Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: Η υπόθεση Siemens πρέπει να εκκαθαριστεί και η Βουλή να επαναφέρει το ζήτημα
  • [02] Επίθεση Ν.Δ στην κυβέρνηση για την εισβολή αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
  • [03] Σ.Θεοδωράκης: Η κοινωνία αναζητά νέες ιδέες και νέα πρόσωπα
  • [04] Εισβολή αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα της Λειτουργίας
  • [05] Μία νεκρή και τρείς τραυματίες από πυροβολισμούς στο Τέξας
  • [06] Το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας απαγόρευσε τη ζωντανή μετάδοση μηνύματος Ερντογαν στη συγκέντρωση της Κολωνίας
  • [07] Eιρηνικά θα διεξαχθεί η διαδήλωση υπέρ του Ερντογάν διαβεβαιώνει η Τουρκάλα πρόξενοςστο Ντίσελντορφ
  • [08] Σε ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο
  • [09] Eιρηνικά θα διεξαχθεί η διαδήλωση υπέρ του Ερντογάν διαβεβαιώνει η Τουρκάλα πρόξενοςστο Ντίσελντορφ

  • [01] Ν. Βούτσης: Η υπόθεση Siemens πρέπει να εκκαθαριστεί και η Βουλή να επαναφέρει το ζήτημα

    «Η υπόθεση Siemens πρέπει να εκκαθαριστεί και η Βουλή να επαναφέρει το ζήτημα στη διαδικασία προσδιορισμού ευθυνών υπαιτίων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο πολιτικό σύστημα από αυτή τη σαφέστατα διαχρονική διαπλοκή» υπογραμμίζει ό πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Realnews»συμπληρώνοντας με νόημα ότι η δίκη των πραξικοπηματίων τέλειωσε σε ένα χρόνο και μάλιστα μέσα στις συνθήκες του 1975.

    Ο πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ επισημαίνει ότι «για μια ακόμη φορά, φαίνεται το μέγεθος της διεθνούς και εγχώριας πολιτικής υποκρισίας, που παρακολούθησε σε όλη του τη διαδρομή το εγχείρημα, να εγκλωβιστεί η χώρα στο περίφημο πρόγραμμα των διαδοχικών μνημονίων».

    Σημείωσε ότι η εξαρχής πρόταση των στελεχών της FΕD και του ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους δεν υλοποιήθηκε, για να μην έχουν επιπτώσεις οι τράπεζες της Γερμανίας και Γαλλίας, θέση την οποία υπηρέτησαν επί χρόνια οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ ομνύοντας την περίφημη «βιωσιμότητα του χρέους».

    Αναφορικά με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και την θέση της χώρας μας εντός του, ο κ. Βούτσης εκτιμά ότι «ο επόμενος χρόνος θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον» ενώ μέχρι τις γερμανικές εκλογές στο τέλος του 2017, θα έχουν οροθετηθεί απολύτως οι σαφείς διαχωριστικές πάνω στις πολιτικές και τις κεντρικές επιλογές αναφορικά με τους στόχους που είχαν τεθεί από το πρόγραμμα- μνημόνιο αλλά και τη γενικότερη πολιτική διεξόδου της ΕΕ από μια πολύπλευρη κρίση .

    Επιπλέον, θεωρεί ότι «η Ευρώπη έχει φθάσει στα όρια της, από τότε που η αρχιτεκτονική της ΟΝΕ οδηγούσε νομοτελειακά σε ανισότητες και αποκλίσεις και όταν τα άτυπα όργανα (π.χ. Eurogroup) είχαν το πάνω χέρι σε σχέση με τα εκλεγμένα».

    Σε ότι αφορά τις παλαιότερες διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ περί υποκλοπών, ο πρόεδρος της ΒτΕ δηλώνει με παρρησία ότι οι σχετικές διαβεβαιώσεις των κρατικών Αρχών δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθησυχαστικά σε ότι αφορά ενδεχόμενες , άλλου τύπου, παρακολουθήσεις από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ή από υπηρεσίες με διεθνείς αναφορές.

    Τέλος για το άνοιγμα που επιχειρείται ενόψει του συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βούτσης δηλώνει ότι η λειτουργία του κόμματος, και η κουλτούρα του, επιτρέπει και ενθαρρύνει τη συγκρότηση τάσεων. Προϋποθέτει, όμως, συμπληρώνει αποφασιστικά βήματα ώστε να μην εκλαμβάνεται και να μην λειτουργεί ως ένα «κόμμα - συνισταμένη τάσεων»

    [02] Επίθεση Ν.Δ στην κυβέρνηση για την εισβολή αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

    «Μετά τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και κτιρίων, σήμερα ζήσαμε μια νέα αθλιότητα, τη βεβήλωση του Ιερού Ναού και τη βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος για την εισβολή αντιεξουσιαστών στον ιερό ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, σήμερα το πρωί. .

    Και όλα αυτά ,πρόσθεσε «ενώ ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτηπριν λίγες μέρες δήλωνε ότι πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις'!..» «Επιτέλους ας μπει ένα τέλος. Η παρατεταμένη ανοχή της κυβέρνησης και η ιδεολογική - κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών,οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    «Σήμερα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα. Και πάντως δεν ελέγχει τον κομματικό της φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής, στην ανομία,σε βάρος της προστασίας των πολιτών. Των πολιτών που απαιτούν: «Φτάνει πια», είπε Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Οι αντιεξουσιαστές διέκοψαν την Λειτουργία στη Μητρόποληκαι πέταξαν φυλλάδια, που έγραφαν συνθήματακατά των εκκενώσεων,των υπό κατάληψη κτιρίων της Θεσσαλονίκης, από πρόσφυγες και μετανάστες.Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση, οι άντρες των ΜΑΤ έκαναν περισσότερες από 20 προσαγωγές και με τη λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.

    Σχόλιο του Μητροπολίτη Άνθιμου για το συμβάν

    Το σημερινό συμβάν σχολίασε και ο Μητροπολίτης Άνθιμος ο οποίος είπε ότι «Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα» Ο Μητροπολίτης ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε.Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία.

    [03] Σ.Θεοδωράκης: Η κοινωνία αναζητά νέες ιδέες και νέα πρόσωπα

    «Η κοινωνία αναζητά νέες ιδέες και νέα πρόσωπα», τονίζει ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real news, αναφερόμενος τη δημιουργία του νέου μεταρρυθμιστικού φορέα για τον οποίο έχει ξεκινήσει διάλογος τους τελευταίους μήνες, με προοδευτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Δράση, Οικολόγοι).

    Ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας για τη συγκρότηση και στελέχωση του φορέα, σημειώνει ότι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του κ. Τσίπρα δεν θα στραφούν αναγκαστικά πίσω, στα κόμματα πού οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση. Υπογραμμίζει δε, ότι «εάν ο κόσμος δει στην πρώτη γραμμή του «νέου Κινήματος» όλους αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα λάθη του παρελθόντος, τότε δεν θα έρθει» Συγκεκριμένα για τους πρώην υπουργούς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ λέει, ότι κάποιοι είναι αξιόλογοι και μπορούν «να συμμετέχουν αλλά να μην οδηγούν» κάποιοι πρέπει να βγουν στη σύνταξη.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης αρνείται για το νέο φορέα την ονομασία της κεντροαριστερής παράταξης καθώς όπως επισημαίνει έχει οικειοποιηθεί τον όρο ο πρωθυπουργός με αποτέλεσμα να «είναι σαν να λες: «είμαι στην ίδια περιοχή». Ξεκαθαρίζει ότι το ΠΟΤΑΜΙ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς για τη ΝΔ τονίζει ότι «είναι ένα συντηρητικό κόμμα με μεγάλες ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας. Μπορεί να έχει κάποιους ανθρώπους που πιστεύουν πλέον στις μεγάλες αλλαγές, αλλά η λύση δεν θα έρθει με ξαναζεσταμένες συνταγές».

    Την πρόταση του πρωθυπουργού περί συνταγματικής αναθεώρησης ο Σταύρος Θεοδωράκης, τη χαρακτήρισε «συντηρητική και γραφειοκρατική». Πρόσθεσε ότι «με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό αλλάζει το πολίτευμα» και επεσήμανε ότι πρέπει «να μελετηθεί η πρόταση για εκλογή από ένα «διευρυμένο σώμα, περίπου 400 εκλεκτόρων». Αναφερόμενος στην πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με τη συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών , προκειμένου να αλλάξει ένας νόμος, την απέρριψε ως αναξιόπιστη, θυμίζοντας κάτι ανάλογο που έγινε πριν 15 χρόνια όταν κάποιοι «μάζεψαν ένα εκατομμύριο υπογραφές για να μπει ξανά το θρήσκευμα στις ταυτότητες».

    Ο κ. Θεοδωράκης σχολιάζοντας την κυβερνητική πρόταση , είπε ότι υπάρχουν σημεία επαφής σε ορισμένες αυτονόητες αλλαγές όπως: η κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών ? υπουργών, η επαναφορά κάποιων αρμοδιοτήτων του Προέδρου και ο γρήγορος έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων. Επισήμανε ότι απουσιάζουν άλλες όπως η δυνατότητα για μη κρατικά πανεπιστήμια, η απόκομματικοποίηση , η αποκέντρωση και ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης.

    [04] Εισβολή αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα της Λειτουργίας

    Περισσότερες από 20 προσαγωγές έκαναν οι άντρες των ΜΑΤ, μετά την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Οι αντιεξουσιαστές διέκοψαν την Λειτουργία στη Μητρόποληκαι πέταξαν φυλλάδια, που έγραφαν συνθήματακατά των εκκενώσεων των υπό κατάληψη κτιρίων της Θεσσαλονίκης από πρόσφυγες και μετανάστες. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και με τη λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.

    «Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σχολιάζοντας το γεγονός.Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε.Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία.

    [05] Μία νεκρή και τρείς τραυματίες από πυροβολισμούς στο Τέξας

    Μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες, έπειτα από επεισόδια με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο Όστιν, πρωτεύουσα της πολιτείας Τέξας, ανέφεραν μέσω Twitter αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

    Η αστυνομία του Όστιν ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter πως σημειώθηκαν "ξεχωριστά επεισόδια με πυροβολισμούς στην ίδια περιοχή" στο κέντρο της πόλης, προσθέτοντας: "Και τα δύο σημεία είναι ασφαλή τώρα".

    Οι Υπηρεσίες Ιατρικών Επειγόντων της κομητείας Όστιν-Τράβις ανέφεραν μέσω Twitter πως μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλες δύο γυναίκες και ένας άνδρας διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες. Ένα τέταρτο πρόσωπο τραυματίστηκε αλλά αρνήθηκε να λάβει ιατρική θεραπεία, σύμφωνα με ανάρτηση της υπηρεσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχουν γίνει γνωστές προς το παρόν άλλες πληροφορίες.

    [06] Το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας απαγόρευσε τη ζωντανή μετάδοση μηνύματος Ερντογαν στη συγκέντρωση της Κολωνίας

    Η μετάδοση απ΄ ευθείας χαιρετισμού του Τούρκου προέδρου, όπως και άλλων πολιτικών απαγορεύεται, αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.Προηγουμένως το διοικητικό Εφετείο του Μίνστερ είχε απορρίψει την σχετική προσφυγή των διοργανωτών της συγκέντρωσης, οι οποίοι σχεδίαζαν να μεταδώσουν απ΄ ευθείας σε γιγαντοοθόνη μήνυμα του Ερντογάν προς τους συγκεντρωθέντες.Το διοικητικό Εφετείο του Μίστερ απεφάνθη όμως ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται διότι οι απ΄ ευθείας μεταδόσεις μηνυμάτων πολιτικών από το εξωτερικό είναι κάτι ασυμβίβαστο με τον γερμανικό νόμο για τις συγκεντρώσεις.

    Η τουρκική κυβέρνηση πάντως θα εκπροσωπηθείδια του υπουργού Αθλητισμού, όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κολωνίας Γιούργκεν Μάτις. Απεκάλυψε μάλιστα ότι απετράπη η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

    Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν κατά 400 άντρες. Ετσιστην συγκέντρωση των υποστηρικτών του Ερντογανμε τον τίτλο «Ναι στη δημοκρατία, όχι στο πραξικόπημα» που θα γίνει αργότερα σήμερα καιστην οποία αναμένονται έως 30.000 διαδηλωτές,θα είναι παρόντες τελικά 2.700 αστυνομικοί. Εχουν προγραμματιστεί επίσης και τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών ομάδων και οργανώσεων νεολαιών γερμανικών κομμάτων.

    Αντιδράσεις Γερμανών αξιωματούχων

    Ο γενικός γραμματέας του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Πέτερ Τάουμπερ επέκρινε σε συνέντευξή στην κυριακάτικηBildτην σημερινή συγκέντρωση στην Κολωνία, υπέρ του Τούρκου προέδρου Ερντογαν. «Οποιος θέλει να χειροκροτήσει τις εκκαθαρίσεις της τουρκικής δημοκρατίας δεν βρίσκεται ενός του γερμανικού συνταγματικού πλαισίου. Συγκρούσεις σε άλλες περιοχές και χώρες δεν επιτρέπεται να μεταφερθούν σε γερμανικό έδαφος, όπως τόνισε.Ανάλογες δηλώσεις είχαν κάνει χτες ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ και ο συμπρόδερος των πρασίνων Τζεμ Εζντεμιρ.

    Η δήμαρχος της Κολωνίας, της μεγαλύτερης πόλης της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Χενριέτε Ρέκερ δήλωσε επίσης ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των δημοτών και ότι «έχει λάβει αμέτρητα γράμματαE-mailsκαι τηλεφωνήματα, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους.

    [07] Eιρηνικά θα διεξαχθεί η διαδήλωση υπέρ του Ερντογάν διαβεβαιώνει η Τουρκάλα πρόξενοςστο Ντίσελντορφ

    Οι διοργανωτές της αποψινής συγκέντρωσης υποστήριξης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Κολωνία θα κάνουν το παν ώστε να εγγυηθούν την ειρηνική έκβαση των διαδηλώσεων, δήλωσε η γενική πρόξενος της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ, Σουλέ Γκιουρέλ η οποία έκανε λόγο για διαδήλωση υπέρ της Δημοκρατίας.

    «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για βίαια γεγονότα», δήλωσε η κ. Γκιουρέλ στην «Rheinische Post» και πρόσθεσε ότι έχει διαβεβαιώσει ήδη σχετικά την πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ με την οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

    «Αυτή η διαδήλωση είναι μια φωνή της Δημοκρατίας κατά του πραξικοπήματος», δήλωσε η τουρκάλα διπλωμάτης.

    [08] Σε ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Ρέθυμνο, με αρκετά σημεία να έχουν έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο σε Σαχτούρια, Αγία Γαλήνη και 'Αγιο Παύλο.

    Η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τα Σαχτούρια του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, χθες νωρίς το απόγευμα, και η οποία έχει καταστρέψει πάνω από 35.000 στρέμματα γεωργικής και αγροτολιβαδικής έκτασης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, εξαρτάται από την ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή και είναι πάνω από 8 έως 9 μποφώρ.

    Το πύρινο μέτωπο κάλυψε μέχρι τώρα, όπως ανέφερε ο κ. Ταταράκης, πάνω από 25χιλιόμετρα με τους ισχυρούς ανέμους να μην έχουν κοπάσει μέχρι και αυτή την ώρα ούτε στιγμή και οι δυνάμεις πυρόσβεσης πυροσβεστών, εθελοντών και πολιτών που έχουν πέσει στη μάχη για την κατάσβεση της να συμπληρώνουν πάνω από 16 ώρες συνεχούς δράσης.

    Πενήντα πέντε πυροσβέστες, με 27 πυροσβεστικά οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικά μηχανήματα είναι η δύναμη πυρόσβεσης στο μέτωπο του Ρεθύμνου όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Κρήτης της Π.Υ Γιάννης Μαραγκάκης.

    Παρά το γεγονός ότι τα πυροσβεστικά ελικόπτερα δεν κατάφεραν να ενισχύσουν λόγω των ανέμων τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, η φωτιά ελέγχεται με αρκετές όμως αναζωπυρώσεις που κρατούν σε επιφυλακή τις δυνάμεις. Αστυνομία και λιμενικό κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από γης και θάλασσα, 18 άτομα που ζήτησαν τη βοήθεια τους, ανέφερε ο κ. Μαραγκάκης και επισήμανε ότι κατά τις εκκενώσεις Αγίου Παύλου και 'Αι Γιάννη οι υπηρεσίες συνάντησαν πολλές αντιδράσεις των κατοίκων που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Αγροτικές αποθήκες, μη κατοικήσιμες οικίες, υπόστεγα, πέργκολες, κτίσματα σε αγροτικές περιουσίες, έγιναν στάχτη, απειλήθηκαν σπίτια και μερικά τουριστικά καταλύματα, ενώ χιλιάδες ελιές παραδόθηκαν στην πύρινη λαίλαπα που όπως ανέφερε ο κ. Ταταράκης είχε σύμμαχο: «τους ισχυρούς ανέμους και τη νύχτα, περνώντας από Σαχτούρια, 'Αγιο Παύλο, Μέλαμπες, 'Αι Γιάννη, Αγία Γαλήνη».

    Αυτή την ώρα στη νότια περιοχή της Αγίας Γαλήνης «γίνονται προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή από τις υπηρεσίες για καταμέτρηση γης και περιουσιών που ήδη έχουν χαθεί», ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής.

    Εν τω μεταξύ στο στάδιο της αποκάθαρσης, δηλαδή στα τελειώματά της, βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Παγγαίο Όρος, στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από αρμοδίους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

    Στο σημείο βρίσκονται 12 άντρες του πεζικού της πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση.

    Στο μεταξύ, εντός της επόμενης ώρας αναμένεται να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη το πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων της προαναφερόμενης υπηρεσίας, με προορισμό το Μαντούδι Εύβοιας και προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρησιακές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή.

    Όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συγκεκριμένο πεζοπόρο τμήμα, αναμένεται να φτάσει στο σημείο, εντός τρίωρου από την στιγμή εκκίνησής του, δηλαδή περίπου στις 15.30 το μεσημέρι.

    [09] Eιρηνικά θα διεξαχθεί η διαδήλωση υπέρ του Ερντογάν διαβεβαιώνει η Τουρκάλα πρόξενοςστο Ντίσελντορφ

    Οι διοργανωτές της αποψινής συγκέντρωσης υποστήριξης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Κολωνία θα κάνουν το παν ώστε να εγγυηθούν την ειρηνική έκβαση των διαδηλώσεων, δήλωσε η γενική πρόξενος της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ, Σουλέ Γκιουρέλ η οποία έκανε λόγο για διαδήλωση υπέρ της Δημοκρατίας.

    «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για βίαια γεγονότα», δήλωσε η κ. Γκιουρέλ στην «Rheinische Post» και πρόσθεσε ότι έχει διαβεβαιώσει ήδη σχετικά την πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ με την οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

    «Αυτή η διαδήλωση είναι μια φωνή της Δημοκρατίας κατά του πραξικοπήματος», δήλωσε η τουρκάλα διπλωμάτης.

    Διαβάστε επίσης:Το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας απαγόρευσε τη ζωντανή μετάδοση μηνύματος Ερντογαν στη συγκέντρωση της Κολωνίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 July 2016 - 12:32:30 UTC