Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιχμές Σπίρτζη για σχέση εταιρειών φύλαξης και καθαριότητας με τους βανδαλισμούς στο μετρό
  • [02] Θ. Τζάκρη: Έως 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο η φοροδιαφυγή από το λαθρεμπόριο καυσίμων
  • [03] ΓΓΕΕ: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται απρόσκοπτα
  • [04] «Ατύχημα» κατά την προσγείωση Boeing 777 της Emirates στο Ντουμπάι - Σώοι οι επιβάτες
  • [05] Μ. Ραχόι: 'Εγινε ένα "πρώτο βήμα" προς τον σχηματισμό κυβέρνησης
  • [06] Πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ομογενών από την Ουκρανία διοργανώνει για άλλη μία χρονιά η Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού
  • [07] Τρ. Αλεξιάδης: Υπέρβαση εσόδων 1,02% σε σχέση με τον στόχο
  • [08] Αστυνομικός συνελήφθη στις ΗΠΑ για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

  • [01] Αιχμές Σπίρτζη για σχέση εταιρειών φύλαξης και καθαριότητας με τους βανδαλισμούς στο μετρό

    Αιχμές για πιθανή σχέση των εταιρειών φύλαξης και καθαριότητας των σταθμών του μετρό, με βανδαλισμούς σε σταθμούς της "Αττικό Μετρό", μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία και τη σύναψη συμβάσεων με εταιρείες Σεκιούριτι και καθαρισμού, άφησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, ο υπoυργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

    Μιλώντας στην ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε, ότι οι εταιρείες αυτές εκβίαζαν τους εργαζόμενους, δήλωναν ψευδείς αμοιβές και καταστάσεις εργαζομένων και τόνισε, ότι, η κατάθεση της υπουργικής τροπολογίας, για την αλλαγή του καθεστώτος των συγκεκριμένων εταιρειών, συνέπεσε με καταστροφές στα ακυρωτικά μηχανήματα του Μετρό.

    «Όλως τυχαίως κάποιες ομάδες άρχισαν να σπάνε κάποιους σταθμούς εύχομαι να μην υπάρχει διασύνδεση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κατηγόρησε «βουλευτές της Ν.Δ και της αντιπολίτευσης ότι ταυτίζονται με τις απόψεις επτά εταιρειών με πτυχίο έβδομης τάξης», οι οποίες "κόπτονται", όπως είπε, για το έργο της οδού Πάτρα - Πύργος. Δεν πρόκειται για "κατάτμηση" αλλά για άλλη αντίληψη στα δημόσια έργα, είπε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

    «Στην αρχή υπήρχε ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν επτά εταιρείες και το κόστος είχε εκτιμηθεί στα 470 εκατ. ευρώ. Κάναμε οκτώ διαγωνισμούς. Στον πρώτο συμμετείχαν 12 εταιρείες, με μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης το 53%. Στο δεύτερο 13 με μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης το 55,32% και στον τρίτο 12 εταιρείες με ποσοστό έκπτωσης 57,45%. Οι βουλευτές της ΝΔ και οι εταιρείες ήθελαν να γίνει ένα διαγωνισμός. Οι εκπτώσεις που έδωσαν οι εταιρείες εβδόμης τάξης ήταν 33% εμείς κερδίσαμε πάνω από 57% είπε ο κ. Σπίρντζης, ενώ διερωτήθηκε και για τις σχέσεις των βουλευτών αυτών και των εταιρειών με τηλεοπτικό σταθμό στο οποίο "ομογενοποιούνται", όπως είπε, οι απόψεις.

    [02] Θ. Τζάκρη: Έως 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο η φοροδιαφυγή από το λαθρεμπόριο καυσίμων

    Από 200 έως 600 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο χάνει από ανείσπρακτους φόρους το ελληνικό Δημόσιο λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων, τη στιγμή που το σύνολο των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις που μας ζητούσαν οι δανειστές δεν ξεπερνούσαν τα 400 εκατ., επισήμανε η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και των ελλιπών παραδόσεων μέσω παρεμβάσεων στη λειτουργία των αντλιών.

    Η κ. Τζάκρη σημείωσε ότι η τροπολογία είναι αποτέλεσμα μιας μακράς προσπάθειας της κυβέρνησης, που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, καθώς και ότι το σύστημα της λαθρεμπορίας είναι πολύ βαθιά ριζωμένο στον παραγωγικό και οικονομικό ιστό της χώρας, ενώ οι μηχανισμοί αντιμετώπισής του πολύ αναποτελεσματικοί.

    Έθεσε δε το ερώτημα «τι είναι αυτό που εμπόδιζε τόσα χρόνια όλες τις κυβερνήσεις να δώσουν μια συνολική λύση στο πρόβλημα και να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο το παρασύστημα του λαθρεμπορίου που βάζει βαθιά κάθε μέρα το χέρι του στην τσέπη της φτωχής ελληνικής οικογένεια και της αποσπά ένα κομμάτι από τα πενιχρά της εισοδήματα». Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό που συμβαίνει στην πράξη όταν κάποιος πληρώνει καθημερινά 20 ευρώ βενζίνη και παίρνει τελικά προϊόν που αντιστοιχεί στα 16 ή 17 ευρώ ή νοθευμένο προϊόν, είναι ότι βλάπτεται η δημόσια υγεία και τα εισοδήματά του, ενώ υπογράμμισε και τις επιπτώσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται οι έντιμοι επαγγελματίες, όπως και την ενίσχυση της μαύρης και παρασιτικής οικονομίας.

    Η υφυπουργός κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την τροπολογία, καθώς όπως είπε αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού που έχει απέναντί του μια μικρή ομάδα αθλίων λαθρεμπόρων, και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων «έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ριζικά, και όχι με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, που θα έδινε δυνατότητα παλινδρόμησης του φαινομένου».

    Οι βασικές ρυθμίσεις της τροπολογίας για την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες για καταδολίευση των αντλιών καυσίμων (βενζίνη-υγραέριο) στα πρατήρια είναι:

    - Απαγόρευση έκδοσης νέας άδειας πρατηρίου για την επόμενη δεκαετία, όχι μόνο στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, αλλά σε οποιοδήποτε σημείο,

    - Επέκταση απαγόρευσης σε σύζυγο και συγγενείς μέχρι β' βαθμού,

    - Πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε επηρεαζόμενο μετρητή,

    - Φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών στις περιπτώσεις κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια τέλεσης του αδικήματος της καταδολίευσης των αντλιών,

    - Πρόστιμα 10.000-30.000 ευρώ για διαπιστώσεις σφαλμάτων στις μετρήσεις και αφαίρεση άδειας πρατηρίου για δέκα χρόνια,

    - Πρόστιμο 100.000 ευρώ για όποιον εγκαθιστά ή σφραγίζει τα μέσα για την καταδολίευση, αλλά και για όποιον κατασκευάζει εξαρχής προβληματικές αντλίες,

    - Οριστική αφαίρεση άδειας για τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία εγκατάστασης και ρύθμισης των αντλιών σε περίπτωση υποτροπής.

    [03] ΓΓΕΕ: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται απρόσκοπτα

    «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται απρόσκοπτα» τονίζεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    Αποκρούοντας το πιο πρόσφατο επιχείρημα «γνωστών κύκλων με κύριο όχημα τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ότι η κυβέρνηση όφειλε να μην ολοκληρώσει τον διαγωνισμό αυτό πριν αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη νομιμότητά του, σημειώνεται ότι «το επιχείρημα αυτό καταρρέει με μόνη την ανάγνωση των πρόσφατων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απέρριψαν στο σύνολό τους τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που επεδίωκαν να ανασταλεί η διαγωνιστική διαδικασία».

    Υπογραμμίζεται δε, ότι «η κυβέρνηση σεβόμενη τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου και τις σχετικές δεσμεύσεις της, μεριμνά για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του διαγωνισμού».

    [04] «Ατύχημα» κατά την προσγείωση Boeing 777 της Emirates στο Ντουμπάι - Σώοι οι επιβάτες

    Αεροσκάφος Boeing 777 της αεροπορικής εταιρείας Emirates προερχόμενο από την Ινδία είχε σήμερα ένα «ατύχημα» κατά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να κλείσει προσωρινά, αλλά όλοι οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν σώοι το αεροσκάφος, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο, αναμένεται να επαναληφθούν στις 18:30 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας), με «προτεραιότητα τους μεγάλους αερομεταφορείς», ανέφερε σε ένα τουίτ η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, η Dubai Airports.

    Η Emirates, που ανήκει στο εμιράτο του Ντουμπάι, ανακοίνωσε στο Twitter ότι ένα από τα αεροσκάφη της είχε ένα «ατύχημα» γύρω στις 12:45 μ.μ. τοπική ώρα στο αεροδρόμιο, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό το αίτιο του ατυχήματος.

    Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του ατυχήματος σε «συνεργασία με την Emirates και το αεροδρόμιο».

    Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν το αεροπλάνο να φλέγεται και στήλες πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται από το αεροσκάφος.

    Το αεροσκάφος σύρθηκε με την κοιλιά και οι τσουλήθρες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιήθηκαν για την απομάκρυνση των επιβαινόντων. Ένα μεγάλο μέρος της καμπίνας του αεροσκάφους καταστράφηκε από τη φωτιά.

    Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης ανακοίνωσε, δύο ώρες μετά το ατύχημα, ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

    Σύμφωνα με την Emirates, 300 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Ινδία. Εκτός από τα 18 μέλη πληρώματος, στο αεροσκάφος επέβαιναν 282 επιβάτες, από τους οποίους οι 220 είναι Ινδοί, οι 24 Βρετανοί και οι 11 από τα ΗΑΕ.

    [05] Μ. Ραχόι: 'Εγινε ένα "πρώτο βήμα" προς τον σχηματισμό κυβέρνησης

    O υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι επιβεβαίωσε σήμερα ότι έγινε ένα «πρώτο βήμα» προς τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη του κόμματος Ciudadanos, Άλμπερτ Ριβέρα.

    Οι Ραχόι και Ριβέρα εξήγησαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στη Μαδρίτη ότι συμφώνησαν να υπάρξει διάλογος με επίκεντρο τα «επείγοντα» οικονομικά ζητήματα όπως τον κρατικό προϋπολογισμό και τους τρόπους που θα επιτευχθεί η μείωση του δημοσίου ελλείμματος, όπως έχει υποσχεθεί η Μαδρίτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    «Το γεγονός ότι αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε ώστε να επιλύσουμε τρία ή τέσσερα προβλήματα που τίθενται και είναι σημαντικά για την Ισπανία είναι θετικό» υπογράμμισε ο Ραχόι, ο οποίος εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος σε σύγκριση με χθες, μετά την συνάντηση που είχε με την ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ.

    «Εάν δεν διέβλεπα καμία πιθανότητα, δεν θα είχα αποδεχθεί την εντολή (σχηματισμού κυβέρνησης) του βασιλιά», πρόσθεσε ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, διαβεβαιώνοντας ότι προτεραιότητά του είναι να αποφύγει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές για τρίτη φορά σε διάστημα ενός έτους, κάτι που θα ισοδυναμούσε με «όνειδος» έπειτα από τις εκλογικές αναμετρήσεις του Δεκεμβρίου και του Ιουνίου.

    Προς το παρόν ο Μαριάνο Ραχόι δεν έχει λάβει παρά τη διαβεβαίωση περί αποχής εκ μέρους του κόμματος του Άλμπερτ Ριβέρα, ωστόσο αυτή η διαβεβαίωση δεν επαρκεί και τον υποχρεώνει να επιδιώξει να πείσει και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να απόσχει. Προς το παρόν το PSOE το αρνείται κατηγορηματικά.

    [06] Πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ομογενών από την Ουκρανία διοργανώνει για άλλη μία χρονιά η Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού

    Την υλοποίηση προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιών Ελλήνων από τις δοκιμαζόμενες περιοχές της Ουκρανίας ανέλαβε, για άλλη μία χρονιά, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στοχεύοντας στην άμεση συμπαράσταση, στήριξη και ανακούφιση των ομογενών που πλήττονται ιδιαιτέρως από τις επώδυνες συνέπειες της σύγκρουσης.

    Το ειδικό πρόγραμμα σχεδίασαν το υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, με πρωτοβουλία και συντονισμό του αναπληρωτή γενικού της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, Δημήτρη Πλευράκη, σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Ασπροπύργου, ο οποίος προσφέρθηκε να συμβάλει εθελοντικά.

    «Είναι μία ευκαιρία γι' αυτά τα παιδιά, να απομακρυνθούν έστω για ένα βραχύ χρονικό διάστημα και να ξεχάσουν τις εμπειρίες του πολέμου κοντά στη θάλασσα και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας», σημειώνει, σε σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

    Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθούν 100 παιδιά ομογενών από την περιοχή της δοκιμαζόμενης Μαριούπολης, ηλικίας από 8 έως 15 ετών, στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Ασπροπύργου στα Βίλια Αττικής.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα διοργανωθούν δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντα των φιλοξενουμένων, μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ελληνικών χορών, καθώς και αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα. Επίσης, θα γίνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις γνωριμίας με ξεναγήσεις στην Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, στο Λαογραφικό Μουσείο Ασπροπύργου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας.

    Τα παιδιά των ομογενών έφθασαν χθες στην Ελλάδα από την Ουκρανία, ενώ η εκδήλωση υποδοχής τους θα γίνει αύριο, στις 21:30, στον ξενώνα του δήμου Ασπροπύργου, στην επαρχιακή οδό της Αττικής που συνδέει τα Βίλια με το Πόρτο Γερμενό, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, του αναπληρωτή γενικού της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, Δημήτρη Πλευράκη και της δημοτικής Αρχής Ασπροπύργου.

    [07] Τρ. Αλεξιάδης: Υπέρβαση εσόδων 1,02% σε σχέση με τον στόχο

    Υπέρβαση 1,02% από τον στόχο παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2016, ενώ τον Ιούλιο σημειώθηκε υστέρηση των καθαρών εσόδων κατά 9,6% όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ο ίδιος σημείωσε σε σχετικές δηλώσεις του, ότι κατά το επτάμηνο χωρίς τις επιστροφές φόρων σημειώθηκε υπέρβαση 621 εκατ. ευρώ από τον στόχο του Προϋπολογισμού.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Ιούλιο τα καθαρά έσοδα (μετά τη μείωση των επιστροφών φόρων) ανήλθαν σε 4,854 δισ. ευρώ έναντι στόχου 5,367 δισ. ευρώ. Το επτάμηνο τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 25,811 δισ. ευρώ έναντι στόχου 25,550 δισ.. ευρώ.

    Σε ότι αφορά ειδικότερα τις επιστροφές φόρων, τον Ιούλιο διαμορφώθηκαν σε 388 εκατ. ευρώ υπερβαίνοντας τον στόχο του Προϋπολογισμού για 208 εκατ ευρώ. Το επτάμηνο οι επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,860 δισ. ευρώ έναντι 1,5 δισ. ευρώ που προβλέπει ο Προϋπολογισμός.

    Αναφερόμενος στην πορεία των εσόδων τον Ιούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, επισήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

  • «Στον πιο δύσκολο μήνα του επτάμηνου Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, με στόχο εσόδων του Προϋπολογισμού 5,575 δισ., εισπράχθηκαν 333 εκατομμύρια λιγότερα και όχι 500 εκατομμύρια».

  • «Αν ακολουθούσαμε τις τακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων ως προς τις επιστροφές και δίναμε λιγότερες, δεν θα είχαμε τόση απόκλιση στα Β¨καθαρά έσοδαΒ¨».

  • «Τα πραγματικά νούμερα δείχνουν πως για το επτάμηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, είμαστε 621 εκατομμύρια πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού».

  • «Τα τελωνειακά έσοδα δεν ακολουθούν ευθύγραμμη πορεία όπως τα φορολογικά. Υπάρχουν μήνες με μεγαλύτερη κίνηση σε καπνικά, καύσιμα και εισαγωγές αυτοκινήτων, όπου και τα τελωνειακά έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα».

  • «Έχουμε αυξημένα έσοδα από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, όπως αποτυπώνονται στους πίνακες που κατατέθηκαν στη Βουλή στο νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών».

  • «Το 2016 υπάρχει απόκλιση στην είσπραξη ΦΠΑ στα νησιά αλλά είναι μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να μειωθεί κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

  • «Είμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού στα έσοδα και αν συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία δεν θα χρειαστεί ενεργοποίηση του κόφτη».

    [08] Αστυνομικός συνελήφθη στις ΗΠΑ για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

    Ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην υπηρεσία ασφάλειας του μετρό της Ουάσινγκτον συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία ότι επιχείρησε να παράσχει υλική υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post ο Νίκολας Γιανγκ, 36 ετών, από το Φέρφαξ της Βιρτζίνια, συνελήφθη σήμερα το πρωί από συναδέλφους του μέσα στην έδρα της αστυνομίας.

    Με βάση το κατηγορητήριο που υποβλήθηκε σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο Γιανγκ έστειλε σε μια πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου τους κωδικούς καρτών για την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων πιστεύοντας ότι θα τους χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους για να επικοινωνούν μεταξύ τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 August 2016 - 16:32:25 UTC