Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ηθική και πολιτική νίκη η ψήφιση της απλής αναλογικής
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη με γραμμή σύγκρουσης και ανατροπής
  • [03] «Ένα νέο Σύνταγμα θα σηματοδοτήσει τη νέα μεταπολίτευση»
  • [04] Αυξήθηκαν οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο
  • [05] Ανασύρθηκαν από το αρχείο οι δικογραφίες για τον Ανδρέα Βγενόπουλο
  • [06] Αστυνομία Μονάχου για 18χρονο δράστη: Κλασική περίπτωση αμόκ
  • [07] Μ. Ρέντσι: Θα συναντηθώ με Ολάντ και Μέρκελ για να στηρίξουμε την ελπίδα της Ευρώπης
  • [08] Ο Ρ. Τ. Ερντογάν καταγγέλλει τις «προκαταλήψεις» της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας
  • [09] Τουρκία: Συνελήφθη ο ανιψιός του Φετουλάχ Γκιουλέν
  • [10] Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ
  • [11] Για την υπόθεση της Focus θα κατηγορηθεί ο Α. Βγενόπουλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα

  • [01] ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ηθική και πολιτική νίκη η ψήφιση της απλής αναλογικής

    Η αποτίμηση της διαδικασίας ψήφισης της απλής αναλογικής και η έναρξη ευρύ κοινωνικού διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, και με τη συμμετοχή των Γιώργου Κατρούγκαλου και Χριστόφορου Βερναρδάκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, αποτιμήθηκε ως πολύ θετικό το αποτέλεσμα της όλης πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να υλοποιήσει σε νόμο του κράτους το πάγιο αίτημα της Αριστεράς και γενικότερα των προοδευτικών δυνάμεων για καθιέρωση της απλής αναλογικής και μάλιστα με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τονίστηκε ότι η ψήφιση της απλής αναλογικής αποτελεί ηθική και πολιτική νίκη και επισημάνθηκε, παράλληλα, ότι το γεγονός πως τα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου για την απλή αναλογική ψηφίστηκαν με 179 και 180 ψήφους, έδειξε ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία μπορούν να εκφραστούν ευρείες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

    Στη συνεδρίαση διατυπώθηκε επίσης η εκτίμηση ότι αποδυναμώθηκε η ΝΔ και ότι με τη στάση τους αποκαλύφθηκε ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη με γραμμή σύγκρουσης και ανατροπής

    «Εν μέσω δύο αξιολογήσεων, όπου η μεν πρώτη έβαλε ταφόπλακα στο ασφαλιστικό και απογείωσε τη φορολογία των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ετοιμάζεται να βάλει χέρι σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η κυβέρνηση με τον εκλογικό νόμο επέλεξε τη γνωστή τακτική όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, αυτή του αποπροσανατολισμού», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Thessnews".

    «Αν και τα παζάρια της κυβέρνησης δεν είχαν αποτέλεσμα, όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης -παρά τις διαφωνίες τους- επιδιώκουν κυβερνητική σταθερότητα για την απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής», προσέθεσε.

    Είπε ότι η ΝΔ διαισθανόμενη ότι μπορεί να είναι πρώτη στις εκλογές υπερασπίζεται το εκλογικό σύστημα του ενισχυμένου μπόνους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων γιατί βλέπει ότι υποχωρεί η εκλογική του επιρροή.

    «Το ΚΚΕ που δεν συμμετέχει σε παζάρια και έχει ως πάγια θέση την απλή αναλογική, ψήφισε την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την ψήφο στα 17, ενώ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του ορίου του 3%, χωρίς να σπέρνει αυταπάτες ότι κι αυτός ο εκλογικός νόμος εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε ανακούφιση τα λαϊκά νοικοκυριά και σε αλλαγή στρατηγικής των κυβερνήσεων», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

    [03] «Ένα νέο Σύνταγμα θα σηματοδοτήσει τη νέα μεταπολίτευση»

    «Η 24η Ιουλίου είναι μια ημέρα ορόσημο για τη δημοκρατία», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την 42η επέτειο της Μεταπολίτευσης και γι' αυτό, όπως τονίζει, απευθύνει πρόσκληση από σήμερα στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, αλλά πρώτα απ' όλα στον ίδιο τον λαό, την πρόσκληση για ευρύ, ανοικτό και γόνιμο διάλογο πάνω στην συνταγματική μεταρρύθμιση. «Για ένα νέο Σύνταγμα που θα σηματοδοτήσει την νέα μεταπολίτευση και θα οδηγήσει σε μια νέα Ελλάδα: την Ελλάδα του 2021», σημειώνει.

    Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός επισημαίνει στο μήνυμά του ότι «η επέτειος της Μεταπολίτευσης, είναι πρώτα από όλα ημέρα τιμής και σεβασμού προς όλους αυτούς και αυτές που αντιστάθηκαν στην δικτατορία: στους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους της επταετίας 1967-1974, σε όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε μέσον υπερασπίστηκαν την δημοκρατία και την ελευθερία στην χώρα μας και, βεβαίως, πρώτα και κύρια, στους ήρωες, που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη στον τόπο μας».

    Τονίζει πως «το ιστορικό μας χρέος απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους είναι η διαρκής διεύρυνση και εμπέδωση της δημοκρατίας στη χώρα μας» και ότι «οι δημοκρατικοί θεσμοί και οι συνταγματικές ελευθερίες, είναι στοιχεία ανεκτίμητα, που οφείλουμε να τα σεβόμαστε και να τα προστατεύουμε».

    Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «σήμερα, 42 χρόνια από την Μεταπολίτευση του 1974, ένας ολόκληρος ιστορικός κύκλος έχει ολοκληρωθεί» και ότι «μπαίνοντας σε έναν δρόμο ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο κατώφλι μιας καινούριας εποχής». Προσθέτει ότι «χαρακτηριστικά της εποχής αυτής πρέπει να είναι η διεύρυνση της δημοκρατίας, η ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα στην λήψη των σημαντικών αποφάσεων, η θωράκιση της διαφάνειας και του κράτους δικαίου, η συνταγματική κατοχύρωση θεμελιωδών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους».

    «Η 24η Ιουλίου είναι μια ημέρα ορόσημο για την δημοκρατία», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και υπογραμμίζει: «Γι'αυτό, η κυβέρνηση απευθύνει από σήμερα στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, αλλά πρώτα από όλα στον ίδιο τον λαό μας, την πρόσκληση για έναν ευρύ, ανοιχτό και γόνιμο διάλογο, πάνω στην συνταγματική μεταρρύθμιση. Για ένα νέο Σύνταγμα που θα σηματοδοτήσει τηνέα μεταπολίτευση και θα οδηγήσει σε μια νέα Ελλάδα: την Ελλάδα του 2021».

    [04] Αυξήθηκαν οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο

    Δυο βάρκες με περίπου 116 πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι Αφρικανοί, έφτασαν από το πρωί στη Λέσβο. Οι επιβαίνοντες περισυλλέχθηκαν από σκάφη της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Frontex μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, νοτιοανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

    Από το ίδιο σημείο χθες, Παρασκευή, περισυλλέχτηκαν άλλες δυο βάρκες με 108 επιβαίνοντες. Συνολικά, δηλαδή, σε 30 ώρες, από χτες το πρωί μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, στη Λέσβο πέρασαν 224 πρόσφυγες και μετανάστες.

    Σημειώνεται ότι από την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουλίου, όταν και εκδηλώθηκε το πραξικόπημα στην Τουρκία, στη Λέσβο πέρασαν 476 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός που θεωρείται πολύ μεγάλος για τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην περιοχή μετά τη συμφωνία Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός των ροών προς τη Λέσβο την τελευταία εβδομάδα, ξεπερνά τον αριθμό των ροών σε όλο το βόρειο Αιγαίο από τις αρχές Ιουνίου και όλο τον υπόλοιπο Ιούλιο και μέχρι την περασμένη Παρασκευή, οπότε και εκδηλώθηκε το πραξικόπημα.

    Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στη Λέσβο, μηδενικές είναι οι ροές προσφύγων και μεταναστών στη Χίο και στη Σάμο, αλλά και στα Δωδεκάνησα. Το γεγονός αποδίδεται στο ότι απέναντι από τα νησιά αυτά λειτουργούν αυτή την εποχή μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ στο νότιο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαρμαρίδας αυξημένοι είναι οι έλεγχοι από την Τουρκική Στρατοχωροφυλακή, προκειμένου να συλληφθούν καταδρομείς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατά του Ερντογάν, ο οποίος το βράδυ του πραξικοπήματος διανυκτέρευε σε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή.

    [05] Ανασύρθηκαν από το αρχείο οι δικογραφίες για τον Ανδρέα Βγενόπουλο

    Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανασύρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχείο οι δικογραφίες για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, που είχαν τεθεί από τις εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.

    Οι εν λόγω δικογραφίες παραδόθηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο τους από αρχή.

    Η ανάσυρση από το αρχείο έγινε λόγω των νέων στοιχείων που ανέκυψαν και τέθηκαν υπόψη της κυρίας Δημητρίου. Μεταξύ των στοιχείων αυτών είναι αναφορές και έγγραφα πολιτικών προσώπων, του Νίκου Σηφουνάκη κ.ά., η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Γεωργίας Τσιρώνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, δημοσιεύματα του Τύπου, όπως και το γεγονός ότι η έρευνα για τον επίμαχο επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και τα ομόλογα είχε ξεκινήσει με αυτοκαταγγελία του ίδιου.

    Διαβάστε επίσης:

    Για την υπόθεση της Focus θα κατηγορηθεί ο Α. Βγενόπουλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα

    [06] Αστυνομία Μονάχου για 18χρονο δράστη: Κλασική περίπτωση αμόκ

    «Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσετο υπουργείο Εξωτερικών.

    «Μεμονωμένος δράστης σε κατάσταση αμόκ»

    Για μεμονωμένο δράστη σε κατάσταση αμόκ κάνει λόγο η Αστυνομία του Μονάχου, αναφερόμενη στον 18χρονο Ιρανογερμανό, ο οποίος χθες το απόγευμα σκότωσε εννέα άτομα και τραυμάτισε περισσότερα από 16 σε εστιατόριο της περιοχής του εμπορικού κέντρου «Olympia», στο Μόναχο.

    Πρόκειται για «κλασικό δράστη αμόκ», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, εξηγώντας ότι και από τα ευρήματα της έρευνας στο σπίτι του δράστη προκύπτει ότι ο 18χρονος μελετούσε «με μεγάλη ένταση» ανάλογες περιπτώσεις αμόκ και μαζικών δολοφονιών. «Δεν έχει πάντως καμία σχέση με το θέμα των προσφύγων» ή με το Ισλαμικό Κράτος, διευκρίνισε ο αξιωματούχος και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον λόγοι ασφάλειας για να μην κυκλοφορεί κανείς κανονικά στο Μόναχο.

    Ο δράστης, σύμφωνα με την Αστυνομία, γεννήθηκε στο Μόναχο και ήταν μαθητής, ωστόσο οι γονείς του δεν ήταν ακόμη σε θέση να ανακριθούν και να δώσουν πολλές πληροφορίες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Υπό διερεύνηση βρίσκεται και το ιατρικό ιστορικό του νεαρού, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι κατά το παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.

    Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο νεαρός χρησιμοποίησε πιστόλι 9 χιλιοστών και είχε μαζί του 300 σφαίρες, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς κατάφερε να τα προμηθευτεί. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοπυροβολήθηκε, καθώς τα πυρά των αστυνομικών που τον καταδίωκαν δεν βρήκαν τον στόχο τους.

    Σε ό,τι αφορά τα θύματα, τα περισσότερα είναι ηλικίας 15 - 21 ετών, ενώ νεκρή είναι και μια γυναίκα 45 ετών. Όλοι είναι κάτοικοι Μονάχου.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για το μακελειό στο Μόναχο

    Πλήρη εξιχνίαση των επιθέσεων σε Μόναχο και Βίρτσμπουργκ, υποσχέθηκε η Μέρκελ

    Η Μέρκελ διαβεβαιώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εξασφαλίζουν τη δημόσια ασφάλεια

    [07] Μ. Ρέντσι: Θα συναντηθώ με Ολάντ και Μέρκελ για να στηρίξουμε την ελπίδα της Ευρώπης

    «Στο τέλος Αυγούστου θα συναντηθώ με τους Φρανσουά Ολάντ και Άγγελα Μέρκελ στο νησί του Βεντοτένε, για να στηρίξουμε την ελπίδα για την Ευρώπη και όχι εκείνους του θυμού και του λαϊκισμού», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στην ολομέλεια του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

    Υπενθυμίζεται ότι στο νησί Βεντοτένε, της Τυρρηνικής θάλασσας, μια ομάδα πολιτικών εξόριστων (μεταξύ των οποίων και ο Αλτιέρο Σπινέλλι) κατά την διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συνέγραψε το πρώτο μανιφέστο για την ηνωμένη Ευρώπη. «Από το Βεντοτένε θα ρίξουμε το γάντι στην Ευρώπη», προσέθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

    Σε σχέση με το Brexit τόνισε ότι «πρόκειται για ένα τεράστιο ξυπνητήρι το οποίο χτύπησε για την Ευρώπη». Κάτι που σημαίνει ότι «είναι ανώφελο να επιμηκυνθεί η όλη συζήτηση σχετικά με το άρθρο 50 και άλλες μορφές γραφειοκρατικών διαδικασιών».

    Ο Ματέο Ρέντσι αναφέρθηκε και σε «λάθη του παρελθόντος», όταν «επετράπη στην τεχνοκρατία να αποφασίσει τα πάντα σχετικά με τράπεζες, την οικονομικο-χρηματιστική πραγματικότητα και πιστώσεις», καθιστώντας σαφές, παράλληλα, ότι «η Ιταλία δεν φοβάται, πλέον, να παίξει τον ρόλο της, διότι είναι κάτι που χρειάζεται η Ευρώπη».

    Αναφερόμενος, τέλος, στην κατάσταση στην Τουρκία, ο Ιταλός πρωθυπουργός και επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε ότι «όταν βάζεις στη φυλακή δημοσιογράφους και καθηγητές, στην πραγματικότητα φυλακίζεις το μέλλον σου», και για τον λόγο αυτό «καμία συμφωνία για την μετανάστευση δεν μπορεί να θυσιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

    [08] Ο Ρ. Τ. Ερντογάν καταγγέλλει τις «προκαταλήψεις» της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στις επικρίσεις των Ευρωπαίων για την καταστολή που εφαρμόζει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, κατηγορώντας τους ότι συντηρούν "προκαταλήψεις" έναντι της χώρας του, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

    "Όσον αφορά την Τουρκία, έχουν προκαταλήψεις και θα συνεχίσουν να ενεργούν με τις προκαταλήψεις αυτές", δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους. "Είναι 53 χρόνια που η Ευρώπη μας κάνει να περιμένουμε στην πόρτα", πρόσθεσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταφράστηκαν στα γαλλικά από το France 24.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής, για την οποία έκανε λόγο η Άγκυρα αμέσως μετά το πραξικόπημα, θέτει τέρμα στις ελπίδες της για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

    "Αν ο λαός μου, η χώρα μου, ζητεί συνεχώς τη θανατική ποινή, εάν οι εκπρόσωποι του λαού μου στο κοινοβούλιο λένε ναι, λυπάμαι, πρέπει να σεβαστώ αυτό το αίτημα", απάντησε ο Ερντογάν. "Στις δημοκρατίες, η κυριαρχία ανήκει στο λαό".

    "Καμία άλλη χώρα δεν έχει τόσο πολύ υποφέρει κατά τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και όσον αφορά την κατάργηση της θεώρησης των διαβατηρίων" για τους τούρκους πολίτες, τόνισε ο Ερντογάν εκτιμώντας ότι η χώρα του είναι σε "καλύτερη θέση" από ό,τι οι περισσότερες άλλες που εντάχθηκαν στην Ένωση.

    Στη μεταναστευτική κρίση "ενεργήσαμε ως ασπίδες στην Ευρώπη", "αυτοί έδωσαν υποσχέσεις και δεν τις τήρησαν", δήλωσε.

    [09] Τουρκία: Συνελήφθη ο ανιψιός του Φετουλάχ Γκιουλέν

    Οι τουρκικές αρχές κρατούν τον ανιψιό του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    [10] Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ

    Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε την επίθεση κατά τη διάρκεια σιιτικής διαδήλωσης στην Καμπούλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 80 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, και εξέφρασε συλλυπητήρια στον πρόεδρο της χώρας Ασράφ Γάνι.

    «Οι δολοφόνοι που είναι υπεύθυνοι για την αιματοχυσία δεν εκπροσωπούν το μέλλον του Αφγανιστάν και δεν θα επικρατήσουν. Επιθέσεις σαν αυτήν ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την αποστολή μας στο Αφγανιστάν και την υποστήριξή μας προς τον λαό και την κυβέρνηση» της χώρας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

    [11] Για την υπόθεση της Focus θα κατηγορηθεί ο Α. Βγενόπουλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα

    Η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου θα καταχωρήσει μέσα στην προσεχή εβδομάδα στο Δικαστήριο κατηγορητήριο εναντίον δέκα φυσικών και νομικών προσώπων για την υπόθεση της ελληνικής εταιρείας Focus.

    Στον κατάλογο των κατηγορουμένων, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων και το ΡΙΚ , περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο επιχειρηματίας, Μιχάλη Ζολώτας και ο Κυριάκος Μάγειρας, στενός συνεργάτης του Α. Βγενόπουλου

    Η Focus, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, φαίνεται να έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ σε εταιρεία συνδεδεμένη με τον πρώην διοικητή της ΚΤ για υπηρεσίες που θα προσέφερε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 July 2016 - 16:32:45 UTC