Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση εθισμένη στο ψέμα, στραγγαλίζει την αλήθεια
  • [02] Σβήστηκε η πυρκαγιά στη Χίο
  • [03] Χρυσό βραβείο στον φωτογράφο Άρη Μεσσήνη για την καταγραφή της προσφυγικής κρίσης στη Λέσβο
  • [04] Γερμανός ΥΠΕΣ: Βοηθήσαμε την Ελλάδα και τώρα πρέπει να σταλούν πίσω πρόσφυγες
  • [05] Η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι η τουρκο-συριακή μεθόριος έχει εκκαθαριστεί από το Ισλαμικό Κράτος

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση εθισμένη στο ψέμα, στραγγαλίζει την αλήθεια

    «Η εκπρόσωπος της εθισμένης στο ψέμα Κυβέρνησης, σήμερα πια στραγγαλίζει την αλήθεια» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Απαντώντας στα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Κουμουτσάκος την κατηγορεί ότι «επιτίθεται βάναυσα στη νοημοσύνη των πολιτών καθώς δηλώνει ικανοποιημένη που κόβονται μέχρις εξαφάνισης οι συντάξεις, που φορολογούνται σφαγιαστικά οι πάντες και τα πάντα, που σε 90 ημέρες ξεκινούν οι απολύσεις στον τομέα της ενημέρωσης, που η οικονομία είναι μια απέραντη έρημος».

    «Για όλα αυτά» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ «έχουν υποσχεθεί τα ακριβώς αντίθετα. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αδυνατούν να καταλάβουν πως υπάρχει άλλος δρόμος. Όχι με τη δική τους πολιτική κατανομής φτώχειας σε όλους. Αλλά με τη δική μας πρόταση παραγωγής πλούτου για όλους.

    «Με λιγότερους φόρους και λιγότερες δαπάνες, όπως προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό δεν είναι "νεοφιλελευθερισμός", όπως προπαγανδίζουν. Είναι η κοινή λογική.

    «Ακριβώς δηλαδή, ό,τι λείπει από τη βυθισμένη στην αναξιοπιστία και ιδεοληψία Κυβέρνησή τους που έχει καταρρεύσει στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

    [02] Σβήστηκε η πυρκαγιά στη Χίο

    Σβήστηκε, αφού έκαψε περίπου 10 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, με σχίνους, ελιές αλλά και πεύκα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κοντού μεταξύ των χωριών Πυργί και Ελάτα στη Χίο.

    Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε εκεί που περίπου είχε σταματήσει η προ λίγων ημερών μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε τη νότια Χίο και τις μαστοχοφόρες περιοχές της.

    Στην περιοχή παραμένουν για τον φόβο αναζωπύρωσης δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και εθελοντές.

    [03] Χρυσό βραβείο στον φωτογράφο Άρη Μεσσήνη για την καταγραφή της προσφυγικής κρίσης στη Λέσβο

    Ο Έλληνας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) Άρης Μεσσήνης κέρδισε το βραβείο Visa d' or "News" του διεθνούς φεστιβάλ φωτοειδησεογραφίας Visa pour Image στο Περπινιάν (νότια Γαλλία) για τη δουλειά του με θέμα τη μαζική άφιξη μεταναστών το 2015 στη Λέσβο.

    Αυτό το χρυσό βραβείο στην κατηγορία των ειδήσεων ανακοινώθηκε κατά το κλείσιμο της εβδομάδας του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ.

    "Κατέγραψα τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή", δήλωσε ο Άρης Μεσσήνης παραλαμβάνοντας χθες το βράδυ το βραβείο.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο (Agence France-Presse) κέρδισε έτσι για δεύτερη συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο βραβείο αυτού του φεστιβάλ, που θεωρείται το μεγάλο ραντεβού της φωτοειδησεογραφίας.

    Πέρυσι ο Μπουλέντ Κιλίτς, τουρκικής υπηκοότητας και υπεύθυνος για το φωτορεπορτάζ στο γραφείο του Γαλλικού Πρακτορείου στην Τουρκία, είχε τιμηθεί με το ίδιο βραβείο για τις εικόνες του από τη διέλευση των τουρκοσυριακών συνόρων από τους πρόσφυγες τον Ιούνιο του 2014.

    "Ο φωτογράφος μας Άρης Μεσσήνης έκανε μια αξιοσημείωτη δουλειά πάνω στους μετανάστες μ' αυτή τη δυνατή και συγκινητική σειρά φωτογραφιών που αναστατώνει τον θεατή", συγχαίρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Γαλλικού Πρακτορείου Εμμανουέλ Ογκ.

    "Αυτό το Visa d' or ανταμείβει επίσης το σύνολο των ομάδων του AFP που καλύπτουν παντού στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή τη μεταναστευτική κρίση", προσθέτει.

    Οι φωτογραφίες του, συνταρακτικές και τραβηγμένες όσο το δυνατόν πιο κοντά στη δράση --εικονίζουν σωσίβια γιλέκα και συντρίμμια πλοίων ξεβρασμένα σε μια απόκρημνη ακτή, ανθρώπους που φωνάζουν από τη χαρά τους που έφθασαν, επιχειρήσεις διάσωσης--, έκαναν τον γύρο του κόσμου.

    Υπεύθυνος φωτογραφίας στο γραφείο του Γαλλικού Πρακτορείου στην Αθήνα, ο 39χρονος Άρης Μεσσήνης, γιος φωτορεπόρτερ, εργάζεται από το 2003 για το AFP.

    [04] Γερμανός ΥΠΕΣ: Βοηθήσαμε την Ελλάδα και τώρα πρέπει να σταλούν πίσω πρόσφυγες

    «Κάναμε πολλά στην Ευρώπη για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να έχει συνέπειες και να οδηγήσει στο να μπορούν να σταλούν πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνου», είπε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών,Τόμας Ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξή του στην Welt.

    Πρόσθεσε όμως ότι πρέπει να επιτευχθεί τώρα μια κοινή ευρωπαϊκή στάση. «Εάν επιταχύνουμε μόνοι μας υπάρχει ο κίνδυνος τα (γερμανικά) διοικητικά δικαστήρια να απαγορεύσουν εντός ολίγου χρόνου την επαναπροώθηση».

    Ο Ντε Μεζιέρ κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων τα περασμένα χρόνια: «Εκεί, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπρεπε να γίνεται η καταγραφή και να τελειώνει το (προσφυγικό) κύμα. Τότε η Ουγγαρία δεν θα είχε υψώσει φράχτη», όπως είπε στη γερμανική εφημερίδα.

    [05] Η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι η τουρκο-συριακή μεθόριος έχει εκκαθαριστεί από το Ισλαμικό Κράτος

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι τα τουρκο-συριακά σύνορα είναι απολύτως ασφαλισμένα αφού οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι σύριοι αντάρτες εκδίωξαν και από τις τελευταίες θέσεις που κατείχαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    «Από το Αζάζ μέχρι τη Ζαραμπλούς, η μεθόριός μας σε μήκος 91 χιλιομέτρων έχει εκκαθαριστεί. Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν εκδιωχθεί», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Ντιγιάρμπακιρ που μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση.

    Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει και τις τελευταίες του θέσεις στα τουρκο-συριακά σύνορα.

    «Το Ισλαμικό Κράτος έχασε κάθε επαφή με τον έξω κόσμο αφού απώλεσε τα τελευταία συνοριακά χωριά ανάμεσα στον ποταμό Σαζούρ και την πόλη Αλ-Ράι», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

    «Οι αντάρτες και ισλαμιστικές οργανώσεις με την υποστήριξη των τουρκικών τανκς και της αεροπορίας» κατέλαβαν πολλά χωριά κατά μήκος της μεθορίου, αφού το Ισλαμικό Κράτος υποχώρησε, θέτοντας τέλος στην παρουσία του στα σύνορα», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

    Η απώλεια της συνοριακής ζώνης στερεί από το Ισλαμικό Κράτος τα περάσματα που χρησιμοποιούσε για να τροφοδοτείται σε μαχητές και προμήθειες από την Τουρκία, αν και η οργάνωση εξακολουθεί να ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στη Συρία και το Ιράκ.

    Η Τουρκία εξαπέλυσε στις 24 Αυγούστου την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη βόρεια Συρία, δηλώνοντας ότι στόχος της είναι τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και οι κούρδοι αντάρτες που διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στην εκδίωξη των δυνάμεων τζιχαντιστών από μεγάλο τμήμα της τουρκο-συριακής μεθορίου.

    Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) αποτελούν στρατηγικό εταίρο του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

    Η Αγκυρα από την πλευρά της θεωρεί τις YPG «τρομοκρατική οργάνωση» και θεωρεί ότι η δραστηριοποίησή της κατά μήκος των συνόρων θα οδηγήσει στη δημιουργία αυτόνομης κουρδικής ζώνης στη βόρεια Συρία.

    Σύμφωνα με την Άγκυρα, οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού συνδέονται στενά με το PKK που συγκρούεται με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στη νοτιο-ανατολική Τουρκία μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας τον Ιούλιο 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 September 2016 - 22:32:30 UTC