Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση: Παιδική χαρά η ΝΔ, θα πάρει όμως σοβαρές απαντήσεις στη Βουλή
  • [02] Θ. Πελεγρίνης: Η ψήφιση της διάταξης για την ιδιωτική εκπαίδευση εμποδίζει την υποβάθμισή της
  • [03] Δύο αντιπυρικές ζώνες για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς στη βόρεια Εύβοια
  • [04] Τρύπες από σφαίρες στο κτίριο που στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού
  • [05] Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου «Νήσος Ρόδος»
  • [06] «Ξεκάθαρη και αποφασιστική στάση» ενάντια στο αποτυχημένο πραξικόπημα, ζητά από τις ΗΠΑ ο Γιλντιρίμ
  • [07] Γ. Αμανατίδης: Με το ν/σ για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ικανοποιούνται αιτήματα πολλών ετών

  • [01] Κυβέρνηση: Παιδική χαρά η ΝΔ, θα πάρει όμως σοβαρές απαντήσεις στη Βουλή

    Ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας θα λάβει τις απαντήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση, στη συζήτηση για την Παιδεία - ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που όμως η ΝΔ το αντιμετωπίζει ως παιδική χαρά, απαντά η κυβέρνηση στο αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση.

    «Συγχαρητήρια στη Νέα Δημοκρατία. Μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την Παιδεία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε πρώτο να καταθέσει το σχετικό αίτημα. Απέδειξε έτσι απέναντι σε ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα έχει αντανακλαστικά παιδικής χαράς. «Ναι, αλλά εμείς προλάβαμε και το κάναμε πρώτοι»», αναφέρει η κυβέρνηση.

    «Συγχαίρουμε την Νέα Δημοκρατία για την τεράστια πολιτική της επιτυχία. Ελπίζουμε ότι εκτός από το να τρέχει να κατοχυρώνει τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, θα μπορέσει κάποια στιγμή να συζητήσει και επί της ουσίας: Για το πώς η δική της διακυβέρνηση εξουθένωσε ένα τόσο σημαντικό αγαθό και για το όραμά της που παραχωρεί το δικαίωμα στην παιδεία αποκλειστικά στους λίγους», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν: «θα τα πούμε λοιπόν στην Βουλή, ενώπιον του λαού. Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναζητά ήδη γελοιογραφίες του Αρκά, προκειμένου να κάνει ακόμα μια σοβαρή και ουσιαστική τοποθέτηση».

    [02] Θ. Πελεγρίνης: Η ψήφιση της διάταξης για την ιδιωτική εκπαίδευση εμποδίζει την υποβάθμισή της

    «Το νομοσχέδιο για την ελληνόγλωση εκπαίδευση στο εξωτερικό και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, αποτελεί σταθμό γι' αυτές. Δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης και τόνισε ότι η συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με το υπουργείο Εξωτερικών ήταν σημαντική.

    Ο κ. Πελεγρίνης, αναφέρθηκε στην εμπειρία της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και σημείωσε ότι στην πρώτη φάση αφορούσε κυρίως τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών, τα οποία όπως είπε, «εντάχθηκαν και σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες νέοι επιστήμονες στη χώρα μας αλβανικής καταγωγής».

    Σε ότι αφορά τα ιδιωτικά σχολεία, ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «κανένας Έλληνας δεν μπορεί να δεχθεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση να ελέγχεται από το υπουργείο Εργασίας», και τόνισε ότι «χρειάζονται σταθερές και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους με τον ποιο αποτελεσματικό τρόπο».

    «Η ψήφιση της διάταξης για την ιδιωτική εκπαίδευση εμποδίζει την εμπορευματική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και συνιστά μάχη για τη δημοκρατία του σχολείου η οποία περνάει μέσα από την κατοχύρωση της αξιοπρέπειας του εκπαιδευτικού» κατέληξε ο κ. Πελεγρίνης.

    [03] Δύο αντιπυρικές ζώνες για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς στη βόρεια Εύβοια

    Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, αποτελούμενη από πυροσβέστες, δασοφύλακες, στρατιώτες, δίνουν τη μάχη για την κατασκευή δύο αντιπυρικών ζωνών στο όρος Καντήλι, η μία στη μονή Γαλατάκη και άλλη στο χωριό Τρούπη, ώστε να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο στη βόρεια Εύβοια.

    Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης είναι υπεράνθρωπη, για να επωφεληθούν από την άπνοια και να κατασκευάσουν τις αντιπυρικές ζώνες, ώστε αύριο το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας που θα πετάξουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, να έχει πλήρως ελεγχθεί η πυργκαγιά.

    Την ίδια ώρα όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε εγρήγορση, με οχήματα της Πυροσβεστικής να πραγματοποιούν όλη τη νύχτα περιπολίες, για να αντιμετωπιστούν πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.

    Στην περιοχή της Λίμνης έχει ελεγχθεί πλήρως η φωτιά και δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο.

    [04] Τρύπες από σφαίρες στο κτίριο που στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού

    Οι αστυνομικοί της Κρατικής Aσφάλειας, εντόπισαν πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, και δεύτερη τρύπα, πιθανότατα από σφαίρα, σε κτίριο στην πλατεία Κολωνακίου. Η τρύπα αυτή εντοπίστηκε στην πρόσοψη του 3ου ορόφου του κτιρίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία πολυεθνικής εταιρείας με είδη ένδυσης.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, βρέθηκε σπασμένο τζάμι, από σφαίρα στα γραφεία χρηματιστηριακής εταιρίας, που στεγάζεται στον 4ο όροφο του κτιρίου, ενώ στον 5ο βρίσκεται η πρεσβεία του Μεξικού.

    Η αστυνομία, όπως τόνισε, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, εξετάζει πλέον όλα τα ενδεχόμενα.

    [05] Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου «Νήσος Ρόδος»

    Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Ρόδος», που αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάρου περίπου στις 11 το βράδυ, προκειμένου να γίνει αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης που παρουσίασε σε μία από τις κύριες μηχανές του εν πλω.

    Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 3 το μεσημέρι με 2.014 επιβάτες, 372 ΙΧ οχήματα και 91 δίκυκλα και στη διάρκεια του ταξιδιού παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη σε μία από τις κύριες μηχανές του. Το «Νήσος Ρόδος» ήταν αναγκασμένο να πλέει με μειωμένη ταχύτητα και αντί για τον προγραμματισμένο κατάπλου του στην Πάρο στις 7:30 αναμένεται περίπου στις 11 το βράδυ.

    Στο πλοίο αφού γίνει αποκατάσταση της βλάβης αναμένεται να επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και θα αναχωρήσει κανονικά για τον προορισμό του.

    [06] «Ξεκάθαρη και αποφασιστική στάση» ενάντια στο αποτυχημένο πραξικόπημα, ζητά από τις ΗΠΑ ο Γιλντιρίμ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πρέπει να επιδείξουν «μια ξεκάθαρη και αποφασιστική στάση» ενάντια στο αποτυχημένο πραξικόπημα, δήλωσε σήμερα στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στον αρχηγό του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, Τζόζεφ Ντάνφορντ.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε την αναμονή της Τουρκίας να εκδοθεί ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Άγκυρα κατηγορεί ότι ήταν υποκινητής της απόπειρας του πραξικοπήματος. Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε εμπλοκή.

    Ο Γιλντιρίμ παράλληλα τόνισε στον Ντάνφορντ ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας λειτουργούν στο μέγιστο των δυναμικοτήτων τους, σε συνέχεια της σαρωτικής αναδιοργάνωσης του στρατού και των μέτρων που πάρθηκαν, προσθέτοντας πως η συνεργασία με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στην μάχη ενάντια σε κούρδους αντάρτες και το Ισλαμικό Κράτος θα συνεχιστεί.

    [07] Γ. Αμανατίδης: Με το ν/σ για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ικανοποιούνται αιτήματα πολλών ετών

    «Το νομοσχέδιο για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ικανοποιεί αιτήματα πάρα πολλών ετών της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ αναγνωρίζεται και η σημασία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας, «για την ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση», ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

    Ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε, ότι «η φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι σωστή, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει και η νέα Διασπορά, μεταβάλλοντας τις εκπαιδευτικές συνθήκες και ανάγκες, οι οποίες και λαμβάνονται υπόψη στο νομοσχέδιο» και πρόσθεσε ότι η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό δεν πρέπει να αντιμετωπισθεί με ενιαίο και οριζόντιο τρόπο, αλλά πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση ανά περίπτωση, όπως συμβαίνει στο τρέχον νομοσχέδιο. «Χρειάζεται να προσπαθήσουμε για τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό» κατέληξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 August 2016 - 20:32:23 UTC