Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος: Συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους καταληψίες
  • [02] Στις πυρόπληκτες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [03] Αυστηρότερες ποινές για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων
  • [04] Χρ. Σπίρτζης: Το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο θα δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας
  • [05] Δύο προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 άνεργους νέους, από τον ΟΑΕΔ
  • [06] Ο S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών
  • [07] Το αμερικανικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις δύο πυραυλικές εκτοξεύσεις από τη Β. Κορέα
  • [08] Η Χ. Κλίντον διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του Ντ. Τραμπ
  • [09] Ολάντ: Μια νίκη του Τραμπ μπορεί να ενισχύσει την Ακροδεξιά παγκοσμίως
  • [10] Προσφυγικό: Το Βερολίνο «δείχνει» τους θεσμούς της ΕΕ για τη μικρότερη βοήθεια στην Ελλάδα

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος: Συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους καταληψίες

    «Εάν υπήρχαν κάποιοι, λίγοι, που αμφέβαλλαν, δεν υπάρχουν πια. Η ανοχή-κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στους γνωστούς-αγνώστους και στους καταληψίες δεν κρύβονται. Eξελίχθηκαν σε ανοικτή συμπόρευση μαζί τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ως παραδείγματα δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, διερωτάται γιατί τους "πείραξαν" οι καταλήψεις και δηλώνει πως τις προτιμά από γεγονότα που συμβαίνουν σε άλλες χώρες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Κυρίτσης αντιτάσσεται στην απομάκρυνση των καταληψιών της Θεσσαλονίκης και διαφωνεί με τις αποφάσεις που εξαναγκάστηκε να πάρει ο αρμόδιος υπουργός! Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φωτεινή Βάκη εξηγεί ότι δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά η Δικαιοσύνη που αποφάσισε την απομάκρυνση των καταληψιών και θεωρεί τις καταλήψεις κοινωνική προσφορά!», τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα παραπαίει.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στις "συνιστώσες" που προφανώς υπάρχουν πάντα. Ο μπούσουλας χάθηκε. Ξεκάθαρη θέση δεν υπάρχει. Πρωθυπουργός υπάρχει;», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    [02] Στις πυρόπληκτες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Τις πυρόπληκτες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια (Λίμνη, Κατούνια, Μονή Γαλατάκη)επισκέπτεται σήμεραο Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ενημερωθεί για το μέγεθος της καταστροφής από εκπροσώπους της Τ.Α, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και φορείς των πληγέντων περιοχών.

    Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας.

    [03] Αυστηρότερες ποινές για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων

    Αυστηροποίηση των ποινών για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων με αύξηση των προστίμων, λουκέτα σε επιχειρήσεις και απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά του υπεύθυνου της επιχείρησης και των συγγενών του μέχρι δεύτερου βαθμού επί μία δεκαετία προβλέπει τροπολογία των υπουργείων Οικονομίας και Υποδομών που κατατέθηκε στη Βουλή.

    «Βασικός στόχος της προτεινόμενης τροπολογίας είναι να αρθούν τα κενά και να τιμωρηθεί ο πραγματικός υπαίτιος των αδικημάτων καταδολίευσης και αλλοίωσης των αντλιών, ώστε να μην μπορεί να επαναδραστηριοποιηθεί στην αγορά εμπορίας και λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων. Αυτό θα αφορά πλέον τόσο τον ίδιο ως φυσικό πρόσωπο όσο και τη συμμετοχή του σε νομικά πρόσωπα με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ η απαγόρευση αυτή επεκτείνεται πλέον και στους συγγενείς του. Παράλληλα, προβλέπεται και η επιβολή μεγαλύτερων διοικητικών προστίμων για τις παραβάσεις αυτές», σημειώνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομίας. Επίσης, στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα που προκαλούν παραπλάνηση και επιβάρυνση των καταναλωτών, αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα.

    [04] Χρ. Σπίρτζης: Το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο θα δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας

    "Μετά από 12 χρόνια αδράνειας, εμπλοκών και καθυστερήσεων, αλλά και δύο αποτυχημένους διαγωνισμούς, το 2006 και το 2009, η δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο είναι γεγονός. Η νέα αυτή επένδυση, ύψους άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ θα δημιουργήσει σε βάθος δεκαετίας, περίπου 3.000 νέες θέσεις εργασίας" τονίζει σε δήλωση του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ καθώς κατατέθηκε προσφορά από το σχήμα της "ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ ΑΕ - GOLDAIR CARGO AE" .

    Ειδικότερα, ο υπουργός επισημαίνει πως πρόκειται για μία επένδυση, η οποία θα αναδείξει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές. "Ο σχεδιασμός και η δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο αποτελεί στρατηγικό στόχο για την ανάπτυξη τόσο του τομέα των εμπορευματικών μεταφορών και ειδικά των σιδηροδρομικών όσο και για τη λειτουργία του ως πύλης για τη μεταφορά εμπορευμάτων στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά και στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης".

    Υπογραμμίζει, επίσης, πως "η ανάπτυξη ενός τέτοιου τύπου οργανωμένου εμπορευματικού κέντρου θα συμβάλλει στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους μεταφορών, άρα και της μείωσης του κόστους των προϊόντων. Παράγοντας, ο οποίος θα δώσει αποφασιστική ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρα μας."

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, πρωταρχική στόχευση της Κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ, αλλά και της διοίκησης της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, είναι η υλοποίηση της επένδυσης στο Θριάσιο Πεδίο να διέπεται από κανόνες διαφάνειας, αποτελεσματικότητας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.

    [05] Δύο προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 άνεργους νέους, από τον ΟΑΕΔ

    Δύο νέα προγράμματα για 13.000 άνεργους νέους θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ, το επόμενο διάστημα, με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, για τέσσερις μήνες σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας.

    Συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά 10.000 άνεργους, από 18 έως 24 ετών και το δεύτερο 3.000 άνεργους, από 25 έως 29 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώ όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά από τις 22 Αυγούστου.

    Τα προγράμματα είναι τετράμηνης διάρκειας σε επιχειρήσεις με επίβλεψη, ενώ οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ, για τους νέους από 18 έως 24 ετών 18 ευρώ ημερησίως, και για τους άνεργους από 25 έως 29 ετών 21 ευρώ ημερησίως, με ασφαλιστική κάλυψη για έξι ώρες απασχόλησης ημερησίως, πέντε φορές την εβδομάδα.

    Με την ολοκλήρωση του τετραμήνου, οι ασκούμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα επιδότησης θέσεων εργασίας οκτάμηνης διάρκειας.

    Προϋπόθεση ένταξης της επιχείρησης είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης (απόλυση χωρίς αποκατάσταση) στο χρονικό διάστημα των 30 ημερολογιακών ημερών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

    [06] Ο S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, μετά τη μερική χαλάρωση των μέτρων ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Ιούνιο.

    Συγκεκριμένα, ο S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της Alpha Bank, της Eurobank Εργασίας, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σε CCC+ από SD (δηλ. επιλεκτική χρεοκοπία), με σταθερή προοπτική.

    Τον περασμένο μήνα η ελληνική κυβέρνηση χαλάρωσε περαιτέρω τα μέτρα ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων.

    «Θεωρούμε την άρση των περιορισμών ως ένα σημαντικό μέτρο χαλάρωσης, καθώς θα επιτρέψει να επιστρέψουν καταθέσεις σε μετρητά στο τραπεζικό σύστημα, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη στον ελληνικό τραπεζικό τομέα», ανέφερε ο οίκος. «Αναμένουμε κάποιες ήσσονες εισροές καταθέσεων τους προσεχείς μήνες», πρόσθεσε ο S&P.

    [07] Το αμερικανικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις δύο πυραυλικές εκτοξεύσεις από τη Β. Κορέα

    Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για την εκτόξευση των δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, καταδικάζοντας τις εκτοξεύσεις.«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο και νααντιδράσουμε στις προκλήσεις τις Βόρειας Κορέας. Παράλληλα, είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας από κάθε πρόκληση ή επίθεση»δήλωσε η Τζούλια Μέισον εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας τις δύο τελευταίες πυραυλικές εκτοξεύσεις.

    Η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας σημείωσε ότι οι εκτοξεύσεις αυτές «θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας νααντιμετωπίσει τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας».

    [08] Η Χ. Κλίντον διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του Ντ. Τραμπ

    Η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον διεύρυνε το προβάδισμά της έναντι του Ρεπουμπλικανικού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ σε οκτώ εκατοστιαίες μονάδες, από τις έξι μονάδες την Παρασκευή, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

    Η μεγάλη άνοδος της Κλίντον ακολούθησε χρονικά το Εθνικό Συνέδριο των δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του οποίου η Κλίντον και οι υποστηρικτές της απεικόνισαν την Αμερική με αισιόδοξα χρώματα, και σημειώθηκε στο μέσον μιας διαμάχης για τις δηλώσεις του Τραμπ που αφορούν τους γονείς ενός νεκρού αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη.

    Μεταξύ 1.289 ατόμων οι οποίοι δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές τον Νοέμβριο, περίπου 43% τάχθηκε υπέρ της Κλίντον και 35% υπέρ του Τραμπ, ενώ ένα 9% δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει κανέναν από τους δύο, σύμφωνα με τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 28 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου. (Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο σφάλματος τριών εκατοστιαίων μονάδων.)

    Ο Τραμπ έχει αντιμετωπίσει ένα κύμα κριτικής τελευταία από πολιτικούς συμμάχους καθώς και αντιπάλους αφού άσκησε κριτική για τους γονείς του λοχαγού του αμερικανικού στρατού Χουμαγιούν Χαν, ο οποίος σκοτώθηκε στο Ιράκ το 2004.

    Ο πατέρας του στρατιώτη, Χιζρ Χαν, είχε εξαπολύσει δριμεία κριτική στον Τραμπ στο συνέδριο των Δημοκρατικών όταν μίλησε την Πέμπτη το βράδυ, λέγοντας ότι ο 70χρονος επιχειρηματίας και πρώην σταρ σε ριάλιτι σόου της τηλεόρασης "δεν είχε θυσιάσει τίποτα και κανέναν", και εγκαλώντας τον για τις δηλώσεις του ότι πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος μουσουλμάνων στη χώρα.

    Σε απάντησή του ο Τραμπ είπε ότι ο Χαν του "επιτέθηκε άγρια", και άφησε να εννοηθεί ότι τα λόγια του Χαν τα είχε τροφοδοτήσει η εκλογική ομάδα της Κλίντον.

    [09] Ολάντ: Μια νίκη του Τραμπ μπορεί να ενισχύσει την Ακροδεξιά παγκοσμίως

    Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες πως μια νίκη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να κάνει την πολιτική περισσότερο συντηρητική σε όλο τον κόσμο και τόνισε πως ο εκκεντρικός επιχειρηματίας δημιουργεί στους ανθρώπους «ένα αίσθημα ναυτίας».Μια νίκη του Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου μπορεί επίσης να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στην Γαλλία που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2017, τόνισε ο Ολάντ, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

    «Αν οι Αμερικάνοι επιλέξουν τον Τραμπ, αυτό θα έχει συνέπειες, επειδή οι αμερικανικές εκλογές είναι εκλογές παγκόσμιας εμβέλειας», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

    «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ ισχυρή στροφή προς την δεξιά στον κόσμο, η προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ αναδεικνύει ζητήματα που θα αντικατοπτριστούν στην γαλλική προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο Ολάντ, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον έντονο ανταγωνισμό της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν, αν επιλέξει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

    «Ένας συγκεκριμένος αριθμός υπερβολών κατέληξαν να δημιουργούν στους ανθρώπους ένα αίσθημα ναυτίας-ακόμη και μέσα στις ΗΠΑ ? ιδιαίτερα όταν , όπως έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, να προσβάλει την μνήμη ενός στρατιώτη», τόνισε.

    [10] Προσφυγικό: Το Βερολίνο «δείχνει» τους θεσμούς της ΕΕ για τη μικρότερη βοήθεια στην Ελλάδα

    Λιγότερα στελέχη από όσα έχει υποσχεθεί έχει διαθέσει στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης η Γερμανία, η κυβέρνηση του Βερολίνου ωστόσο, υποστηρίζει, ότι, δεν ευθύνεται για αυτό η ίδια, αλλά τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας στο dpa, το Βερολίνο, έχει στείλει ως τώρα στην Ελλάδα 23 από τους 100 αστυνομικούς και 14 από τους 100 ειδικούς ασύλου που είχε υποσχεθεί. Για τις αιτίες της ολιγωρίας παρέπεμψε στις Βρυξέλλες.

    Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild» που επικαλείτο έκθεση της Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία, οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν ως τώρα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τους για βοήθεια της Ελλάδας με έμψυχο δυναμικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 August 2016 - 4:37:40 UTC