Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σημαίνει επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων
  • [02] Ερώτηση 33 βουλευτών της ΝΔ για την αντίδραση Υπηρεσιών και πολιτικής ηγεσίας στην τραγωδία της Αίγινας
  • [03] Απορροφήθηκαν ήδη από εργοδότες οι 3.000 θέσεις του προγράμματος του ΟΑΕΔ για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για νέους ηλικίας 25-29 ετών.
  • [04] Την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης
  • [05] Η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αποδεκτή την παραίτηση του αν. συντονιστή Δ. Τάπα που συμμετείχε σε διαγωνισμό για τη σίτιση σε
  • [06] Τη συνεισφορά της Ελλάδας στο προσφυγικό επαίνεσε η Άγγελα Μέρκελ
  • [07] Μπ. Ομπάμα: Οι ιστορικών διαστάσεων πλημμύρες "σάρωσαν" ζωές στη Λουιζιάνα
  • [08] Πρώτη απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, στην Ερώτηση των 33 βουλευτών της ΝΔ για το ναυάγιο της Αίγινας

  • [01] ΚΚΕ: Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σημαίνει επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων

    "Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σημαίνει επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων, αυτών που έχουν ήδη δρομολογηθεί κι άλλων που περιλαμβάνονται στη δεύτερη αξιολόγηση" αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι "οι κυβερνητικές υποσχέσεις για ανακούφιση μέσα από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι το «τυράκι» για να παγιδευτεί ο λαός στη «φάκα» των επιδιώξεων του κεφαλαίου, που υπηρετεί με συνέπεια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ."

    "Απέναντι, λοιπόν, στις κυβερνητικές προετοιμασίες, ο λαός χρειάζεται να προετοιμάσει τη δική του αντεπίθεση ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής" καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

    [02] Ερώτηση 33 βουλευτών της ΝΔ για την αντίδραση Υπηρεσιών και πολιτικής ηγεσίας στην τραγωδία της Αίγινας

    Ερώτηση για «τα αναπάντητα ερωτήματα, που αφορούν την αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους στην τραγωδία της Αίγινας» κατέθεσε ο υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας της ΝΔ, βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου μαζί με 32 ακόμα βουλευτές, υπογραμμίζοντας, ιδιαίτερα, το ζήτημα «της τρίωρης ακατανόητης απουσίας» του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων.

    Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι 33 βουλευτές, «Μία εβδομάδα μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας παραμένουν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο αντίδρασης και λειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους. Αποκορύφωμα το γεγονός, ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, αν και το Λιμενικό ειδοποιήθηκε για τη σύγκρουση στις 12:30, ο 77χρονος χειριστής παρουσιάστηκε ο ίδιος στο Λιμεναρχείο της Αίγινας στις 15:30. Επί τρεις ώρες δηλαδή αφέθηκαν ανενόχλητοι να εξαφανίσουν τους συνεπιβάτες και να εγκαταλείψουν το ταχύπλοο με τον τρόπο που ήθελαν».

    Συγκεκριμένα, οι 33 βουλευτές της ΝΔ ερωτούν:

    Γιατί υπήρξε ουσιαστική απουσία του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τη σύλληψη του δράστη ενός πολύνεκρου δυστυχήματος, καθώς και τη διασφάλιση των καταθέσεων άμεσα από τους συνεπιβαίνοντες αυτόπτες μάρτυρες;

    Πώς ανανεώθηκε το δίπλωμα του 77χρονου χειριστή προ διετίας, ενώ ο ίδιος καταθέτει, ότι εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας; Ποιά διαδικασία ακολουθήθηκε;

    Συνηθίζεται να μεταβαίνει άμεσα ο αρμόδιος υπουργός στο σημείο μιας ναυτικής τραγωδίας-και μάλιστα με ταχύτητα εντυπωσιακή σε σχέση με την παρέμβαση του Λιμενικού; Νοείται ανάμειξη του αρμόδιου υπουργού σε μία υπό διερεύνηση υπόθεση με θετικούς χαρακτηρισμούς περί της εμπειρίας και των γνώσεων του κατηγορούμενου χειριστή;

    ----Ο κ Δρίτσας

    Να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, στη πρώτη απάντησή του στην Ερώτηση των 33 βουλευτών της ΝΔ για το ναυάγιο της Αίγινας, υπογραμμίζοντας πως θα δοθεί ειλικρινής και πλήρης απάντηση σε όλα τα ερωτήματά των βουλευτών στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

    «Χρειάστηκαν 8 μέρες για να πάρει μπρος και ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, ως ουραγός στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και στους? έγκριτους εκπροσώπους της «αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας», αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

    «Στην Ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 33 βουλευτές της ΝΔ, φυσικά και θα πάρουν σύντομα την οφειλόμενη, ειλικρινή και πλήρη Απάντηση σε όλα τα ερωτήματά τους στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Το οφείλουμε άλλωστε κυρίως, στα θύματα και στους οικείους των θυμάτων του τραγικού συμβάντος.

    Επί του παρόντος όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι θα αναμέναμε να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα, όταν το πανελλήνιο γνωρίζει ότι, τις κρίσιμες και αγωνιώδεις εκείνες στιγμές κινητοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του, με πρώτο και κύριο μέλημα τη διάσωση των ναυαγών, την έρευνα για αγνοουμένους, την αρωγή για την μεταφορά και την περίθαλψη των τραυματιών και την καταγραφή όλων των επιβαινόντων στα δύο σκάφη. Μια αναγνώριση και ένα εύγε δε θα έβλαπτε. Τα υπόλοιπα στην αναλυτική μας απάντηση δια του Κοινοβουλίου», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Δρίτσας.

    [03] Απορροφήθηκαν ήδη από εργοδότες οι 3.000 θέσεις του προγράμματος του ΟΑΕΔ για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για νέους ηλικίας 25-29 ετών.

    Λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εργοδότες, υπερκαλύφθηκαν μέσα στο πρώτο 24ωρο από την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, οι 3.000 θέσεις του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) που αφορούσε νέους ηλικίας 25-29 ετών αποφοίτους δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ), που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Για το λόγο αυτό, έληξε αυτόματα, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ανοιχτό παραμένει ακόμα το αντίστοιχο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας τεσσάρων μηνών, για 10.000 νέους ηλικίας 18-24 ετών που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

    Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν κλειδάριθμο, δηλαδή δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στο πληροφοριακό σύστημα (portal) του ΟΑΕΔ και δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (ονομασία χρήστη και συνθηματικό), οφείλουν να επισκεφτούν την υπηρεσία του ΟΑΕΔ ΚΠΑ2, όπου ανήκουν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ) και να τον προμηθευτούν, ώστε να μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

    [04] Την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης

    Δεν θα επιτρέψει «σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των προσφύγων αλλά και με τη δημόσια υγεία. Όλα έχουν και ένα όριο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μ? αφορμή έκθεση «κόλαφο», όπως τη χαρακτηρίζει, του ΚΕΕΛΠΝΟ, για «τις τραγικές συνθήκες υγιεινής στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων» και ζητεί την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζου.

    Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Πατούλης κάνει λόγο για «εγκληματική αμέλεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία» . Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη αυτό «αποτυπώνεται στην έκθεση-κόλαφο του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής στο ΑΠΘ, Αλέξη Μπένου, η οποία απεστάλη στα συναρμόδια υπουργεία στις 21 Ιουλίου 2016. Στην έκθεση περιγράφονται οι τραγικές συνθήκες υγιεινής στα κέντρα φιλοξενίας και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους πρόσφυγες. Μάλιστα καταλήγει ότι αυτά τα κέντρα πρέπει άμεσα να κλείσουν» , αναφέρει πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

    Ο κ. Πατούλης καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να δώσει εξηγήσεις για την άθλια υγειονομική κατάσταση των Κέντρων Φιλοξενίας - όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Α. Μπένου - καθώς και για τους σοβαρούς κινδύνους στους οποίους εξέθεσε, τόσο τους πρόσφυγες όσο και τη δημόσια υγεία». Επίσης, να ενημερώσει ποια είναι τα έκτακτα μέτρα που πήρε για την καταπολέμηση των κουνουπιών εν όψει του κινδύνου που επισήμανε η επιστημονική κοινότητα και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ποιες εκστρατείες ενημέρωσης έγιναν για τα ατομικά μέτρα προστασίας, ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου κ.ά.

    [05] Η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αποδεκτή την παραίτηση του αν. συντονιστή Δ. Τάπα που συμμετείχε σε διαγωνισμό για τη σίτιση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

    Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε απόψε κι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του μέλους της και αναπληρωτή συντονιστή Δημήτρη Τάπα, ως ελάχιστο μέτρο για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αρχών, αξιών και της ηθικής της Αριστεράς, τις οποίες διέπραξε συμμετέχοντας σε διαγωνισμό για τη σίτιση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο οποίο είναι συντονίστρια η κόρη του.

    Ο Δημήτρης Τάπας δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό (από τον οποίο εξέπεσε, διότι δεν προσκόμισε όλα τα στοιχεία) χωρίς να ενημερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και όταν τα τοπικά στελέχη του κόμματος το πληροφορήθηκαν έδειξαν έντονη ενόχληση. Του άσκησαν κριτική ότι τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος της Αριστεράς και όρισαν τη συνεδρίαση της Ν.Ε. για να εξετάσει το ζήτημα. Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο Δ. Τάπας.

    Για την υπόθεση αυτή έκανε καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, η οποία επισήμανε ότι δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά σε ένα κόμμα της Αριστεράς.

    [06] Τη συνεισφορά της Ελλάδας στο προσφυγικό επαίνεσε η Άγγελα Μέρκελ

    Την δυσαρέσκειά της για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην περιορισμένη ανταπόκριση κάποιων κρατών - μελών. Επαίνεσε, ωστόσο, την Ελλάδα για τη μεγάλη συνεισφορά της στην υποδοχή μεγάλου αριθμού προσφύγων.

    Η Ευρώπη, «με μόλις 3.000 πρόσφυγες να έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα, δεν έχει υπό καμία έννοια κάνει αυτό που μπορεί κανείς να περιμένει από τα κράτη - μέλη», δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ στην «Passauer Neue Presse», ενώ έσπευσε να υπερασπιστεί την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, για την περαιτέρω εφαρμογή και αποτελεσματικότητα της οποίας η Ε.Ε. εργάζεται εντατικά, όπως είπε, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι και στο θέμα του ασύλου δεν βρισκόμαστε εκεί που θα επιθυμούσε. «Στην Ελλάδα, από την φάση του κλεισίματος των συνόρων της χώρας με την ΠΓΔΜ μέχρι να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Τουρκία, έφτασαν περίπου 45.000 πρόσφυγες. Αυτό -σε σχέση με τον πληθυσμό- ισοδυναμεί με το να έφταναν στην Γερμανία μέσα σε λίγες εβδομάδες 360.000 πρόσφυγες» και δείχνει πόσο έχει συνεισφέρει η Ελλάδα, τόνισε η καγκελάριος.

    Στην ίδια συνέντευξη η Άγγελα Μέρκελ κάλεσε τους πολίτες τουρκικής καταγωγής που ζουν πολλά χρόνια στην Γερμανία «να αναπτύξουν υψηλό βαθμό αφοσίωσης» στην χώρα όπου διαμένουν και «σε αντάλλαγμα, θα προσπαθήσουμε να τείνουμε ευήκοον ους σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες τους και να τις κατανοήσουμε».

    Οι δηλώσεις της καγκελαρίου προκάλεσαν, ωστόσο, αντιδράσεις τόσο από την τουρκική κοινότητα, όσο και από την αντιπολίτευση. «Είμαστε κομμάτι της Γερμανίας εδώ και δεκαετίες και ως τέτοιο θεωρούμε τον εαυτό μας», δήλωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης τουρκικής κοινότητας TGD Γκιοκάι Σοφούογλου και εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ξαφνικά αμφισβητείται η αφοσίωση της τουρκικής κοινότητας και ταυτόχρονα το δικαίωμα στην διπλή υπηκοότητα, της οποίας την κατάργηση ζητούν τελευταία πολλά στελέχη του κόμματος της κυρίας Μέρκελ (CDU) και των Βαυαρών εταίρων της (CSU).

    Αντιδράσεις για τις δηλώσεις

    Η επίτροπος της γερμανικής κυβέρνησης για την ενσωμάτωση των μεταναστών Αϊντάν Εζογκιούζ, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), τόνισε μιλώντας σε εφημερίδες του ομίλου ?Funke? ότι σημαντικός αριθμός Γερμανών τουρκικής καταγωγής αισθάνονται ότι ανήκουν στην Γερμανία και η εμπιστοσύνη τους στους γερμανικούς θεσμούς παραμένει αμείωτη. «Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να γενικεύουμε και να κατηγορούμε αυτούς τους ανθρώπους ότι έχουν ζητήματα αφοσίωσης», δήλωσε η Αϊντάν Εζογκιούζ.

    Από την πλευρά των Πρασίνων, η συμπρόεδρος Κάτριν Γκέρινγκ - Έκαρτ, δήλωσε στον ίδιο όμιλο ΜΜΕ, ότι «η κυρία Μέρκελ προωθεί την αντίληψη ?φίλοι - εχθροί?, με τον ίδιο τρόπο που επιχειρηματολογεί και ο Ταγίπ Ερντογάν. Μια επιστροφή στην εποχή του ?εμείς? και ?αυτοί? θα αποτελούσε μεγάλη οπισθοδρόμηση για την ανοιχτή συμβίωση, η οποία καθιστά την Γερμανία τόσο ισχυρή», τόνισε.

    [07] Μπ. Ομπάμα: Οι ιστορικών διαστάσεων πλημμύρες "σάρωσαν" ζωές στη Λουιζιάνα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι ζωές των κατοίκων της Λουιζιάνας "ανατράπηκαν" από τις ιστορικών διαστάσεων πλημμύρες που έπληξαν πολλές περιοχές της πολιτείας, ενώ επισήμανε ότι θα ζητήσει ενδεχομένως από το Κογκρέσο να εγκρίνει την εκταμίευση επιπλέον χρημάτων για την χρηματοδότηση των αναγκών που έχουν προκύψει μετά την θεομηνία.

    Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους συναντήθηκε με αξιωματούχους στο Μπατόν Ρουζ και συζήτησαν την ανταπόκριση των ομοσπονδιακών αρχών στις πλημμύρες που σάρωσαν τμήματα της Λουιζιάνας.

    [08] Πρώτη απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, στην Ερώτηση των 33 βουλευτών της ΝΔ για το ναυάγιο της Αίγινας

    Να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, στη πρώτη απάντησή του στην Ερώτηση των 33 βουλευτών της ΝΔ για το ναυάγιο της Αίγινας, υπογραμμίζοντας πως θα δοθεί ειλικρινής και πλήρης απάντηση σε όλα τα ερωτήματά των βουλευτών στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

    «Χρειάστηκαν 8 μέρες για να πάρει μπρος και ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, ως ουραγός στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και στους? έγκριτους εκπροσώπους της «αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας», αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

    «Στην Ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 33 βουλευτές της ΝΔ, φυσικά και θα πάρουν σύντομα την οφειλόμενη, ειλικρινή και πλήρη Απάντηση σε όλα τα ερωτήματά τους στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Το οφείλουμε άλλωστε κυρίως, στα θύματα και στους οικείους των θυμάτων του τραγικού συμβάντος.

    Επί του παρόντος όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι θα αναμέναμε να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα, όταν το πανελλήνιο γνωρίζει ότι, τις κρίσιμες και αγωνιώδεις εκείνες στιγμές κινητοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του, με πρώτο και κύριο μέλημα τη διάσωση των ναυαγών, την έρευνα για αγνοουμένους, την αρωγή για την μεταφορά και την περίθαλψη των τραυματιών και την καταγραφή όλων των επιβαινόντων στα δύο σκάφη. Μια αναγνώριση και ένα εύγε δε θα έβλαπτε. Τα υπόλοιπα στην αναλυτική μας απάντηση δια του Κοινοβουλίου», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Δρίτσας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 August 2016 - 20:32:40 UTC