Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έχουμε ανοικτό μέτωπο στα θέματα διαφθοράς, δεν θα χαριστούμε σε κανένα»
  • [02] Από τις 30 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ η κάρτα φιλάθλου
  • [03] Επιπλέον πόροι ύψους 970 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ
  • [04] Βραζιλία: Απώλεια 530.000 θέσεων εργασίας, το πρώτο τρίμηνο
  • [05] Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι συλληφθέντες από την εκκένωση κτιρίων στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης
  • [07] Οι περιπέτειες των ελληνικών σιδηροδρόμων στο νέο τεύχος του «Πρακτορείου»
  • [08] Στήριξη Ομπάμα στη Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ
  • [09] Συνελήφθη ο Αλγερινός πρόσφυγας που είχε διαφύγει από ψυχιατρική κλινική στη Βρέμη
  • [10] Επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στο Αφγανιστάν: Νεκροί τουλάχιστον 18 Ταλιμπάν
  • [11] Πάπας Φραγκίσκος: Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο, επειδή έχει χάσει την ειρήνη
  • [12] Πέθανε ο αναστηλωτής αρχαίων μνημείων Χαράλαμπος Μπούρας
  • [13] «Ο Αγώνας του '21 και η υπονόμευσή του», μια μελέτη για το αυτοκαταστροφικό Εγώ της Εξουσίας
  • [14] Συλλυπητήρια Ομπάμα στη Μέρκελ για τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γερμανία

  • [01] «Έχουμε ανοικτό μέτωπο στα θέματα διαφθοράς, δεν θα χαριστούμε σε κανένα»

    «Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Έχουμε ανοικτό μέτωπο στα θέματα διαφθοράς, δεν θα χαριστούμε σε κανένα, αλλά ούτε θα αφήσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ανυπεράσπιστους. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για σύγκρουση, ώστε να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

    Ο κ. Αλεξιάδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ασκεί συνέχεια κριτική, χωρίς να καταθέτει προτάσεις και πρόσθεσε ότι αντίθετα με «τα όσα προέβλεπαν διάφορες Κασσάνδρες» όπως ανέφερε, τα κρατικά έσοδα το πρώτο εξάμηνο ήταν 954 εκατ. ευρώ πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού και 180 εκατ. ευρώ πάνω από το στόχο επιστροφής φόρου.

    «Είτε το θέλετε είτε όχι τα νούμερα σας διαψεύδουν» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

    [02] Από τις 30 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ η κάρτα φιλάθλου

    «Ενσωματώσαμε με επάρκεια τις παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο σύστημα του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, οι οποίες μας κοινοποιήθηκαν τον Απρίλιο», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, παρουσιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο Νόμου για τις τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση σέβεται τα πορίσματα των ανεξάρτητων αρχών και τα ενσωματώνει στις ρυθμίσεις».

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, με την ίδια τροπολογία αποσαφηνίζεται το ζήτημα της επιβράβευσης μιας νίκης, η οποία θεωρείται εξαιρετική διάκριση, και καθορίζεται ότι τα αθλήματα στα οποία διακρίθηκαν οι αθλητές πρέπει να είναι αυτά που περιγράφονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και της Σκακιστικής Ολυμπιάδας και όχι άλλης μορφής ή κατηγορίας.

    Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τροποποίησης της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και σημείωσε ότι «μπαίνει ένα τέλος στο φαύλο καθεστώς από το 1999, όπου βλέπαμε ανώνυμες εταιρείες να πέφτουν κατηγορία και τα χρέη προς ιδιώτες και δημόσιο να μην πληρώνονται από κανέναν».

    Από τις 30 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ η κάρτα φιλάθλου

    Τον καθορισμό των λεπτομερειών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της κάρτας φιλάθλου, που ορίζονται ως υποχρέωση των ομάδων και της διοργανώτριας αρχής. Στο κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα υπάρχει σύνδεση με την Κεντρική Βάση Δεδομένων (θα έχει πρόσβαση η Αστυνομική Αρχή), στην οποία θα περιλαμβάνεται η λίστα φυσικών προσώπων, στα οποία έχει απαγορευθεί η είσοδος σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Ως οριακή ημερομηνία για να τεθούν σε λειτουργία ορίζεται η 30η/9/2016. Για τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 αρμόδιες είναι οι διοργανώτρες αρχές Σούπερ Λίγκα και ΕΣΑΚΕ, οι οποίες υποχρεούνται άνευ ανταλλάγματος να διαθέτουν το σύστημα στις ομάδες και τις ομοσπονδίες. Μετά από αυτές τις δύο σεζόν και το αργότερο έως 30/4/18 θα συσταθεί με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Επιτροπή με εκπροσώπους από τις διοργανώτριες αρχές και ομοσπονδίες, που θα είναι επιφορτισμένη με τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Η κάρτα φιλάθλου με διετή ισχύ, είναι υποχρεωτική για την αγορά εισιτηρίων, χωρίς να εξαιρούνται οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, και αφορά αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων, του Κυπέλλου, των διεθνών (επίσημων και φιλικών) αγώνων.

    [03] Επιπλέον πόροι ύψους 970 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ

    Στη διαπραγμάτευση του φθινοπώρου με τους θεσμούς περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά στη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και οφειλών προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (νόμος Δένδια) αλλά και το σχέδιο για το νέο Αναπτυξιακό Ταμείο. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σε σημερινή συνέντευξη Τύπου με θέμα την πορεία του ΕΣΠΑ.

    Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε προχωρήσει και δουλεύουμε αυτό το διάστημα προκειμένου να καταλήξουμε στον επόμενο κύκλο διαπραγμάτευσης, στην οριστική μορφή που θα έχει αυτή η ρύθμιση, αλλά δεν μπορώ να εξαγγείλω κάτι σχετικά με τον χρόνο που θα υπάρχει κάτι συγκεκριμένο».

    Το ίδιο ισχύει, είπε ο υπουργός, και για άλλες εκκρεμότητες, όπως η μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο. Όπως ανέφερε ο υπουργός, «και για το Αναπτυξιακό Ταμείο βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Συνεπώς και τα δύο θα απαιτήσουν νομοθετική ρύθμιση».

    Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα απαιτηθεί μια διαδικασία ολοκλήρωσης, η οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εξαγγελθεί ούτε χρονικά. «Καλύτερα να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο κύκλος τον Σεπτέμβριο και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε», όπως είπε.

    Σε ερώτηση για τον χρόνο ενεργοποίησης του νέου Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών ο υπουργός ανέφερε ότι δεν μπορεί να απαντήσει το ερώτημα.

    Αναθεώρηση πόρων ΕΣΠΑ

    Στο πλαίσιο της αναθεώρησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που κατανέμονται στις χώρες μέλη, η Ελλάδα εξασφαλίζει επιπλέον πόρους ύψους 970 εκατ. ευρώ , κατ' ελάχιστον, ενώ η οριστικοποίηση του ποσού αναμένεται στο τέλος του χρόνου, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

    Απολογισμός δράσεων

    Παρουσιάζοντας τον απολογισμό των τεσσάρων πρώτων προσκλήσεων επιχειρηματικότητας (ΕΠΑνΕΚ), ο κ. Χαρίτσης επισήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον που συνάντησαν όλες οι δράσεις και για την σημασία του ανοιχτού καταπιστευτικού λογαριασμού.

    Ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση των προτάσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και ότι η χρηματοδότησητων σχεδίων που θα προκριθούν (γύρω στις ?8.500-9.500? αιτήσεις) θα ξεκινήσει μέσα στο 2016.

    Ο υφυπουργός εξήγγειλε τη δημοσίευση του β' κύκλου των προσκλήσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με αυξημένους προϋπολογισμούς και με αλλαγές και εξειδικεύσεις στη βάση της εμπειρίας από τον α' κύκλο και αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις της νέας προγραμματικής περιόδου στον τομέα του περιβάλλοντος (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), οι οποίες έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. Στάθηκε στις δύο δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων με συνολική δημόσια δαπάνη στα 273 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερα στη δράση για την ολοκλήρωση και συμπλήρωση των σχετικών υποδομών στις Περιφέρειες, βάσει των νέων ΠΕΣΔΑ.«Για αυτή την κρίσιμη δράση έχουν ήδη κατατεθεί 16 προτάσεις από Περιφερειακούς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έγκριση των ΠΕΣΔΑ, προχωρήσαμε έγκαιρα στην έκδοση των προσκλήσεων, ώστε με την έγκριση των σχεδίων να μπορεί άμεσα να προχωρήσει η υλοποίηση», τόνισε ο υφυπουργός.

    [04] Βραζιλία: Απώλεια 530.000 θέσεων εργασίας, το πρώτο τρίμηνο

    Η Βραζιλία έχασε περισσότερες από 530.000 θέσεις εργασίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από την έναρξη τήρησης αρχείου στατιστικών στοιχείων το 2002, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας.Μόνο τον Ιούνιο, χάθηκαν 91.000 θέσεις εργασίας, ενώ η απώλεια των θέσεων εργασίας συνεχίζονταν για 15ο συνεχόμενο μήνα.

    Μεταξύ του Ιουνίου 2015 και του Ιουνίου 2016, η χώρα έχασε περισσότερες από 1,7 εκατ. θέσεις εργασίας.Η σταθερή πλέον απώλεια των θέσεων εργασίας αποδίδεται στη συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση, καθώς το ΑΕΠ της Βραζιλίας μειώθηκε κατά 3,8% το 2015 και αναμένεται ότι θα μειωθεί κατά 3,1% το 2016.

    [05] Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι συλληφθέντες από την εκκένωση κτιρίων στη Θεσσαλονίκη

    Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα οι 74 συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη. 'Απαντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

    Οι συλληφθέντες της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» και του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος», που είναι συνολικά 14 άτομα (9 και 5 αντίστοιχα), διώκονται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας, ενώ οι υπόλοιποι 60, της κατάληψης του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

    Η μεταγωγή τους ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης έγινε κατά ομάδες. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες δηλαδή ήταν οι καταλήψεις.

    Ενόψει του αυτοφώρου αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες απευθύνουν κάλεσμα για τις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, απ' όπου προγραμματίζουν να κινηθούν με πορεία προς τα δικαστήρια.

    [06] Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης

    Στις αυξημένες αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη, με τη συμμετοχή του και στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης για τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και στον «ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του λόγω της οικονομικής κρίσης, των μνημονιακών πολιτικών και των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων, που αυτή, επιφέρει» αναφέρθηκε, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη.

    Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις της Αρχής, παρέστησαν επίσης, η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών (Π. Κουρουμπλής, Χριστόφορος Βερναρδάκης και Γιάννης Μπαλάφας) και ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης.

    Σε ομιλία του, ο υπουργός Π. Κουρουμπλής, εστίασε στη σημασία του ρόλου των ανεξάρτητων αρχών, στη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο και την Ευρώπη που δοκιμάζεται από την τρομοκρατία.

    «Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία για την δημοκρατία στην Ευρώπη. Η τρομοκρατία, προσπαθεί να σκορπίσει τον φόβο. Εμείς, απέναντι σ? αυτή τη λογική πρέπει να αντιπαραθέσουμε περισσότερη δημοκρατία, με ικανούς θεσμούς» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής. Ο υπουργός έκανε λόγο για τις ενστάσεις που υπάρχουν απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να επιλεγούν μέσα από ευρύτατες συναινέσεις, «πρόσωπα με ευρύτερη αποδοχή, στα οποία μπορεί κανείς να εμπιστευτεί μια τέτοια Αρχή».

    Ο υπουργός εξέφρασε την πίστη του, ότι ο κ. Ποττάκης και το επιτελείο του θα ανοίξουν μια νέα εποχή, γιατί, όπως σημείωσε, «ζούμε μια αμφισβήτηση των δικαιωμάτων του πολίτη - αμφισβήτηση η οποία οφείλεται στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις, που πολλές φορές μειώνουν και περιορίζουν αυτά τα δικαιώματα, οπότε ο Συνήγορος του Πολίτη θα έχει να παίξει έναν πολύ ουσιαστικό και δυναμικό ρόλο». Ο κ Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι «το μεγάλο στοίχημα αυτήν την περίοδο της αμφισβήτησης, είναι να μπορέσουμε ο καθένας με την συμβολή του, αλλά και με συλλογικές λειτουργίες, να κάνουμε μια μετάβαση από τον ατομοκεντρικό στο συλλογικό και να αναβαθμίσουμε την σχέση του πολίτη με την δημοκρατία».

    Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ποττάκης, αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Αρχή στην κατοχύρωση του κράτους δικαίου, «ιδίως στη χρηστή διοίκηση» αλλά και στην παρέμβασή της «στο χώρο της ελεύθερης αγοράς, της οικονομίας, για την κατοχύρωση θεμελιωδών δικαιωμάτων που άπτονται της αρχής της ισότητας και αποτελούν τις βάσεις του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού». «Το μεγάλο στοίχημα είναι να αναστρέψουμε ενδεχόμενη απόσυρση της εμπιστοσύνης των πολιτών από θεσμούς που θα μπορούσαν να επιλύσουν προβλήματα της καθημερινότητάς τους» δήλωσε ο κ. Ποττάκης, τονίζοντας ότι ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν, είναι, και οφείλει να παραμείνει θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των πολιτών, ιδίως των ευπαθών ομάδων.

    [07] Οι περιπέτειες των ελληνικών σιδηροδρόμων στο νέο τεύχος του «Πρακτορείου»

    Το τρένο έχει τη γοητεία του, έχει τους λάτρεις του. Σήμερα, μετά από περιπέτειες και λάθη του παρελθόντος, προσπαθεί να βρει το δρόμο του. Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΕΝΟΣΕ το περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο, γράφει για το παρόν και το μέλλον των ελληνικών σιδηροδρόμων, τα σχέδια ανάπτυξής του, καθώς και τη συμβολή του στον τουρισμό και τον πολιτισμό της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θυμίζει και τις εποχές που το ταξίδι με τα τρένα ήταν μία περιπέτεια για τους σιδηροδρομικούς και για τους επιβάτες.

    Επίσης, στο 40ο τεύχος του Πρακτορείου, που κυκλοφορεί σήμερα ο Βασίλης Κουφόπουλος γράφει για τις προοπτικές του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας του Πλάτωνα, προκειμένου η περιοχή να προσδιοριστεί «ως διεθνές κέντρο γνώσης, τόπος αρχαιολογικής έρευνας και διεθνών συναντήσεων, αξιοποιώντας τη σημερινή της θέση, το βαθύ αντίκτυπο του ονόματός της στη Δυτική σκέψη και το αρχαιολογικό πλούτο που διαθέτει.

    Τέλος, μεταξύ άλλων, υπάρχει και ένα θέμα για την ανάπτυξη του μοτο-τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς κάθε χρόνο μπαίνουν στη χώρα μας, μέσω Ηγουμενίτσας περίπου 7.000 μοτοσικλετιστές και κατευθύνονται στους Κήπους Έβρου, για να περάσουν στην Τουρκία. Αυτοί οι άνθρωποι περνούν δίπλα από Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια, Καλαμπάκα, Πρέσπες, Βεργίνα, Δαδιά και πολλές άλλες υπέροχες περιοχές και δεν σταματάνε καθώς γι? αυτούς παραμένουν άγνωστα μέρη. Το λάθος είναι δικό μας, που δεν έχουμε προβάλλει όσο θα έπρεπε αυτές τις περιοχές, αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων, όπως τονίζει στον Μπάμπη Γιαννακίδη ο Παναγιώτης Καλαϊτζής, Έφορος Τουρισμού της Μοτοσικλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

    [08] Στήριξη Ομπάμα στη Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε μία αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον των ΗΠΑ στην ομιλία του στο κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών που διεξάγεται στη Φιλαδέλφεια.

    Παράλληλα, εξέφρασε επίσημα την υποστήριξή του στην προεδρική υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ τάχθηκε κατά της προεδρικής υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ.

    «Δεν υπήρξε ποτέ ένας ή μία υποψήφια, ούτε εγώ, ούτε ο Μπιλ (Κλίντον)..., κανένας που να είναι περισσότερο κατάλληλος από τη Χίλαρι Κλίντον για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ»δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα προκαλώντας ενθουσιασμό στους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος, για να συνεχίσει: «Σήμερα σας ζητώ να κάνετε για τη Χίλαρι Κλίντον, ότι κάνατε για μένα. Σας ζητώ να της φερθείτε με τον ίδιο τρόπο που μου συμπεριφερθήκατε»τόνισε ο Ομπάμα.

    Μετά την ομιλία του, η Χίλαρι Κλίντον τον συνόδευσε στην κεντρική σκηνή που γίνονται οι ομιλίες κι αφού αγκαλιάστηκαν, χαιρέτισαν μαζί τους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.

    [09] Συνελήφθη ο Αλγερινός πρόσφυγας που είχε διαφύγει από ψυχιατρική κλινική στη Βρέμη

    Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας συνέλαβε σήμερα έναν δεκαεννιάχρονο Αλγερινό πρόσφυγα ο οποίος είχε διαφύγει από μια ψυχιατρική κλινική χθες φωνάζοντας, "Θα σας τινάξω στον αέρα!", σύμφωνα με γραπτή δήλωση της αστυνομίας.

    Ο νεαρός συνελήφθη στον κύριο σταθμό τραίνων της Βρέμης μετά από πολύωρη δίωξη που είχε οδηγήσει στην εκκένωση ενός εμπορικού κέντρου στην πόλη, σύμφωνα με την αστυνομία στο γειτονικό ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας η οποία ήταν επικεφαλής της έρευνας.

    Νωρίτερα, η αστυνομία είχε δηλώσει ότι ενώ ο νεαρός πρόσφυγας είχε κάνει δηλώσεις συμπάθειας για τον ένοπλο άντρα που σκότωσε εννιά άτομα στο Μόναχο και για το Ισλαμικό Κράτος, δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι είχε είτε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης είτε σχέσεις με την τρομοκρατική ομάδα.

    [10] Επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στο Αφγανιστάν: Νεκροί τουλάχιστον 18 Ταλιμπάν

    Τουλάχιστον 18 μαχητές σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν από τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας κατά θυλάκων των Ταλιμπάν, στην ευρύτερη περιοχή της Κουντούζ στα βόρεια του Αφγανιστάν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

    Τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας υποστήριξαν μαχητικά αεροσκάφη, ενώ κατά τις εφόδους των μονάδων του στρατού, συνελήφθησαν 20 μαχητές.Δεν έγινε γνωστό αν οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν απώλειες από τα πυρά των Ταλιμπάν.

    [11] Πάπας Φραγκίσκος: Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο, επειδή έχει χάσει την ειρήνη

    Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται την Πολωνία για τις εκδηλώσεις σχετικά με τηνΠαγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει πάνωαπό μισό εκατομμύριο νέουςπροσκυνητές.

    Στην πτήση του από τη Ρώμη προς τηνΚρακοβία ο ποντίφικας ανέφερε ότι βλέπει σήμερα τον κόσμο σε μια κατάσταση πολέμου. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια: Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο, επειδή έχει χάσει την ειρήνη», είπε.

    Ο ποντίφικας κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν μιλούσε για εναν πολέμο των θρησκειών. «Είναι ένας πόλεμος για τα συμφέροντα, ένας πόλεμος για τα χρήματα, ένας πόλεμος για τους φυσικούς πόρους. Δεν μιλώ για έναν πόλεμο των θρησκειών. Όλες οι θρησκείες επιθυμούν την ειρήνη» τόνισε.

    Πηγή: FAZ

    [12] Πέθανε ο αναστηλωτής αρχαίων μνημείων Χαράλαμπος Μπούρας

    Έφυγε την Τετάρτη από την ζωή, ο ομότιμος καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως, Χαράλαμπος Μπούρας, σε ηλικία 83 ετών. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι, από το Α' Νεκροταφείο.

    Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, και όλο το προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκφράζουν τη θλίψη τους για τον αναπάντεχο θάνατο του Χαράλαμπου Μπούρα, ο οποίος «αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο».

    «Εκτός από το σημαντικό επιστημονικό και διδακτικό του έργο, ο Χαράλαμπος Μπούρας διακρινόταν για την φυσική του ευγένεια, το ήθος του και υπήρξε πάντα ακούραστος, επίμονος, ανιδιοτελής και ειλικρινής. Τον πενθούμε όλοι» καταλήγει ο κ. Μπαλτάς στην ανακοίνωσή του.

    [13] «Ο Αγώνας του '21 και η υπονόμευσή του», μια μελέτη για το αυτοκαταστροφικό Εγώ της Εξουσίας

    «Ο αγώνας του '21 και η υπονόμευσή του» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Μαρίας Δεληβοριά, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Άγρα. Υπότιτλος: «Οι σύγχρονες μαρτυρίες και η κρίση του Σολωμού». Η συγγραφέας, με σπουδές Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικό στην Βυζαντινή Τέχνη, σε ένα τόμο 535 σελίδων εξετάζει τα γεγονότα της επανάστασης με τις ηρωικές πράξεις των πρώτων ετών αλλά και τους δύο εμφυλίους πολέμους. Και τα εξετάζει από την πλευρά των έργων του Διονυσίου Σολωμού τον οποίον έχει μελετήσει στο βιβλίο της «Η γυναίκα της Ζάκυνθος, έχθρισσα θανάσιμη του Έθνους».

    Πρόκειται για μια αφήγηση, τεκμηρίωση και αξιολόγηση των μεγάλων γεγονότων, με ανάδειξη του υπονομευτικού στοιχείου που ενυπάρχει στον ηρωικό Έλληνα του '21, το στοιχείο του διχασμού, του εγωισμού, της ιδιοτέλειας. Ενός διχασμού που, ακόμη και αν δεν έχει ταπεινά υλικά κίνητρα, λειτούργησε διαλυτικά για το μεγάλο γεγονός της εθνεγερσίας, η οποία τάραξε τη γεωπολιτική σταθερότητα της εποχής σπάζοντας την τότε τάξη πραγμάτων που είχαν επιβάλλει οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες με τον συνασπισμό της Ιεράς Συμμαχίας.

    Η συγγραφέας, αφού παραθέσει λεπτομέρειες, στοιχεία και περιστατικά, καταφεύγει στα σολωμικά κείμενα για να δείξει πως ο ποιητής, παρότι ήταν μακριά από την επανάσταση, παρακολουθώντας τα συμβάντα από την Ζάκυνθο, ήταν «παρών» ψυχικά. Και αυτό γιατί διάβαζε τις εφημερίδες που ερχόταν στο νησί, συναναστρεφόταν κατατρεγμένους και μιλούσε με αγωνιστές. Αυτός, ο έχων το χαρακτηρισμό του σνομπ...

    [14] Συλλυπητήρια Ομπάμα στη Μέρκελ για τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γερμανία

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σήμερα για να τις εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τις πρόσφατες τρομοκρατικές και βίαιες επιθέσεις στη νότια Γερμανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο Ομπάμα προσέφερε στη Γερμανία την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τις επιθέσεις, πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συζήτησαν επίσης και την κατάσταση στην Ουκρανία και επανέλαβαν «την επείγουσα σημασία να τεθεί διαρκές τέλος στη βία στην ανατολική Ουκρανία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 July 2016 - 6:32:34 UTC