Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη στα Σκόπια του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά
  • [02] Σήμερα η διαδικασία προσομοίωσης της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών
  • [03] Επίθεση αγνώστων με μολότοφ σε παράρτημα του υπουργείου Ανάπτυξης
  • [04] Εμβάθυνση της συνεργασίας της Ελλάδας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στη διαχείριση του προσφυγικού
  • [05] Δήλωση του Λ. Κρέτσου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη διαδικασία αδειοδότησης
  • [06] Στους 247 οι νεκροί από το σεισμό στην Ιταλία
  • [07] ΠτΔ: Να δώσουμε μιαν απάντηση σε όλους εκείνους που δείχνουν φοβικά σύνδρομα απέναντι στο Προσφυγικό

  • [01] Επίσκεψη στα Σκόπια του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά

    Στα Σκόπια μεταβαίνει σήμερα το πρωί ο Νίκος Κοτζιάς, όπου για πρώτη φορά Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει στην ετήσια Συνάντηση Διπλωματών, το μεσημέρι, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νικόλα Πόποσκι.

    Νωρίτερα ο κ. Κοτζιάς θα γίνει δεκτός από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της πΓΔΜ Εμίλ Ντιμιτρίεβ και θα έχει συνομιλίες με τον κ. Πόποσκι.

    Μετά την ομιλία θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ και στη συνέχεια θα έχει γεύμα εργασίας με τον Σκοπιανό ομόλογό του.

    [02] Σήμερα η διαδικασία προσομοίωσης της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών

    Όλα είναι έτοιμα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, για τη σημερινή διαδικασία προσομοίωσης της δημοπρασίας η οποία θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη 30 Αυγούστου, για τις τέσσερις άδειες τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας.

    Στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΓΓΕΕ στην Καλλιθέα, αναμένονται οι εκπρόσωποι των υποψηφίων ώστε να ενημερωθούν πλήρως για τη διαδικασία και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά την επίσημη διαδικασία.

    Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει καμία δυνατότητα διαρροής πληροφοριών, κακόβουλης χρήσης του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής προσφορών ή τυχόν επικοινωνίας των συμμετεχόντων με στόχο το συντονισμό των προσφορών (δημιουργία καρτέλ) και τη νόθευση του ανταγωνισμού.

    Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής ( η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελη επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Κατά την ημέρα της δημοπρασίας θα απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε ενσύρματης ή ασύρματης συσκευής επικοινωνίας από τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

    Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή, είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.

    Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία της ερχόμενης Τρίτης είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Δήλωση του Λ. Κρέτσου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη διαδικασία αδειοδότησης

    [03] Επίθεση αγνώστων με μολότοφ σε παράρτημα του υπουργείου Ανάπτυξης

    Άγνωστα άτομα έριξαν, στη 1:40 τα ξημερώματα, βόμβες μολότοφ σε κτίριο όπου στεγάζεται παράρτημα του υπουργείου Ανάπτυξης, στην πλατεία Κάνιγγος. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου.

    Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [04] Εμβάθυνση της συνεργασίας της Ελλάδας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στη διαχείριση του προσφυγικού

    Η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελληνικής Πολιτείας και Ύπατης Αρμοστείας στη διαχείριση του προσφυγικού ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης με τον ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιππο Γκράντι.

    Από τον κ. Ξυδάκη παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα, αναλύθηκαν οι ανάγκες και εξηγήθηκαν τα σημεία στα οποία η Ύπατη Αρμοστεία θα μπορούσε να βοηθήσει. Συζητήθηκαν οι προοπτικές αποτελεσματικότερης συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Γκράντι εμφανίστηκε ιδιαίτερα υποστηρικτικός τόσο σε θέματα περιεχομένου και διαδικασιών όσο και σε θέματα χρηματοδότησης ενώ επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στην προτροπή για άμεση βοήθεια στη στέγαση των ασυνόδευτων ανηλίκων.

    «Η φωνή, η αυθεντία και η εμπειρία της Ύπατης Αρμοστείας σε θέματα προσφύγων είναι αναγκαία για την προώθηση και υποστήριξη δημοκρατικών και πρακτικών λύσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και παγκοσμίως» τόνισε στον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Φίλιππο Γκράντι ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

    Είχε προηγηθεί κοινή σύσκεψη του κ. Γκράντι με τη συμμετοχή των αναπληρωτών Υπουργών Εθνικής 'Αμυνας κ. Δ. Βίτσα, Προστασίας Πολίτη κ. Ν. Τόσκα, Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα, Εργασίας κας Θ. Φωτίου και Εξωτερικών Ν. Ξυδάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο Γ. Γ. του υπουργείου Παιδείας Γ. Παντής, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες Βινσέντ Κοσετέλ και ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στη χώρα μας Φιλίπ Λεκλέρκ.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον αξιωματούχο του ΟΗΕ για την ελληνική παρουσία στην επικείμενη Σύνοδο του ΟΗΕ στις 19 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη στήριξης του νέου Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, προς μια κατεύθυνση δημοκρατική και λειτουργική. «Χρειάζονται φρέσκες, νέες ιδέες με πρακτικό αντίκρισμα. Στέγαση, εκπαίδευση, δουλειά είναι το τρίπτυχο στο οποίο η Ύπατη Αρμοστεία μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία της» υπογράμμισε ο κ. Ξυδάκης .

    [05] Δήλωση του Λ. Κρέτσου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη διαδικασία αδειοδότησης

    Σήμερα στη ΓΓΕΕ θα γίνει ενημέρωση και παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος υποβολής προσφορών σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Φτάνουμε πια στην τελική φάση μιας πρωτοποριακής διαδικασίας που ξεκίνησε με την ψήφιση του ν. 4339. Ολόκληρος ο σχεδιασμός της έγινε με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή ώστε να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους.

    Αυτό που περιμένουμε από τους συμμετέχοντες είναι να προσέλθουν καλή τη πίστη και να φροντίσουν ν? αξιοποιήσουν τον χρόνο της ενημέρωσής τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

    [06] Στους 247 οι νεκροί από το σεισμό στην Ιταλία

    Τουλάχιστον 247 είναι οι νεκροί απότο σεισμό που χτύπησε την κεντρική Ιταλία όπως ανακοίνωσετις πρωινές ώρες της Πέμπτης, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

    Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, ανέφερε ότι 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο.

    Οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής δεκάδεςμε τις εκτιμήσεις να τους ανεβάζουν σε περίπου 400. Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.

    Μετά από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών

    Μετά από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα στις 3:36 π.μ. τοπικής ώρας (4:36 πμ ώρα Ελλάδας).

    Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

    Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο Εγκέλαδος, και ιδίως στην Αματρίτσε και στο Ακούμουλι, οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων και τις ώρες αυτές συνεχίζουν να σκάβουν, παρά το σκοτάδι, με την βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.

    Μόνον σε ότι αφορά το σώμα της Πυροσβεστικής, πάνω από οκτακόσια μέλη της βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

    Αύριο αναμένονται τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, που θα υιοθετηθούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ρέντσι.

    Θύματα του εγκέλαδου μικρά παιδιά

    Όπως αναφέρει η η ιταλική εφημερίδα,Corriere della Sera, μεταξύ των θυμάτων του σεισμού βρίσκονται πολλά παιδιά.Μικρότερο θύμα του καταστροφικούσεισμού στο Αματρίτσε, ένα κοριτσάκι μόλις 8 μηνών, το παιχνίδι του οποίου βρέθηκε στα συντρίμμια.

    Στους διασωθέντες περιλαμβάνονται δύο αδελφάκια 4 και 6 ετών ο Σαμουέλε και ο Λεόνε, που κατάφεραν να σωθούν χάρη στη γιαγιάτους που τα έβαλε κάτω απότο κρεβάτι μόλις η γη άρχισε να τρέμει.

    Μετά από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό.

    Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

    «Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια και ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί»

    Ο σεισμός έχει ισοπεδώσει πολλά κτήρια σε χωριά της επαρχίας Ριέτι, στακεντρικά της χώρας.

    Σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση της Rai, o δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε, βόρεια του Ριέτι, υπογράμμισε ότι μέρος των κτιρίων έχει καταρρεύσει και ζήτησε να αποσταλούν ειδικά οχήματα για να μπορέσουν να ανοίξουν οι δρόμοι που οδηγούν στον δήμο του ώστε να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών.Ο Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

    Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ενώ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρότερης έντασης.

    Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι κοινότητες Ακούμολι, Αρκουάτα ντελ Τρόντο και Αματρίτσε, σε απόσταση λίγων χλμ. από το επίκεντρο. Με την πάροδο του χρόνου, πολίτες, συνεργεία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ανέσυραν κι άλλες σορούς, ενώ άγνωστος είναι ακόμη ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα χαλάσματα.

    Στην πόλη Αματρίτσε έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες ζημιές, καθώς η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί κυρίως. Εντατικές προσπάθειες καταβάλλονται για να διασωθούν άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια ύψους τουλάχιστον 10 μ., σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA και τα άλλα μέσα ενημέρωσης. Με σπασμένη τη φωνή, ο δήμαρχος της πόλης Σέρτζο Πιρότσι τονίζει: "είναι ένα δράμα. Το μισό χωριό εξαφανίσθηκε, οι δίοδοι πρόσβασης σ' αυτό είναι αποκλεισμένες".

    Στο νοσοκομείο της πόλης επικρατεί το αδιαχώρητο, οι τραυματίες στοιβάζονται σε φορεία στους διαδρόμους, ακόμη κι έξω από το κτήριο. Άλλοι τραυματίες μεταφέρονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Ριέτι, ενώ οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

    Η πρόσβαση στην πόλη είναι δύσκολη, η γέφυρα πάνω από τον χείμαρρο Καστελάνο έχει καταστεί επικίνδυνη, ενώ και στα άλλα χωριά της περιοχής, όπου οι ζημιές είναι μικρότερες, οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους.

    Το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε, σύμβολο της τραγωδίας του σεισμού

    Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, ένα από τα σύμβολα της τραγωδίας αυτής είναι το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε.

    Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί.

    Κανείς δεν ξέρει αν και πότε η Αματρίτσε θα ξαναγεννηθεί, και αν το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο, με θέα στην εντυπωσιακή ορεινή περιοχή του βόρειου Λατίου, θα μπορέσει να ξαναγίνει πραγματικότητα.

    Διαβάστε επίσης:

    Συλλυπηρήριο μήνυμα του ΠτΔ για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία

    Γ. Χουλιάρας: Είναι νωρίς να πούμε αν ο σεισμός στην Ιταλία ήταν ο κύριος

    Μ. Λυμπερόπουλος: Κανείς Έλληνας μεταξύ των θυμάτων ή των αγνοουμένων από τον καταστροφικό σεισμό

    Μήνυμα συμπαράστασης του Αλ. Τσίπρα στον Μ. Ρέντσι για τα θύματα του φονικού σεισμού

    Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει «με όποιον τρόπο μπορεί», τονίζουν Γιούνκερ και Στυλιανίδης

    Ιταλία: Με γυμνά χέρια, διασώστες και εθελοντές αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια του Αματρίτσε

    ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Σε αυξημένη ετοιμότητα η Ελλάδα για προσφορά βοήθειας στην Ιταλία

    Α. Μέρκελ: Το Βερολίνο είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Ιταλία

    Συλλυπητήρια Κυρ. Μητσοτάκησε Μ.Ρέντσι για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία

    Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν, διαβεβαίωσε τον Ιταλό ΥΠΕΞ Τζεντιλόνι ο αμερικανός ομόλογός του Κέρι

    [07] ΠτΔ: Να δώσουμε μιαν απάντηση σε όλους εκείνους που δείχνουν φοβικά σύνδρομα απέναντι στο Προσφυγικό

    Την πολύ σημαντική συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, και όχι μόνο, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντησή του με τον Ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιππο Γκράντι, και υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ανάγκη να «εργασθούμε όλοι μαζί για να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία, να τελειώσει αυτή η μεγάλη πληγή που προκαλεί το προσφυγικό ζήτημα»

    «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που βρίσκεσθε στην Αθήνα. Και με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω και εσάς, ως επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον κ. Κοσετέλ ως επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και τον κ. Λεκλέρκ ως επικεφαλής του γραφείου Ελλάδας για την πολύ σημαντική συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, και όχι μόνο.

    Ο ΠτΔ αναφέρθηκε στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, την εφαρμογή της οποίας «είναι γνωστό ότι στηρίζουμε», καθώς «είναι ο πιο ασφαλής τρόπος, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, για να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση», επισημαίνοντας τη σημαντική συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας στην ολοκλήρωση της καταγραφής των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα» και τόνισε:

    «Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί δώσαμε έτσι μια απάντηση, ηχηρή απάντηση, σε ορισμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία ανακριβέστατα θεωρούν ότι δεν είναι γνωστό πόσοι και ποιοι βρίσκονται στην Ελλάδα και με τον τρόπο αυτό δικαιολογούν από την πλευρά τους μια απαράδεκτη τακτική που δεν ταιριάζει στον Ανθρωπισμό και την Αλληλεγγύη την οποία πρέπει να δείχνουν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

    Συνεχίζοντας ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι από δω και πέρα το βασικό ζήτημα είναι «η οργάνωση των κέντρων φιλοξενίας στην Ελλάδα, ώστε οι πρόσφυγες να μπορέσουν, τώρα ιδίως που έρχεται ο χειμώνας, να ζήσουν κάτω από συνθήκες που ταιριάζουν στον πολιτισμό μας, στο διεθνές δίκαιο και στις κοινές μας αρχές», προθέτοντας ότι η Ελλάδα υπολογίζει στη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας και σε αυτό το θέμα, έχετε και την τεχνογνωσία, γνωρίζετε το αντικείμενο αυτό» και «γιατί αυτός πραγματικά, κυρίως αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι ο ρόλος της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

    Και τόνισε καταλήγοντας:

    «Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε μια απάντηση σε όλους εκείνους οι οποίοι δείχνουν φοβικά σύνδρομα απέναντι στο Προσφυγικό. Και, βεβαίως, όπως είχα πει και στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον κ. Μπαν Κι Μουν, ας εργασθούμε όλοι μαζί για να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία, να τελειώσει αυτή η μεγάλη πληγή που προκαλεί το προσφυγικό ζήτημα. Εμείς, ως Έλληνες, είμαστε στη διάθεσή σας και στη διάθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη μεγάλη αποστολή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 August 2016 - 6:33:43 UTC