Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει τον ελληνικό λαό από την περιπέτεια που τον έβαλε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο υπ. Υποδομών
  • [02] Στις εκδηλώσεις για τη σφαγή του Κομμένου Άρτας, ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] FT: Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη
  • [04] Πλήθος κόσμου, επιχειρηματίες και πολιτικοί παράγοντες αποχαιρέτησαν τον Αλέξανδρο Μπακατσέλο
  • [05] Σύσκεψη για θέματα Αυτοδιοίκησης στο δήμο Χερσονήσου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή
  • [06] Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης επικήρυξε τους κλέφτες... παγωτών στη Νέα Υόρκη
  • [07] Υπό περιορισμό τέθηκαν οι τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Κέρκυρα

  • [01] Στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει τον ελληνικό λαό από την περιπέτεια που τον έβαλε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο υπ. Υποδομών Χρ.Σπίρτζης στην «Αγορά»

    Η κυβέρνηση έχει έναν στόχο να βγάλει τον ελληνικό λαό από την περιπέτεια που τον έβαλε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια, την επιτήρηση, τη φτώχεια και τα κοινωνικά αδιέξοδα, αναφέρει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά».

    «Αυτό περνά ως σήμερα μέσα από την ολοκλήρωση της συμφωνίας που περιλαμβάνει συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις» αναφέρει και υπογραμμίζει πως «το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές να ξεφύγουν από το γνωστό μοντέλο του ΤΑΙΠΕΔ της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλαδή πουλάμε όσο όσο, με ανυπαρξία έγκυρων εκτιμήσεων της πραγματικής αξίας, χωρίς σοβαρή βραχυπρόθεσμη αναπτυξιακή δέσμευση των ιδιωτών και χωρίς σχέδιο για την ένταξη τους στο ευρύτερο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης.

    Αυτή είναι και η διαφορά μας από τη ΝΔ και τους συνοδοιπόρους της, τους δήθεν μεταρρυθμιστές».

    Για τις τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου ψηφιακής εκπομπής αναφέρει πως αυτήν τη στιγμή, με τα συγκεκριμένα δεδομένα στην οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται συζήτηση γι΄ αύξηση του αριθμού των αδειών.

    Ο κ. Σπίρτζης επισημαίνει πως «όταν η ΝΔ και η "νέα" κεντροαριστερά μιλούν για μεταρρυθμίσεις, μιλούν για την οριστική παράδοση της χώρας και του τραπεζικού συστήματος στους δανειστές, για τον ανθελληνισμό των επιχειρήσεων, για την απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και τονίζει πως «αν επικρατήσουν οι απόψεις της ΝΔ και της "νέας" κεντροαριστεράς, τα παιδιά μας θα ζήσουν σε μια αποικία χρέους».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση , αναφέρει, «δεν θα αφήσουμε ποτέ να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός».

    Ο υπουργός Υποδομών τονίζει πως οι εξελίξεις στη διεθνή κοινότητα, η κρίση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, η εξέλιξη της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ και κυρίως η παραδοχή των λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα από το ΔΝΤ πρέπει να αξιοποιηθούν, «ώστε να προχωρήσουμε στην οριστική μείωση ή αναδιάταξη του χρέους, στην οριστική λύση του προβλήματος».

    ---ΝΔ:«Ο κ. Σπίρτζης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας»

    Επίθεση στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη, για τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», εξαπέλυσε η ΝΔ.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται πως «ο κ. Σπίρτζης εγείρει σήμερα σοβαρά πολιτικά και ηθικά ζητήματα, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας», καθώς, όπως επισημαίνεται, «καταγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο, ωστόσο, λειτουργεί με απόφαση της κυβέρνησης, και μάλιστα, στο πλαίσιο του Yπερταμείου, που οι ίδιοι συγκρότησαν για τα επόμενα 100 χρόνια».

    Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Σπίρτζης εγκαλεί τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι «είναι προφανές πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τραπεζικών ιδρυμάτων», αντιτάσσεται, στις πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι «η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών», ενώ προσποιείται πως ξέχασε πως το μνημόνιο που τώρα εφαρμόζεται-το πιο επώδυνο από όλα- είναι εκείνο που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις εγκληματικές πολιτικές τους, το πρώτο εξάμηνο του 2015 και οι ίδιοι υπέγραψαν.

    «Εάν ο κ. Σπίρτζης, από το αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ, θέλει τώρα να περάσει στο αντάρτικο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφορά. Όταν, όμως, ως αρμόδιος υπουργός εναντιώνεται στις επενδύσεις, όταν συκοφαντεί, όταν υπονομεύει, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν. Ούτε βέβαια το βασικό υπεύθυνο για όλα αυτά, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενός του κ. Τσίπρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    [02] Στις εκδηλώσεις για τη σφαγή του Κομμένου Άρτας, ο Αλέξης Τσίπρας

    Τη μαρτυρική κοινότητα Κομμένου 'Αρτας θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη, 16 Αυγούστου. Στις 11:00 π.μ. ο πρωθυπουργός θα παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις στη μνήμη των 317 θυμάτων της Σφαγής του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943.

    [03] FT: Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη

    "Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη", είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, οι οποίοι σημειώνουν πως η χώρα ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο.

    Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.

    Και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.

    Οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.

    Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή. Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοι αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνουν για τον ρυθμό των αυξήσεων, σημειώνουν οι Financial Times.

    ---Ο πρωθυπουργός

    Το δημοσίευμα των FT για την ελληνική οικονομία σχολίασε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter: «Η καλύτερη απάντηση στην κατσστροφολογία», σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Αύξηση 0,3% του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο του 2016

    Αύξηση κατά 0, 3% παρουσιάζει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κατά το 2ο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2016, ενώ σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015 παρουσίασε μείωση κατά 0,7%, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου, κατά το 2ο τρίμηνο του 2016 παρουσίασε μείωση κατά 0,1% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2015.

    [04] Πλήθος κόσμου, επιχειρηματίες και πολιτικοί παράγοντες αποχαιρέτησαν τον Αλέξανδρο Μπακατσέλο

    Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθος κόσμου, επιχειρηματιών και πολιτικών παραγόντων, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του επιχειρηματία, Αλέξανδρου Μπακατσέλου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, που έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη 'Ανθιμου.

    Από τον κόσμο του "επιχειρείν", το τελευταίο αντίο στον 84χρονο επιχειρηματία, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή, είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας, Αθανάσιος Σαββάκης και αναφερόμενος στην προσφορά του αποθανόντος στην βορειοελλαδική βιομηχανία, τον ευχαρίστησε για την παρακαταθήκη που άφησε στη νέα γενιά των επιχειρηματιών.

    Επικήδειο εκφώνησε επίσης και ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων από την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Μητροπολίτης 'Ανθιμος κάλεσε όσους τον γνώριζαν να προσευχηθούν για να αναπαυθεί η ψυχή του.

    Επισημαίνεται ότι το προαύλιο της εκκλησίας γέμισε από περισσότερα από 160 στεφάνια, που απέστειλαν μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, η πρεσβεία του Βελγίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η διοικούσα επιτροπή της ΝΔ, ο ΣΒΒΕ, τα Επιμελητήρια της πόλης, η ΔΕΘ, ο ερασιτέχνης 'Αρης και επιχειρηματίες.

    [05] Σύσκεψη για θέματα Αυτοδιοίκησης στο δήμο Χερσονήσου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή

    Μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τρέχοντα θέματα, συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη στο δημαρχείο Χερσονήσου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Για το θέμα των απορριμμάτων, ο υπουργός μίλησε για έναν κρίσιμο διάλογο που πρέπει να ολοκληρωθεί και απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο σε κόμματα και φορείς: «Τα σκουπίδια συνδέονται με παρά πολλά χρήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Τα συμφέροντα είναι πολλά, διαπλεκόμενα, συμπλεκόμενα, συγκρουόμενα. Εγώ, θέλω, φιλοδοξώ να κάνω ένα νομοσχέδιο το οποίο να έχει πραγματικά τη συναίνεση όλων, και των κόμματων και των φορέων» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

    «Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από αυτή την κακοποίηση της αισθητικής της. Μια πανέμορφη χώρα, με ένα πλουσιότατο περιβάλλον, να θυμίζει σε ορισμένες περιοχές ένα απέραντο σκουπιδότοπο?» πρόσθεσε.

    Ο υπουργός, δήλωσε ακόμη ότι θα λάβει υπόψη την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης για το σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με την πρόταση της ΚΕΔΕ.

    Αναφερόμενος επίσης στα ληξιπρόθεσμα χρέη των ΟΤΑ, είπε ότι ανέρχονται σε 326 εκ ευρώ και δεσμεύθηκε να αποδοθούν στους ΟΤΑ τα παρακρατηθέντα απ? αυτούς ποσά.

    Εξ άλλου ο υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το προσφυγικό, υπενθύμισε ότι η ΚΕΔΕ στο συνέδριο της Σάμου πήρε μια ομόφωνη απόφαση ότι όλοι οι δήμοι πρέπει να βάλουν πλάτη.

    «Μπορεί αύριο να μην χρειασθεί να έλθει κανένας, αλλά από κει και πέρα είναι ένα θέμα το οποίο είναι ανοιχτό. Μακάρι να μην έχομε αύξηση εισροών» είπε. Ο ίδιος επίσης, σημείωσε ότι μπορεί να βρεθούν τρόποι που να μην επηρεάσουν ο προσφυγικές ροές, ούτε στο ελάχιστο τον τουρισμό. «Δεν είμαστε τρελοί να καταστρέψομε ένα τομέα που δίνει στη χώρα αυτό που δίνει. Έχουμε γνώση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [06] Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης επικήρυξε τους κλέφτες... παγωτών στη Νέα Υόρκη

    Όποιος κλέβει το αυγό, θα κλέψει και το βόδι, λέει μια παροιμία. Αγανακτισμένος με τις αλλεπάλληλες κλοπές... παγωτών στη Νέα Υόρκη, ένας δισεκατομμυριούχος Ελληνοαμερικανός προσφέρει αμοιβή ύψους 5.000 δολαρίων σε όποιον καταφέρει να συλλάβει τους γλυκατζήδες κλέφτες και να βάλει ένα τέλος στη δράση τους.

    "Οι κλέφτες των παγωτών ρημάζουν τα σουπερμάρκετ της Νέας Υόρκης", έγραψε στο Twitter ο Τζον Κατσιματίδης, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας παντοπωλείων Gristedes, αναπαράγοντας τον τίτλο ενός άρθρου της εφημερίδας New York Post. Στο επόμενο μήνυμά του, που είχε "τηλεγραφικό" στυλ, έγραψε ότι η εταιρεία του προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων για τη σύλληψη και την καταδίκη των δραστών, συνοδεύοντας την "επικήρυξη" με φωτογραφίες ανθρώπων που σπρώχνουν καροτσάκια του σουπερμάρκετ γεμάτα παγωτά.

    Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσαν ότι παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κλοπών αυτών. Από την αρχή του έτους έχουν γίνει 250 καταγγελίες και 130 συλλήψεις και η αστυνομία "συνεργάζεται στενά με τους πωλητές για να αντιμετωπίσει τις κλοπές των παγωτών".

    Η αμοιβή που προσφέρει ο αυτοδημιούργητος Ελληνοαμερικανός, ο οποίος διαθέτει περίπου 30 καταστήματα στη Νέα Υόρκη, συμπίπτει και με το κύμα καύσωνα που πλήττει αυτήν την περίοδο την πόλη, με θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

    Η περιουσία του 67χρονου Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη όταν ήταν ακόμη βρέφος, εκτιμάται από το περιοδικό Forbes ότι ανέρχεται σε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [07] Υπό περιορισμό τέθηκαν οι τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Κέρκυρα

    Υπό περιορισμό τέθηκαν και οι τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Κέρκυρα νωρίς το μεσημέρι .

    Μετά από τέσσερις περίπου ώρες, οι πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ, δίνοντας μάχη με την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στη Νότια και τη Βόρεια Κέρκυρα, έχοντας αντίπαλό τους τον δυνατό αέρα κατάφεραν να περιορίσουν τις φωτιές και να τις αποτρέψουν να φτάσουν σε κατοικημένες παρακείμενες περιοχές.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «υπό περιορισμό βρίσκονται αυτή την ώρα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Λίνια στον Χλωμό, στην περιοχή Μπαρμπάτι, αλλά και στην περιοχή Στρογγυλή, ενώ από τις πρώτες εκτιμήσεις φέρεται ότι έχουν καεί περίπου 30 στρέμματα αγροτικής έκτασης»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2016 - 18:32:43 UTC