Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Πορτογαλία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης
  • [02] Έκλεισε η συμφωνία Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου
  • [03] G20: «Όλες οι χώρες θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ωφελήματα της ανάπτυξης», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ
  • [04] Β. Αποστόλου: Για την κυβέρνηση προέχει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η στήριξη του αγροτικού τομέα
  • [05] Ομιλία της Φώφης Γεννηματά, με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Στην Πορτογαλία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης

    Στην Πορτογαλία βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το απόγευμα συναντήθηκε με τον τέως πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και πρόεδρο του PSD Πέδρο Κοέλιο (Pedro Passos Coelho).

    Απόψε μίλησε στην ετήσια συγκέντρωση της νεολαίας του Κόμματος PSD με θέμα: «Ελλάδα- Πορτογαλία: Το μέλλον της Ευρώπης».

    [02] Έκλεισε η συμφωνία Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου

    Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Σκλαβενίτης, των Τραπεζών και της Μαρινόπουλος, η συμφωνία των όρων του σχεδίου εξυγίανσης της τελευταίας.

    Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Σκλαβενίτης "είναι το πρώτο από μία σειρά σημαντικών βημάτων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν έως την πλήρη υλοποίησή του. Ωστόσο, δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρασχεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τις Τράπεζες και την Σκλαβενίτης, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ιδιαίτερα δε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των Εργαζομένων, η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας".

    Το σχέδιο εξυγίανσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα τεθεί υπ? όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

    Η Σκλαβενίτης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης, έχοντας ως κύριους στόχους τη διάσωση των περίπου 11.000 θέσεων εργασίας, τη στήριξη των προμηθευτών και την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

    Η Μαρινόπουλος σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι σήμερα προχώρησε στην υπογραφή των βασικών όρων της συμφωνίας με την Σκλαβενίτης και τις τέσσερις Τράπεζες για την εξυγίανσή της.

    [03] G20: «Όλες οι χώρες θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ωφελήματα της ανάπτυξης», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

    Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ τόνισε σήμερα ότι στόχος της Ομάδας των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G20) θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ωφελήματα της ανάπτυξης και της ανοικοδόμησης όλες οι χώρες και οι λαοί του κόσμου.

    Σε ομιλία του στην έναρξη του επιχειρηματικού φόρουμ Business 20 στο Χανγκτζόου ο Σι υπογράμμισε ότι η G20 δεν ανήκει μόνο στα μέλη της αλλά σε όλον τον κόσμο. "Αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στη διεθνή κοινότητα", πρόσθεσε.

    "Θέλουμε όλοι οι λαοί, ιδίως εκείνοι των αναπτυσσόμενων χωρών, να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή, μέρα με την ημέρα", είπε.

    Η Κίνα, συνέχισε ο πρόεδρος Σι, θα εργαστεί με όλες τις πλευρές ώστε η σύνοδος των G20 που ξεκινά αύριο να βρει τις λύσεις ώστε η παγκόσμια οικονομία να επιτύχει μια ισχυρή, βιώσιμη, ισορροπημένη και περιεκτική ανάπτυξη .

    Όλες οι πλευρές θα πρέπει να εργαστούν για την οικοδόμηση μιας καινοτόμας και ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας ώστε να αναζητηθούν νέες πηγές ανάπτυξης, πρόσθεσε. Η παγκόσμια οικονομία θα πρέπει να είναι αλληλοσυνδεόμενη και να τους περιλαμβάνει όλους ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να θέσουν τα θεμέλια για την εξεύρεση λύσεων που θα είναι ωφέλιμες για όλους.

    [04] Β. Αποστόλου: Για την κυβέρνηση προέχει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η στήριξη του αγροτικού τομέα

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του αγροτικού συνεταιρισμού μήλου «ΖΑΓΟΡΙΝ», ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,5 δισ ευρώ που θα ξεκινήσει άμεσα για τη στήριξη του αγροτικού τομέα ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι σε βάθος 4ετίας το Υπουργείο θα παρέχει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία συνολικού ύψους 7 δισ που θα αφορούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

    Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο κ. Αποστόλου ήταν κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος και υπογράμμισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση οι αγρότες δικαιούνται και θα απολαμβάνουν την εθνική σύνταξη.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών και κάλεσε την αντιπολίτευση να μη φωνάζει και να μη σηκώνει τους τόνους για το φορολογικό.

    «Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο για αυτό και επεξεργαζόμαστε πολλά σημαντικά προγράμματα.Δώσαμε μάχη για τις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    [05] Ομιλία της Φώφης Γεννηματά, με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

    «Είναι η ώρα της δράσης και της ανατροπής, διότι το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή σε κάποιο δήθεν ιδανικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, ούτε ασφαλώς η αυτοκατάργησή μας, όπως πολλοί ήθελαν και θέλουν, ίσως για να δικαιώσουν τις προσωπικές τους επιλογές. Η ιστορική ευθύνη που ακουμπά στους ώμους όλων μας, είναι να αναστήσουμε πολιτικά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ώστε να αναλάβει αναγεννημένη κι ανανεωμένη τα ηνία της τύχης της πατρίδας μας».

    Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε απόψε σε ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε στον πολυχώρο «Πολιτεία» στην Πάτρα, το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου», με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

    Όπως πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «μέρα με τη μέρα η φωνή μας, η φωνή του ΠΑΣΟΚ, η φωνή της δημοκρατικής παράταξης ακούγεται όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο καθαρά, αλλαγή παντού, για να βγούμε μπροστά». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά, «το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο πολιτικός φορέας της αλλαγής και της προόδου».

    Στη συνέχεια της ομιλίας της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τι θα βγει να μας πει σε λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ; Με ποια αξιοπιστία θα μιλήσει; Ποιος μπορεί πλέον να πιστέψει έναν πρωθυπουργό που η διακυβέρνησή του είναι ρεσιτάλ κωλοτούμπας; Η πολιτική απάτη έχει πια στην Ελλάδα ονοματεπώνυμο. ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Επίσης, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «βάζει ακόμη πιο γερές αλυσίδες ύφεσης κι εξάρτησης» και πρόσθεσε: «Θα βγει να υποσχεθεί "δίκαιη ανάπτυξη", αλλά τώρα όλοι πλέον ξέρουμε, πως αυτό θα σημαίνει περαιτέρω μαζικοποίηση της φτώχειας. Δεν προστατεύει τους φτωχούς. Φτωχοποιεί όλο και περισσότερους».

    Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός «δοκιμάζει ξανά την εμπιστοσύνη στις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους της, σιγοντάροντας το σενάριο της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων». Μάλιστα, όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, «ο πρωθυπουργός το κάνει αυτό, για να φορτώσει την ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας στο ΠΑΣΟΚ και να καλύψει τον αληθινά υπεύθυνο». Όπως ανέφερε, «κουβέντα δε λέει ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ το 2004-2009, της κυβέρνησης Καραμανλή, που εκτόξευσε το έλλειμμα».

    Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσε να κάνει αυτοκριτική «για τα λάθη της παράταξής του» και πρόσθεσε: «Έχει πάθει γλωσσοδέτη. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Δεν μπορεί όλα να μπαίνουν "κάτω από το χαλί", για να μην διαταράξει την εσωκομματική του ισορροπία. Αν σήμερα δεν τολμά, τι μπορεί να προσδοκά κανείς αύριο».

    Σχετικά, με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «η πολυδιαφημισμένη τάξη που θα έβαζε η κυβέρνηση στο τηλεοπτικό τοπίο, κατέληξε τακτοποίηση της αριστερής διαπλοκής και ζούμε ξανά την εποχή των κουμπάρων».

    «Αντί για πολυφωνία», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «έχουμε ολιγοπώλια στα γερά πορτοφόλια και χιλιάδες άνθρωποι είναι πλέον αντιμέτωποι με την ανεργία».

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Κρεμαστινός και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, οι πρώην υπουργοί Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαϊιωάννου και Κώστας Σπηλιόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας κ.α.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 September 2016 - 20:32:36 UTC