Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Πιστεύουμε ότι ο φίλος λαός της Τουρκίας ανήκει στην Ευρώπη
  • [02] Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε περιοχή της Γαλιάς Μεσαράς
  • [03] Συγχαρητήρια του ΠτΔ στους Γιάννη Καλανδαρίδη και Νίνο Νικολαϊδη
  • [04] H καταδίωξη των τρομοκρατών θα είναι ανελέητη, υποσχέθηκε ο Ερντογάν

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Πιστεύουμε ότι ο φίλος λαός της Τουρκίας ανήκει στην Ευρώπη

    Με μία συμβολική πρωτοβουλία για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, την επίσκεψή του με τον κ. Τσαβούσογλου στο σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Δίας και οδήγησε εκεί την Ευρώπη μετά την απαγωγή της από τη Λιβύη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνέδεσε τη στήριξη της Ελλάδας προς τη γειτονική χώρα. «Θεώρησα ότι είναι σωστό μιας και η συνάντησή μας έγινε στην Κρήτη να έρθουμε στο μέρος όπου γεννήθηκε ο Δίας και που έκανε τη μεγάλη απαγωγή της Ευρώπης, δείχνοντας το πώς εμείς πιστεύουμε ότι ο φίλος λαός της Τουρκίας ανήκει στην Ευρώπη και μπορεί και πρέπει να έρθει στην ΕΕ εφόσον και όταν ικανοποιήσει όλα τα κριτήρια».

    Ο κ. Κοτζιάς μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο σπήλαιο με τον Τούρκο ομόλογό του, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τα θέματα που συζήτησαν με τον κ. Τσαβούσογλου, τα οποία εκτός από τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, όπως είπε, ήταν οι εξελίξεις στην περιοχή, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και το προσφυγικό, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας όπως αυτές διαμορφώνονται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, το οποίο πολλάκις η Ελλάδα έχει καταδικάσει.

    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών, είπε ότι αυτό δεν συζητήθηκε καθώς, όπως τόνισε, το υπουργείο Εξωτερικών έχει εξ αρχής αποσαφηνίσει ότι αυτό το ζήτημα θα λυθεί στα ελληνικά δικαστήρια με βάση το ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψη και εφόσον διευκρινιστεί αν και σε ποιο βαθμό αυτοί συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

    Απαντώντας σχετικά με τις προσφυγικές ροές και τον κίνδυνο κατάρρευσης της σχετικής συμφωνίας Τουρκίας- ΕΕ, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι, όπως ο ίδιος έχει κατανοήσει, «η Τουρκία θέλει να κρατήσει αυτή τη συμφωνία». «Αυτό που εκείνοι υπογραμμίζουν» σημείωσε «είναι ότι και η ΕΕ από την πλευρά της πρέπει να κρατήσει το δικό της τμήμα της συμφωνίας. Εμείς φροντίζουμε, όσο είναι δυνατόν, όλες οι πλευρές να ανταποκριθούν σε όσα έχουμε συμφωνήσει».

    Τέλος σχετικά με το Κυπριακό, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι είναι γνωστή η θέση του που έχει καταθέσει σχετικά με το θέμα των εγγυήσεων και των κατοχικών στρατευμάτων. «Αναζητούμε μια λύση και θα επανέλθουμε σ? αυτό το θέμα» είπε εκφράζοντας την ελπίδα να έχει μία θετική κατάληξη, καταλήγοντας ότι «η διεθνής πολιτική χρειάζεται πάντα συμβιβασμούς, αλλά καλούς και όχι σάπιους».

    [02] Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε περιοχή της Γαλιάς Μεσαράς

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε περιοχή της Γαλιάς Μεσαράς Ηρακλείου.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και κατέκαψε περίπου δέκα στρέμματα γεωργικής έκτασης.

    Στο σημείο είχαν σπεύσει για την κατάσβεση της 6 οχήματα με 15 άνδρες της Πυροσβεστικής και ένα πεζοπόρο τμήμα.

    Στην περιοχή παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο πιθανής αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

    [03] Συγχαρητήρια του ΠτΔ στους Γιάννη Καλανδαρίδη και Νίνο Νικολαϊδη

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους Γιάννη Καλανδαρίδη και Νίνο Νικολαϊδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ρότερνταμ, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    «Η κορυφαία, "χρυσή", παγκόσμια επιτυχία σας, και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αποδεικνύει εμπράκτως τις τεράστιες δυνατότητές σας και το λαμπρό σας μέλλον. Αποδεικνύει όμως και το εξίσου λαμπρό μέλλον του ελληνικού αθλητισμού εν γένει, ύστερα και από τις μεγάλες επιτυχίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια, πάντα στην κορυφή», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου... με διαφορά από τον δεύτερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται σήμερα στο Ρότερνταμ, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ. Στην κατηγορία των εφήβων, η ελληνική δίκωπος άνευ πηδαλιούχου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 6:32.51 στον τελικό, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (6:34.23) εδώ και μία δεκαετία (από το 2006 όταν το είχε πετύχει στο Άμστερντάμ η βάρκα της Ρουμανίας). Ο Γιάννης Καλανδαρίδης και ο Νίνο Νικολαϊδης είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης, πάλι στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου των εφήβων, στις 10 Ιουλίου, στο Τρακάι της Λιθουανίας και μετά από 1,5 μήνα ανέβηκαν και στην κορυφή του κόσμου, αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλες επιτυχίες στην κατηγορία των ανδρών στο μέλλον.

    [04] H καταδίωξη των τρομοκρατών θα είναι ανελέητη, υποσχέθηκε ο Ερντογάν

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι τουρκικές αρχές θα συνεχίσουν να καταδιώκουν ανελέητα κι αδιάκοπα τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην πόλη Γκαζιάντεπ όπου ένας βομβιστής αυτοκτονίας που πιστεύεται πως είχε την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτος επιτέθηκε εναντίον ενός γάμου νωρίτερα αυτόν τον μήνα και σκότωσε 54 ανθρώπους.

    «Οι επιχειρήσεις μας εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων θα συνεχιστούν έως το τέλος» δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας, αναφέροντας ως εξτρεμιστικές οργανώσεις το Ισλαμικό Κράτος, τους Κούρδους μαχητές του PKK και τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε επιπλέον ότι οι τουρκικές στη Συρία προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, την ευκαιρία να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μεταξύ άλλων από την πόλη της Τζαράμπλους.

    «Οι άνθρωποι στους οποίους ανήκει επιστρέφουν» υπογράμμισε.

    Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής εφόσον η τουρκική Εθνοσυνέλευση δώσει το πράσινο φως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 August 2016 - 18:32:32 UTC