Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ποτάμι: Η Θεσσαλονίκη σε παράλυση, η κυβέρνηση απούσα
  • [02] Πηγές του υπ. Οικονομικών: Η πορεία των εσόδων δεν εμπνέει καμία ανησυχία για τον δημοσιονομικό στόχο
  • [03] ΟΠΑΠ: Κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα το "Σκρατς"
  • [04] Με στόχο το χρυσό αγωνίζονται στο Ριο, Μάντης-Καγιαλής, στην ιστιοπλοΐα
  • [05] Γερμανία: Αντιδράσεις των κομμάτων στις αποκαλύψεις για σχέσεις της Τουρκίας, με ισλαμιστικές οργανώσεις
  • [06] ΗΠΑ: Η Cisco θα απολύσει τουλάχιστον 14.000 υπαλλήλους της
  • [07] Πουέρτο Ρίκο: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κρουαζιερόπλοιο, σώοι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα
  • [08] Σε εξέλιξη φωτιά στην Προσύμνα Άργους
  • [09] Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 24 δημοσιογράφους της φιλοκουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem
  • [10] Τουλάχιστον 60 τραυματίες σε σιδηροδρομικό ατύχημα κοντά στο Μονπελιέ

  • [01] Το Ποτάμι: Η Θεσσαλονίκη σε παράλυση, η κυβέρνηση απούσα

    Πολιτική λύση, μέσω νομοθετικής αλλαγής, προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία του κόσμου και την αγωνία των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ζητά από την κυβέρνηση το Ποτάμι, ενώ την κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία.

    Συγκεκριμένα, το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ο ΟΑΣΘ, επικαλούμενος οφειλές του Δημοσίου, δεν καταβάλλει στους εργαζομένους τους μισθούς τους, με αποτέλεσμα αυτοί να προχωρούν σε κινητοποιήσεις και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και σημειώνει ότι ο Οργανισμός δεν έχει δημοσιεύσει τον ισολογισμό του.

    Ζητά δε να γνωστοποιήσει ο ΟΑΣΘ πόσα είναι τα έσοδα από τα εισιτήρια, ποια είναι τα κόστη λειτουργίας, ποιο είναι το ποσό της επιδότησης από το κράτος και ποιο είναι το ποσό που θα πάρουν ως κέρδος οι μέτοχοι, οι οποίοι βάση της σύμβασης έχουν εξασφαλισμένα κέρδη, αλλά να υπάρξει ενημέρωση εάν «έχουν ήδη μοιραστεί μερίσματα ως κέρδη μιας χρονιάς που δεν έχει κλείσει» και «για το ύψος των οφειλών προς τους εργαζομένους» και καταλήγει:

    «Η λύση όμως δεν πρέπει να είναι, απλώς, η καταβολή μέρους της επιδότησης, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να γυρίσουν στη δουλειά τους. Αυτό συμβαίνει συχνά και θα ξανασυμβεί. Η λύση είναι η νομοθετική αλλαγή, η λύση είναι καθαρά πολιτική. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να αδιαφορεί και να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του κόσμου και την αγωνία των εργαζομένων».

    [02] Πηγές του υπ. Οικονομικών: Η πορεία των εσόδων δεν εμπνέει καμία ανησυχία για τον δημοσιονομικό στόχο

    Καμία απολύτως ανησυχία για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2016 δεν γεννάται από την πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η επιμονή της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου να παρουσιάσουν μια εικόνα οικονομικής καταστροφής έχει ξεπεράσει κάθε όριο γραφικότητας.

    Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους παράγοντες του υπουργείου, τελευταίο δείγμα αποτελεί ο σχολιασμός του δελτίου εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού Ιανουαρίου- Ιουλίου 2016, όπου κάποιοι διαπιστώνουν κατάρρευση εσόδων, απόκλιση από τους στόχους, κίνδυνο ενεργοποίησης του «κόφτη» και άλλα τέτοια δραματικά.

    Όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Οικονομικών, όλη αυτή η εικόνα καταστροφής στηρίζεται στο γεγονός ότι τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά τον Ιούλιο, εμφανίζονται 354 εκατ. ευρώ κάτω από τον στόχο. Η απόκλιση αυτή αφορά μόνο τον συγκεκριμένο μήνα και υπερκαλύπτεται από την ιδιαίτερα θετική πορεία του προηγούμενου εξαμήνου. Έτσι, για ολόκληρο το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού είναι 422 εκατ. πάνω από το στόχο, με δεδομένο μάλιστα ότι οι επιστροφές φόρων (που εξ ορισμού μειώνουν τα καθαρά έσοδα) είναι αυξημένες κατά 220 εκατ. πάνω από το στόχο.

    [03] ΟΠΑΠ: Κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα το "Σκρατς"

    Κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα το "Σκρατς", σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΑΠ.

    Μεταξύ των νικητών ήταν και δύο υπερτυχεροί οι οποίοι με 1 ευρώ κέρδισαν από 10.000 ευρώ στο παιχνίδι «Τυχερά Φλουριά - Επετειακή Έκδοση».

    Το "Σκρατς", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κερδίζει συνεχώς νέους φίλους καθώς είναι το μοναδικό παιχνίδι που προσφέρει κέρδη στη στιγμή. Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και περίπτερα.

    [04] Με στόχο το χρυσό αγωνίζονται στο Ριο, Μάντης-Καγιαλής, στην ιστιοπλοΐα

    Στο Ρίο, στις 20.05 ώρα Ελλάδος ιστιοπλοΐα, οι Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής μετέχουν στη medal race των 470 ανδρών με στόχο το χρυσό μετάλλιο. Με δεδομένο πως ήδη έχουν εξασφαλίσει το χάλκινο, το ελληνικό δίδυμο θα παλέψει για να βρεθεί είτε στο δεύτερο, είτε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Για να μπορέσουν να κατακτήσουν την κορυφή θα πρέπει οι Κροάτες Σίμε Φαντέλα/Ιγκόρ Μάρενιτς που προηγούνται στην κατάταξη με 12 βαθμούς βαθμούς ποινής λιγότερους, να πάρουν κατάταξη τουλάχιστον έξι θέσεις πίσω από το ελληνικό πλήρωμα. Την ίδια στιγμή οι Αυστραλία Μάθιου Μπέλτσερ/Γουίλ Ράιαν θα πρέπει να καταλάβουν τουλάχιστον μια θέση πιο κάτω από το ελληνικό πλήρωμα στη medal race.

    [05] Γερμανία: Αντιδράσεις των κομμάτων στις αποκαλύψεις για σχέσεις της Τουρκίας, με ισλαμιστικές οργανώσεις

    Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που διαθέτει η κυβέρνηση σχετικά με τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με ριζοσπαστικούς Ισλαμιστές, ζήτησαν σήμερα οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ενώ οι Πράσινοι ανέφεραν ότι η Τουρκία θεωρείται εδώ και καιρό χώρα διέλευσης όπλων και λαθραίου πετρελαίου για ισλαμιστικές οργανώσεις της Συρίας. Για «σκάνδαλο» μιλάει η Αριστερά (Die Linke).

    Εάν έχουν σχεδιαστεί πιθανές βίαιες ενέργειες από μεμονωμένες οργανώσεις ή άτομα στην Τουρκία, πρέπει αυτές οι πληροφορίες να τεθούν υπόψη του Κοινοβουλίου, δήλωσε ο αρμόδιος για την Εξωτερική Πολιτική του SPD Ρολφ Μούτσενιχ στο "rbb-radio", για να προσθέσει ότι τότε θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συνέπειες.

    Από την πλευρά των Πρασίνων, ο αρμόδιος επίσης για την Εξωτερική Πολιτική Γιούργκεν Τριτίν δήλωσε ότι η Τουρκία θεωρείται εδώ και καιρό η χώρα διέλευσης όπλων και πετρελαίου για ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία και, επομένως, φέρει μερίδιο ευθύνης για την προσφυγική κρίση.

    Αφορμή για τις αντιδράσεις στάθηκε η δημοσιοποίηση, χθες, από το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, εμπιστευτικής απάντησης της κυβέρνησης σε κοινοβουλευτική ερώτηση της Αριστεράς (Die Linke), στην οποία η Τουρκία περιγράφεται ως «κεντρική πλατφόρμα δράσης» ισλαμιστικών οργανώσεων της περιοχής. Ο όρος «πλατφόρμα δράσης» αποτελεί σοβαρή κατηγορία, δήλωσε ο κ. Μούτσενιχ στην «Frankfurter Rundschau» και προσέθεσε ότι «το βασικό κριτήριο θα είναι το εάν αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για βίαιες ενέργειες». Η στάση του SPD ερμηνεύεται πάντως και από το γεγονός ότι την απάντηση προς την Αριστερά ετοίμασε το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να ζητήσει -λόγω διαδικαστικού σφάλματος, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του- τη συνδρομή του συναρμόδιου υπουργείου Εξωτερικών.

    [06] ΗΠΑ: Η Cisco θα απολύσει τουλάχιστον 14.000 υπαλλήλους της

    Η κατασκευάστρια εξοπλισμού δικτύωσης Cisco Systems Inc απολύει περίπου 14.000 υπαλλήλους της, ή περίπου το 20% του εργατικού της δυναμικού διεθνώς, μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος CRN, ο οποίος ειδικεύεται στις τεχνολογικές ειδήσεις, επικαλούμενος «πολλές» πηγές του στην εταιρεία.

    Η Cisco, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αργά απόψε τα αποτελέσματα χρήσεως του τέταρτου τριμήνου του αμερικανικού οικονομικού έτους, πρόκειται να επιβεβαιώσει τις περικοπές των θέσεων εργασίας εντός εβδομάδων, σύμφωνα με τον ιστότοπο (http://bit.ly/2bEQfa3).

    «Θεωρούμε πως είναι αλήθεια», ανέφερε η εταιρεία αναλύσεων Jefferies σε ενημερωτικό δελτίο που έστειλε στους πελάτες της, αναφερόμενη στο δημοσίευμα.

    Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που προχωρά σε μαζικές απολύσεις τέτοιας κλίμακας φέτος. Η Intel Corp ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα περικόψει 12.000 θέσεις εργασίαςή το 11% του εργατικού δυναμικού τηςπαγκοσμίως.

    [07] Πουέρτο Ρίκο: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κρουαζιερόπλοιο, σώοι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε ένα κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας American Cruise Ferries αμέσως μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Σαν Χουάν, της πρωτεύουσας του Πουέρτο Ρίκο, όμως όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν εγκαίρως και είναι καλά στην υγεία τους, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

    Το Caribbean Fantasy βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3,5 χιλιομέτρων από το λιμάνι και έχει εκκενωθεί. Όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στην ξηρά και πάνω στο πλοίο έχουν μείνει μόνο ο καπετάνιος και ορισμένα μέλη του πληρώματος, ανέφερε ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Πουέρτο Ρίκο, Άνχελ Κρέσπο.

    Το κρουαζιερόπλοιο κατευθυνόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία μεταφέροντας συνολικά 512 ανθρώπους. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση για την εκκένωσή του.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο μηχανοστάσιο. Πολλά πυροσβεστικά πλοιάρια και άλλα σκάφη του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

    [08] Σε εξέλιξη φωτιά στην Προσύμνα Άργους

    Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε στις 5.25 το απόγευμα σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και έχει λάβει διαστάσεις καίοντας χαμηλή βλάστηση, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με δέκα οχήματα, τριάντα πυροσβέστες και δεκατρία άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο τους συνδράμουν και δύο αεροσκάφη πετζετέλ.

    [09] Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 24 δημοσιογράφους της φιλοκουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem

    Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 24 δημοσιογράφους της φιλοκουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem, έπειτα από την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε εναντίον της από τουρκικό δικαστήριο με την κατηγορία ότι διεξάγει προπαγάνδα υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

    Οι συλλήψεις ανεβάζουν τον αριθμό των κρατουμένων εργαζομένων σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης στους 99, με βάση στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), μετατρέποντας έτσι την Τουρκία την χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων.

    Ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης διέψευσε πως οι ενέργειες ενάντια στην Ozgur Gundem συνδέονται με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, αλλά η ΕΟΔ θεώρησε την κίνηση ως μέρος των μαζικών εκκαθαρίσεων που διεξάγουν οι αρχές έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Την Τρίτη ένα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε την κυκλοφορία της εφημερίδας, με μέση κυκλοφορία 7.500 φύλλα, καθώς αποφάνθηκε πως ενεργεί σαν «φερέφωνο» του PKK, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

    Όπως ανέφερε η εφημερίδα στον ιστότοπο της, οι περισσότεροι από τους τουλάχιστον 24 κρατουμένους, συνελήφθησαν χθες σε επιδρομή που έγινε στα γραφεία της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη. Άλλοι συνελήφθησαν στα σπίτια τους, ενώ τέσσερις δημοσιογράφοι άλλων μέσων ενημέρωσης που έκαναν ρεπορτάζ για την επιδρομή επίσης συνελήφθησαν.

    [10] Τουλάχιστον 60 τραυματίες σε σιδηροδρομικό ατύχημα κοντά στο Μονπελιέ

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 50 φέρουν ελαφρά τραύματα από το σιδηροδρομικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα κοντά στο Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης.

    Το ατύχημα προκλήθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    Το τρένο εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο, μεταξύ των πόλεων Νιμ και Μονπελιέ. Ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 August 2016 - 16:32:41 UTC