Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Αμανατίδης: Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για εκλογές αυτή τη στιγμή
  • [02] Δεν γίνονται επαναπροωθήσεις μεταναστών από τη Γερμανία προς την Ελλάδα
  • [03] Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις
  • [04] Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την ποιότητα του φετινού τρύγου
  • [05] Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, λόγω επίσχεσης εργασίας
  • [06] Με μια βάρκα έφθασαν, 51 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Λέσβο
  • [07] Επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στην Αυστρία
  • [08] Ομπάμα: Δεν είναι δεδομένη η νίκη της Κλίντον τον Νοέμβριο
  • [09] «Οικογενειακές» διαφωνίες μεταξύ των ηθοποιών του Fast and Furious 8
  • [10] Στο μαρτυρικό Κομμένο Άρτας ο Αλ. Τσίπρας
  • [11] Δημιουργούμε τους όρους για την ανασυγκρότηση του νομού Άρτας
  • [12] Ο Πετρούνιας είναι ο «Βασιλιάς» των κρίκων στο Ρίο

  • [01] Γ. Αμανατίδης: Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για εκλογές αυτή τη στιγμή

    "Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για εκλογές αυτή τη στιγμή, γιατί ακριβώς ξεδιπλώνεται το σχέδιο για το οποίο έχουμε ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό τον περασμένο Σεπτέμβριο", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9FM", και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα. Όπως είπε, πρόκειται για "ένα σχέδιο το οποίο εφαρμοζόμενο θα έχει τα αποτελέσματα τα οποία ελπίζουμε και προσδοκούμε, και είναι η πολιτική μας βούληση. Δηλαδή, η έξοδος από την κρίση και η επούλωση όλων των πληγών, που έχουν υποστεί οι κοινωνικές ομάδες".

    Ο κ. Αμανατίδης τόνισε, ότι μπορούν να γίνουν πολλά και στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στις θεσμικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και σημείωσε: "Εμείς μιλάμε για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Θέλουμε και πρέπει να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, γιατί πέραν όλων των άλλων, των δικαιωμάτων των εργαζομένων, χτυπάει και τη "μαύρη" εργασία, βοηθάει και το ίδιο το ασφαλιστικό σύστημα. Το ξεδίπλωμα, λοιπόν, όλης αυτής της πολιτικής, που θα φέρει αποτελέσματα, είναι απαγορευτικό για να υπάρχει κλίμα εκλογών. Νομίζω ότι δεν βοηθάει κανέναν, και πρώτα από όλα δεν βοηθάει την ίδια τη χώρα. Θα έπρεπε η Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν θετικά με τις προτάσεις τους. Διαφορετικές; Διαφορετικές, αλλά με προτάσεις για το που πάει η χώρα".

    Σε ότι αφορά στην ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Αμανατίδης είπε ότι θα έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για την ανάπτυξη και το που πάει η χώρα και τόνισε: "Νομίζω ότι έχουμε να πούμε πολλά πράγματα προς τον ελληνικό λαό και νομίζω ότι το βήμα της ΔΕΘ θα είναι μια θετική προώθηση για την ελάφρυνση και των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων".

    [02] Δεν γίνονται επαναπροωθήσεις μεταναστών από τη Γερμανία προς την Ελλάδα

    «Αυτήν τη στιγμή δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις μεταναστών σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ από τη Γερμανία προς την Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ελληνικά δημοσιεύματα περί σχεδιαζόμενης επαναπροώθησης 3.000 ατόμων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη.

    «Δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό εκτός από το ότι γνωρίζετε τις ισχύουσες αποφάσεις. Λόγω των οδηγιών, ειδικά του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, αυτήν τη στιγμή εξαιτίας των συστημικών, ας πούμε ανεπαρκειών, στο ελληνικό σύστημα ασύλου, δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ προς την Ελλάδα. Αυτό το μέτρο έχει αποφασιστεί για άλλη μια φορά και έχει παραταθεί», δήλωσε ο κ. Ντίμροτ και πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί μια κατάσταση η οποία να επιτρέπει και πάλι νομικά την επαναπροώθηση.

    «Παρά τις τρέχουσες εργασίες αξιολόγησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις οποίες παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά με την ελπίδα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να διορθωθεί το σύστημα στην Ελλάδα και οι συνθήκες να φθάσουν ένα μέτρο και ένα επίπεδο ώστε μια επαναπροώθηση να είναι δυνατή και πάλι νομικά, αυτή η κατάσταση προφανώς δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Η κατάσταση είναι όπως σας την περιέγραψα», επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

    [03] Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις

    "Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα μέχρι τέλους, με σχέδιο στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Είναι μία πρωτοβουλία εθνικής σημασίας και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί αυτό το χρέος", επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικούδανείου, κατά τονχαιρετισμό του στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που γίνονται στο Κομμένο Άρταςγια τους317 Έλληνες που σφαγιάστηκαν από τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα την 16η Αυγούστου του 1943.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου "έχουμε συγκροτημένη εθνική στρατηγική με πρωτοβουλία και συντονισμό της Βουλής των Ελλήνων".

    Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Κομμένο νωρίς το πρωί, κατά την άφιξή του άγημα του στρατού απέδωσε, τιμές ενώ τον υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το Κομμένου, Ευστάθιος Γιαννούλης. Στη συνέχεια τελέστηκετρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων.

    [04] Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την ποιότητα του φετινού τρύγου

    Αισιοδοξία για το φετινό τρύγο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως η Σαντορίνη, παράλληλα με την κορύφωση του ελληνικού καλοκαιριού, εκφράζουν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «άνθρωποι του κρασιού». Την ίδια ώρα, όμως, περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει προκύψει, λόγω του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, σ έναν κλάδο, ο οποίος παρά την κρίση γνώρισε σημαντική ανάπτυξη και από 500 οινοποιεία το 2008 σήμερα ο αριθμός τους έχει φθάσει τα 1.000. Εγείρουν προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι σύννομοι οινοπαραγωγοί και τονίζουν την ανάγκη της καλύτερης συνεργασίας με την πολιτεία και του εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας.

    Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

    «Ο κλάδος αντιμετωπίζει ένα μεγάλο ζήτημα από την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης: την παραοικονομία. Σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στην επαρχία και στον τουρισμό, διακινείται πολύ κρασί - χύμα σε ασκό αλλά και εμφιαλωμένο- χωρίς παραστατικά. Δεν πληρώνουν ούτε ειδικό φόρο ούτε ΦΠΑ. Αυτό είναι ένα από τα νέα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ενόψει του τρύγου. Είναι μια στρέβλωση που όσο περνάει ο καιρός παγιώνεται και τώρα, φοβόμαστε ότι θα τροφοδοτηθεί και από νέα σταφύλια, τα οποία δεν θα δηλωθούν ότι πάνε σε οινοποιεία και οινοποιούνται. Ο κύκλος αυτός της παραοικονομίας εξαπλώνεται και αποκτά ρίζες. Δεν κρύβεται πίσω από αυτόν κάποιος μεγάλος απατεώνας, το κάνει και ένας απλός αμπελουργός- παραγωγός, ο οποίος λέει ?δεν μπορώ αλλιώς να βγάλω το ψωμί μου , δεν γίνεται?» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου Οίνου, Γιάννης Βογιατζής.

    «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ελληνικό κρασί είναι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης», τονίζει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Γιώργος Σκούρας. «Έχει δημιουργήσει τεράστιες στρεβλώσεις στην αγορά . Κι επειδή είναι ένας τεράστιος φόρος στα χαμηλής τιμής κρασιά - ποσοστιαία φτάνει και το 70% μερικές φορές- δημιουργεί τεράστιο κίνητρο στους έχοντας την τάση να παρανομήσουν. Αυτή τη στιγμή έχει πλημμυρίσει η Ελλάδα από κρασί σε όλες του τις φάσεις, το οποίο φοροδιαφεύγει , κινείται λαθραία και έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα γιατί έχουν πέσει οι πωλήσεις του κρασιού με χαρτιά σε όλη την Ελλάδα. Είναι τεράστια τα νούμερα. Στο πρώτο εξάμηνο καταγράψαμε πολύ ισχυρές μειώσεις στις πωλήσεις του κρασιού με χαρτιά που έφτασαν στο 40%. Είναι σοβαρή η κατάσταση. Και δεν γίνονται έλεγχοι. Προσπαθούμε να πιέσουμε την κρατική μηχανή να κάνει τη δουλειά της. Αν την έκανε δεν θα υπήρχε πρόβλημα».

    Σύμφωνα μάλιστα με τον κ Σκούρα ακόμη ένα ζήτημα, που έχει σχέση με την ανεπάρκεια των ελέγχων και αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη βιομηχανία κρασιού φέτος (χρονιά ξηρική, με μικρές ποσότητες σταφυλιού), είναι ότι «επειδή οι αγρότες για πρώτη φορά θα πληρώσουν φέτος σημαντικούς φόρους της τάξης του 25%, πάνε διάφοροι επιτήδειοι από αυτούς που διακινούν λαθραία το κρασί και τους λένε ?είσαι χαζός που θα κόψεις τιμολόγιο; Μην κόψεις τιμολόγιο. Θα σου δώσουμε εμείς μετρητά τα χρήματα?, οπότε οι αγρότες συμφωνούν να δώσουν το σταφύλι τους, χωρίς χαρτιά , και κινδυνεύει η βιομηχανία του κρασιού να μη βρει σταφύλι. Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα».

    Τρύγος - Φετινή χρονιά

    Ο τρύγος ξεκίνησε νωρίτερα φέτος λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν και, αν και δεν προβλέπονται μεγάλες αποδόσεις, εκφράζεται αισιοδοξία για την ποιότητα.

    «Ο τρύγος είναι πρώιμος λόγω της ζέστης. Σε πολλές περιοχές είμαστε πολύ πιο μπροστά σε σχέση με περασμένες χρονιές. Δεν αντιμετωπίζουμε όμως, αυτή τη στιγμή, προβλήματα με την ποιότητα. Φαίνεται πως θα είναι ένας τρύγος με σχετική ποιότητα. Είμαστε σ? ένα ξεκίνημα αισιόδοξο. Μπορεί να είχε ζέστη αλλά τα αμπέλια τα οποία καλλιεργούνται πια με σωστό τρόπο και με τους αμπελουργούς να είναι από πάνω τους, φτάνουν σε καλά αποτελέσματα. Υπάρχουν και κάποιες περιοχές βέβαια, που υπέστησαν ζημιές, για παράδειγμα η Μαντινεία», εξηγεί ο κ. Βογιατζής.

    [05] Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, λόγω επίσχεσης εργασίας

    Χωρίς λεωφορεία είναι η Θεσσαλονίκη, έπειτα από την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.Η επίσχεση θα συνεχιστεί την Τετάρτη και την Παρασκευή, οπότε έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πάρουν απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    Υπενθυμίζεται ότι οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, για περισσότερους από δύο μήνες, που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ. «Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ. Οι υποχρεώσεις τρέχουν. Το ελληνικό Δημόσιο οφείλει περισσότερα από 130 εκατομμύρια ευρώ στον Οργανισμό, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά πάνω από 95 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

    Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά, όπως επίσης θα λειτουργήσει κανονικά και το ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

    [06] Με μια βάρκα έφθασαν, 51 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Λέσβο

    Μια βάρκα με 51 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασε στη Λέσβο τα τελευταίο 48ωρο. Χθες Δευτέρα νωρίς το πρωί, συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος και επειδή οι επιβαίνοντες αρνιόταν να την σταματήσουν ώστε να περισυλλεχτούν και να μεταφερθούν στο λιμάνι, η βάρκα προσέγγισε με ασφάλεια σε ακτή νότια της πόλης της Μυτιλήνης. Οι επιβαίνοντες αποβιβάσθηκαν στην ακτή και μεταφέρθηκαν στο χοτ σποτ της Μόριας.

    Στη Χίο και στη Σάμο το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα της Παναγιάς οι ροές ήταν μηδενικές. Σήμερα και μέχρι τις 9,30 το πρωί δεν υπήρχαν ροές μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

    Σήμερα Τρίτη στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 4.001 άτομα. Στη Χίο 3.072 και στη Σάμο 1.077. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 8.150 πρόσφυγες ή μετανάστες.

    [07] Επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στην Αυστρία

    Επιβάτες τρένου δέχθηκαν κοντά στο χωριό Σουλτς της Αυστρίας επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο νεαροί, σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία.

    Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν60χρονοΓερμανό, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

    Οι δύο τραυματίες -ένας 19χρονος και μία 17χρονη- μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο,στην πόλη Βόραλμπεργκ, ενώ ο δράστης συνελήφθη από δύο αστυνομικούςπου χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού για να τον εξουδετερώσουν.

    [08] Ομπάμα: Δεν είναι δεδομένη η νίκη της Κλίντον τον Νοέμβριο

    Ανακοινώνοντας ότι βαρέθηκε να μιλάει για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε τους Δημοκρατικούς χθες να μην πάρουν ως δεδομένη την πιθανότητα της νίκης του κόμματος στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου, παρά τη θέση ισχύος της υποψηφίου Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

    Ο Ομπάμα, που βρίσκεται σε διακοπές δύο εβδομάδων στο νησί Μάρθας Βίνιαρντ, στη Μασσαχουσέτη, έκανε ένα μικρό διάλειμμα στις διακοπές του για τη συγκέντρωση πόρων για την Κλίντον, την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος που ελπίζει ότι θα τον διαδεχθεί όταν λήξει η θητεία του τον Ιανουάριο.

    Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ σε δημοσκοπήσεις, και η προεκλογική καμπάνια του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τραμπ έχει υποστεί ζημιά από δηλώσεις του με τις οποίες κακολογούσε τους γονείς ενός Αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη που σκοτώθηκε στον πόλεμο, και από άλλες με τις οποίες ισχυρίζεται ότι ο Ομπάμα είναι ιδρυτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    Ο Ομπάμα προειδοποίησε το κόμμα του, ωστόσο, να κρατήσει μια αίσθηση του επείγοντος μέχρι τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

    "Αν δεν τρέξουμε με την ψυχή στο στόμα μέχρι την επόμενη των εκλογών, θα υποπέσουμε σε σοβαρό λάθος", είπε ο πρόεδρος σε περίπου 60 χορηγούς οι οποίοι είχαν δώσει 10.000 δολάρια (8.900 ευρώ) ο καθένας για να συμμετάσχουν στην χρηματοδότηση της προεκλογικής προσπάθειας και είχαν συγκεντρωθεί σε ιδιωτική οικία στο νησί. "Άμα κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, τότε η Χίλαρι θα εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά εάν δεν την κάνουμε, τότε παραμένει ακόμα πιθανό να χάσει τις εκλογές", τόνισε.

    Ο Ομπάμα έχει εκδηλώσει ξεκάθαρα την περιφρόνησή του για τον Τραμπ, λέγοντας ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για τον Λευκό Οίκο. Είπε στους χορηγούς ότι βαρέθηκε να μιλάει για τον αντίπαλο της Κλίντον. "Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω εναντίον του αντιπάλου της, γιατί κάθε φορά που μιλάει επιχειρηματολογεί ο ίδιος εναντίον της υποψηφιότητάς του", είπε ο Ομπάμα.

    Ο Ομπάμα αναμένεται να συνεισφέρει με εντατικούς ρυθμούς στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον το φθινόπωρο.

    [09] «Οικογενειακές» διαφωνίες μεταξύ των ηθοποιών του Fast and Furious 8

    Οι ηθοποιοί που παίζουν στην ταινία Fast and Furious είναι πλέον σαν μία οικογένεια και όλοι ξέρουμε πως οι οικογένειες έχουν και τα προβλήματά τους.

    Τουλάχιστον αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Ντουέιν Τζόνσον (The Rock) στον κόσμο.

    Ο The Rock ανέβασε στο Instagram βίντεο με συντελεστές της όγδοης συνέχειας της κινηματογραφικής σειράς γράφοντας: «Η οικογένεια μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις, αλλά έχει θεμελιώδεις βασικές πεποιθήσεις».

    «Εσείς που το διαβάζεται γνωρίζεται πόσο πιστεύω στην ιδέα της ομαδικής προσπάθειας», έγραψε, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει σεβασμός σε κάθε άτομο, το χρόνο και την αξία του όταν είναι να προχωρήσουμε μαζί, είτε πρόκειται για τη σύντροφό μου είτε για την εταιρεία παραγωγής μου».

    Είχε προηγηθεί μία ανάρτηση του Τζόνσον για κάποιον από τους συμπρωταγωνιστές του που έγραφε: «Κάποιοι συμπεριφέρονται ως πραγματικοί άντρες και αληθινοί επαγγελματίες, ενώ άλλοι όχι».

    [10] Στο μαρτυρικό Κομμένο Άρτας ο Αλ. Τσίπρας

    Παρουσία για πρώτη φορά Έλληνα πρωθυπουργού, ξεκινούν σε λίγη ώρα οι εκδηλώσεις μνήμης για την σφαγή στο Κομμένο Άρτας σαν σήμερα πριν από 73χρόνια στις 16 Αυγούστου του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

    Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στο μαρτυρικό χωριό συνοδευόμενος από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα τελεστεί τρισάγιο στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στην συνέχεια θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του χωριού στον χώρο που βρίσκεται το μνημείο των θυμάτων της σφαγής. Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και εν συνεχεία θα γίνει προσκλητήριο των θυμάτων της θηριωδίας.

    [11] Δημιουργούμε τους όρους για την ανασυγκρότηση του νομού Άρτας

    Στα έργα που δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγική, οικονομική και πολιτιστική ανασυγκρότηση και ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αναφέρθηκε -με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για τη μνήμη των 317 θυμάτων της σφαγής του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943.

    Η κ. Γεροβασίλη, που σημείωσε ότι η Άρτα υπήρξε περιθωριοποιημένη σε έργα υποδομής, έχει μπροστά της την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού τον Μάρτιο του 2017, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος Αρταίων είναι ανάμεσα στους 30 δήμους που συμμετέχουν στη δεύτερη, διευρυμένη πιλοτική φάση του προγράμματος για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

    Επισήμανε ότι εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων , και στο ΕΣΠΑ η επέκταση του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας ενώ προγραμματίζονται μια σειρά έργων από εθνικούς πόρους όπως η αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, η κατασκευή Κυκλικού Κόμβου στην Ε.Ο. Αντιρρίου -Ιωαννίνων στην πόλη της Άρτας κλπ.

    Με τα προγραμματιζόμενα και τα υπό εκτέλεση έργα, σε συνδυασμό με την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, απαντούν έμπρακτα σε χρόνια αιτήματα των φορέων της περιοχής και δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγική, οικονομική και πολιτιστική ανασυγκρότηση και ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Γεροβασίλη.

    Η εκλογολογία έχει καταντήσει γραφική, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος

    Έχει καταντήσει γραφική η εκλογολογία που συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία και μερίδα των ΜΜΕ, τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωση της στο Real.gr, και κατηγορεί για ανευθυνότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος έως το 2019.

    «Η εκλογολογία που συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία και μερίδα των ΜΜΕ έχει καταντήσει γραφική", αναφέρει στη δήλωση της η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει: "Όταν στελεχώνονται νοσοκομεία, βλέπουν εκλογές. Όταν παίρνονται νέες πρωτοβουλίες στην κοινωνική πολιτική, ξαναβλέπουν εκλογές. Ακόμη κι όταν γίνεται υπουργικό συμβούλιο (πράγμα άγνωστο για την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ) το θεωρούν προμήνυμα εκλογών. Η ΝΔ επαναλαμβάνει την ανευθυνότητα της προηγούμενης αξιολόγησης σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αναρριχηθεί στην εξουσία. Χωρίς πολιτικό λόγο ουσίας, χωρίς προτάσεις, χωρίς καν αντίληψη της πραγματικότητας. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας απρόσκοπτα και την υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες, έως το 2019».

    [12] Ο Πετρούνιας είναι ο «Βασιλιάς» των κρίκων στο Ρίο

    Εντυπωσιακός για άλλη μια φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση!

    Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους.

    Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80

    Πιστός στο ραντεβού με την κορυφή, ο Λευτέρης Πετρούνιας

    Ο 26χρονος Ολυμπιονίκης, είναι ταυτόχρονα πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, κάτι που έχουν καταφέρει, μόνον, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Κώστας Κεντέρης, ο Πύρρος Δήμας και ο Ηλίας Ηλιάδης.

    Πρόκειται για το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας,στην διοργάνωση της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, μετά το χρυσό και το χάλκινο, που κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στην σκοποβολή.

    Διαβάστε επίσης:

    ΠτΔ: Πραγματικό υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου, ο Λευτέρης Πετρούνιας

    Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στον Λ. Πετρούνια

    Συγχαρητήρια στον Λ. Πετρούνια από Κ.Μητσοτάκη, Π. Καμμένο και Β. Λεβέντη

    Συγχαρητήρια από την Φ. Γεννηματά στον Λευτέρη Πετρούνια

    Περισσότερα στο «Πρακτορείο SPORT»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 August 2016 - 10:32:45 UTC