Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ό. Γεροβασίλη: Οι συκοφάντες «ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο, τρεις υπουργούς
  • [02] Έλ. Κουντουρά: Ελκυστικές τιμές για τους Έλληνες σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, ως τα τέλη Οκτωβρίου
  • [03] ΟΑΕΔ: Δύο προγράμματα εργασιακής εμπειρίας για 13.000 ανέργους
  • [04] Μεγάλες τράπεζες σχεδιάζουν τη μεταφορά των ευρωπαϊκών τους εδρών από το Λονδίνο, μετά το Brexit
  • [05] Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ:"Θα είμαστε πάντα δίπλα στον Ποντιακό Ελληνισμό"
  • [06] Σπύρος Γιαννιώτης:"Τώρα συνειδητοποιώ τι πέτυχα"
  • [07] Mαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Η Αθήνα είναι "μακριά" από τη Θεσσαλονίκη.Υπάρχουν υπουργοί που δεν γνωρίζουν πράγματα για τη Μακεδονία

  • [01] Ό. Γεροβασίλη: Οι συκοφάντες «ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο, τρεις υπουργούς

    Την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη προκάλεσαν οι φήμες στο διαδίκτυο για τρεις υπουργούς στη παρέα του κατηγορούμενου για το δυστύχημα στην Αίγινα.

    «Κακοήθεις ούτως ή άλλως. Απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά. «Ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου, τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα. Η τραγωδία όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες» αναφέρει η κ Γεροβασίλη.

    [02] Έλ. Κουντουρά: Ελκυστικές τιμές για τους Έλληνες σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, ως τα τέλη Οκτωβρίου

    Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού συνεχίζει τις δράσεις για την ενίσχυση της φετινής τουριστικής κίνησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού μέχρι το τέλος τηςφετινής τουριστικής περιόδου, σε συνεργασία με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

    Ανταποκρινόμενοι στην πρόταση συνεργασίας από την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για την τόνωση της τουριστικής ζήτησης τους επόμενους μήνες, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Σάμου, Λέσβου, Χίου, Κω και Λέρου παρέχουν για το διάστημα από20 Αυγούστου έως και τα τέλη Οκτωβρίου έως και 50% μειωμένες τιμές δωματίων και ελκυστικές προσφορές σε πακέτα διαμονής στη βάση των δυνατοτήτων που έχουν τα ξενοδοχεία σε κάθε περιοχή.

    Οι Πρόεδροι τωνΕνώσεων Ξενοδόχων Σάμου κ. Κωνσταντίνος Κυριαζής, Λέσβου κ. Περικλής Αντωνίου,Χίου κ. Πέτρος Φεγγουδάκης, Κω κα Κωνσταντίνα Σβύνου, και Λέρου-Λειψών κ. Εμμανουήλ Μαθιουδάκης κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον συντονισμό και την συνεργασία των ξενοδοχείων-μελών τους για την προσέλκυση στους προορισμούς αυτούς Ελλήνων επισκεπτών που επιλέγουν για τις διακοπές τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

    Συμβολή και του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πρόγραμμα

    To Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τον ΕΟΤ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προχωρά σε στοχευμένες δράσεις προβολής και επικοινωνίας με ειδικά βίντεο κλιπ παραγωγής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα οποία θα προωθηθούν στο εξωτερικό και θα προβάλλονται σε ξένα ΜΜΕ, στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα από επικοινωνιακές δράσεις των Γραφείων Εξωτερικού για την ευρεία απήχησή τους στο ξένο ταξιδιωτικό κοινό.

    Τα βίντεο κλιπ θα αναδεικνύουν τα νησιά ως ελκυστικούς προορισμούς, θα προβάλλουν τις φυσικές τους ομορφιές και τα αξιοθέατα του κάθε προορισμού και θα αποτυπώνουν τις θετικές εντυπώσεις και τις ταξιδιωτικές εμπειρίες των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών μέσα από τις προσωπικές τους μαρτυρίες.

    Τα βίντεο-κλιπ των προορισμών όπως επίσης και οι προσφορέςτων Ενώσεων Ξενοδόχων των πέντε νησιών θα προβληθούν εκτενώς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Ελλάδα, με στόχο την ευρείαενημέρωση του ελληνικού ταξιδιωτικού κοινού.

    Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την στήριξη του τουρισμού στα νησιά του Αν. Αιγαίου και υλοποιούνται επιπλέον του προγράμματος δράσεων που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο στις αρχές της χρονιάς και οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

    [03] ΟΑΕΔ: Δύο προγράμματα εργασιακής εμπειρίας για 13.000 ανέργους

    Δύο νέα προγράμματα που θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε 13.000 άνεργους νέους ηλικίας 18 - 24 και 25 - 29 ετών να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία τεσσάρων μηνών σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος τους στην αγορά εργασίας ξεκινούν από τον ΟΑΕΔ.

    Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά από 22 Αυγούστου μέχρι την κάλυψη των θέσεων του προγράμματος με καταληκτική ημερομηνία την 22 Σεπτεμβρίου.

    Τα προγράμματα αφορούν αποφοίτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

    Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους ηλικίας 18 - 24 ετών καθαρή ημερήσια αποζημίωση 18 ευρώ για κάθε ημέρα άσκησής τους και στους ασκούμενους ηλικίας 25 - 29 ετών καθαρή ημερήσια αποζημίωση 21 ευρώ. Οι ασκούμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του συνεισπραττόμενου κλάδου ασθενείας σε είδος (ΕΟΠΥΥ) και ασφαλίζονται για ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επαγγελματικό κίνδυνο στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ από τον ΟΑΕΔ. Με την ολοκλήρωση της τετράμηνης εργασιακής εμπειρίας, οι πρακτικά ασκούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών (θα εκδοθεί αντίστοιχη δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις, πριν τη λήξη της πρακτικής άσκησης).

    Έμφαση, θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους νέους, από τους οποίους θα καλυφθεί το 60% επί του αριθμού των θέσεων. Προτεραιότητα δίνεται στους γονείς ανήλικων τέκνων, με απόλυτη προτεραιότητα στις μητέρες ανήλικων τέκνων. Ακολουθούν οι άνεργοι με την μεγαλύτερη, σε ημέρες, εγγεγραμμένη ανεργία στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

    [04] Μεγάλες τράπεζες σχεδιάζουν τη μεταφορά των ευρωπαϊκών τους εδρών από το Λονδίνο, μετά το Brexit

    Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες που έχουν την ευρωπαϊκή τους έδρα στο Λονδίνο θα αρχίσουν να μεταφέρουν τις θέσεις εργασίας από τη Βρετανία αμέσως μετά την ενεργοποίηση του Brexit, γράφει η εφημερίδα Independent, επικαλούμενη τους διευθύνοντες συμβούλους τεσσάρων μεγάλων επιχειρήσεων .

    Σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, και επικαλείται η ηλεκτρονική σελίδα Euractiv.com, τα στελέχη σχεδιάζουν τις κινήσεις τους για το χειρότερο σενάριο, ότι θα χάσουν δηλαδή το δικαίωμα να πωλούν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Πριν από το δημοψήφισμα, o Τζέιμι Ντίμον, διευθύνων σύμβουλος της JP-Morgan, είχε δηλώσει ότι θα μεταφέρει περίπου 4.000 θέσεις εργασίας εκτός Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit. Η Morgan Stanley ενδέχεται να μετακινήσει περίπου 1.000 εργαζομένους από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Goldman Sachs και η Citigroup έχουν αναφέρει επίσης ότι θα κατευθύνουν προσωπικό εκτός βρετανικών συνόρων. Αλλά και οι ευρωπαϊκές τράπεζες συμπεριλαμβανομένων των HSBC και της Deutsche Bank έχουν δηλώσει ότι μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν εργαζόμενοι και δραστηριότητες στη Γαλλία και τη Γερμανία.

    [05] Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ:"Θα είμαστε πάντα δίπλα στον Ποντιακό Ελληνισμό"

    Την ευγνωμοσύνη της Ελληνικής Αστυνομίας προς το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά», εξέφρασε ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας, για την την ύψιστη τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ και τον ίδιο προσωπικά, κατα τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας

    Ο κ. Τσουβάλας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στη μεγάλη εθνική και κοινωνική προσφορά του Ποντιακού Ελλησμού και επισήμανε οτι η Ελληνική Αστυνομία θα είναι πάντα συνοδοιπόρος σε κάθε στιγμή του. "Η Ελληνική Αστυνομία", είπε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, "ευγνωμονεί το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» για την επιδαψίλευση των τιμών που επεφύλαξε η Διοικούσα Επιτροπή του, στο Σώμα και τους Έλληνες αστυνομικούς.Η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει και αναγνωρίζει τη διαχρονικά κοινωνική, πολιτιστική και εθνική προσφορά του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πατρίδα.»

    [06] Σπύρος Γιαννιώτης:"Τώρα συνειδητοποιώ τι πέτυχα"

    Ιδιαίτερα συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, παρά την πρόδηλη κούραση από τον αγώνα και το ταξίδι της επιστροφής από το Ρίο, ο Σπύρος Γιαννιώτης πάτησε σήμερα το μεσημέρι σε ελληνικό έδαφος. Με το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο κρεμασμένο στο λαιμό του, ο 36χρονος κολυμβητής ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν στην προσπάθειά του.

    «Σήμερα συνειδητοποιώ τι πέτυχα. Ήταν ένα απωθημένο δικό μου και του Νίκου», λέει χαρακτηριστικά, έχοντας στο πλευρό του, όπως πάντα άλλωστε, τον προπονητή του Νίκο Γέμελο.

    «Κλείνω την καριέρα μου με τον πιο όμορφο και μοναδικό τρόπο», τόνισε ο Κερκυραίος πρωταθλητής και χαρακτήρισε το τρίπτυχο «υπομονή, επιμονή, πόνος» ως το μυστικό της επιτυχίας σε ένα τόσο απαιτητικό άθλημα όπως η κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα. Αποκάλυψε μάλιστα ότι, στα τελευταία μέτρα της κούρσας, όταν οι δυνάμεις του τον είχαν πια εγκαταλείψει, πήρε δύναμη από τη στήριξη των απλών ανθρώπων κι από το δικό του καημό για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

    Μεταξύ άλλων, ο Γιαννιώτης αποκάλυψε και το μήνυμα στήριξης που του έστειλε λίγες ημέρες πριν τον αγώνα ο επί σειρά ετών σπουδαιότερος αντίπαλός του, ο Γερμανός Τόμας Λουρτς. «Το αξίζεις», του ανέφερε ο -παλαίμαχος πια- Λουρτς, το ίδιο του επανέλαβαν και οι αντίπαλοί του μετά την κούρσα στο Ρίο.

    «Για μένα είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής σε όλα τα σπορ. Ηταν ένα παραμύθι με τόσο όμορφο τέλος, που εγώ θα το διαβάζω στα παιδιά μου για πολλά χρόνια», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Νίκος Γέμελος.

    Αίσθηση προκάλεσε πάντως η απουσία κάποιου εκπροσώπου της Πολιτείας από την υποδοχή του ασημένιου Ολυμπιονίκη, ενός αθλητή που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την ένδοξη καριέρα του και αποτελεί πρότυπο για τον ελληνικό αθλητισμό.

    «Κέρδισα προχθές το μετάλλιο, το πήρα στα χέρια μου, αλλά σήμερα συνειδητοποίησα τι πέτυχα. Η υποδοχή αυτή είναι κάτι μοναδικό, πρωτόγνωρο, κάτι που θα μείνει για πάντα μέσα μου», είπε φανερά συγκινημένος ο Γιαννιώτης.

    «Ευχαριστώ όσους με στήριξαν και με έχουν βοηθήσει αυτά τα χρόνια. Είναι πάρα πολλοί, κάποια στιγμή θα τους αναφέρω ονομαστικά, αλλά θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω αυτή τη στιγμή την οικογένειά μου, που με έβαλε στο κολύμπι, τον προπονητή μου, που ξεκινήσαμε μια πορεία από το Σίδνεϊ και φτάσαμε μετά από 16 χρόνια να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, που ήταν απωθημένο και δικό μου και του Νίκου. Δεν ξεχνάω τη γυναίκα μου που με ανέχεται πολλά χρόνια και με έχει στηρίξει, και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες.

    Η ομοσπονδία με βοήθησε από την αρχή που μπήκα στην εθνική ομάδα και την ευχαριστώ γιατί, παρά τις δυσκολίες, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια μέσα σε αυτά τα χρόνια».

    [07] Mαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Η Αθήνα είναι "μακριά" από τη Θεσσαλονίκη.Υπάρχουν υπουργοί που δεν γνωρίζουν πράγματα για τη Μακεδονία

    «Η Αθήνα είναι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, όχι λόγω χιλιομέτρων, αλλά επειδή υπάρχουν κάποιοι που δεν ακούν και δεν αφουγκράζονται τα προβλήματά της. Υπάρχουν υπουργοί που δεν γνωρίζουν πράγματα για τη Μακεδονία. Συμβαίνει αυτό δυστυχώς. Προσπαθώ να είμαι στην ενημέρωση των υπουργών για να τους θυμίζω τα προβλήματα της πόλης» δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 fm" η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

    Παράλληλα αναφέρθηκε στον ρόλο του ΥΜΑΘ στην κεντρική πολιτική σκηνή: «Οι Μακεδόνες ξέρουμε πολύ καλά πόσο μακριά είναι η Αθήνα. Το υπουργείο όλα τα προηγούμενα χρόνια έκανε πολλές παλινδρομήσεις και δεν επιτελούσε τον ρόλο του στο βαθμό που έπρεπε. Είναι θέμα αρμοδιοτήτων και νοοτροπίας».

    Η κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά αναφέρθηκε και στην έντονη εκλογολογία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας πως «δεν είναι σωστό να γίνεται συζήτηση για εκλογές μέσα σε μία περίοδο που κοιτάζουμε να δείξουμε ότι υπάρχει μια προσπάθεια ανάκαμψης και ότι η Ελλάδα συνεχίζει να μάχεται στον οικονομικό και όχι μόνο τομέα». «Σήμερα δεν υπάρχουν σκέψεις για εκλογές. Όποιος είναι στην αντιπολίτευση από την επομένη πάντα ζητάει εκλογές. Όταν ζητάς από την επομένη εκλογές σημαίνει ότι δεν σέβονται και απαξιώνουν τους πολίτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 August 2016 - 16:32:43 UTC