Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] " Έχουμε ανοικτό μέτωπο στα θέματα διαφθοράς, δεν θα χαριστούμε σε κανένα"
  • [02] Γ. Κουμουτσάκος: Επικοινωνιακή παράσταση δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο ΚΥΣΚΟΙΠ
  • [03] Ενσωματώσαμε τις παρατηρήσεις της Αρxής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο Ηλεκτρονικό Εισιτήριο
  • [04] Κατατέθηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ - Από το Σεπτέμβριο σε πέντε δόσεις η καταβολή του
  • [05] Ποιες είναι οι νέες δράσεις του ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα που θα ανακοινωθούν, μέχρι το τέλος του 2016
  • [06] «Θεματική εβδομάδα» στο Γυμνάσιο για διατροφή, σεξουαλική αγωγή και πρόληψη εξαρτήσεων
  • [07] Η ανάγκη επενδύσεων για την ανάπτυξη του λιμένα Θεσσαλονίκης συμφωνήθηκε στη συνάντηση Φλαμπουράρη-Μπουτάρη
  • [08] Τουλάχιστον 15.000 συλλήψεις στην Τουρκία για την απόπειρα πραξικοπήματος
  • [09] Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη διπλή επίθεση στη Συρία - Tουλάχιστον 48 οι νεκροί
  • [10] Αντίσταση στην εκδίκηση επιθυμούν οι καθολικοί,την ενότητα του πολιτικού κόσμου αναζητεί ο Ολάντ
  • [11] «Ούτε έκρηξη, ούτε τραυματίες» στο Τσίρντορφ, διαβεβαιώνει η αστυνομία
  • [12] Ποτάμι για εξαγγελίες Τσίπρα: Νέα φιέστα με ανακοινώσεις για το κοινωνικό κράτος
  • [13] Γερμανία: Έκρηξη κοντά σε γραφείο της υπηρεσίας μετανάστευσης στο Τσίρντορφ

  • [01] " Έχουμε ανοικτό μέτωπο στα θέματα διαφθοράς, δεν θα χαριστούμε σε κανένα"

    «Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Έχουμε ανοικτό μέτωπο στα θέματα διαφθοράς, δεν θα χαριστούμε σε κανένα, αλλά ούτε θα αφήσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ανυπεράσπιστους. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για σύγκρουση, ώστε να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

    Ο κ. Αλεξιάδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ασκεί συνέχεια κριτική, χωρίς να καταθέτει προτάσεις και πρόσθεσε ότι αντίθετα με «τα όσα προέβλεπαν διάφορες Κασσάνδρες» όπως ανέφερε, τα κρατικά έσοδα το πρώτο εξάμηνο ήταν 954 εκατ. ευρώ πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού και 180 εκατ. ευρώ πάνω από το στόχο επιστροφής φόρου.

    «Είτε το θέλετε είτε όχι τα νούμερα σας διαψεύδουν» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

    [02] Γ. Κουμουτσάκος: Επικοινωνιακή παράσταση δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο ΚΥΣΚΟΙΠ

    «Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας, ούτε θα σταματήσει, ούτε θα ανακόψει την αντίστροφη μέτρηση που, εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

    «Θα συμβουλεύαμε τον κ. πρωθυπουργό να αποφεύγει κάθε είδους μεγαλόστομες διακηρύξεις. Ουδείς τις ακούει. Ουδείς τις πιστεύει. Το ίδιο ισχύει, κατά κύριο λόγο, και για τις σημερινές ανακοινώσεις δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας που έκανε από την ασφαλή αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου», προσθέτει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Σημειώνει επίσης πως αν ο πρωθυπουργός θέλει να έχει την πραγματική εικόνα, ας επικοινωνήσει απευθείας με τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους πολύτεκνους, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους νέους, που εξαιτίας της πολιτικής του -όπως αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος- δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και έχουν χάσει κάθε ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους.

    [03] Ενσωματώσαμε τις παρατηρήσεις της Αρxής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο Ηλεκτρονικό Εισιτήριο

    «Ενσωματώσαμε με επάρκεια τις παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο σύστημα του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, οι οποίες μας κοινοποιήθηκαν τον Απρίλιο», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, παρουσιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο Νόμου για τις τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση σέβεται τα πορίσματα των ανεξάρτητων αρχών και τα ενσωματώνει στις ρυθμίσεις».

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, με την ίδια τροπολογία αποσαφηνίζεται το ζήτημα της επιβράβευσης μιας νίκης, η οποία θεωρείται εξαιρετική διάκριση, και καθορίζεται ότι τα αθλήματα στα οποία διακρίθηκαν οι αθλητές πρέπει να είναι αυτά που περιγράφονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και της Σκακιστικής Ολυμπιάδας και όχι άλλης μορφής ή κατηγορίας.

    Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τροποποίησης της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και σημείωσε ότι «μπαίνει ένα τέλος στο φαύλο καθεστώς από το 1999, όπου βλέπαμε ανώνυμες εταιρείες να πέφτουν κατηγορία και τα χρέη προς ιδιώτες και δημόσιο να μην πληρώνονται από κανέναν».

    [04] Κατατέθηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ - Από το Σεπτέμβριο σε πέντε δόσεις η καταβολή του

    Την εξαίρεση των αγροτεμαχίων απο τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ του 2016 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή με την οποία ρυθμίζονται νομοθετικά οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τον υπολογισμό του φόρου.

    Επίσης, με άλλη διάταξη που περιλαμβάνεται στην τροπολογία, ορίζεται οτι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να ξεκινά απο το τέλος Σεπτεμβρίου. 'Ετσι η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2017, αντί για το Δεκέμβριο του 2016, που προέβλεπε ο αρχικός νόμος.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, το κόστος της διάταξης εξαίρεσης των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε 230 εκατομμύρια ευρώ.

    Στην τροπολογία προβλέπονται ακόμη:

    - Η απαλλαγή των ελεγκτών της Φορολογικής Διοίκησης από πειθαρχικές, αστικές ή ποινικές ευθύνες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

    - Η προαιρετική (από υποχρεωτική, που είναι σήμερα) έκδοση ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τις ΕΠΕ και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων, ενώ καταργείται το πρόστιμο που προβλεπόταν σε περίπτωση μη εκδοσής του. Η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει για φορολογικά πιστοποιητικά που εκδίδονται από 1.1.2016.

    - Η παράταση για τρία χρόνια της παραγραφής του δικαιώματος του δημοσίου για έκδοση των οριζόμενων πράξεων προσδιορισμού φόρου καθώς και κάθε άλλης πράξης επιβολής φόρων, τελών, προστίμων ή εισφορών για υποθέσεις του ΣΔΟΕ οι οποίες μεταφέρονται ή έχουν μεταφερθεί στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    [05] Ποιες είναι οι νέες δράσεις του ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα που θα ανακοινωθούν, μέχρι το τέλος του 2016

    Σε επτά ανέρχονται οι νέες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, που θα ανακοινωθούν, μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

    Ο υφυπουργός ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι, πέραν από το β' κύκλο των πρώτων δράσεων, αναμένονται οι εξής προσκλήσεις:

    - Έχει ήδη εκδοθεί η πρόσκληση για την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων εργαζομένων σε επιχειρήσεις, κατά προτεραιότητα στους στρατηγικούς τομείς του ΕΠΑνΕΚ, με συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι τα εξειδικευμένα στελέχη που πραγματικά χρειάζεται η ελληνική οικονομία (π.χ. ναυτιλιακά στελέχη εξειδικευμένα στην αλλαγή των μηχανών από Diesel σε LNG). Οι δράσεις κατάρτισης επιδιώκεται να ολοκληρώνονται με τις αντίστοιχες διεθνείς διαπιστεύσεις.

    - Έπεται η δράση για την αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους, με προσωπικό από 50 μέχρι 250 άτομα, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ. Η ενίσχυση θα αφορά, κυρίως, τη μείωση του ενεργειακού κόστους, που προβάλλεται ως βασικό αίτημα των επιχειρήσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.

    - Ώριμη είναι και η δράση για τη δικτύωση των επιχειρήσεων (δημιουργία clusters, meta-clusters), με στόχο τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας, με συνολικό προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ.

    - Σύντομα, θα δημοσιευτεί μία επιπλέον δράση για την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων ή την επέκταση υφιστάμενων με συνολικό προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ.

    - Θα ακολουθήσει μία σημαντική δράση για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών, κρίσιμη για τη στήριξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Έπονται δράσεις για την αναβάθμιση εταιρειών franchising και επιχειρήσεων της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας (π.χ. θεατρικών). Οι δράσεις αυτές θα παραμένουν ανοιχτές, μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού τους.

    - Εκτός των εννέα στρατηγικών τομέων του ΕΠΑνΕΚ, θα προκηρυχθούν δράσεις για την «αναβάθμιση επιχειρήσεων λιανεμπορίου στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας, των logistics και των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, καθώς και για το «ψηφιακό voucher», δηλαδή για κουπόνια αγοράς ηλεκτρονικού εξοπλισμού και αξιοποίησης ψηφιακών υπηρεσιών (π.χ. POS) από όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κι αυτές οι δράσεις θα παραμένουν ανοιχτές, μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού τους.

    - Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη σύζευξη της επιχειρηματικότητας με την ερευνητική δραστηριότητα στη χώρα. Με δράση που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, θα ενισχυθούν, με συνολικό προϋπολογισμό 370 εκατ. ευρώ, συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία. Επίσης, με ελάχιστο προϋπολογισμό 16 εκατ. ευρώ, ενεργοποιείται σταδιακά η επιχορήγηση ελληνικών φορέων που συνεργάζονται με φορείς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δικτύων ERANETs.

    [06] «Θεματική εβδομάδα» στο Γυμνάσιο για διατροφή, σεξουαλική αγωγή και πρόληψη εξαρτήσεων

    Φάκελο με εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με θέματα Αγωγής Υγείας - θέματα διατροφής και παχυσαρκίας, πρόληψης εθισμού και σεξουαλικής αγωγής -για εκπαιδευτικούς και μαθητές της δευτεροβάθμιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνάσιο), έχει αναλάβει να ετοιμάσει επιτροπή επιστημονικού προσωπικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Στόχος είναι το υλικό αυτό να είναι διαθέσιμο προς χρήση στις σχολικές μονάδες στις αρχές του σχολικού έτους 2016-17, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αναστασία Κότσιρα, σύμβουλος Γ',Συντονίστρια Μονάδας «Εκπαιδευτική και Σχολική Δημοκρατία/ Καινοτόμα Προγράμματα και Μέθοδοι» του ΙΕΠ.

    Όπως εξηγεί η ίδια «μέχρι σήμερα, στο Γυμνάσιο, αντίστοιχες θεματικές περιλαμβάνονται στα Προγράμματα Σπουδών επιμέρους γνωστικών αντικειμένων όπως της Βιολογίας και της Οικιακής Οικονομίας, ή αποτελούν αντικείμενο προαιρετικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων τα οποία υλοποιούνται εκτός ωρολογίου προγράμματος.

    [07] Η ανάγκη επενδύσεων για την ανάπτυξη του λιμένα Θεσσαλονίκης συμφωνήθηκε στη συνάντηση Φλαμπουράρη-Μπουτάρη

    Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, είχε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον υπουργό Επικρατείας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης, ιδιαίτερα του λιμένα της. Επίσης, συμφωνήθηκε η ανάγκη επενδύσεων για την ανάπτυξή του, με τη διασφάλιση της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων. Παράλληλα, η κυβέρνηση εργάζεται για την εξαίρεση της προβλήτας L από τη σύμβαση παραχώρησης Δημοσίου-ΟΛΘ.

    Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη να συγκροτηθεί ολιγομελής επιτροπή, η οποία θα εξετάσει διεξοδικά τις προοπτικές σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Κεντρική Ευρώπη, μέσω της διαδρομής των ποταμών Αξιού-Μοράβα-Δούναβη.

    [08] Τουλάχιστον 15.000 συλλήψεις στην Τουρκία για την απόπειρα πραξικοπήματος

    Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση περισσότερους από 15.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 10.000 και πλέον είναι στρατιώτες, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk σήμερα επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Εφκάν Αλά.

    Συνολικά σε 8.113 ανθρώπους απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες κι αναμένεται να δικαστούν, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο τον υπουργό.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ότι «θα μπορούσαν να υπάρξουν και νέες συλλήψεις» διευκρινίζοντας ότι οι μαζικές εκκαθαρίσεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος δεν έχουν «ολοκληρωθεί».

    «Η έρευνα συνεχίζεται, πρόσωπα αναζητούνται (από τις αρχές). Θα μπορούσαν να υπάρξουν νέες συλλήψεις και κρατήσεις (...). Η διαδικασία δεν έχει προς το παρόν ολοκληρωθεί» επισήμανε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης.

    Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ επανέλαβε το αίτημα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα περί έκδοσης του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ.

    [09] Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη διπλή επίθεση στη Συρία - Tουλάχιστον 48 οι νεκροί

    Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση που συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, στην οποία κατοικούν κυρίως Κούρδοι.

    Από τη διπλή αυτή επίθεση τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό.

    [10] Αντίσταση στην εκδίκηση επιθυμούν οι καθολικοί,την ενότητα του πολιτικού κόσμου αναζητεί ο Ολάντ

    Μέσα σε έξι εβδομάδες η Γαλλία υπέστη τρεις κατά σειρά επιθέσεις : στις 13 Ιουνίου ένα ζευγάρι αστυνομικών στη Μανιαβίλ, στις 14 Ιουλίου στη Νίκαια και χθες στις 16 Ιουλίου στην εκκλησία της Ρουβρέ έξω από τη Ρουάν.

    Αν και μοναχικοί, χωρίς ιδιαίτερη λογιστική υποστήριξη, οι αναδειγμένοι σε «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους» κτύπησαν σε στόχους που έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό τόσο για το κράτος, όσο και για τον τρόπο ζωής των Γάλλων πολιτών.

    Η εκτέλεση του πατέρα Ζακ Αμέλ, σε μια λαϊκή δημοκρατία σαν τη Γαλλία, όπου είναι σεβαστές και αποδεκτές όλες οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, άφησε άναυδους τους πολίτες. Οι δε καθολικοί δεν μπόρεσαν να μην συνδέσουν την επιλογή της χθεσινής μέρας, με τη χθεσινή έναρξη των Παγκόσμιων Ημερών της καθολικής νεολαίας στην Κρακοβία.

    Πρόκειται για το μεγάλο ετήσιο αντάμωμα των νέων, που φέτος γίνεται στην Κρακοβία, τη γενέτειρα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' που υπήρξε και εμπνευστής της διοργάνωσης.

    Γύρω στις 35.000 νέοι καθολικοί μετακινήθηκαν από τη Γαλλία για να συμμετέχουν στις Παγκόσμιες Ημέρες, τα δε μέσα ενημέρωσης κάλυψαν ιδιαίτερα το γεγονός κατά τις τελευταίες μέρες.

    [11] «Ούτε έκρηξη, ούτε τραυματίες» στο Τσίρντορφ, διαβεβαιώνει η αστυνομία

    Οι αστυνομικές αρχές της Βαυαρίας "δεν έχουν καμία ένδειξη" ότι η μικρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο Τσίρντορφ, κοντά στη Νυρεμβέργη, οφείλεται σε βόμβα ή σε εκρηκτικό μηχανισμό, διαβεβαιώνοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη γύρω περιοχή.

    "Ούτε έκρηξη, ούτε τραυματίες" ανέφερε η αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

    Αιτία του πανικού που προκλήθηκε σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων φαίνεται πως ήταν μια φιάλη αεροζόλ που ανεφλέγη μέσα σε μια βαλίτσα.

    Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έφτασαν στο σημείο ενώ η βαλίτσα φλεγόταν και έσβησαν τη φωτιά. Αναζητούνται οι ιδιοκτήτες της βαλίτσας, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών και δύο γυναίκες 25 ετών.

    [12] Ποτάμι για εξαγγελίες Τσίπρα: Νέα φιέστα με ανακοινώσεις για το κοινωνικό κράτος

    Για «νέα φιέστα με ανακοινώσεις για το κοινωνικό κράτος» κάνει λόγο το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ, ενώ επιτίθεται στον πρωθυπουργό, ότι «μπορεί να εμφανίζεται όλο και λιγότερο στις συζητήσεις στην αίθουσα της ολομέλειας τελευταία, αλλά έχει αυξήσει τις εμφανίσεις του στους προαύλιους χώρους» και σε «σουαρέ στον κήπο».

    «Εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας την ανάσχεση της ανεργίας μέσα από την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων για ανέργους» αναφέρει το Ποτάμι στην ίδια ανακοίνωση, σχολιάζοντας ότι «οι άνεργοι αναζητούν δουλειά - όχι καλύτερες σχέσεις με το ταμείο ανεργίας» και ότι «ελπίζουν το 2017 να δουλεύουν και δεν δελεάζονται από την προοπτική να εξακολουθούν μέχρι τότε να είναι άνεργοι ώστε να απολαύσουν τα δωρεάν εισιτήρια που τους υποσχέθηκε εν μέσω θέρους ο κ. Τσίπρας».

    Κάνει, επίσης λόγο, για «κοινωνική αναλγησία» της κυβέρνησης, η οποία -όπως αναφέρει το Ποτάμι- «έρχεται λίγες μέρες αφότου έκοψε το ΕΚΑΣ σε 160.000 συνταξιούχους, να καυχηθεί για την ασφαλιστική της μεταρρύθμιση».

    [13] Γερμανία: Έκρηξη κοντά σε γραφείο της υπηρεσίας μετανάστευσης στο Τσίρντορφ

    Μια έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε μια υπηρεσία μετανάστευσης στο Τσίρντορφ, κοντά στη Νυρεμβέργη, μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Bayerischer Rundfunk, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν υπάρχουν τραυματίες.

    Στον ιστότοπό του διευκρινίζει ότι η έκρηξη οφείλεται σε μια βαλίτσα που ήταν γεμάτη με φιάλες αεροζόλ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιος και γιατί την πυροδότησε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 July 2016 - 16:32:33 UTC