Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Τομή στην αναπτυξιακή τροχιά της Πάρου και της Αντιπάρου και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής»
  • [02] Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν
  • [03] Ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο
  • [04] Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου εγκαινιάζει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Οι σημερινές προκλήσεις απαιτούν σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα, τόνισε η Χίλαρι Κλίντον
  • [06] «Η Πάρος ανοίγει πια τα φτερά της»
  • [07] «Οι συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης για έργα ημιτελή, φέρνουν αποτέλεσμα»
  • [08] «Δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες πριν το τέλος Αυγούστου»

  • [01] «Τομή στην αναπτυξιακή τροχιά της Πάρου και της Αντιπάρου και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής»

    Τομή για την ανάπτυξη της Πάρου και της Αντιπάρου αλλά και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής, χαρακτηρίζει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

    «Το νέο αεροδρόμιο Πάρου εγκαινιάζεται σήμερα με συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το έργο αυτό αποτελεί τομή στην αναπτυξιακή τροχιά της Πάρου και της Αντιπάρου αλλά και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής, καθόσον η γεωγραφική θέση του νησιού ευνοεί τη γρήγορη διασύνδεση με πολλά άλλα νησιά των Κυκλάδων.

    Το νέο αεροδρόμιο αποτελεί πριν απ? όλα κατάκτηση του λαού της Πάρου και της Αντιπάρου, που ξεκίνησε και στηρίχθηκε διαχρονικά από όλους τους δημάρχους και τις δημοτικές αρχές από τη δεκαετία του ?90 μέχρι σήμερα. Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε έτοιμο το μεγάλο αεροδιάδρομο των 1.400 μέτρων (μένει να ολοκληρωθούν άλλα 600), και σε συνεργασία με την Olympic air και τον Δήμο Πάρου κατασκεύασαν το κτίριο καθώς και τα συνοδά έργα πρόσβασης στο αεροδρόμιο. Η παρουσία του πρωθυπουργού αποτελεί μεγάλη τιμή και συμβολίζει τη δυναμική της νέας Ελλάδας που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε».

    [02] Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν

    Το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρότι επιδεινώθηκε στην ΕΕ, καθώς σημειώθηκε μεγάλη υποχώρηση του σχετικού δείκτη στη Βρετανία (στον απόηχο της ψήφου της υπέρ του Brexit).

    Στην Ελλάδα, ο δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε στις 90,9 μονάδες από 89,7 τον Ιούνιο και καταγράφει την υψηλότερη τιμή το τελευταίο 12μηνο μετά από αυτή του Ιανουαρίου (91,6). Στην αύξηση του δείκτη συνέβαλαν οι τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και του λιανικού εμπορίου, ενώ επιδείνωση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και ο κατασκευαστικός τομέας.

    Στην Ευρωζώνη, ο ESI αυξήθηκε στις 104,6 μονάδες από 104,4 τον Ιούνιο. Η βελτίωση οφείλεται στους τομείς της βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών, που αντιστάθμισαν την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ο δείκτης στον τομέα των υπηρεσιών δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή. Από τις μεγαλύτερες χώρες, ο δείκτης αυξήθηκε στην Ιταλία (0,4 μονάδες) και τη Γερμανία (0,2), ενώ μειώθηκε στη Γαλλία (-0,4) και την Ισπανία (-0,5) και έμεινε αμετάβλητος στην Ολλανδία.

    Δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης επέδειξε αναπάντεχη αντοχή στο σοκ της βρετανικής ψήφου υπέρ του Brexit, σε αντίθεση με τη βρετανική οικονομία, όπου είναι ήδη εμφανείς ενδείξεις οικονομικής πίεσης. Ωστόσο, οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη είναι απίθανο να μείνει αλώβητη, αναφέρει το δημοσίευμα. «Οι εξαγωγές, οι επενδύσεις και το κλίμα είναι πιθανό να δεχθούν τουλάχιστον ένα περιορισμένο πλήγμα τους ερχόμενους μήνες, καθώς οι εταιρείες θα συνειδητοποιούν την πραγματικότητα, ότι το Brexit θα είναι, με τη μία ή την άλλη μορφή, αμετάκλητο», σημειώνεται.

    [03] Ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο

    Αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και αναγνώριση της «μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος», περιλαμβάνει η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (Independent Evaluation Office- ΙΕΟ), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, διαχωρίζει τα τρία επιτυχημένα προγράμματα (Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Κύπρου) από αυτό της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση».

    Με δήλωση της, υποστηρίζει ότι: «Η Ελλάδα έθεσε πρόσθετες και μοναδικές προκλήσεις. Με απαράμιλλη διεθνή στήριξη, η χώρα προχώρησε σε μία αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή. Ωστόσο η χώρα επλήγη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άλλες χώρες εξαιτίας των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από οργανωμένα συμφέροντα, από σοβαρά προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος, καθώς και από τις επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις. Τα παραπάνω οδήγησαν σε πολλαπλές κρίσεις, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, αφήνοντας τον φόβο του Grexit να επικρέμεται. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ύφεση στη χώρα να είναι πολύ βαθύτερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του Προγράμματος».

    Η Κρ. Λαγκάρντ αναγνωρίζει ότι κανένα από αυτά τα εμπόδια που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του Προγράμματος δεν είχε προβλεφθεί εκ των προτέρων, με αποτέλεσμα το πρώτο πρόγραμμα να αποδειχθεί εξαιρετικά αισιόδοξο. «Παρά ταύτα η Ελλάδα παρέμεινε μέλος της ζώνης του ευρώ, επιτυγχάνοντας έτσι τον βασικό στόχο που είχε τεθεί εξ αρχής, τόσο από την ίδια τη χώρα όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης».

    [04] Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου εγκαινιάζει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

    Ένα σημαντικό έργο, το νέο αεροδρόμιο της Πάρου που αναμένεται να προσφέρει υψηλή προστιθέμενη αξία στο νησί που κοσμεί το κέντρο των Κυκλάδων, εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος φθάνει στο νέο αεροδρόμιο σήμερα το πρωί συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και βουλευτές των Κυκλάδων.

    Το νέο αεροδρόμιο που τέθηκε την περασμένη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία - 20 χρόνια μετά από την ημέρα που οι κάτοικοι της Πάρου το αιτήθηκαν μέσω απόφασης του Δημοτικού τους Συμβουλίου - χαρακτηρίζεται σημαντικό έργο υποδομής καθώς εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Πάρου και της Αντιπάρου που διαθέτουν πλέον ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, για την υλοποίηση του οποίου αγωνίστηκε ο παριανός λαός, φορείς του νησιού, η τοπική αυτοδιοίκηση, αξιοποιήθηκαν όχι μόνο εθνικοί πόροι αλλά και ιδιωτικοί, υπήρξε συνεργασία του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης.

    Η κατασκευή νέου αεροδρομίου ήταν ένα αίτημα αρκετών ετών και εκτιμάται ότι δεν θα ωφελήσει μόνο την Πάρο και την Αντίπαρο αλλά και τα γύρω νησιά. Είναι αξιοσημείωτη η συμβολή των κατοίκων του νησιού μέσω της σύστασης αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας για τη συγκέντρωση μέρους των χρημάτων που απαιτήθηκαν για την ολοκλήρωσή του, την ΑΜΚΕ «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για τη δημιουργία εγκαταστάσεων εδάφους νέου αερολιμένα Πάρου». Μέσω της ΑΜΚΕ οι Παριανοί συνέβαλαν με όποια οικονομική δυνατότητα και με όσα μέσα είχαν για να καλύψουν δαπάνες του έργου.

    Το έργο του νέου αεροδρομίου αφορά στο νέο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης, που αποτελεί πάντα και το σημαντικότερο κατασκευαστικό κομμάτι ενός αεροδρομίου πολύ περισσότερο που πλέον δίνεται η δυνατότητα να δεχθεί και πτήσεις του εξωτερικού, να δεχθεί μεγαλύτερα αεροσκάφη και άρα με περισσότερες διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο. Το νέο αεροδρόμιο διαθέτει πλήρεις, σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές και εγκαταστάσεις διαδρόμου. Το συνολικό μήκος του διαδρόμου είναι 2.000 μέτρα, με επιχειρησιακό μήκος 1.400 μέτρων.

    Το έργο περιλαμβάνει επίσης την ολοκλήρωση των κτηριακών εγκαταστάσεων του νέου αεροσταθμού, με προοπτική επέκτασής τους.

    Έτσι η Πάρος από τη φετινή θερινή περίοδο αποκτά επιτέλους νέο αεροδρόμιο με όλες τις προβλεπόμενες υποδομές και πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία.

    Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου εκτιμάται ότι θα τετραπλασιάσει την αεροπορική κίνηση της Πάρου, με οφέλη για την οικονομία, τον τουρισμό, την απασχόληση, την τοπική κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιβατική κίνηση μέσω του παλιού αεροδρομίου που είχε μήκος διαδρόμου μόλις 600 μέτρα, έφτανε τα 30.000 άτομα ετησίως. Μέσω του νέου αεροδρομίου έχει υπολογιστεί ότι θα έχουμε σε βάθος 16 μηνών τετραπλασιασμό των επιβατών.

    Η ολοκλήρωση των έργων του νέου αεροδρομίου Πάρου αναμένεται να αποδώσει και όφελος στο ελληνικό δημόσιο και αυτό διότι η Πάρος είχε ενταχθεί στις άγονες γραμμές επειδή δεν διέθετε μέχρι σήμερα επαρκείς υποδομές αεροδρομίου, παρά έναν μικρό διάδρομο, στον οποίο μπορούσε να επιχειρεί ένα μόνο τύπος μικρού αεροσκάφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιδότηση της γραμμής Αθήνας-Πάρου ανερχόταν σε 4,2 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Τη δε περασμένη τετραετία η λειτουργία της γραμμής υπό καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας ανήλθε στο συνολικό ποσό των 16,8 εκατομμυρίων ευρώ. Με άλλα λόγια το κράτος χρειάστηκε να πληρώσει σε επιδότηση της άγονης γραμμής, όσο περίπου το συνολικό κόστος κατασκευής και ολοκλήρωσης του νέου αεροδρομίου.

    Ο νέος διάδρομος μήκους 2000 μέτρων του αεροδρομίου της Πάρου, κόστισε 15,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι διαδικασίες χωροθέτησης, τεχνικών περιβαλλοντικών μελετών κλπ για την κατασκευή νέου διαδρόμου είχαν ξεκινήσει πριν από μια 20ετία, το 1996 και η δημοπράτηση του έργου έγινε το 2011. Η κατασκευή του διαδρόμου που δίνει τη δυνατότητα προσγειώσεων και απογειώσεων στο νησί αεροσκαφών μεγάλης χωρητικότητας, δίνει τη δυνατότητα στην Πάρο να συνδεθεί με όλους τους αεροπορικούς προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού. Στο έργο περιλαμβάνονται και άλλα συνοδευτικά έργα (διάθεση ομβρίων, περιμετρικοί οδοί κλπ).

    Η ολοκλήρωση δε του νέου αεροσταθμού επιφάνειας 750 τ.μ. και των συνοδών έργων επέτρεψαν την εκκίνηση της κανονικής επιχειρησιακής λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της Πάρου. Σε μια δεύτερη φάση σχεδιάζεται ο διπλασιασμός της ωφέλιμης επιφάνειας του αεροσταθμού σε 1.500 τ.μ. για την κάλυψη της επιβατικής κίνησης ενώ προετοιμάζεται η ωρίμανση για να κατασκευαστεί μεγάλος αεροσταθμός επιφάνειας 5.000 τ.μ. τα επόμενα χρόνια και οι χώροι αυτοί μπορούν να λειτουργήσουν ως χώροι εκθεσιακοί ή χώροι συνεδριακοί.

    Για να γίνει πραγματικότητα το νέο αεροδρόμιο της Πάρου χρειάστηκε ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωση της κατασκευής όλων των απαιτούμενων εγκαταστάσεων με συντονισμό και παρεμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της ΥΠΑ. Είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια οικονομικές εμπλοκές και μεγάλες καθυστερήσεις και τελικά η ολοκλήρωση του διαδρόμου έγινε αφού το ΥΠΟΜΕΔΙ προχώρησε στην αποπληρωμή του έργου και στον καθορισμό καταληκτικής ημερομηνίας παράδοσης του, τον περασμένο Μάϊο.

    Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ προωθεί σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Φορείς της Πάρου, ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την υλοποίηση υποδομών (οδικών, λιμενικών έργων, βιολογικών καθαρισμών κλπ) και παράλληλα έργων και παρεμβάσεων προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι αναγκαία στο νησί.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντώνης Συρίγος:«Η Πάρος ανοίγει πια τα φτερά της»

    Νίκος Μανιός: «Οι συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης για έργα ημιτελή, φέρνουν αποτέλεσμα»

    Νίκος Συρμαλένιος: «Τομή στην αναπτυξιακή τροχιά της Πάρου και της Αντιπάρου και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής»

    [05] Οι σημερινές προκλήσεις απαιτούν σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα, τόνισε η Χίλαρι Κλίντον

    Η προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον τόνισε κατά τη χθεσινοβραδινή ομιλία της στο κεντρικό συνέδριο του κόμματος ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ, απαιτούν σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα.

    Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δημιούργησε μία ρητορική αντίθεση μεταξύ της υποψηφιότητάς της και του ?επικίνδυνου? και ?εκρηκτικού? όπως τον περιέγραψε, Ντόναλντ Τραμπ.

    Στη σημαντικότερη ομιλία της, στην 25ετή και πλέον πολιτική καριέρα της, η Χίλαρι Κλίντον αποδέχτηκε επίσημα το χρίσμα της προεδρικής υποψηφιότητας του Δημοκρατικού Κόμματος για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

    Παράλληλα, έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τις ΗΠΑ, μια χώρα η οποία θα είναι λειτουργική για όλους.

    ?Όλοι μας γνωρίζουμε ξεκάθαρα τι είναι αντίθετο για τη χώρα μας. Ωστόσο, δε φοβόμαστε,? τόνισε η ίδια.

    Η Κλίντον περιέγραψε ως ?ασταθή? τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ τόνισε πως: ?ένας άνθρωπος που μπορεί να παρασυρθεί από ένα tweet δεν ο άνθρωπος που θα πρέπει να του εμπιστευτείς τα πυρηνικά σου όπλα.?

    [06] «Η Πάρος ανοίγει πια τα φτερά της»

    Η Πάρος διαθέτει πλέον μια ευπρόσωπη και αξιοπρεπή πύλη εισόδου προς τον κόσμο και τις διεθνείς αγορές, δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και σημειώνει ότι το νέο αεροδρόμιο θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο προόδου για την τοπική κοινωνία και τις μελλοντικές γενιές.

    Με αφορμή δε τη σημερινή τελετή εγκαινίων του νέου αεροδρομίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι τα εγκαίνια ενός έργου είναι η απαρχή της καθιέρωσής του, σηματοδοτούν την έναρξη της λειτουργίας του και αποτελούν την αφετηρία των προσπαθειών για τη συντήρηση και ορθή λειτουργία του, δηλαδή την εξασφάλισή του στο μέλλον και υπό αυτή την έννοια δεν αποτελούν εκδήλωση κυριότητας του έργου. Κύριος του αεροδρομίου είναι οι Παριανοί οι ίδιοι και όλοι οι Έλληνες που πρέπει να είναι περήφανοι γι' αυτό.

    Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Συρίγου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Πάρου αποτελεί μια ευχάριστη πραγματικότητα. Η Πάρος, το πανέμορφο αυτό κυκλαδονήσι, διαθέτει πλέον μια ευπρόσωπη και αξιοπρεπή πύλη εισόδου και εξόδου στον κόσμο και τις διεθνείς αγορές. Ένα χρήσιμο εργαλείο προόδου για την τοπική κοινωνία και τις μελλοντικές γενιές.

    Αξίζουν μεγίστων τιμών όλοι όσοι εργάστηκαν επί σειρά ετών για την υλοποίηση αυτού του έργου με το οποίο κυριολεκτικά πια η Πάρος ανοίγει τα φτερά της. Στους διοικητικούς και αυτοδιοικητικούς άρχοντες, στους τοπικούς και γενικούς φορείς, ιδιώτες, σωματεία και ενώσεις, και γενικά την τοπική κοινωνία που υπομονετικά αλλά σταθερά και αποφασιστικά αγωνίσθηκε για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

    Τα εγκαίνια ενός έργου είναι η απαρχή της καθιέρωσής του, σηματοδοτούν την έναρξη της λειτουργίας του και αποτελούν την αφετηρία των προσπαθειών για τη συντήρηση και ορθή λειτουργία του, δηλαδή την εξασφάλισή του στο μέλλον. Υπό αυτή την έννοια δεν αποτελούν εκδήλωση κυριότητας του έργου. Κύριος του αεροδρομίου είναι οι Παριανοί οι ίδιοι και όλοι οι Έλληνες που πρέπει να είναι περήφανοι γι' αυτό.

    Όπως ανέφερα παραπάνω, από την έναρξη έως την περαίωση, την παράδοση και την λειτουργία ενός έργου ο αγώνας μοιάζει με σκυταλοδρομία. Όσοι αγωνίσθηκαν παρέδιδαν ο ένας την σκυτάλη στον άλλο με τη σειρά. Τελευταίος δρομέας χρονικά στον αγαθό αυτό αγώνα, αλλά και πλέον σημαντικός, είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας που με τις καίριες και επιτυχημένες παρεμβάσεις τους έδωσαν σάρκα και οστά στο όνειρο αυτό της λειτουργίας του αεροδρομίου σήμερα. Την αξία του επιτελεσθέντος έργου και την σπουδαιότητά του αλλά και την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση σε όλες αυτές τις αναπτυξιακές επιτυχίες σηματοδοτεί η παρουσία του πρωθυπουργού στην Πάρο. Αποτελεί συνάμα δε και έκφραση της αγάπης και ενδιαφέροντός του στους Παριανούς και τους Κυκλαδίτες.

    Όλα τα άλλα διαδραματισθέντα ακόμη και προσφάτως, οι πικρίες, οι οξύχολες κριτικές ή και οι στείρες αρνήσεις, αποτελούν επεισόδια ή μικρολεπτομέρειες στην πορεία ενός τόσο μεγάλου έργου που σαφώς τα ξεπερνά και σε αξία και σε μέγεθος καθιστώντας τα ανάξια ακόμη και υπομνήσεως.

    Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους Παριανούς συμπολίτες μας, στους εργαζομένους του αεροδρομίου και στους επιχειρηματίες και ας μην λησμονούμε όλοι ότι «το φυλάξαι τα αγαθά χαλεπότερον του κτήσασθαι είναι».

    [07] «Οι συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης για έργα ημιτελή, φέρνουν αποτέλεσμα»

    Οι συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης για έργα ημιτελή, φέρνουν αποτέλεσμα, είναι το μήνυμα της δήλωσης του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού με αφορμή τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Πάρου. Ο βουλευτής με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζει τη σημασία του έργου για την τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Πάρου και Αντιπάρου αλλά και της Νάξου και των Κυκλάδων εν γένει. Αναφέρεται επίσης στις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει το αρμόδιο υπουργείο για επεκτάσεις και βελτιώσεις και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας.

    Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα εγκαίνια του αεροδρομίου.

    «Σήμερα γίνονται τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνω ότι μέσα σε λίγες ημέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται δεύτερη φορά της Κυκλάδες, κάτι που αμφιβάλλω ότι έχει συμβεί στη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Αυτό το γεγονός δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της κυβέρνησης και ίδιου του πρωθυπουργού να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη των Κυκλάδων.

    Η επέκταση του αεροδρομίου είναι ένα βήμα ακόμη για την ολοκλήρωση του έργου που έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν.

    Οι συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης, για την ολοκλήρωση δεκάδων έργων που είχαν μείνει ημιτελή στη χώρα μας, είχαν άμεσο αποτέλεσμα.

    Το έργο αυτό βοηθά στην τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο, της Πάρου, της Αντιπάρου αλλά και της Νάξου, γιατί οι αποστάσεις μεταξύ των τριών νησιών είναι πολύ μικρές και η θαλάσσια συγκοινωνία μεταξύ τους είναι σε καθημερινή βάση αρκετές φορές και ιδίως το καλοκαίρι.

    Απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, το αρμόδιο υπουργείο θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για τις επεκτάσεις και βελτιώσεις αεροδρομίων όπως για παράδειγμα της Νάξου».

    [08] «Δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες πριν το τέλος Αυγούστου»

    Γιαόλα τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης που έδωσε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο.

    «Εντός χρονοδιαγράμματος για τις τηλεοπτικές άδειες»

    «Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για τις τηλεοπτικές άδειες και αρκετά πριν από το τέλος Αυγούστου θα έχουμε τη δημοπρασία», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας πως αν υπάρξει κάποια καθυστέρηση, θα είναι καθυστέρηση μίας εβδομάδας γιατί πέφτει και ο Δεκαπενταύγουστος μέσα.

    Χαρακτήρισε «αμαρτωλή την ιστορία αδειδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα», υπενθυμίζοντας ότι έχουν ψηφιστεί 16 νόμοι και έχουν επιχειρηθεί 4 διαγωνισμοί, και υπάρχουν και 5 αποφάσεις του ΣτΕ που χαρακτηρίζουν το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών παράνομο και αντιστυνταγματικό. Ως προς των αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, είπε ότι προέκυψε διότι είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, και κυρίως ότι έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί μέσα από τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών άνευ άδειας όλα αυτά τα χρόνια, «που είναι το πρόβλημα της βιωσιμότητας και της διαπλοκής». Εξήγησε πως «μη βιωσιμότητα σήμαινε ζημιές, ζημιές σήμαινε ανάγκη για δάνεια και βλέπουμε και στην εξεταστική ότι πάρα πολλά πράγματα έρχονται στην επιφάνεια για το πώς οι τραπεζικοί κανόνες κάμπτονταν για να εξυπηρετηθούν οικονομικές μονάδες, οι οποίες δεν ήταν βιώσιμες». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητά του να σπάσει «η σχέση μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, των πολιτικών και των τραπεζιτών». Είπε ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και ασπρόμαυρη τηλεόραση και να είναι 100 τα κανάλια, όμως το θέμα είναι τι τηλεόραση θέλουμε.

    Ο κ. Παππάς υπογράμμισε την ανάγκη βιωσιμότητας των καναλιών, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή έχουμε 8 ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν και έχει αποδειχθεί με όρους αγοράς ότι δεν είναι βιώσιμα. «Θα πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός», τόνισε και αναφερόμενος στο Mega, είπε ότι «οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι μια επιχειρηματική επιλογή που δηλώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για τη βιωσιμότητα αυτού του σταθμού» και συμπλήρωσε: «Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο και ο ομιλών έφερε στη ρύθμιση για τον ελάχιστο αριθμό απασχολούμενων στα ιδιωτικά κανάλια, υποστήκαμε επίθεση από τις ιδιοκτησίες καναλιών και τη ΝΔ ότι παραβιάζουμε το διευθυντικό δικαίωμα». «Θα τους έλεγα να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζομένους», τόνισε.

    Σχετικά με τη φράση ότι αυτό που χωρίζει τους διαγωνιζόμενους από το να πάρουν τηλεοπτική άδεια είναι το πορτοφόλι τους, σχολίασε πως ο κ. Αλαφούζος είπε ότι είναι κυνική δήλωση. Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε επ' αυτών ότι η διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται στο στάδιο της προεπιλογής και πως όταν περαστεί ο πήχης των ποιοτικών χαρακτηριστικών, τότε το μόνο που απομένει είναι η οικονομική προσφορά και ότι αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση ή τη δυνατότητα να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει στη δημοπρασία με αξιώσεις, ας μην βρίσκει δικαιολογίες. Είπε ότι ο διαγωνισμός είναι κρυστάλλινος και διαφανής και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει σε κανένα σημείο. Για το εάν θα άλλαζε κάτι στον διαγωνισμό αν μπορούσε να γυρίσει πίσω, είπε ότι θα έπρεπε λίγο πιο νωρίς να διαβλέψουμε την απόλυτη απόφαση της ΝΔ να βάλει οποιοδήποτε θεσμικό ή διαδικαστικό εμπόδιο στο να μην προχωρήσει αυτή η διαδικασία. «Δυστυχώς δεν θέλησε η αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια», είπε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση και μεγάλο κομμάτι του λαού είναι υπερήφανοι για την πορεία έως εδώ.

    «Οι εκλογές του Σεπτέμβρη ήταν τομή στα πολιτικά πράγματα»

    Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τις εκλογές του Σεπτέμβρη τομή στα πολιτικά πράγματα, τονίζοντας πώς η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση από τον λαό τον Ιανουάριο του 2015 αξιοποιήθηκε στο έπακρο, έγινε και το δημοψήφισμα, κατάφερε όσα κατάφερε η κυβέρνηση και όσα δεν κατάφερε τα έφερε τον Σεπτέμβριο ενώπιον του λαού. «Οι εκλογές του Σεπτέμβρη είναι οι μόνες που έγιναν με όλα τα δεδομένα πάνω στο τραπέζι» συμπλήρωσε.

    Σημείωσε ότι υπάρχουν ζητήματα εντός και εκτός συμφωνίας του Ιουλίου που δικαιώνουν την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τον Σεπτέμβρη, φέρνοντας ως παράδειγμα τον στόχο για τα χαμηλότερα πλεονάσματα, την αποτροπή κοψίματος των συντάξεων που ήταν εντός της συμφωνίας του Ιουλίου και της προστασίας της πρώτης κατοικίας που ήταν εκτός και επετεύχθη από την κυβέρνηση. Εξήγησε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μονίμως παραπέμπει στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 για να συγκρίνει τη σημερινή κυβέρνηση με αυτά που ήθελε να καταφέρει τότε και δεν κατάφερε. Είπε ότι τον ΕΝΦΙΑ τον φόρτωσε η κυβέρνηση Σαμαρά, ότι η κυβέρνηση ήθελε να τον καταργήσει και προσπαθεί να τον μειώσει, και πως όταν δεν το κατάφερε ξαναέβαλε τον εαυτό της στη βάσανο της λαϊκής ψήφου (τον Σεπτέμβριο). «Δεν είπαμε: ?ουδείς αναμάρτητος, ας συνεχίσουμε?'».

    «Συνολικά μπορούμε να αισιοδοξούμε»

    Σε ερωτήσεις ενόψει της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι οι ομαδικές απολύσεις ήταν στο πλέγμα των ρυθμίσεων που κληρονόμησε η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015 από τις δεσμεύσεις και υπογραφές της κυβέρνησης Σαμαρά, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης που δεν ολοκλήρωσε. Επισήμανε ότι σε μια διαπραγμάτευση την υπογραφή της προηγούμενης κυβέρνησης ο αντισυμβαλλόμενος της διαπραγμάτευσης τη θεωρεί κεκτημένο έδαφος, και υπογράμμισε πως το γεγονός ότι είναι ανοικτά τα εργασιακά είναι το κέρδος της πρώτης διαπραγμάτευσης και πως ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση εντός της χώρας με τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων αλλά και σε επίπεδο Ευρώπη που οικοδομεί συμμαχίες, «θα μας φέρει μπροστά σε καλά αποτελέσματα».

    Αναφορικά και με άλλα ζητήματα που άπτονται των εργασιακών, όπως και για τον συνδικαλιστικό νόμο, τόνισε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, ότι τα πράγματα θα πάνε προς την καλή κατεύθυνση για τα συμφέροντα της χώρας και της οικονομίας, γιατί επιλέξαμε αυτά τα ζητήματα να τα χειριστούμε με ανοικτή πολιτική συζήτηση. Συνολικά μπορούμε να αισιοδοξούμε γιατί και οι κοινωνικοί εταίροι και πολλές πλευρές της εργοδοσίας έχουν αντιληφθεί ότι η αποδιάρθρωση της εργασίας δεν συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα, τόνισε μεταξύ άλλων.

    «Η προσδοκία του κ. Μητσοτάκη να γυρίσουμε στην εποχή του κομματισμού, του πελατειακού κράτους και της διαπλοκής δεν θα τελεσφορήσει»

    Ο κ. Παππάς απέκρουσε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει την απλή αναλογική, σημειώνοντας ότι το έκανε σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, τρία χρόνια πριν από τις επόμενες εκλογές. «Εμείς τολμάμε και κάνουμε τις τομές που κανένα κόμμα εξουσίας δεν έκανε», είπε και τόνισε ότι «η δική μας διακυβέρνηση είναι μια τομή για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία».

    Χαρακτήρισε πολύ θετικό ότι κι άλλα κόμματα υπερψήφισαν την πρόταση και κάλεσε τη ΝΔ να δει πόσο μόνη έμεινε στην απολύτως αρνητική ψήφο της στην απλή αναλογική. Τόνισε ότι η απλή αναλογική θα μείνει ως σύστημα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές και πως «η προσδοκία του κ. Μητσοτάκη να γυρίσουμε στην εποχή του κομματισμού, του πελατειακού κράτους και της διαπλοκής δεν θα τελεσφορήσει».

    Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης και στο ζήτημα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το πλέγμα των κυβερνητικών προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να κάνει τη δημοκρατία πιο λειτουργική, πιο καθαρό το πολιτικό παιχνίδι και να αποτρέπει ακρότητες ως προς πολιτικές επιλογές.

    Υπενθύμισε ότι η αριστερά έκανε κριτική από παλιά στο πρωθυπουργικοκεντρικό μοντέλο και ότι θα πρέπει να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα. Από την άλλη, τόνισε ότι δεν πρέπει οι ισορροπίες να είναι παραλυτικές. Τόνισε ότι στη δημοκρατία δεν πρέπει να υπάρχει μια λειτουργία στην οποία ο νικητής τα παίρνει όλα, αλλά ότι ο νικητής πολιτεύεται μέσα στους κανόνες του Συντάγματος και πως αυτή η πρόνοια μπορεί να διασφαλιστεί με ρυθμίσεις που διασφαλίζουν μια σταθερότητα μέσα στην τετραετία και πως τέτοιου είδους ρυθμίσεις είναι αυτές που κατέθεσε η κυβέρνηση. Σημείωσε ότι σ? αυτό που πρέπει αυτή τη στιγμή να δοθεί βάση είναι ότι υπάρχει τρόπος να μη διαλύεται η Βουλή αν υπάρχει αδιέξοδο στην εκλογή του ΠτΔ και πως το ζήτημα των αρμοδιοτήτων είναι ανοικτό. Στο ερώτημα εάν ενδεχόμενη εκλογή από τη βάση δημιουργεί δυαρχία, είπε ότι θα τη δημιουργούσε αν υπήρχαν τέτοιο τύπου εξουσίες που να κάμπτουν τη διαμόρφωση και τη συγκρότηση κυβέρνησης. «Το ζήτημα των αρμοδιοτήτων είναι ένα ανοικτό ζήτημα στο οποίο θα έχουν όλα τα κόμματα τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους», συμπλήρωσε.

    Για το θέμα λαϊκών δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία, είπε ότι πρέπει να γίνει ειλικρινής συζήτησης για το εάν αυτό είναι απαραίτητο, προσθέτοντας ότι «η θέση μας είναι να μπορεί να προκληθεί λαϊκό δημοψήφισμα», εξηγώντας ότι θα αλλάξει τον τρόπο που ο πολίτης αντιλαμβάνεται την πολιτική και τη συμμετοχή του σε αυτή. «Μια τέτοια ρύθμιση αξίζει να τη συζητήσουμε», τόνισε.

    Για το ΔΝΤ, τον Β. Σόιμπλε, τον Γ. Στουρνάρα

    Ερωτηθείς σχετικά με το ΔΝΤ, με αφορμή και τη νέα παραδοχή περί λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι το Ταμείο είναι στο ελληνικό πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλοι, όχι η Ελλάδα, ότι είναι μέρος της συμφωνίας και ότι πάντα η κυβέρνηση είχε τη θέση πως η ΕΕ έχει το εκτόπισμα να διαχειριστεί την κρίση με τα δικά της εργαλεία και πως το αν θα είναι ή όχι στο πρόγραμμα, θα κριθεί από την έκβαση της μεγάλης διαφωνίας μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του Ταμείου για το ελληνικό χρέος. Σημείωσε ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι καθαρές όπως κρυστάλλινη είναι και η απόφαση της να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

    Σχετικά με τον ρόλο του Β. Σόιμπλε στο να μην επιβληθούν κυρώσεις τελικά σε Πορτογαλία και Ισπανία, είπε πως η κίνηση αυτή πρέπει να καταγραφεί ως ένα λάθος λιγότερο.

    Υπογράμμισε ότι στην προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πρώτη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, κηδεύτηκε η στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «αριστερή παρένθεση».

    Ερωτηθείς εάν έχει προκύψει θέμα με τον κ. Στουρνάρα, επισήμανε ότι είναι ο κεντρικός τραπεζίτης και η κεντρική τράπεζα έχει την αυτονομία της. Πρόσθεσε ότι έχει υπάρξει βέβαια και υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά και ότι δεν θα πρέπει να πολιτεύεται με την προτεραιότητα να δικαιώσει την πολιτική του. Είπε ότι δεν είναι δικαιωμένη η πολιτική που άσκησε ως υπουργός Οικονομικών, καθώς αν ένας ΥΠΟΙΚ κρίνεται από το πόση απασχόληση μπορούν να δημιουργήσουν οι πολιτικές τους, τότε δεν κρίνονται ως επιτυχής, προσθέτοντας ότι μειώθηκαν κατά 500 χιλιάδες οι θέσεις εργασίας. «Και θα έλεγα ότι όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα, καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως και με την υπογραφή του και όχι μέσω διαρροών», σημείωσε. «Νομίζω ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης», απάντησε στο ερώτημα αν είναι καλή η συνεργασία του κ. Στουρνάρα με την κυβέρνηση.

    "Η Ελλάδα πόλος σταθερότητας"

    Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, τις χαρακτήρισε ότι είναι οδυνηρές, ότι η γείτονα χώρα μπήκε στο φάσμα της αποσταθεροποίησης, και τόνισε μεταξύ άλλων ότι αναδεικνύεται πως η Ελλάδα είναι ένας πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

    Ως προς τις προεκτάσεις τους στο προσφυγικό, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει και στο οικονομικό πρόγραμμα να έχει τις επιτυχίες που έχει και στο προσφυγικό, να το έχει διαχειριστεί με επιτυχία. Τόνισε ότι όλες οι πλευρές έχουν δείξει ότι τα συμφωνηθέντα συνεχίζουν να ισχύουν και θα τηρηθούν, κάτι που έχει διατυπωθεί και από την πλευρά της Τουρκίας, και πως η ελληνική πλευρά είναι σε επαγρύπνηση και επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της για να βεβαιωθεί ότι θα τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

    «Δεν θα πειραχθούν τα ειδικά μισθολόγια»

    Ερωτηθείς τι γίνεται με τους τομείς της Άμυνας και της Παιδείας σε ό,τι αφορά στα ισοδύναμα, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι έχει δώσει ένα περίγραμμα λύσεων και ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Φίλης για την εξοικονόμηση των πόρων, που έχει να κάνει με τον περιορισμό μεταθέσεων και από αξιοποίηση μεταπώλησης συστημάτων οπλικών που δεν είναι χρήσιμα πλέον με βάση τις αμυντικές προτεραιότητες της χώρας. «Άρα, νομίζω ότι θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και συμπαγείς» συμπλήρωσε. Ο κ. Παππάς τόνισε την εκτίμηση του ότι τα ειδικά μισθολόγια δεν θα πειραχθούν.

    Η τοποθέτηση διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ από ανεξάρτητη αρχή «είναι μια ιδέα που δεν πρέπει να αποκλείσουμε»

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να απογαλακτιστεί η ΕΡΤ από τον κρατικό μηχανισμό, ο κ. Παππάς είπε ότι ο στενός εναγκαλισμός των κυβερνήσεων με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν είναι κάτι που στο παρελθόν έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα και πως θα πρέπει με ψυχραιμία και με κάποια απόσταση από το παρελθόν και τις βίαιες ενέργειες που έχουν συμβεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να συζητήσουμε πως θα μπορέσει να αποκτήσει μια συνέχεια που θα υπερβαίνει τον πολιτικό κύκλο.

    Για το εάν σ? αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε ενδεχομένως η τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλιου της ΕΡΤ να γίνεται από ανεξάρτητη αρχή, απάντησε πως είναι μια ιδέα που δεν πρέπει να αποκλείσουμε. Σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αποστασιοποιηθούν από τον πειρασμό να παρεμβαίνουν και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως του 2013. Σ? αυτό το σημείο τόνισε ότι τον σόκαρε η τοποθέτηση του Δημήτρη Σταμάτη για την ΕΡΤ στην επιτροπή της Βουλής, η κυνική ομολογία, όπως είπε, ότι το κλείσιμο της δεν είχε να κάνει με εξοικονόμηση πόρων και εξορθολογισμό, αλλά ότι είχε να κάνει καθαρά με τη λογοκρισία. Πρόσθεσε ότι είχε να κάνει και με τον εκτοπισμό της ΕΡΤ από τη διεκδίκηση του να πάρει μέρος για τον διαγωνισμό για το ψηφιακό δίκτυο, αφήνοντας την Digea μοναδικό πάροχο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 July 2016 - 6:32:36 UTC