Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Σάββατο 10/9, στις 8 το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ
  • [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [03] Πέντε προτάσεις του Ποταμιού για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [04] ΝΔ: Στόχος της κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή
  • [05] Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Αύγουστο, βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [06] Τράπεζα Πειραιώς - Επιστροφή στην κερδοφορία
  • [07] Π. Σκουρλέτης: Θετική η ρύθμιση της ΔΕΗ των 36 δόσεων, χωρίς προκαταβολή
  • [08] ΠτΔ προς τους αθλητές των Παραολυμπιακών: Είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για εσάς
  • [09] Π. Κουρουμπλής: Με νομοθετική ρύθμιση θα επιλυθούν άμεσα προβλήματα των παιδικών σταθμών
  • [10] Παραιτήθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν για να αφιερωθεί πλήρως στο πολιτικό κίνημα που είχε ιδρύσει
  • [11] Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία για την απόπειρα πραξικοπήματος
  • [12] Βραζιλία: Τελευταία πράξη πριν την θεωρούμενη ως βέβαιη καθαίρεση της προέδρου Ρουσέφ
  • [13] Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος
  • [14] Συνεδριάζει αύριο υπό τον Αλ. Τσίπρα η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • [15] Γιάννης Δραγασάκης: Για πρώτη φορά συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματικής ανάκαμψης
  • [16] Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί τον νόμο και την τάξη
  • [17] Κέρδη προ φόρων 3,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank
  • [18] Προτάσεις της ΕΣΕΕ προς τον Γ. Δραγασάκη για τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά
  • [19] Σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στην βόρεια Συρία

  • [01] Το Σάββατο 10/9, στις 8 το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ

    Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου,10 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Το μεσημέρι της Κυριακής 11/9 ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στην 81η ΔΕΘ, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, 17 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" και το μεσημέρι της επομένης θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΕΘ στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 12/9, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ. Στις 5 το απόγευμα θα επισκεφθεί περίπτερα και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Την Τρίτη 13/9, στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο περίπτερο 8. Την Τετάρτη 14/9, στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 15/9, στο περίπτερο 8.

    Το μεσημέρι της Πέμπτης (1:30μ.μ.) θα δώσουν συνέντευξη Τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι, στο περίπτερο 8, και στις 6μ.μ. η Χρυσή Αυγή, στο περίπτερο 8. Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 16/9, θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο περίπτερο 8.

    [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

    «Ο στόχος της κυβέρνησης εξαρχής ήταν, και εξακολουθεί να είναι, ένας: Αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο». Αυτό τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ FM", σημειώνοντας, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, «έρχεται για να υλοποιήσει ακριβώς αυτή τη θέση της κυβέρνησης». Αποκρούοντας τις αιτιάσεις τις αντιπολίτευσης περί διαβλητής διαδικασίας, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε, ότι είναι «ένας νόμιμος διαγωνισμός που εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, να παραχωρηθεί νομίμως ένα δημόσιο αγαθό και οι σταθμοί να έχουν νόμιμες άδειες. Και βεβαίως αυστηρούς όρους λειτουργίας, συμβατούς με τη νομιμότητα και τους κανόνες της χώρας».

    Άσκησε κριτική στη ΝΔ, καλώντας την να αλλάξει τη στάση της, την οποία χαρακτήρισε αντιφατική, θέτοντας και το ερώτημα εάν σκοπεύει να επιστρέψει λεφτά σε όσους πληρώσουν για τις άδειες. «Η ΝΔ θα πρέπει να κάνει και κριτική για το παρελθόν, να μας απαντήσει δηλαδή αν αναγνωρίζει και αν αποδέχεται εκείνη την ανομία και σήμερα την καλώ να αλλάξει θέση», σημείωσε.

    Ειδικότερα, είπε, ότι η ΝΔ προλαβαίνει να αλλάξει τη στάση της, να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό, να αναγνωρίσει «ότι είναι απαράδεκτο το καθεστώς που επικράτησε 27 χρόνια και να προχωρήσουμε στην αλλαγή του τοπίου με νόμιμους όρους». Σχολίασε, ότι η ΝΔ οφείλει απαντήσεις στον ελληνικό λαό ως προς το τι σημαίνει η θέση της, πως δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό.

    Σχετικά με τη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου, ότι η ΝΔ δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό και ότι δεν μπορεί να πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξει τον ανταγωνισμό, η κ. Γεροβασίλη σχολίασε ότι αυτό είναι ήδη αντιφατικό και ότι είναι μια διαβλητή θέση, επισημαίνοντας: «Δηλαδή, κάποιος - ας πούμε - έχει πληρώσει ένα «Χ» ποσό. Και βάλει η ΝΔ, ας πούμε, ένα σταθερό ποσό για όλους. Θα είναι μεγαλύτερο αυτό το ποσό από το «Χ»; Αν είναι μικρότερο θα του επιστρέψει τα χρήματα; Και από πού θα τα πάρει αυτά τα χρήματα για να τα επιστρέψει;». Πρόκειται, τόνισε, για «μια πλήρως διαβλητή θέση» καλώντας εκ νέου τη ΝΔ να προσχωρήσει στη νομιμότητα που έχει ανάγκη ο τόπος.

    Είπε ακόμη, ότι με τη στάση της η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα, «δείχνει πως προσπαθεί να τορπιλίσει αυτό τον διαγωνισμό, λέγοντας και διαδίδοντας ακόμα και ψευδείς πληροφορίες» και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να μην συγκαλύπτει το προηγούμενο καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας θα το έλεγα, ή στα όρια της νομιμότητας για κάποια σημεία, αλλά σε κάθε περίπτωση ένα αυθαίρετο τηλεοπτικό τοπίο».

    Για «γκεμπελικές» μεθόδους στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση

    Για «γκεμπελικές» μεθόδους στην προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση, με αφορμή τον εν εξελίξει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, και διευκρινίζει ότι όταν θα γίνει κυβέρνηση θα προκηρύξει διαγωνισμό για πρόσθετες άδειες.

    Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφέρει: «Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μία χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό. Ένα τέτοιο "γκρίζο" καθεστώς προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

    Στη συνέχεια, ο κ. Κουμουτσάκος καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «ο στρατηγικός στόχος είναι διπλός: Ολιγοπώλιο καναλιών και μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών» και σημειώνει ότι η ΝΔ ενδιαφέρεται μόνο για την προστασία της Δημοκρατίας και την αχειραγώγητη ενημέρωση των Ελλήνων και τίποτε άλλο.

    Ακολούθως, διευκρινίζει τη θέση της ΝΔ όσον αφορά το τηλεπτικό τοπίο:

    1. Η όλη διαδικασία της δημοπρασίας είναι ξεκρέμαστη. Είναι στον αέρα. Διότι το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του «νόμου Παππά». Εάν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο αντισυνταγματικό, ο διαγωνισμός θα καταπέσει και όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν.

    2. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει τον «νόμο Παππά», αποκαθιστώντας τον ρόλο του ΕΣΡ, όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα ανοίξει την αδειοδότηση των καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί ο περιορισμός των αδειών σε τέσσερις είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. Θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς, με τρεις βασικές προϋποθέσεις:

    - Απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων.

    - Αυστηρά ποιοτικά κριτήρια.

    - Ενιαίο τίμημα άδειας.

    «Το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πράγματι προβληματικό σε πολλά σημεία του, δεν θεραπεύεται με τις γκεμπελικές μεθόδους της κυβέρνησης. Αλλάζει μόνο με απόλυτο σεβασμό του Συντάγματος, της ελεύθερης ενημέρωσης και της ελεύθερης αγοράς», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κουμουτσάκου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΝΔ: Στόχος της κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή

    [03] Πέντε προτάσεις του Ποταμιού για τις τηλεοπτικές άδειες

    Πέντε προτάσεις για τα κανάλια και τις άδειες, διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook.

    Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού προτείνει:

    - Το ΕΣΡ ενισχύεται ως η μόνη αρχή αδειοδότησης και εποπτείας. Τα κριτήρια για την άδεια είναι οικονομικά αλλά και ποιοτικά. Η δυνατότητα πώλησης ή ενοικίασης των αδειών υπόκειται στην έγκριση του ΕΣΡ.

    - Τέλος στην κατ'εξαίρεση χρηματοδότηση των καναλιών από τις Τράπεζες (δάνεια παίρνουν μόνο όσοι πληρούν επιχειρηματικές - και όχι πολιτικές - προϋποθέσεις).

    - Όσοι έχουν ως κύρια δραστηριότητα τα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου δεν μπορούν να κατέχουν τηλεοπτικό σταθμό.

    - Ο αριθμός των αδειών καθορίζεται από τις δυνατότητες της τεχνολογίας και όχι από τους υπουργούς (η Αυστρία με λιγότερο πληθυσμό από εμάς έχει 9 σταθμούς εθνικής εμβέλειας και η Κύπρος 7)!

    - Τα κανάλια καταβάλουν στο δημόσιο (εκτός από το αντίτιμο της άδειας) και το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους. Λεφτά που πάνε κατά προτεραιότητα σε δαπάνες για την Παιδεία.

    Όπως εξηγεί ο κ. Θεοδωράκης οι προτάσεις του εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερα λεφτά για την κοινωνία και απεξάρτηση της τηλεόρασης από τους πολιτικούς.

    «Αυτές είναι οι πέντε - άμεσα εφαρμόσιμες - προτάσεις του Κινήματος μας, για τα κανάλια. Το σπάσιμο άλλωστε των τριγωνικών σχέσεων πολιτικών - τραπεζιτών - καναλαρχών ήταν πρόταση μου από την πρώτη κιόλας ομιλία μου στη Βουλή, στις 10 Φεβρουαρίου του 2015», αναφέρει και συμπληρώνει ότι «τότε ο κ. Τσίπρας κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι του και τώρα η κυβέρνησή του, με στρατιωτικά ράντζα και αστυνομικές περιπολίες, προσπαθεί να δώσει μια επίφαση σοβαρότητας και αυστηρότητας στην διαβλητή και χαοτική διαδικασία που επέβαλε».

    [04] ΝΔ: Στόχος της κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή

    Η κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναφέρει τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και προσθέτει: «Η αρμοδιότητα για τις άδειες θα επανέλθει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και οι άδειες θα είναι φυσικά περισσότερες από τέσσερις, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος».

    Ακολούθως επιτίθεται στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική εκπρόσωπο: «Η κυρία Γεροβασίλη, για λογαριασμό της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου - Παππά, ομολόγησε, ότι σε 90 ημέρες θα ρίξει "μαύρο" σε όσους σταθμούς δεν πάρουν άδεια. Παραδέχθηκε, επομένως, ότι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα Μ.Μ.Ε. και στην κοινωνία. Ομολογεί ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος είναι στην κυριολεξία στον αέρα, είναι ο ορισμός της διαπλοκής, γιατί στηρίζεται στη λογική της πλειοδοσίας.

    »Οι πολίτες αναρωτιούνται ποιο είναι το αντάλλαγμα που θα πάρουν όσοι αποκτήσουν την τηλεοπτική άδεια για να καλύψουν τα εκατομμύρια που θα προσφέρουν γι' αυτήν».

    Καταλήγοντας ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει: «Όσο για το "τζάμπα πέθανε", σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει το Μαξίμου και ειδικά ο κ. Τσίπρας και η κυρία Γεροβασίλη από την εποχή που προέτρεπαν τους Έλληνες να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, που εδώ και μερικούς μήνες ? κατήργησαν».

    [05] Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Αύγουστο, βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Νέα βελτίωση, μετά από αυτή του περασμένου μήνα, σημείωσε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μηνιαίας έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (economic sentiment indicator, ESI) αυξήθηκε στις 92,5 μονάδες από 90,9 τον Ιούλιο και 89,7 τον Ιούνιο, καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή του τελευταίου 12μήνου.

    Αντίθετα, στην Ευρωζώνη σημειώθηκε επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, με τον ESI να μειώνεται στις 103,5 μονάδες από 104,5 τον Ιούλιο. Αντίστοιχη μείωση σημειώθηκε και στην ΕΕ, όπου ο ESI υποχώρησε στις 103,8 μονάδες από 104,7 τον περασμένο μήνα.

    Η βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα προέκυψε από όλους τους κλάδους της οικονομίας, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώθηκε στις -70,1 μονάδες από -69,2 μονάδες τον περασμένο μήνα. Στη βιομηχανία, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις -5,1 μονάδες από -7,3 τον Ιούλιο, στις υπηρεσίες στο -4,0 από -8,3 και στις κατασκευές στο -52,5 από -55,6. Στο λιανικό εμπόριο, σημειώθηκε αύξηση του δείκτη στις 9,3 από 8,2 μονάδες τον Ιούλιο.

    Η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη ήρθε ως αποτέλεσμα της εξασθένησης της εμπιστοσύνης των επιχειρηματικών κλάδων, με εξαίρεση του κατασκευαστικού, καθώς και, σε μικρότερο βαθμό, της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ο ESI υποχώρησε στις τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης - στην Ολλανδία (-3,6), στην Ιταλία (-2,1), στην Ισπανία (-1,5) και τη Γερμανία (-1,1), ενώ αυξήθηκε στη Γαλλία (+0,8).

    Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρει ότι η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη ήταν μεγαλύτερη από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές και ότι αποτελεί ένδειξη πως οι συνέπειες από την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ μπορεί να φθάνει στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

    [06] Τράπεζα Πειραιώς - Επιστροφή στην κερδοφορία

    Επιστροφή στην κερδοφορία και συνέχιση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και βελτίωση ρευστότητας, ανακοίνωσε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους.

    «Η εφαρμογή του Προγράμματος Οικονομικής Στήριξης της χώρας μας διασφαλίζει τη σταδιακή βελτίωση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία. Η σταθεροποίηση της εγχώριας αγοράς και η συνεπής εφαρμογή του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης επέτρεψαν την επίτευξη των στόχων της Τράπεζας Πειραιώς κατά τα τελευταία τρίμηνα. Η τράπεζα συνεχίζει με προσήλωση την προσπάθεια για μείωση των NPLs, ενίσχυση της ρευστότητάς της και επαναφορά σε κερδοφορία, στοιχεία που είναι εμφανή στην απόδοση του 2ου τριμήνου 2016.

    Κύριος άξονας της δράσης μας παραμένει το όφελος των μετόχων και των πελατών μας, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, που δοκιμάσθηκαν έντονα από την έναρξη της κρίσης ως σήμερα. Παράλληλα, στόχος μας είναι η μέγιστη δυνατή συμβολή της τράπεζας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης καταθετών και επενδυτών, που θα οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε στην δήλωσή της η Χαρίκλεια Απαλαγάκη, προέδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς.

    Ο Γιώργος Πουλόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, στη δήλωσή του, αναφέρει ότι «ο όμιλος Πειραιώς, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου 2016, εμφάνισε θετικό καθαρό αποτέλεσμα 20 εκατ. ευρώ. Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων έφθασαν τα 288 εκατ. ευρώ με αύξηση 8%, ως αποτέλεσμα της ανόδου των καθαρών εσόδων, που ενισχύθηκαν κατά 5% σε τριμηνιαία βάση. Η σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας αντανακλάται και στη βαθμιαία βελτίωση της ρευστότητας, με καταθετικές εισροές τους τελευταίους τρεις μήνες, περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, αλλά και επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα».«Η πολιτική της τράπεζας για ενεργητική διαχείριση των προβληματικών δανείων οδήγησε σε εκ νέου μείωση των δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών κατά 445 εκατ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση. Από τον Σεπτέμβριο 2015 που ήταν η «κορύφωση» για τα NPLs του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς έως τα τέλη Ιουνίου 2016, δηλαδή σε διάστημα εννέα μηνών, τα υπόλοιπα των δανείων σε καθυστέρηση μειώθηκαν κατά 1,6 δισ. ευρώ. O δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET-1 του ομίλου διατηρήθηκε στο ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο του 17,5% και είναι από τους υψηλότερους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επίδοση του 2ου τριμήνου τοποθετεί την τράπεζα σε τροχιά επίτευξης των στόχων του 2016, θέτοντας τις βάσεις για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού της» πρόσθεσε.

    Κύρια σημεία αποτελεσμάτων ομίλου

    - Τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων του ομίλου το 2ο τρίμηνο 2016 αυξήθηκαν, ετησίως, 48%, στα 362 εκατ. ευρώ. Με προσαρμογή για τα έκτακτα στοιχεία, η αύξηση ήταν 10%, ετησίως, στα 288 εκατ. ευρώ. Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο επαναλαμβανόμενο αποτέλεσμα ήταν 278 εκατ. ευρώ, +16%, ετησίως. Τα οργανικά έσοδα του ομίλου (καθαρά έσοδα τόκων και προμηθειών) συνιστούν το 93% των επαναλαμβανόμενων καθαρών εσόδων το 2ο τρίμηνο 2016, αυξημένα 4%, ετησίως.

    Σε εξαμηνιαία βάση, τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων του ομίλου ανήλθαν στα 554 εκατ. ευρώ, με άνοδο 6% έναντι του 1ου εξαμήνου 2015.

    Τα καθαρά έντοκα έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 484 εκατ. ευρώ, + 4% έναντι του 2ου τριμήνου 2015 και +1% έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Στην Ελλάδα, τα καθαρά έντοκα έσοδα ανήλθαν στα 449 εκατ., +9%, ετησίως και +2%, τριμηνιαίως, ευνοημένα από το μηδενισμό της χρήσης εγγυήσεων του Ν. 3723/2008 και την περαιτέρω αποκλιμάκωση του κόστους προθεσμιακών καταθέσεων.

    Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς αποδεσμεύθηκε πλήρως από τη χρήση του Ν. 3723 στα τέλη Απριλίου 2016. Η αποκλιμάκωση του κόστους καταθέσεων στην Ελλάδα συνεχίσθηκε, με το μέσο επιτόκιο το 2ο τρίμηνο στις 51 μονάδες βάσης (μβ) από 59 μβ το 1ο τρίμηνο 2016 και 65 μβ το τελευταίο τρίμηνο 2015. Toκαθαρό επιτοκιακό περιθώριο (ΝΙΜ) του ομίλου βελτιώθηκε στο 2,89% από 2,81% το 1ο τρίμηνο 2016.

    Σε εξαμηνιαία βάση, τα καθαρά έντοκα έσοδα του ομίλου ανήλθαν στα 962 εκατ. ευρώ, με άνοδο 1% έναντι του 1ου εξαμήνου 2015.

    Οι προβλέψεις δανείων το 2ο τρίμηνο 2016 συνέχισαν την πορεία αποκλιμάκωσης και διαμορφώθηκαν στα 265 εκατ. ευρώ έναντι 289 εκατ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του έτους και 1.384 εκατ.ευρώ το 4ο τρίμηνο 2015.

    Το προ φόρων αποτέλεσμα του ομίλου για το 1ο εξάμηνο 2016 ήταν οριακό κέρδος 1 εκατ. ευρώ σε ευθυγράμμιση, με το στόχο για κερδοφόρα χρήση το 2016.

    [07] Π. Σκουρλέτης: Θετική η ρύθμιση της ΔΕΗ των 36 δόσεων, χωρίς προκαταβολή

    «Για πρώτη φορά έχουμε ένα μέτρο που έχει τόσο θετική επίπτωση μετά από πάρα πολλά χρόνια", υπογράμμισε για τους διακανονισμούς στη ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως, "ενώ το θέμα των ανεξόφλητων της ΔΕΗ είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, η οποία τα τελευταία χρόνια διογκώνεται, για πρώτη φορά βλέπουμε ότι σε αυτή την ρύθμιση των 36 δόσεων, χωρίς προκαταβολή, αφορά πάνω από 1 δισ. ευρώ. Το 90% από αυτό το ποσό εξυπηρετείται».

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, είπε πως «πρότεινα χθες στον (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ) κ. Παναγιωτάκη ότι θα πρέπει ίσως η ΔΕΗ να σκεφτεί να μην εκδίδει τους λογαριασμούς σε δίμηνο, αλλά να το πάει έναντι στον μήνα και εκκαθαριστικό στο δίμηνο, όπως κάνει ο ανταγωνισμός της. Αυτό θα διευκολύνει και τον κόσμο να αποπληρώνει μικρότερα ποσά και θα δώσει την δυνατότητα στη ΔΕΗ να εισπράττει τα χρήματα πιο γρήγορα».

    Αναφορικά με την συνεργασία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα με την κυβέρνηση δήλωσε: «Ακριβώς επειδή είναι κρίσιμο το πόστο του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να μπορεί να συνεννοείται με τους υπουργούς και να χαίρει της εμπιστοσύνης τους». Σε ερώτηση για το εάν ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανταποκρίνεται σε αυτά τα στοιχεία είπε «αυτό θα φανεί».

    Αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είπε: «είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Όλος αυτός ο θόρυβος και η αντιπαράθεση που υπάρχει γύρω από τον διαγωνισμό δείχνει ακριβώς ότι πρόκειται για μια θετική τομή στην υπόθεση της πληροφόρησης και κατ? επέκταση στη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας. Η αντιπαράθεση και οι ενστάσεις γύρω από τον διαγωνισμό είναι κατανοητές, από την στιγμή που κάποιοι υπερασπίζονται το αμαρτωλό παρελθόν».

    [08] ΠτΔ προς τους αθλητές των Παραολυμπιακών: Είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για εσάς

    Τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην επίσημη παρουσίαση της παραολυμπιακής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Βραζιλία. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως όλοι έχουν κερδίσει την αναγνώριση του κόσμου με βάση τις επιτυχίες, αλλά και τον εμβληματικό τρόπο ζωής τους.

    «Οι ευχές όλων, σας συνοδεύουν στο Ρίο για μεγάλες επιτυχίες και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρετε με βάση το ήθος σας. Εκτός από τις ευχές έχετε κερδίσει ήδη την αναγνώριση όλων με τις επιτυχίες σας και το εμβληματικό τρόπο ζωής σας. Καλή επιτυχία. Είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για σας».

    [09] Π. Κουρουμπλής: Με νομοθετική ρύθμιση θα επιλυθούν άμεσα προβλήματα των παιδικών σταθμών

    Η απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών θα διασφαλιστεί με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, ενώ σύντομα θα ακουλουθήσουν παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα για την ανεμπόδιστη λειτουργία των δομών, μετά τη διερεύνηση και τον εντοπισμό προβλημάτων από επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα για το θέμα των ωφελούμενων προγράμματος νέου συστήματος υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2016-17. Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή εικόνα για τις οικογένειες που δεν έλαβαν voucher για τη συμμετοχή των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Πρόσθεσε, δε, ότι ο αριθμός των ωφελούμενων για τη φετινή χρονιά είναι υψηλότερος από κάθε άλλη και ότι η χρηματοδότηση από τους εθνικούς πόρους αυξήθηκε κατά 80% περίπου, καθώς διατέθηκαν 93,7 εκατ. ευρώ έναντι των 52 εκατ. ευρώ πέρσι.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός, Γιάννης Μπαλάφας, ο ειδικός γραμματέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του υπουργείου Οικονομίας, Γιώργος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Δ. Καλογερόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θ. Γκοτσόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης και μέλη της ΚΕΔΕ. Ο υπουργός χαρακτήρισε τη σύσκεψη «ενδιαφέρουσα» και σε εξαιρετικό επίπεδο «ως απότοκο της εμπιστοσύνης και της καλής πίστης, που έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα στο υπουργείο και στους κοινωνικούς εταίρους, όπως είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΕΔΕ», επισημαίνοντας ότι «ο καλόπιστος και παραγωγικός διάλογος είναι αυτός που δίνει διέξοδο στα ζητήματα».

    [10] Παραιτήθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν για να αφιερωθεί πλήρως στο πολιτικό κίνημα που είχε ιδρύσει

    Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από την κυβέρνηση, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το χαρτοφυλάκιο θα ανατεθεί στον νυν υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ο οποίος θα αναλάβει ταυτόχρονα και το υπουργείο Οικονομίας.

    Ο Μακρόν παραιτήθηκε από το υπουργείο προκειμένου να αφιερωθεί πλήρως στο πολιτικό κίνημα που είχε ιδρύσει τον περασμένο Απρίλιο, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Ο 38χρονος πρώην τραπεζίτης, ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς στη Γαλλία, δεν διευκρίνισε ωστόσο αν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017. Στη σελίδα του στο Twitter προανήγγειλε ότι θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους το απόγευμα σήμερα.

    [11] Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία για την απόπειρα πραξικοπήματος

    Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα εννέα δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ένα στέλεχος της εφημερίδας Hurriyet, με την κατηγορία ότι διατηρούσαν δεσμούς με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον θεωρούμενο από την Άγκυρα ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

    Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας, συνολικά οι εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης έχουν εκδόσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος 35 προσώπων. Πολλοί από τους καταζητούμενους είναι δημοσιογράφοι, όμως η Hurriyet δεν διευκρίνισε πόσοι. Τουλάχιστον οι 18 από αυτούς βρίσκονται στο εξωτερικό.

    Μεταξύ των συλληφθέντων δημοσιογράφων, που φέρονται ότι έκαναν προπαγάνδα υπέρ του Γκιουλέν, είναι και ο Ντιντσέρ Γκιοκτσέ, ο διευθυντής του αγγλόφωνου ιστότοπου της Hurriyet. Οι υπόλοιποι οκτώ, που συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και την επαρχία Κοτζαελί, είναι νυν και πρώην δημοσιογράφοι των εφημερίδων Bugun, Radikal και Yeni Safak, καθώς και της πρώην αντιπολιτευόμενης Zaman που έχει συνδεθεί με τον Γκιουλέν.

    Στο μεταξύ, η γαλλική και η βελγική έκδοση της Zaman διέκοψαν την κυκλοφορία τους λόγω απειλών που δέχτηκαν, σύμφωνα με την ολλανδική έκδοση της εφημερίδας. "Λόγω του κινδύνου για την ασφάλεια των συντακτών μας πιστεύουμε ότι θα ήταν ανεύθυνο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε" ανέφερε η εφημερίδα στο Twitter επικαλούμενη μια ανακοίνωση της γαλλικής έκδοσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συντακτική ομάδα έχει δεχτεί περισσότερες από 200 απειλές θανάτου.

    [12] Βραζιλία: Τελευταία πράξη πριν την θεωρούμενη ως βέβαιη καθαίρεση της προέδρου Ρουσέφ

    Η διαδικασία της δίκης της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμας Ρουσέφ φθάνει στο τέλος της σήμερα με την καταληκτική συζήτηση στη Γερουσία και κατόπιν μιας ιστορικής ψηφοφορίας η οποία, εκτός απροόπτου, θα τερματίσει τη διακυβέρνηση της κεντροαριστεράς στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

    Οκτώ ημέρες μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η Βραζιλία επανέρχεται στη θλιβερή πραγματικότητα της χειρότερης ύφεσης των τελευταίων δεκαετιών και μιας δίχως προηγούμενο πολιτικής κρίσης που επιδεινώνουν τα σκάνδαλα διαφθοράς.

    Από τις 09:00 (15:00 ώρα Ελλάδας) οι 81 γερουσιαστές, υπό τον συντονισμό του προέδρου του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου Ρικάρντο Λεβαντόφσκι, θα ακούσουν για τελευταία φορά τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, που θα έχουν πολλές ώρες στη διάθεσή τους για να εκφραστούν και να συζητήσουν.

    Για τους υποστηρικτές της καθαίρεσης της Ρουσέφ, η πρώτη γυναίκα η οποία εξελέγη στην προεδρία της Βραζιλίας, το 2010, διέπραξε εγκλήματα που δικαιολογούν την καταδίκη της, καθώς παραποίησε τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα και ενέκρινε με διατάγματα δαπάνες του δημοσίου χωρίς το πράσινο φως του Κογκρέσου.

    Οι συνήγοροί της αντιτείνουν πως όλοι οι προκάτοχοί της είχαν ακολουθήσει τις ίδιες πρακτικές και καταγγέλλουν ένα θεσμικό «πραξικόπημα» ενορχηστρωμένο από τον πρώην αντιπρόεδρό της και νυν σκληρότερο πολιτικό αντίπαλό της, τον Μισέλ Τέμερ, 75 ετών.

    Ο Τέμερ, ήδη προσωρινός πρόεδρος αφότου η Ρουσέφ παύθηκε προσωρινά τον Μάιο, θα την αντικαταστήσει στο αξίωμα ως τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στη Βραζιλία στα τέλη του 2018 εάν καθαιρεθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η Ρουσέφ δεν θα μπορεί να αναλάβει ή να διεκδικήσει κανένα αξίωμα για οκτώ χρόνια.

    Χθες ο Τέμερ δήλωσε «απόλυτα ήρεμος» καθώς υποδεχόταν στο προεδρικό μέγαρο 60 αθλητές που εκπροσώπησαν τη Βραζιλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξίσου αντιδημοφιλής με την αντίπαλό του, περιμένει την καθαίρεσή της για να αναχωρήσει, σήμερα ή αύριο, για την Κίνα για να εκπροσωπήσει τη χώρα στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

    [13] Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος

    Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο οι εκδηλώσεις του Ιδρύματος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού, με σκοπό να καταστεί το έργο άμεσα προσιτό για το κοινό καθ'όλη τη διαδικασία παράδοσής του στο ελληνικό Δημόσιο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την έναρξη του νέου έτους.

    Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, προγράμματα ευεξίας και αθλητισμού, συναυλίες, εκθέσεις και κινηματογραφικές προβολές.

    «Η άμεση ανταπόκριση του κόσμου, τόσο στις εκδηλώσεις του Ιουνίου, όσο και στις δύο αυτές εβδομάδες που το Κέντρο Πολιτισμού άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, μας δίνουν την ώθηση και το κίνητρο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να θέσουμε ακόμη υψηλότερα τον στόχο για το μέλλον του έργου», σημειώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, ενώ ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Δημήτρης Πρωτοψάλτου επισημαίνει: «Επιδιώκουμε το έργο να γίνει ένας προορισμός για όλους».

    Δύο αφιερώματα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και την κλασική μουσική θα φιλοξενήσει το πάρκο «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife. Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διήμερο αφιερωμένο στην παραδοσιακή μουσική με τη συμμετοχή των Ψαραντώνη, Κατερίνας Παπαδοπούλου, «Anastatica Project» και Σωκράτη Σινόπουλου (10/9) και των Πετρολούκα Χαλκιά και «Θρακόμελο» (11/9). Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου θα πάρει τη «σκυτάλη» το αφιέρωμα στην κλασική μουσική με τους «MOYSA- Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης» και Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη (24/9) και την ορχήστρα, τη χορωδία, την παιδική χορωδία και τους μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη (25/9). Επιπλέον, στο κέντρο επισκεπτών συνεχίζεται η σειρά συναυλιών «Music Escapades», ενώ κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή συνεχίζεται το πρόγραμμα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών «Park Your Cinema».

    Στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναγέννηση & Πρόοδος» διοργανώνει αγώνες δρόμου για μικρούς και μεγάλους, πλαισιωμένους από δωρεάν εξετάσεις που προσφέρουν οι κινητές ιατρικές μονάδες της Εταιρείας, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α' Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, ιστιοπλοΐα στο κανάλι, εργαστήρια χορού και μαθήματα γιόγκα και πιλάτες.

    Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη, διοργανώνουν στον Φάρο έκθεση με έργα των Γιάννη Μόραλη και Χρήστου Καπράλου. Τέλος, συνεχίζονται καθημερινά οι ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

    Το θερινό ωράριο λειτουργίας του Κέντρο Πολιτισμού είναι από τις 6:00 έως τα μεσάνυχτα, ενώ το χειμερινό ωράριο από τις 6:00 έως τις 20:00. Όλοι οι χώροι του Κέντρου Πολιτισμού είναι προσβάσιμοι σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ θα τοποθετηθούν, άμεσα, αμαξίδια που θα εξυπηρετούν τη μετακίνηση των ΑμΕΑ στον χώρο του πάρκου.

    Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης θα απαιτείται, πλέον, προεγγραφή μόνο για τις οργανωμένες ξεναγήσεις και για τις μεμονωμένες αθλητικές δραστηριότητες. Η συμμετοχή στα υπόλοιπα προγράμματα και στις καθημερινές εκδηλώσεις θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events

    Διαβάστε επίσης:Συνεδριάζει αύριο υπό τον Αλ. Τσίπρα η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    [14] Συνεδριάζει αύριο υπό τον Αλ. Τσίπρα η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλου, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, στις 12:30 μ.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου, η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Η συνεδρίαση θα αφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής και τη δωρεά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς το ελληνικό δημόσιο.

    [15] Γιάννης Δραγασάκης: Για πρώτη φορά συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματικής ανάκαμψης

    Έπειτα από μακρά περίοδο βαθιάς ύφεσης και αβεβαιότητας, η οικονομία βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης και για πρώτη φορά συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματικής ανάκαμψης. Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη. Τόνισε επίσης ότι, στην κατεύυνση αυτή, οι προτεραιότητες της επόμενης περιόδου αποτελούν η κινητοποίηση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Όπως σημείωσε ο κ. Δραγασάκης, "για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να αποδώσει η συλλογική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, είναι απαραίτητη η υιοθέτηση ενός νέου, αποτελεσματικού και αποδοτικού, μοντέλου συνεργασίας ανάμεσα στο κράτος, τις κοινωνικές συλλογικότητες και τους δρώντες της αγοράς". Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι "η κυβέρνηση επιζητεί την ουσιαστική συμβολή των παραγωγικών φορέων".

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, ο κ. Δραγασάκης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας και δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στις ρυθμίσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν συνθήκες ευνοϊκές για την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση και θα προσφέρουν δεύτερες ευκαιρίες σε μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες που πλήγηκαν βαριά από την πολυετή κρίση.

    Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και οι δυνατότητες παροχής ρευστότητας τόσο μέσω ειδικών τραπεζικών προγραμμάτων σχεδιασμένων για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, εξειδικευμένων στο μικρο-δανεισμό.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ενημέρωσε ιδιαίτερα για συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας ως προς την οικονομική ανάπτυξη των νησιών. Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά με στόχο τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη νησιωτικότητα που θα απαντά τόσο στα χρόνια προβλήματα των νησιών όσο και σε προκλήσεις της συγκυρίας, όπως οι προσφυγικές ροές. Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού, επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της σημαντικής αναπτυξιακής δυναμικής που υπάρχει στα ελληνικά νησιά και σε τομείς πέραν του τουρισμού.

    Στο τέλος της συνάντησης υπήρξε κοινή δέσμευση για τον προγραμματισμό νέας σε σύντομο χρόνο, ώστε να εγκαινιαστεί τακτική συνεργασία επί των συγκεκριμένων ζητημάτων.-

    [16] Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί τον νόμο και την τάξη

    Επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την Ελληνική Αστυνομία και για την αδυναμία της να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γ. Διαμαντόπουλου.

    «Είναι φανερό εδώ και καιρό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών - πλέονούτε και των ίδιων των αστυνομικών», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει: «Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο. Δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί τον νόμο και την τάξη».

    Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «οι αστυνομικοί, σχεδόν καθημερινά, κινδυνεύουν στον βωμό του καθήκοντος. Γι' αυτό όλοι μας πρέπει να τους περιβάλλουμε με τη στήριξη και τον σεβασμό μας» και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση: «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι αρχές αυτές γίνονται σεβαστές από την κυβέρνηση. Άλλωστε διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε την αστυνομία με καχυποψία, αν όχι με απροκάλυπτη εχθρικότητα».

    Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται προσωπικά: «Είμαι αποφασισμένος ως πρωθυπουργός να αποκαταστήσω αμέσως τον νόμο και την τάξη στη χώρα μας. Στέκομαι στο πλευρό των αστυνομικών, που σε δύσκολες συνθήκες και χωρίς πολιτική κάλυψη, επιτελούν το καθήκον τους. Στέκομαι, όμως, και στο πλευρό όλων των πολιτών που θέλουν να νιώσουν ξανά ασφαλείς στη γειτονιά τους».

    [17] Κέρδη προ φόρων 3,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank

    Κέρδη προ φόρων 3,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 18,9 εκατ. ευρώ.

    Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank ?ημήτριος Π. Μαντζούνης αναφέρει: Η επίδοσή της Alpha bank κατά το α΄ εξάμηνο διατήρησε αμετάβλητη την κεφαλαιακή της επάρκεια, κυρίως ως αποτέλεσμα της ενισχύσεως του καθαρού περιθωρίου τόκων σε 2,9% και της περαιτέρω βελτιώσεως της αποδοτικότητος. Το α΄ εξάμηνο 2016 η ύφεση απεδείχθη ηπιότερη του αναμενομένου και εκτιμάται ότι το β΄ εξάμηνο του έτους η οικονομία θα επιτύχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, καθώς παρατηρούνται ενδείξεις σταδιακής ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας.

    Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολογήσεως τον Ιούνιο 2016, η επανένταξη των κρατικών τίτλων ως αποδεκτών ενεχύρων για αναχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

    Ταυτοχρόνως, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος ήδη σημειώνει βελτίωση, γεγονός που αποδεικνύεται από τη μείωση της χρηματοδότησης από τις Κεντρικές Τράπεζες και από τη σταδιακή εισροή καταθέσεων.

    [18] Προτάσεις της ΕΣΕΕ προς τον Γ. Δραγασάκη για τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά

    Τις τρεις προτάσεις που κατέθεσε η ΕΣΕΕ προς την κυβέρνηση ενόψει της ΔΕΘ για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά, παρουσίασαν σήμερα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Καρανίκας

    Πρόκειται για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου», αλλά ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού» δημοσίου και λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης, τη βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και την ανάγκη υπογραφής μίας νέας συμφωνίας για την απασχόληση, μεταξύ κοινωνικών εταίρων και κυβέρνησης, η οποία να διέπεται από την αρχή της «επιδότησης της απασχόλησης αντί της ανεργίας».

    Ο κ. Κορκίδης παρουσίασε επίσης τις προτάσεις του για τη «νησιωτικότητα» και την αξιοποίηση των μαρίνων και των μικρών καρνάγιων σε διάφορα νησιά, για την επισκευή διαφόρων ειδών πλοίων και σκαφών.

    [19] Σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στην βόρεια Συρία

    Σε ισχύ βρίσκεται μια εκεχειρία μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του στρατιωτικού συμβουλίου των Κούρδων πολιτοφυλάκων που επιχειρούν στην περιοχή της Τζαραμπλούς στην βόρεια Συρία και αποτελούν σύμμαχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), τόνισε σήμερα ένας Κούρδος στρατιωτικός αξιωματούχος μιας άλλης οργάνωσης?συμμάχου των SDF.

    Η συμφωνία τέθηκε σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και τηρείται, δήλωσε ο Σαρφάν Νταρουίς, εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου της Μανμπίζ, που έχει συμμαχήσει με τις SDF.

    Παράλληλα όμως ένας διοικητής σε μία από τις οργανώσεις των Σύρων ανταρτών που φέρουν την στήριξη της Τουρκίας και έχουν συγκρουστεί με οργανώσεις των SDF νότια της Τζαραμπλούς, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία εκεχειρία, αλλά σημειώθηκε μια παύση της στρατιωτικής επιχείρησης. "Δεν υπάρχει καμία εκεχειρία και καμία κατάπαυση των εχθροπραξιών. Αλλά σταμάτησαν οι επιχειρήσεις για κάποιο διάστημα", τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η επανεκκίνηση της επιχείρησης θα πραγματοποιηθεί σύντομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 August 2016 - 16:32:47 UTC