιο κύκλων του ΥΠΟΙΚ σε δημοσιεύματα περί "φοροκαταιγίδας"

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Σιγή ασυρμάτου για το σκάνδαλο των Γρεβενών

    «Επίσημη απάντηση», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ για την εμπλοκή στελεχών της στην υπόθεση κονδυλίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών για την οποία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η σιωπή ισοδυναμεί με κάλυψη στελεχών της.

    «Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα θέμα στο οποίο υπάρχει εμπλοκή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε σκάνδαλο χάνεται "ως διά μαγείας" από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», παρατηρεί η Κουμουνδούρου και σχολιάζει: «Όπως φαίνεται, η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και η επιβολή περιοριστικών όρων σε δύο στελέχη της ΝΔ, τον πρώην βουλευτή Τιμολέοντα Κοψαχείλη και τον πρώην νομάρχη Δημοσθένη Κουπτσίδη, για υπόθεση που αφορά μελέτη ύψους 800.000 ευρώ, η οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, δεν παραδόθηκε ποτέ στην αρμόδια αρχή της Νομαρχίας Γρεβενών, δεν είναι ικανή να συγκινήσει τα ΜΜΕ».

    Δεν τολμάμε ούτε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που ένα οποιοδήποτε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε την παραμικρή εμπλοκή σε παρόμοια υπόθεση, η οποία μάλιστα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί ταυτόχρονα τη ΝΔ να τοποθετηθεί δημόσια.

    «Περιμένουμε ακόμα την επίσημη απάντηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη για το θέμα. Η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισοδυναμεί με κάλυψη των στελεχών της», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει ειδική αναφορά σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, και με το οποίο η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λάσπη και ψέματα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται για ποιο θέμα διατυπώνονται οι καταγγελίες. «Δεν έχουμε τηλεπαθητικές ικανότητες για να καταλάβουμε αν αναφέρονται στα Γρεβενά, συνηγορώντας υπέρ των κατηγορουμένων, ή σε άλλη υπόθεση», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου της ΝΔ.

    [02] Φ. Γεννηματά: «Η Κεντροαριστερά, για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα»

    Με την φράση "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει", σχολίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, την πορεία του διαλόγου για την σύμπλευση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm, η κυρία Γεννηματά απευθυνόμενη εμμέσως πλην σαφώς στον Σταύρο Θεοδωράκη ανέφερε πως «η Κεντροαριστερά, για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο, πίστη στο εγχείρημα και μπέσα».

    Ερωτηθήσα για το χρονικό περιθώριο που η ίδια έχει βάλει για να καταλήξει ο διάλογος με το Ποτάμι η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε:« Όπως λέει και ο ελληνικός λαός, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει. 'Εχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας, έχουμε δεχτεί πολλά πράγματα, έχουμε κάνει υποχωρήσεις σε όλα, δεν έχουμε απαντήσει σε διαρροές και ένα σωρό κουβέντες που έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα, διότι το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο, πολύ σημαντικό και αφορά τη χώρα. Δεν πρόκειται για προσωπικές φιλοδοξίες, πρόκειται για εθνική ανάγκη. Αλλά, εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

    [03] Ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Πρεδρικό Μέγαρο τους Ολυμπιονίκες του Ρίο 2016

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχθηκε σήμερα στο Πρεδρικό Μέγαρο, την Ολυμπιονίκη της σκοποβολής στους Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, Αννα Κορακάκη, η οποία συνοδευόταν από τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», ο ιστιοπλόος, Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατετάγη 5ος στα Rs:x, η Βούλα Παπαχρήστου (8η στο τριπλούν) και οι Γιάνναρος, Ντούσκος, Πέτρου μέλη της τετρακώπου ελαφρών βαρών, που κατετάγησαν στην 6η θέση.

    Παρόντες επίσης, ήταν ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, Ισίδωρος Κούβελος.

    «Εκφράζετε την αριστεία. Είστε ζωντανό παράδειγμα και αποτελείτε σύμβολο της αριστείας. Οταν σας λέω ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, θέλω να ξέρετε ότι είναι αλήθεια», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους Ολυμπιονίκες.

    Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές ζήτησαν την αρωγή της Πολιτείας, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο κ. Παυλόπουλος.

    [04] Συνάντηση του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν με τον Κ. Μίχαλο για την υλοποίηση της συμφωνίας του ΔΕΣΦΑ με την SOCAR

    Στις εξελίξεις για την υλοποίηση της συμφωνίας του ΔΕΣΦΑ και της αζέρικης κρατικής εταιρείας SOCAR αναφέρθηκε ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ραχμάν Μουσταφάγεφ, που επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Αθήνας Κωνσταντίνο Μίχαλο.

    Ο κ. Ραχμάν Μουσταφάγεφ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου και ο κ. Μίχαλος επεσήμανε στον κ. Μουσταφάγεφ ότι η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα επιθυμεί τη διατήρηση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνει σημαντικά το θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στην προώθηση των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών.

    [05] Η EE δεν έχει καμία κοινοτική αρμοδιότητα στη δημοπράτηση τηλ.αδειών στα κράτη-μέλη της, επανέλαβε ο Μ. Σχοινάς

    Η EE δεν έχει καμία κοινοτική αρμοδιότητα στο θέμα της δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών στα κράτη-μέλη της, επανέλαβε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Ο κ. Σχοινάς ανέφερε και πάλι ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία σε επίπεδο ΕΕ για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών και τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και σύμφωνα με τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες της ΕΕ. «Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να πει ή να κάνει κάτι επ'αυτού», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς σχετικά με την επιστολή Έτινγκερ, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η επιστολή που έστειλε ο αρμόδιος επίτροπος για την ψηφιακή αγορά, Γκίντερ Έτινγκερ, στις ελληνικές Αρχές αφορούσε τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών και όχι τις τηλεοπτικές άδειες. Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα

    [06] Στο κέντρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά η Ρ. Δούρου και ο Ζ. Κ. Φρεκόν

    «Όλες οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οφείλουν να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, χώρες άμεσης υποδοχής των κυμάτων εισροής όπως η Ελλάδα και η Ιταλία», τόνισε ο πρόεδρος του Κογκρέσου των τοπικών και περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ζαν Κλωντ Φρεκόν κατά την πρωινή επίσκεψή του στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών στον Σκαραμαγκά.

    Ο κ. Φρεκόν επισήμανε ότι αυτό «είναι και το μήνυμα της τριήμερης επίσκεψης» που πραγματοποιεί ως επικεφαλής αντιπροσωπείας στις δομές φιλοξενίας της Αττικής, κατόπιν προσκλήσεως της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου η οποία και τον συνοδεύει, προκειμένου όπως σημειώνει η ίδια, «να γνωστοποιηθούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της περιφέρειας, μιας περιφέρειας υποδοχής που αντιμετωπίζει το πρόβλημα με κάθε δυνατό τρόπο, χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία. Δηλαδή πόρους και συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο».

    Η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας και έλαβε σχετική πληροφόρηση για τη λειτουργία τους και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων - μεταναστών από τους υπεύθυνους του κέντρου. Η περιφερειάρχης, ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία συνομίλησαν με πρόσφυγες - μετανάστες και οικογένειες που διαμένουν στον χώρο, ενώ εξήραν και το ρόλο των δημάρχων αναφορικά με την άμεση συνδρομή τους στην άμβλυνση των δυσχερειών και την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παρόντες στην επισκεψη ήταν επίσης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεόδωρος σχινάς, ο αντιπεριφερειάρχης Σπ. Τζόκας και οι δήμαρχοι: Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας και οι αντιδήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας Νίκος Κολιάκος και Ιλίου, Γιώργος Κουμαραδιός.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία θα επισκεφθούν το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία Νερού, στο Δέλτα Φαλήρου, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της περιφέρειας και τη συνεργασία της Γραμματείας Εμπορίου και όπως επισημαίνει η περιφερειάρχης, «αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν».

    [07] Εντολή να παραδοθεί στον Alpha το καταγραφέν υλικό από τη διαδικασία για τις τηλ. άδειες, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

    Εντολή να παραδοθεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στους εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, εξέδωσε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ροζαλία Λάλλη, κάνοντας δεκτό αίτημα του σταθμού.

    Ο Alpha, με εκπρόσωπό του τον καθηγητή Πάνο Λαζαράτο, προσέφυγε στην Εισαγγελία, η οποία έκρινε ότι πρέπει «να χορηγηθούν τα αιτηθέντα από τη ΓΓΕΕ, λόγω συντρέχοντος εννόμου συμφέροντος αφαιρουμένων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων».

    Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει, ήδη, ζητήσει το υλικό που καταγράφηκε κατά τις 66 ώρες διεξαγωγής του διαγωνισμού, με προσφυγές του στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τη ΓΓΕΕ και την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Σύμφωνα με το αιτιολογικό του, ο σταθμός ζητά τις καταγραφές των καμερών προκειμένου να στηρίξει και να θεμελιώσει τους ισχυρισμούς του «περί αντισυμβατικής συμπεριφοράς» της εταιρείας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, την οποία ο Alpha, όπως αναφέρει στις προσφυγές του, έχει, ήδη, καταγγείλει στα αρμόδια όργανα με στόχο την αποβολή της εταιρείας Σαββίδη «και εξ' αυτού του λόγου την ακύρωση της δημοπρασίας».

    [08] Πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τα απόβλητα, επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελλάδα

    Πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα για μη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα απόβλητα, αποφάσισε να επιβάλει σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε από το Λουξεμβούργο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε, επίσης να επιβάλει στην Ελλάδα τη χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστερήσεως στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα απόβλητα.

    Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση της 10ης Σεπτεμβρίου 2009 το δικαστήριο διαπίστωσε, ότι η Ελλάδα δεν είχε προβεί στην εφαρμογή της οδηγίας περί στερεών αποβλήτων, της οδηγίας περί επικίνδυνων αποβλήτων και της οδηγίας περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων.

    Ειδικότερα, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Ελλάδα δεν είχε εκπονήσει και θέσει σε εφαρμογή, εντός εύλογης προθεσμίας, σχέδιο διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων σύμφωνο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της Ένωσης, ούτε είχε δημιουργήσει ολοκληρωμένο και κατάλληλο δίκτυο εγκαταστάσεων διάθεσης των επικίνδυνων αποβλήτων, στο πλαίσιο του οποίου να εφαρμόζονται οι πλέον ενδεδειγμένες μέθοδοι για την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν είχε λάβει το σύνολο των μέτρων που απαιτούνταν για την εξασφάλιση, ως προς τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, την τήρηση των κανόνων περί αξιοποίησης και διάθεσης των αποβλήτων και περί αδειοδότησης και εκμετάλλευσης των χώρων υγειονομικής ταφής.

    Το 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν είχε λάβει εντός της προθεσμίας της 25ης Μαρτίου 2013, όλα τα μέτρα που απαιτούνταν για τη συμμόρφωσή της προς την απόφαση του 2009, αποφάσισε να ασκήσει ενώπιον του δικαστηρίου δεύτερη προσφυγή κατά της εν λόγω χώρας, με την οποία ζήτησε την επιβολή χρηματικών κυρώσεων.

    [09] Oι Γερμανοί τα έχουν όλα, αλλά φοβούνται, σύμφωνα με έρευνα

    Το κλίμα στη Γερμανία είναι παράδοξο. Oι πολίτες έχουν όσα υλικά αγαθά χρειάζονται, η θέση εργασίας τους δεν κινδυνεύει, αλλά συγχρόνως είναι φοβισμένοι και ανησυχούν για το μέλλον. Αυτό προκύτει από έρευνα του Ινστιούτου Allensbach, η οποία διενεργήθηκε για λογαρισμό του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και η οποία δημοσιεύεται στο Spiegel Online.

    «Το κλίμα στη Γερμανία είναι αυτόν τον καιρό αυνήθιστο», αναφέρεται στην 35σέλιδη έρευνα η οποία παρουσιάστηκε στους σοσιαλδημοκράτες βουλευτές. «Η ικανοποίηση από τα υλικά αγαθά αυξάνεται, οι ανησυχίες για τη θέση εργασίας κινούνται σε χαμηλό πείπεδο, αλλά η αισιοδοξία για το μέλλον μειώνεται πολύ». Μόνο το 36% των ερωτηθέντων «βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον». Τόσο άσχημο ήταν τα κλίμα μόνο στην αρχή της οιονομικής κρίσης το 2008 και μετα την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτμβρίου 2001.

    Κατά την Ρενάτε Κέχερ,την επικεφαλής του Ινστιτούτου Allensbach, η αιτία βρίσκεται σε πολλά επίπεδα: παράλληλα με τις μεγάλες ροές προσφύγων, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τις διεθνείς κρίσεις και τις εξελίξεις οι οποίες αφορούν στην εσωτερική ασφάλεια υπεύθυνες είναι και γενικές κοινωνικές αλλαγές. Συγκεκριμένους φόβους έχουν οι Γερμανοί για τη βία και την εγκληματικότητα, για μια τρομοκαρτική επίθεση, για την εισροή περισσότερων προσφύγων και την ενδεχόμενη συμμετοχή της Γερμανίας σε διεθνείς συγκρούσεις. Επίσης, το θέμα της ενσωμάτωσης των προσφύγων δημιουργεί ανησυχία στους Γερμανούς. Ο ένας στους δύο θεωρεί ότι οι πιθανότητες να ενσωματωθουν είναι «πολύ μικρές» και μόνο 1% τις θεωρεί «πολύ καλές».

    Στο ερώτημα ποιο κόμμα έχει το καλύτερο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τους πρόσφυγες, το 13% απάντησε το χρισαινοδημοκρατικό κόμμα (CDU). Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) το εμπιστεύεται το 9% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν το χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας (CSU) με 8%, και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD). Το 29 % απαντησε ότι κανένα κόμμα δεν διαθέτει καλό σχέδιο.

    Η απαισιόδοξη προσέγγιση των πραγμάτων εξηγεί και την συμπάθεια για κόμματα διαμαρτυρίας όπως το AfD. Το 46% των ερωτηθέντων χαιρετίζει το καλό αποτέλεσμα που είχε αυτό το κόμμα την Κυριακή στις τοπικές εκλογές με την αιτιολογία ότι τα άλλα κόμματα έπρεπε να πάρουν ένα μήνυμα.

    Στην πραγματικότητα πολλά συνηγορούν υπέρ ενός θετικού κλίματος: Το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιμένο έως πολύ ικανοποιημένο από τη δουλειά του. Το 54% είναι ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση. Φόβο για τη δουλειά του έχει μόνο το 19% στην ανατολική Γερμανία και το 15% στη δυτική.

    Μια κάποια ελπίδα στους σοσιαλδηνοκράτες δίνει εν τούτοις η έρευνα: τα κλασσικά σοσιαλδημοκρατικά θέματα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στους Γερμανούς. Ετσι το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί την κοινωνική δικαιοσύνη ως ιδιαίτερα σημαντική, ενώ το 2009 ήταν μόνο 74%. Επίσης σημαντικό θεωρείται και το θέμα της ισότητας των ευκαιριών με ποσοστό 67%, ενώ το 2009 ήταν 62%.

    Πηγή: Spiegel Online

    [10] Γερμανία: Δήλωση εκπροσώπου του υπ. Εσωτερικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με το ενδεχόμενο επαναφοράς του Δουβλίνου

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν ενδεχόμενη επαναφορά των επαναπροωθήσεων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου, σημαίνει ότι θα επαναπροωθηθούν και άτομα που βρίσκονται, ήδη, στη Γερμανία, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε:

    «Η επαναπροώθηση προς την Ελλάδα, στην περίπτωση επανέναρξης προωθήσεων προς αυτήν, αφορά άτομα, για τα οποία η Γερμανία δεν κατέστη (ακόμη) αρμόδια κατά τη χρονική στιγμή της επανέναρξης των επαναπροωθήσεων. Αυτό αφορά περιπτώσεις, στις οποίες η Γερμανία, έως αυτήν τη χρονική στιγμή, ούτε άσκησε το δικαίωμα υπεισέλευσης, ούτε κατέστη αρμόδια, διότι μία προώθηση προς ένα άλλο αρμόδιο κράτος-μέλος δεν ήταν δυνατή».

    [11] Άρθρα Αλ. Τσίπρα - Κυρ. Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ στο «Πρακτορείο» που κυκλοφορεί αύριο

    «Η επιδίωξή μας, είναι η χώρα να βρει ξανά το βηματισμό της. Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο και όραμα. Ο στόχος μας είναι η επιστροφή σε μία ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις». Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του που φιλοξενεί το «Πρακτορείο», που κυκλοφορεί αύριο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την 81η ΔΕΘ. Τονίζει δε ότι «έχει έρθει η στιγμή να σηκώσουμε τα μάτια μας και να δούμε προς το μέλλον. Να οραματιστούμε τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες. Μια χώρα απαλλαγμένη από επιτροπεία, έξω από τον κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Μια Ελλάδα της δημιουργίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης». Ο πρωθυπουργός στο άρθρο του στο free press του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου καλεί τις πολιτικές δυνάμεις σε έναν γόνιμο διάλογο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το βήμα της ΔΕΘ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε ένα δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Από τη μεριά μας, ως Ελληνική Κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή».

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του που δημοσιεύεται στο «Πρακτορείο», στέκεται, μεταξύ άλλων, στον καταξιωμένο θεσμό της ΔΕΘ, που «επιβεβαιώνει και αναδεικνύει, σταθερά και διαχρονικά, το επιχειρηματικό πνεύμα, που διακρίνει τους Βορειοελλαδίτες και κάθε Έλληνα». Επισημαίνει δε ότι «η ΔΕΘ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου της χώρας. Η ετήσια κατάθεση προτάσεων και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση δίνουν το στίγμα της θέσης και της πορείας της χώρας μας. Κι αφήνουν, ταυτόχρονα, ένα ανεκτίμητο ιστορικό ντοκουμέντο που τίθεται τελικά με απόλυτη διαύγεια στην κρίση του ελληνικού λαού», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    [12] Ενισχύσεις από την Αθήνα στη Λακωνία για τις πλημμύρες

    Ενισχύσεις από την Αθήνα μεταβαίνουν στη Λακωνία, όπου εδώ και λίγη ώρα βρέχει καταρρακτωδώς και σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν ήδη δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα. Τα έντονα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε και ένα φράγμα του Ευρώτα και η γύρω περιοχή έχει μεταβληθεί σε λίμνη.

    Ένα άτομο που είχε εγκλωβιστεί πάνω σε ένα δένδρο, όπου είχε σκαρφαλώσει, διασώθηκε τελικά από άνδρες της Πυροσβεστικής που πλησίασαν με βάρκες, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχει και ελικόπτερο, που μετέβη εκεί μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, κινδυνεύει το χωριό Έλος, κοντά στη Σκάλα, καθώς κατευθύνονται προς τα εκεί τα νερά του Ευρώτα.

    Η βροχή συνεχίζεται και στη Μεσσηνία, όπου αυτή την ώρα μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση. Στην περιοχή μεταβαίνει και ο κ Τόσκας, ο οποίος ακύρωσε όλες του τις υποχρεώσεις, και αναμένεται στις 14:00 να κάνει δηλώσεις.

    Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο κ. Καπάκης θα έχουν συναντήσεις με δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, για την εκτίμηση των ζημιών και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα.

    Στο μεταξύ, εκτός από τις αντλίες που έστειλε η Πυροσβεστική το πρωί στην Καλαμάτα, από την Αθήνα και την Τρίπολη, μεταβαίνουν στην Λακωνία άλλα επτά οχήματα, επίσης από την Αθήνα, ομάδα της ΕΜΑΚ με μία βάρκα και ένα ερπυστριοφόρο όχημα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις τοπικές υπηρεσίες.

    [13] Σχόλιο κύκλων του ΥΠΟΙΚ σε δημοσιεύματα περί "φοροκαταιγίδας"

    Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί φορολογικών αυξήσεων, χαρακτήριζαν ως "ανύπαρκτη" την σχετική είδηση.

    Συγκεκριμένα, όπως επεσήμαιναν "σήμερα η «παράσταση» δίνεται με κατασκευασμένες, αναληθείς, «ειδήσεις» για αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα. Είδηση ανύπαρκτη.

    Όσο για το άλλο εφεύρημα ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων για το μήνα Αύγουστο επαναλαμβάνουμε ότι η μείωση ήταν της τάξης των 65 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο. Θυμίζουμε ότι ο στόχος περιελάμβανε και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2016, εκτιμώμενου ύψους 738 εκατ. ευρώ, η οποία θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο.

    Ενημερώνουμε ότι πλήρη και σαφή εικόνα για αύξηση ή μείωση εσόδων θα έχουμε με την έκδοση του οριστικού δελτίου σε λίγες ημέρες.

    Λίγη μεγαλύτερη προσοχή δεν θα έβλαπτε προκειμένου να μην τρομοκρατούνται και οι πολίτες. Θυμίζουμε ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»", σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι του οικονομικού επιτελείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 September 2016 - 12:32:43 UTC