Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για τις ρυθμίσεις οφειλών
  • [02] Αντιπαράθεση Αναγνωστοπούλου-Φορτσάκη για τους όρους εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
  • [03] Γαλλία: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ύποπτοι που είχαν συλληφθεί νωρίτερα
  • [04] Παρουσίαση βιβλίου για την πολιτική σκέψη του Ελ. Βενιζέλου, από πολιτικούς του σήμερα
  • [05] ΓΓΕΕ: Η διαγωνιστική διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος

  • [01] Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για τις ρυθμίσεις οφειλών

    Οι ρυθμίσεις των οφειλών προς τη ΔΕΗ χωρίς προκαταβολή δεν θα ισχύουν για τις περιπτώσεις που γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, διευκρινίζει η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση. Το πρόγραμμα ρυθμίσεων σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή που ξεκίνησε την 1η Απριλίου παρατάθηκε ήδη ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσης ότι ως τώρα 290.000 πελάτες ρύθμισαν τις οφειλές τους με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και καλεί τους υπόλοιπους 1,5 εκατ. πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές να σπεύσουν να τις ρυθμίσουν.

    Η ΔΕΗ διαψεύδει εξάλλου δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία«πήρε πίσω πελάτη με φέσι σε ιδιώτη προμηθευτή». Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:

    «Η ΔΕΗ έχει πρωτοστατήσει στη μάχη για την καθιέρωση ξεκάθαρων κανόνων ώστε η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας να γίνει συντεταγμένα και να σταματήσουν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως συχνά συνέβη σε βάρος της Επιχείρησης από τρίτους».

    [02] Αντιπαράθεση Αναγνωστοπούλου-Φορτσάκη για τους όρους εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

    Την άποψη ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά όπου βρέθηκε, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση βιβλίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

    Η κ. Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο για την ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και για τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει, δήλωσε πως «δεν θα έπρεπε να υπάρχει κόντρα» καθώς «τα ιδιωτικά σχολεία δεν παύουν να είναι σχολεία. Δεν είναι επιχειρήσεις όπως είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση».

    Τα ιδιωτικά σχολεία, «παράγουν παιδεία. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί είναι εκπαιδευτικοί. Δεν ανήκουν σε κανένα άλλο εργασιακό καθεστώς και δεν πρέπει να ανήκουν πάρα μόνο σε αυτό του εκπαιδευτικού» δήλωσε η αν. υπουργός. Κατά συνέπεια, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, «θα πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας και όχι στο υπουργείο Εργασίας και να είναι ευάλωτοι σε οποιαδήποτε απόλυση, αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος - κάτι που θα τους έκανε πάρα πολύ ανασφαλείς και δύσκολο να επιτελέσουν το έργο για το οποίο καλούνται, δηλαδή να έχουν ελευθερία σκέψης και απόφασης».

    Την άποψη ότι οι φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης πρέπει να έχουν το δικαίωμα της επιλογής και αξιολόγησης του προσωπικού τους, εξέφρασε από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος στο περιθώριο της ίδιας εκδήλωσης δήλωσε πως «το Σύνταγμά μας, προστατεύει την παιδεία σε όλες τις εκφάνσεις της, είτε αυτή είναι δημόσια, είτε είναι ιδιωτική. Ασφαλώς μας χρειάζεται μια καλά οργανωμένη δημόσια παιδεία - είναι όμως συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να επιλέγει την ιδιωτική. Πρέπει λοιπόν το κράτος και αυτήν να την στηρίζει, και πάντως να μην την καταδιώκει».

    «Όσοι εργάζονται σήμερα στην ιδιωτική παιδεία, πρέπει να έχουν και αυτοί την προστασία που δίνει ο νόμος, όμως δεν πρέπει να φθάνομε στο σημείο να καταλύεται και η ελευθερία των φορέων που ασκούν την ιδιωτική παιδεία, να επιλέγουν το προσωπικό τους και να το αξιολογούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    [03] Γαλλία: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ύποπτοι που είχαν συλληφθεί νωρίτερα

    Δύο άνθρωποι που επέβαιναν σε μια αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην Τουλόν, στη νότια Γαλλία ανακρίθηκαν από αστυνομικούς και αφέθηκαν ελεύθεροι, έπειτα από αναφορές εργαζομένων της αμαξοστοιχίας ότι το ζευγάρι είχε ύποπτη συμπεριφορά, ανέφερε σήμερα ο διαχειριστής του δικτύου της περιοχής.

    Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από την Νίκαια στο Παρίσι.

    Οι δύο επιβάτες αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις υπαλλήλων και να επιδείξουν τα εισιτήρια τους. Άλλαζαν θέσεις και επικοινωνούσαν μεταξύ τους με χειρονομίες, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας άλλος υπάλληλος της αμαξοστοιχίας.

    «Με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση, οι συνάδερφοι αποφάσισαν να ζητήσουν την επέμβαση της αστυνομίας», δήλωσε ο ελεγκτής εισιτηρίων, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

    «Έχουμε λάβει οδηγίες αν έχουμε την οποιαδήποτε αμφιβολία για το οτιδήποτε, θα πρέπει να την αναφέρουμε», πρόσθεσε.

    Η αμαξοστοιχία καθυστέρησε το ταξίδι της για περίπου μία ώρα, καθώς ένοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στα τμήματα του τρένου, τρομάζοντας τους επιβαίνοντες που παρακολουθούσαν, με έναν εξ αυτών να βάζει τα κλάματα.

    [04] Παρουσίαση βιβλίου για την πολιτική σκέψη του Ελ. Βενιζέλου, από πολιτικούς του σήμερα

    O συλλογικός τόμος «Ελευθέριος Βενιζέλος - Η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του: Iδεολογικές αφετηρίες και επιρροές», που αποτελεί συνέκδοση του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, παρουσιάστηκε απόψε στα Χανιά.

    Την παρουσίαση έκαναν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Φορτσάκης, η καθηγήτρια του Πάντειου Πανεπιστημίου Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο τέως υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης.

    «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έβαλε το στίγμα του σε μια δύσκολη και μεταβατική περίοδο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Κουβαλάει όλες τις αδράνειες και τις παθογένειες του παρελθόντος και προσπαθεί να στήσει ένα καινούργιο, σύγχρονο κράτος», επεσήμανε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση του βιβλίου η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. «Η δράση του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι για μας ακόμα και σήμερα πρότυπο, αφού στηρίχθηκε στη δόγμα τήρησης των νόμων και εξυπηρέτησης του κοινού συμφέροντος», τόνισε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση του βιβλίου ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Φορτσάκης. «Ο Βενιζέλος ήταν σημαντικός γιατί καταλάβαινε πόσο αλλάζει ο κόσμος και προσάρμοζε την πολιτική του στις πραγματικές δυνατότητες, στο περιθώριο που είχε», επεσήμανε από την πλευρά της η καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αντιγόνη Λυμπεράκη. « Αυτό που καθόρισε την πορεία του Βενιζέλου, ήταν η βαθειά πεποίθηση, ο ζήλος και η αγωνία του για την ανόρθωση της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο τέως υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Όπως ειπώθηκε κατά την παρουσίαση της έκδοσης από τον γενικό διευθυντή του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκο Παπαδάκη, ο συλλογικός τόμος αποτελεί μια προσπάθεια να αναδειχθούν η θεωρητική συγκρότηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, οι ιδεολογικές αντιλήψεις του και τα φιλοσοφικά ρεύματα που τον επηρέασαν από τη νεότητά του και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.

    [05] ΓΓΕΕ: Η διαγωνιστική διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος

    Η διαγωνιστική διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες «εξελίσσεται ομαλά, εντός χρονοδιαγράμματος», τονίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε ανακοίνωσή της με την οποία ενημερώνει ότι οι 10 εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό κατέθεσαν στην ΓΓΕΕ προδικαστικές προσφυγές κατά της απόφασης με την οποία εγκρίθηκε το Πρακτικό προεπιλογής.

    «Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατατέθηκαν εντός της 1Οήμερης προθεσμίας, από τους εκπρόσωπους και των 10 εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις 4 άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), προδικαστικές προσφυγές κατά της απόφασης 178/19-7-2016 με την οποία εγκρίθηκε το υπ'αρ. 9/18.7.2016 Πρακτικό προεπιλογής της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι οι προσφυγές διαβιβάστηκαν στην Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων του Διαγωνισμού, η οποία στη συνέχεια θα εξετάσει τη βασιμότητά τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 July 2016 - 20:32:33 UTC