Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ εκφράζει το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης εργατικής τάξης
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αν δεν μπορεί, να παραιτηθεί
  • [03] Αντεγκλήσεις μέσω διαρροών για ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ
  • [04] Ταμείο κρίσεων της Ευρωζώνης προωθεί η σλοβακική προεδρία της ΕΕ
  • [05] Εορτασμός της επετείου των 85 χρόνων για την εταιρεία Παπαστράτος
  • [06] Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Βέλιο
  • [07] Γ. Αμανατίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Εργαζόμαστε για την ενίσχυση και οργάνωση του Ελληνισμού της διασποράς
  • [08] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αθλητές της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής του Ρίο
  • [09] Συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους με 6 επιβαίνοντες στα Σκόπια
  • [10] «Τα λόγια έχουν σημασία», τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ακύρωση της συνάντησης Ομπάμα-Ντουτέρτε
  • [11] Δημοκρατική Συμπαράταξη: Εννέα προτάσεις προς το Ποτάμι
  • [12] Νεκρός στρατιωτικός από ανατροπή τεθωρακισμένου στη Λέσβο

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ εκφράζει το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης εργατικής τάξης

    «Το ΚΚΕ δεν βρίσκεται σήμερα εδώ σε αυτή την εκδήλωση στην Μακρόνησο, για να εκφράσει το χθες, όπως διάφοροι αστοί καλοθελητές λένε. Το ΚΚΕ βρίσκεται εδώ, όπως και σε όλους τους άλλους τόπους μαρτυρίου Ελλήνων αγωνιστών, ακριβώς γιατί εκφράζει το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν κάτω από την σκλαβιά των ιδιοκτητών του πλούτου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, των αστικών κυβερνήσεων που τους υπηρετούν, εναλλάξ, πότε με φιλελεύθερο κεντροδεξιό - ακροδεξιό μανδύα, πότε με σοσιαλδημοκρατικό αριστερό, κεντροαριστερό μανδύα» υπογράμμισε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή εκδήλωση των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Μακρόνησο.

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το σοσιαλδημοκρατικό αριστερό, κεντροαριστερό μανδύα της, συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα για λογαριασμό του κεφαλαίου, να υλοποιεί τις απαιτήσεις του, να εφαρμόζει κατά γράμμα τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή με ευελιξία και ικανότητα εξαπάτησης, να προσπαθεί να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα όρια των επιλογών της, ότι δήθεν «τί να κάνουμε, αυτή είναι η κατάσταση, κάνουμε ότι μπορούμε»? Και η κοροϊδία καλά κρατεί?» πρόσθεσε.

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αν δεν μπορεί, να παραιτηθεί

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να «ανταποκριθεί στοχειωδώς στις ευθύνες του.»

    Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες, τονίζοντας πως άλλη μία φορά δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε. «Τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή νέων μέτρων. Μεγάλο τμήμα των πολιτών, ήδη, αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και πολλές φορές στερείται και τα απαραίτητα της καθημερινότητας» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως το ίδιο το κράτος χρωστάει πάνω από 7 δισ. σε ιδιώτες. Μάλιστα, υποστηρίζει πως ένα μεγάλο τμήμα της δόσης των 2,8 δισ. προορίζεται για να καλυφθούν κάποια από αυτά τα χρέη για να μην κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, να μην οδηγηθούν κι άλλοι Έλληνες στην ανεργία.

    Χρησιμοποιώντας αυστηρό τόνο ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως προειδοποιεί τον κ. Τσίπρα και τον καθιστά προσωπικά υπεύθυνο για την κατηφόρα της οικονομίας και την επιδείνωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων. «Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να ζήσει ξανά τον εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης μίας ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Θα μας βρει απέναντι», δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης.

    [03] Αντεγκλήσεις μέσω διαρροών για ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ

    Μετά τον διάλογο μέσω επιστολών, όπου εκφράσθηκαν οι αντιλήψεις τους για την συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ κλιμάκωσαν την αντιπαράθεσή τους μέσω διαρροών.

    Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίασαν για την επιστολή του Ποταμιού: «Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι πίσω από την κωλυσιεργία, την διγλωσσία, την υπαναχώρηση υπάρχουν σκοπιμότητες. Δυστυχώς, την ώρα που ο ελληνικός λαός ψάχνει μια άλλη πρόταση το ΠΟΤΑΜΙ δεν υποστηρίζει την λογική του αυτόνομου φορέα».

    Λίγα λεπτά μετά το ΠΟΤΑΜΙ απάντησε: «Απ'ότι φαίνεται κάποιοι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φοβούνται τις καθαρές διαδικασίες και την διαφάνεια. Τα στελέχη όμως του χώρου και οι πολίτες που θέλουν ένα νέο κίνημα σε γερές βάσεις, δεν θα κάνουν πίσω».

    Διαβάστε επίσης:

    Δημοκρατική Συμπαράταξη: Εννέα προτάσεις προς το Ποτάμι

    Ανοιχτή επιστολή με αιχμές του Ποταμιού για τις διεργασίες στο μεσαίο χώρο

    [04] Ταμείο κρίσεων της Ευρωζώνης προωθεί η σλοβακική προεδρία της ΕΕ

    Η δημιουργία ενός ταμείου της Ευρωζώνης, που θα βοηθήσει στη θωράκισή της από χρηματοπιστωτικά σοκ, θα τεθεί προς συζήτηση την Παρασκευή στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

    Η Ευρωζώνη στερείται σήμερα δύο χαρακτηριστικών, που πρέπει να έχει μία εύρυθμα λειτουργούσα νομισματική ένωση, αναφέρει η σλοβακική προεδρία της ΕΕ σε σημείωμά της για τις συζητήσεις που θα έχουν υπουργοί την Παρασκευή και το Σάββατο στη Μπρατισλάβα.

    Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι μία ασφαλιστική λειτουργία, η οποία θα μπορούσε να μετακινήσει χρήματα από τις ευημερούσες στις προβληματικές χώρες της ΕΕ. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι μία σταθεροποιητική λειτουργία που θα απορροφούσε τα εξωτερικά σοκ για το σύνολο της Ευρωζώνης. Ένα «δημοσιονομικό ταμείο» της Ευρωζώνης, θα κάλυπτε και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά.

    «Η ύπαρξη ενός δημοσιονομικού ταμείου θα? μείωνε την πίεση στην κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε μη συμβατική νομισματική πολιτική», αναφέρει το έγγραφο της σλοβακικής προεδρίας.

    Η ιδέα ενός τέτοιου ταμείου αιωρούνταν από την κρίση κρατικού χρέους του 2012 και αποτελεί μέρος σχεδίων για την περαιτέρω οικονομική ολοκλήρωση της Ευρωζώνης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Μεταξύ άλλων ωφελειών, θα μπορούσε να βελτιώσει τη συμμόρφωση στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, επειδή τα χρήματά του θα ήταν διαθέσιμα μόνο για τις χώρες που σέβονται τους κανόνες και δεν έχουν μακροοικονομικές ανισορροπίες, τονίζει το σημείωμα.

    [05] Εορτασμός της επετείου των 85 χρόνων για την εταιρεία Παπαστράτος

    Τα 85 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, γιόρτασε η εταιρεία Παπαστράτος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο παλιό λιθογραφείο της εταιρείας στον Πειραιά, που πλέον ονομάζεται "Προορισμός Παπαστράτος", παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

    Πέρασαν 85 χρόνια από τότε που οι αδελφοί Παπαστράτου έθεσαν σε λειτουργία τις πρώτες μηχανές παραγωγής τσιγάρων στο ιστορικό, πλέον, εργοστάσιο του Πειραιά και σήμερα η εταιρεία τίμησε στο πρώτο της σπίτι, την ιστορία και τους ιδρυτές της.

    Στο παλιό λιθογραφείο της Παπαστράτος γίνεται μια αναδρομή για όσα συνέβησαν. Μέσα από φωτογραφίες, στιγμιότυπα και αντικείμενα, το πλούσιο αρχείο της εταιρίας αναδεικνύει τη δυναμική της μέσα από τα πρόσφατα επιτεύγματά της και στρέφει το βλέμμα σε όσα ετοιμάζει προσεχώς.

    Όπως ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος, η εταιρεία Παπαστράτος κάνει την PMI υπερήφανη, καθώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς επιχείρησης. Παράγει, επενδύει, αναπτύσσεται, καινοτομεί και εξάγει. Σήμερα, η εταιρεία Παπαστράτος με καινούρια σχέδια, υψηλότερες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, στέρεες υποδομές και μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και την χώρα συνεχίζει τον δρόμο της.

    [06] Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Βέλιο

    Πολλοί συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι αλλά και πολιτικοί αποχαιρέτησαν σήμερα στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Βέλιο που έφυγε το βράδυ της Κυριακής μετά από μάχη με την επάρατο νόσο επιλέγοντας τη μέθοδο της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας».

    «Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτελείας στον θάνατό μου φαίνεται άκρως κακόγουστη. Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, θα χαραχθεί η εξής φράση. Ευ ζην, ευ θνήσκει. Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και αλλά παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου - κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί», ανέφερε ο Αλέξανδρος Βέλιος σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε.

    Τον επικήδειο εκφώνησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ανέφερε πως υποσχέθηκε στον Αλέξανδρο Βέλιο ότι θα έρθει και θα πει δημόσια ότι «θα αγωνιστούμε για να νομοθετηθεί αυτό το δικαίωμα στον αξιοπρεπή θάνατο».

    Από τους πολιτικούς παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης ο επικεφαλής της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κ.α.

    [07] Γ. Αμανατίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Εργαζόμαστε για την ενίσχυση και οργάνωση του Ελληνισμού της διασποράς

    «Εργαζόμαστε για την ενίσχυση και οργάνωση του Ελληνισμού της διασποράς, καθώς και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την επιστροφή των νέων στον παραγωγικό ιστό της χώρας μας, για την επιστροφή τους στην πατρίδα. Αξιοποιούμε τους Έλληνες του εξωτερικού ως εταίρους για την ανάπτυξη. Η ισχυρότερη σχέση μεταξύ του εθνικού κέντρου και της ελληνικής ομογένειας είναι σκόπιμη και επείγουσα» δήλωσε στο Αθηναϊκό ? Μακεδονικό Πρακτορείο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης με αφορμή τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών για τους Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης.

    Το κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, συνεχίζεται με αδιάπτωτη ένταση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, από το 2010 έως σήμερα.

    Όπως καταδεικνύεται, από το 2010 έως το 2015, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο αριθμός του μεταναστευτικού ρεύματος Ελλήνων κυρίως σε υπερπόντιες και βορειοευρωπαϊκές χώρες, ξεπερνά τις 300.000.

    Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εξωτερικών, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, η Κύπρος, η Νορβηγία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο του υπουργείο Εξωτερικών, τα στοιχεία αυτά προσεγγίζουν χωρίς να αποτυπώνουν με απόλυτη ακρίβεια την πραγματικότητα, καθώς δεν υφίσταται διαδικασία υποχρεωτικής δήλωσης και καταγραφής των Ελλήνων που διαβιούν στο εξωτερικό στις κατά τόπους ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές αρχές.

    Οι ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως της κεντρικής και βόρειας γηραιάς ηπείρου, είναι από τους κορυφαίους προορισμούς των Ελλήνων για εγκατάσταση και απασχόληση. Η Γερμανία αποτελεί την κατεξοχήν ευρωπαϊκή χώρα προορισμού, καθώς από το 2010 έως το 2015 (προσωρινά στοιχεία) έχουν μεταναστεύσει 157.055 Έλληνες. Σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας (Destatis), το 2010 μετανάστευσαν 12.256, το 2011 23.043, το 2012 32.660, το 2013 32.088, το 2014 28.752 και το 2015 28256. Από τους 157.055 Έλληνες που εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία, 92.353 είναι άνδρες και 64.702 γυναίκες.

    [08] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αθλητές της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής του Ρίο

    Με τους αθλητές της ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο συναντήθηκε απόψε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη προπονητές, αθλητές και τις οικογένειες τους για τις επιτυχίες, τις διακρίσεις και το ήθος τους και συνομίλησε με κάθε ένα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

    Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εθνική έκπληξη τις διακρίσεις στην Ολυμπιάδα του Ρίο που πέτυχαν οι Έλληνες αθλητές χωρίς τυμπανοκρουσίες και σε μια δύσκολη περίοδο.

    Φτάσατε στο στόχο και ήταν πολύ σημαντικό και συγκινητικό αυτό για όλους, είπε ο πρωθυπουργός.

    Σε συνομιλία που είχε με τον ασημένιο ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κρίσιμη κούρσα μαραθώνιας κολύμβησης. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη που συγκλόνισε με την προσπάθειά του όχι μόνο για τις επιδόσεις του, αλλά και για το ήθος που επέδειξε στις δηλώσεις του που ακολούθησαν. «Πολύ σημαντική όχι μόνο η επίδοση αυτή καθεαυτή και το μετάλλιο αλλά και το ήθος των δηλώσεων σου. Μας έδωσες μεγάλη χαρά. Συγχαρητήρια!», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον Σπύρο Γιαννιώτη.

    Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ιδιαίτερη συνομιλία με την χρυσή Ολυμπιονίκη 'Αννα Κορακάκη και τον προπονητή πατέρα της και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης προπονήθηκε σε μια παράγκα και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σβήσουμε από τη μνήμη μας ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές.

    «'Αννα να μας δείξεις τους τρόπους για να πετυχαίνουμε τους στόχους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τι έγινε εκεί στη Δράμα; Ο δήμος γιατί γκρέμισε την παράγκα;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πατέρα και προπονητή της 'Αννας Κορακάκη. «Δεν είμαστε χαρούμενοι ούτε υπερήφανοι για το γεγονός η 'Αννα προπονούνταν σε μια παράγκα. Αλλά όμως αυτό δεν πρέπει να το σβήσουμε από τη μνήμη μας και αυτό πρέπει να μας θυμίζει ότι πρέπει να συμβάλλουμε περισσότερο στον αθλητισμό και όχι μόνο στον πρωταθλητισμό. Δηλαδή στα παιδιά που θα κάνουν αύριο αυτό που έκανε η 'Αννα μέχρι χθες. Δεν μου άρεσε αυτό που έκανε ο Δήμος», είπε ο πρωθυπουργός. «Εννοείτε το σκοπευτήριο?», ανέφερε η 'Αννα Κορακάκη. «Αρκεί από εδώ και μετά να γίνει κάτι καλό?», συμπλήρωσε ο πατέρας της 'Αννας Κορακάκη. «Το να κάνουμε κάτι καλό είναι ευχή. Πρέπει να το κάνουμε και πράξη όμως. Και για να το κάνουμε πράξη πρέπει να υπάρχει βούληση να στηριχθεί ο αθλητισμός, ο μαζικός αθλητισμός, οι ομοσπονδίες. Αλλά νομίζω ότι δεν αρκεί μονάχα αυτό. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο όχι μόνο να αυξήσουμε τις δαπάνες που δίνουμε για τον αθλητισμό αλλά και να καθαρίσουμε τα κυκλώματα στον αθλητισμό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό είναι κάτι που δεν αφορά οικονομία ή έξοδα», συμπλήρωσε η 'Αννα Κορακάκη.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «η Ελλάδα κατάφερε να πάρει μετάλλια χωρίς τυμπανοκρουσίες και τη σκόνη του παρελθόντος και φτάσαμε να συγκρινόμαστε με την ολυμπιάδα του 2004 και αυτό ήταν απρόσμενο και μια θετική έκπληξη».

    Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, σχολίασε ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αναλογιστεί τα χρήματα που είχαν διατεθεί το 2004 και τα χρήματα για την ολυμπιάδα του Ρίο.

    [09] Συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους με 6 επιβαίνοντες στα Σκόπια

    Ιδιωτικό αεροσκάφος με 6 επιβαίνοντες κατέπεσε σήμερα το απόγευμα σε αγροτική περιοχή, 15 χιλιόμετρα νότια των Σκοπίων.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μμε, το αεροσκάφος, που έφερε γερμανικά χαρακτηριστικά, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Τρεβίζο της Ιταλίας με προορισμό την Πρίστινα και επρόκειτο να προσγειωθεί, για ανεφοδιασμό, στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

    Τις απογευματινές ώρες χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου των Σκοπίων και εικάζεται πως ο λόγος της πτώσης ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, με ισχυρές βροχοπτώσεις και χαμηλή ορατότητα.

    [10] «Τα λόγια έχουν σημασία», τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ακύρωση της συνάντησης Ομπάμα-Ντουτέρτε

    Η προγραμματισμένη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον ομόλογό του των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ακυρώθηκε, επειδή ο βαριά προσβλητικός τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων για τον πρόεδρο των ΗΠΑ έγειρε ερωτήματα σχετικά με τις πιθανότητες διεξαγωγής εποικοδομητικών συζητήσεων, ανέφερε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    "Τα λόγια έχουν σημασία και θέλουμε να δούμε ένα κλίμα φιλικό, ανοιχτό σε μια ισχυρή συνεργασία", τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ.

    Ο πρόερος των Φιλιππίνων αναφέρθηκε χθες στον Ομπάμα χρησιμοποιώντας την έκφραση "πουτάνας γιος", σημειώνοντας πως δεν θα δεχτεί υποδείξεις στο ζήτημα των εξωδικαστικών εκτελέσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο του πολέμου κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες.

    Ο Ντουτέρτε αργότερα δήλωσε ότι μετάνιωσε για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε.

    Οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στη Βιεντιάν, στο Λάος.

    [11] Δημοκρατική Συμπαράταξη: Εννέα προτάσεις προς το Ποτάμι

    Την επιστολή και τις προτάσεις για τη συγκρότηση ενιαίου κομματικού φορέα και την εκλογή ηγεσίας, απέστειλαν χθες ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, και ο εκπρόσωπός του Χρήστος Πρωτόπαπας προς το Ποτάμι και προκάλεσαν την απάντηση - ανοικτή επιστολή του Ποταμιού σήμερα το απόγευμα, έδωσε στη δημοσιότητα η Χαριλάου Τρικούπη.

    Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα βήματα είναι οι εξής:

    1. Συναντήσεις των ηγεσιών των ενδιαφερόμενων δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις, κ.α), για την συμφωνία ως προς τον κοινό στόχο της συγκρότησης ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και ως προς τον οδικό χάρτη για την επίτευξη του στόχου αυτού. Παράλληλα, ολοκληρώνεται η διερεύνηση της δυνατότητας της συνεργασίας και με άλλες δυνάμεις που δεν συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαλόγου (ΚΙΔΗΣΟ κ.α.). (Σεπτέμβριος 2016).

    2Συγκρότηση ολιγομελούς οργάνου (επιχειρησιακού χαρακτήρα) με εκπροσώπηση όλων των φορέων που συμμετέχουν, το οποίο θα έχει την ευθύνη υλοποίησης του οδικού χάρτη και των κοινών δραστηριοτήτων που θα αποφασισθούν. (Σεπτέμβριος 2016).

    3. Κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή του επικεφαλής της Παράταξης. Οι επικεφαλής των κομμάτων που θα συμμετάσχουν και των κινήσεων που ήδη συμμετέχουν στο εγχείρημα, μπορούν αυτοδίκαια να είναι υποψήφιοι. Η υποβολή άλλων υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Παράταξης προϋποθέτει συλλογή 1.000 τουλάχιστον υπογραφών, από τουλάχιστον 30 εκλογικές περιφέρειες - νομούς της χώρας. Εξ αυτών για το Λεκανοπέδιο Αττικής τίθεται ως ανώτατο όριο το 50% του συνολικού αριθμού, (500 υπογραφές), για την Θεσσαλονίκη ως ανώτατο όριο το 20% (200 υπογραφές), και για κάθε άλλο νομό - εκλογική περιφέρεια το 10% (100 υπογραφές). (Οκτώβριος 2016).

    4. Συγκρότηση Εφορευτικής Επιτροπής (κοινής αποδοχής) για την οργάνωση και πραγματοποίηση των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής της Παράταξης από την βάση, με την συμμετοχή των πολιτών και ανοιχτές-πλήρως διαφανείς διαδικασίεςχωρίς αποκλεισμούς.

    Η εφορευτική επιτροπή σε συνεργασία με το ολιγομελές όργανο (που θα έχει ορισθεί) θα καταλήξει σε όλες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν απόλυτα την διαφάνεια και την εγκυρότητα της εκλογής.(Οκτώβριος 2016).

    5. Κοινή «συνέλευση» των θεσμικών οργάνων των φορέων και συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα, με την συμμετοχή σημαντικών στελεχών του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, των κινημάτων των παραγωγικών φορέων, της επιστήμης και της αυτοδιοίκησης. Η συνέλευση επικυρώνει το πόρισμα της επιτροπής, ώστε να υπάρχει κοινή προγραμματική βάση.(Οκτώβριος 2016).

    6. Διαμόρφωση Κανόνων δεοντολογίας για την αξιοπιστία, την διαφάνεια και την ισοτιμία προβολής όλων των υποψηφίων, κατά την διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα.

    Προκαταβολική σαφής δέσμευση όλων των υποψήφιων για την αυτονόητη ενεργή υποστήριξη τόσο στο πρόσωπο που θα εκλεγεί, όσο και στην συνέχιση του συλλογικού εγχειρήματος και της προοπτικής του. (Οκτώβριος 2010).

    7. Εκλογή ηγεσίας από την βάση με ανοιχτό μητρώο.

    Όσοι (ες) συμμετέχουν αποτελούν την βάση του νέου φορέα (μέλη και φίλοι).

    Επανάληψη της εκλογής μεταξύ των δύο επικρατέστερων εάν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψηφοδελτίων στην πρώτη εκλογή.

    Σε αυτή την περίπτωση δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι και όσες συμμετείχαν στην πρώτη ψηφοφορία.(Α΄ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016).

    8. Αμέσως μετά την εκλογή, ενοποιούνται οι κοινοβουλευτικές ομάδες και συγκροτείται πολιτική - οργανωτική επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη μαζί με τον (την) επικεφαλής για την πολιτική διεύθυνση της παράταξης και την πορεία προς το Συνέδριο.

    Την ευθύνη συγκρότησης της Επιτροπής Συνεδρίου έχει ο (η) επικεφαλής της παράταξης, με την πρόβλεψη συμμετοχής όλων των «συλλογικοτήτων» που συμμετέχουν στο εγχείρημα, χωρίς λογικές πλειοψηφίας. (Δεκέμβριος 2016).

    9. Οργάνωση Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, το οποίο θα αποφασίσει για την συλλογική συγκρότηση και λειτουργία και την εκλογή κεντρικού πολιτικού οργάνου. (Απρίλιος 2017).

    Βάση τα σημεία που διαφάνηκαν συγκλίσεις

    Στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνουν ότι στέλνουν γραπτώς τις προτάσεις μας για τα «επόμενα βήματα» προς την δημιουργία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα του Δημοκρατικού Προοδευτικού χώρου, ώστε ουδείς κακοπροαίρετος να έχει την δυνατότητα να δυναμιτίσει την προσπάθειά.

    Τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνουν, ότι συμπεριλαμβάνουν τα σημεία που διαφάνηκαν συγκλίσεις, ιδιαίτερα κατά την συνάντησή των δύο πλευρών την περασμένη Παρασκευή, για να βρούν λύσεις εκεί που υπήρξαν διαφορετικές οπτικές.

    Τονίζουν μάλιστα ότι η διαδικασία διαλόγου που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2016, πρέπει να οδηγήσει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και δεν μπορεί να παραπεμφθεί στις καλένδες, και ουσιαστικά να εκφυλισθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανοιχτή επιστολή με αιχμές του Ποταμιού για τις διεργασίες στο μεσαίο χώρο

    [12] Νεκρός στρατιωτικός από ανατροπή τεθωρακισμένου στη Λέσβο

    Ένας 38χρονος επιλοχίας (Εθελοντής Μακράς Θητείας ? ΕΜΘ) ο Μ.Κ από την περιοχή της Άρτας που υπηρετούσε σε στρατιωτική μονάδα της περιοχής του Μανταμάδου στη βόρεια ? ανατολική Λέσβο σκοτώθηκε σήμερα το απόγευμα στη διάρκεια προγραμματισμένης πραγματοποιούμενης από χθες τετραήμερης άσκησης.

    Κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού άρμα Μ 113 ανατράπηκε στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Λέσβου κινούμενο προς το σημείο της νυχτερινής άσκησης στην περιοχή Καμένου Δάσους στην κεντρική Λέσβο. Το βαρύ ερπιστριοφόρο όχημα καταπλάκωσε τον άτυχο στρατιωτικό που βρισκόταν έξω από το όχημα σκοτώνοντας τον ακαριαία.

    Μαζί με τον άτυχο επιλοχία που δεν είχε οικογενειακές υποχρεώσεις τραυματίσθηκε στα χέρια ένας ακόμα στρατιωτικός που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ, που επιβεβαίωσε την είδηση του δυστυχήματος που μετέδωσε το ΑΠΕ ? ΜΠΕ, το ατύχημα συνέβη στις 18:15, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Για το όλο θέμα έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 September 2016 - 20:32:49 UTC