Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο
  • [02] Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα δάνεια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υποστήριξε , ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Π. Λάμπρου
  • [03] Τσακαλώτος-Λιου: Πρέπει να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος
  • [04] Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ επαναφέρει τα υψηλά πρόστιμα για μη έκδοση απόδειξης
  • [05] Τουριστικές επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
  • [06] ΤΑΙΠΕΔ: Η αγορά του ΟΛΠ από την Cosco του 67% προσελκύει και άλλες επενδύσεις
  • [07] Δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
  • [08] Χάθηκε η «μάχη» για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο - Για «αποφράδα μέρα», έκανε λόγο ο Θ Πελεγρίνης
  • [09] Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες οκτάμηνου προγράμματος του ΟΑΕΔ για 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης
  • [10] Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός: Το 2016 είναι πιθανό να γίνει η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ
  • [11] Οι Ελβετικές αρχές κατέσχεσαν πίνακες Βαν Γκογκ και Μονέ,στο πλαίσιο της υπόθεσης του μαλαισιανού κρατικού ταμείου
  • [12] Τζ. Λιου στον Αλ. Τσίπρα:Στόχος να συμφωνηθεί απομείωση του χρέους, πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Ομπάμα
  • [13] Αντιπαράθεση Δ. Βίτσα και Ν. Δένδια για το αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών
  • [14] Η πλειονότητα των νέων δεν αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική απασχόλησης στη ναυτιλία
  • [15] Να δοθεί λύση για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, ζητά η ΟΙΥΕ
  • [16] Μειώνεται ο ELA κατά 1,4 δισ. ευρώ - Επιστρέφουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες
  • [17] Αμετάβλητα διατηρεί τα κυριότερα επιτόκιά της η ΕΚΤ
  • [18] Αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας βόρεια του Παρισιού

  • [01] Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο

    Συνεχίζεται για Τρίτη μέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο εκλογικό νόμο.

    Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Δεύτερη μέρα συζήτησης του νέου εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής

    [02] Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα δάνεια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υποστήριξε , ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Π. Λάμπρου

    «Νόμιμη και απόλυτα σύμφωνη τόσο με τους κανόνες της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και του τραπεζικού πιστωτικού συστήματος, έγινε η δανειοδότηση των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την ΑΤΕ». Αυτό υποστήριξε ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Πέτρος Λάμπρου, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα δανειοδότησης κομμάτων και μέσων ενημέρωσης.

    Ο κ. Λάμπρου επέμεινε ότι τα δάνεια που χορήγησε η ΑΤΕ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν «μηδενικού ρίσκου» και ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες τραπεζικές και νομικές διαδικασίες, σημειώνοντας ότι «πρώτα ζητάγαμε την εκχώρηση της κρατικής επιχορήγησης και μετά τα χορηγούσαμε». «Εγώ προσέλκυσα τα κόμματα να έρθουν στην ΑΤΕ. Το ίδιο έκανε και η Εθνική Τράπεζα», ανέφερε. επίσης, ο κ. Λάμπρου.

    [03] Τσακαλώτος-Λιου: Πρέπει να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος

    Την πεποίθησή του ότι πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος εξέφρασε, μεταξύ άλλων, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ.Τσακαλώτο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

    Συγκεκριμένα, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την συνάντηση, ο κ.Λιού επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχει υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αναπτέρωση την εμπιστοσύνης προς αυτήν εκ μέρους των διεθνών εταίρων της.

    Όπως σημείωσε ο κ. Λιου, "βλέπω τις προβλέψεις προόδου και κατανοώ πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν για την Ελλάδα η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό, όπως αντίστοιχα είναι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές και τις υπηρεσίες. Αυτά θα σηματοδοτήσουν έναν θετικό κύκλο για την οικονομία και οι ευρωπαίοι θα μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν σύντομα για το χρέος". Όπως τόνισε, "πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας". Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών κ.Τσακαλώτος, είχε επισημάνει ότι υπήρξε κοινή τους διαπίστωση ότι η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν σημαντικός σταθμός καθώς αποφασίστηκε ότι δεν ήταν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και αυτό είναι που αλλάζει το όλο πλαίσιο αφού από εδώ και πέρα συζητάμε πιο τεχνικές λεπτομέρειες και όχι το αν χρειάζεται η ελάφρυνση του χρέους".

    Όπως πρόσθεσε ο κ.Τσακαλώτος, με τον κ. Λιου"συζητήσαμε και τα θέματα του προγράμματος, τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που έχει η ελληνική οικονομία, τις επιπτώσεις από το Brexit και από τις εξελίξεις στην γειτονική μας χώρα" ενώ και πρόσθεσε αναφερόμενος στην επικείμενη συμμετοχή του αμερικανού υπουργού των Οικονομικών στην Σύνοδο G-20 στην Κίνα ότι ο κ.Λιού θα συναντηθεί με παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας και της ευρωζώνης "ως φίλος της Ελλάδας που θα μπορέσει να ανοίξει τις σημαντικές συζητήσεις οι οποίες χρειάζονται για να παρθούν οι σημαντικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος έως το τέλος του έτους".

    Διαβάστε επίσης

    Τζακ Λιου: Ταμέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν

    [04] Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ επαναφέρει τα υψηλά πρόστιμα για μη έκδοση απόδειξης

    Ελάχιστα ποσά προστίμων ύψους 250 ευρώ και 500 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησης, προβλέπει για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα.

    Στην τροπολογία που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ορίζεται κατά τη διαπίστωση μη έκδοσης αποδείξεων οι ελεγκτές θα εξακολουθούν να επιβάλλουν πρόστιμο ίσο με το 50% του ΦΠΑ που αναλογεί στη συναλλαγή, αλλά το ύψος τους δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο από 250 ευρώ για όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ για τους υπόχρεους διπλογραφικών βιβλίων.

    Τα πρόστιμα αυτά θα διπλασιάζονται, αν διαπιστωθεί υποτροπή από την επιχείρηση, μέσα σε μία πενταετία και θα τετραπλασιάζεται, αν υπάρξουν ανάλογες παραβάσεις περισσότερες φορές.

    [05] Τουριστικές επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

    Ενδεικτικές της βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα είναι οι μεγάλες επενδύσεις που αξιολογήθηκαν από την Enterprise Greece, στον τομέα του τουρισμού.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άμεσες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού που αξιολογήθηκαν από την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) και εντάχθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων.

    Οι επενδύσεις αφορούν δύο σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχειακές υποδομές, μαρίνα, ειδικού τύπου τουριστικές υποδομές και παραθεριστική κατοικία, εκ των οποίων το πρώτο είναι στην Εύβοια (δήμος Καρύστου) και το δεύτερο στην Κρήτη (δήμος Αγ. Νικολάου), συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ.

    Τα δύο έργα προβλέπεται να δημιουργήσουν περίπου 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιες έμμεσες.

    Παράλληλα, οι δύο επενδυτές, αραβικών και ρωσικών συμφερόντων, έχουν δεσμευθεί να παράσχουν προσυμφωνημένα και μετρήσιμα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών τοπικών επιχειρήσεων, εργατικού δυναμικού της περιοχής και προμήθεια τοπικών προϊόντων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

    «Στο πλαίσιο αυτό, νέα επενδυτικά σχέδια στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη χώρα αξιολογούνται από τον Οργανισμό Enterprise Greece, καθώς οι επενδύσεις λειτουργούν θετικά και ως προπομποί για την προσέλκυση και άλλων σημαντικών ξένων άμεσων επενδύσεων», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

    Σημειώνεται ότι πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε άλλη μία σημαντική επένδυση στη Χίο, ύψους 100 εκατομμυρίων Ευρώ, που συνολικά αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν εμπλουτίζοντάς το με νέες υπηρεσίες και εφαρμόζοντας διεθνούς κύριους βέλτιστες πρακτικές και οικολογικά πρότυπα κατασκευής και διαχείρισης. Από τις επενδύσεις αυτές επιτυγχάνεται εισροή ξένων κεφαλαίων κατά την περίοδο της αρχικής επένδυσης και ξένου συναλλάγματος κατά την περίοδο της λειτουργίας, ενώ προκύπτουν και σημαντικά δημόσια έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους που θα προκύψουν.

    [06] ΤΑΙΠΕΔ: Η αγορά του ΟΛΠ από την Cosco του 67% προσελκύει και άλλες επενδύσεις

    Η αγορά από την κινεζική Cosco του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) προσελκύει και άλλους ξένους επενδυτές στον τομέα μεταφορών της Ελλάδας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

    «Η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή, αναφορικά με τις μεταφορές, της Κίνας, η οποία θέλει ένα άνοιγμα στη Δύση και βλέπει την Ελλάδα ως γέφυρα», δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, προσθέτοντας: «Οι μεταφορές είναι ανταγωνιστικός τομέας και η κινεζική παρουσία στο λιμάνι του Πειραιά δημιουργεί την ανάγκη και σε άλλους να έχουν παρουσία στην Ελλάδα».

    Οι δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Ενδιαφέρον για το πακέτο αυτό έχουν εκφράσει εταιρείες από το Ντουμπάι, τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελβετία και ιδιαίτερα τη Ρωσία, πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ήταν βασικό στοιχείο και των τριών προγραμμάτων βοήθειας της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Η Ελλάδα αναμένει να επιτύχει τον στόχο του 2016 για έσοδα 2,2 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, με τον στόχο για έσοδα 6 δισ. ευρώ έως το 2018 να είναι εφικτός, αναφέρει το δημοσίευμα. «Εάν κρίνουμε από φέτος, το Ταμείο και το πρόγραμμά του ήταν το βασικό στοιχείο για να γίνει πιο θετική η στάση των πιστωτών», δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, προσθέτοντας ότι δημιούργησε ένα ευνοϊκό περιβάλλον και βοήθησε τη θέση της κυβέρνησης στις συζητήσεις με τους εταίρους της.

    [07] Δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

    Ολοκληρώθηκε η δίκη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αλεξανδρούπολης. Οι οκτώ κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας με ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή, καθώς τους αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό ότι δεν υπήρχε δόλος. Για τη δεύτερη κατηγορία της παράνομης πτήσης αλλά και της εκτέλεσης πτήσης για τον πιλότο κρίθηκαν αθώοι διότι η ελληνική νομοθεσία αναφέρεται σε πολιτικά και όχι στρατιωτικά αεροσκάφη.

    [08] Χάθηκε η «μάχη» για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο - Για «αποφράδα μέρα», έκανε λόγο ο Θ Πελεγρίνης

    «Αποφράδα ημέρα» για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, χαρακτήρισε, μιλώντας στο Αθηναΐκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης τη χθεσινή ημέρα, κατά την οποία ο Δήμος Μονάχου αποφάσισε να επιστραφεί στην κατοχή του το οικόπεδο το οποίο είχε παραχωρήσει το 2001 έναντι μικρού τιμήματος στο ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να οικοδομηθεί το ελληνικό σχολείο.

    «Η 20ή Ιουλίου είναι θα έλεγα μια αποφράς ημέρα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό. Δυστυχώς, επί 15 χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το οδυνηρό σημείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πελεγρίνης.

    Μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ο κλειστός δομικός σκελετός του κτιρίου. Όμως, η σχετική πραγματογνωμοσύνη του Δήμου Μονάχου στις αρχές Ιουλίου διαπίστωσε ότι έχει ολοκληρωθεί κατά 85% ο πρώτος όροφος και κατά συνέπεια, εφ' όσον δεν είχε ολοκληρωθεί όλος ο σκελετός, η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου επικύρωσε την απόφαση της δημοτικής επιτροπής για επιστροφή και μεταβίβαση της κυριότητας του οικοπέδου (μαζί με το κτίριο) στον Δήμο Μονάχου.

    Η κύρια αιτία που οδήγησε τον Δήμο στην απόφαση αυτή ήταν κατά βάση η απώλεια της αξιοπιστίας του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με τον κ. Πελεγρίνη.

    [09] Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες οκτάμηνου προγράμματος του ΟΑΕΔ για 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης

    Aναρτήθηκαν σήμερα, στο site του ΟΑΕΔ, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 2.500 θέσεις εργασίας, που αφορά δήμους και υπηρεσίες Α' υποδοχής ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, καθώς και ο πίνακας αποκλεισμένων από το ίδιο Πρόγραμμα.

    Το Πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας πλήρους απασχόλησης και ασφάλισης στους επιβλέποντες φορείς, για εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

    Οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων, από τους αποκλεισμένους, μπορούν να υποβληθούν από τις 22 Ιουλίου, στις 10:00, έως τις 26 Ιουλίου στις 12:00, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

    [10] Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός: Το 2016 είναι πιθανό να γίνει η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

    Το 2016 είναι πιθανό να γίνει το πιο ζεστό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ ενώ τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έχουν φθάσει σε νέα ύψη, τροφοδοτώντας περαιτέρω την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (ΠΜΟ).

    Ο Ιούνιος ήταν ο 14ος διαδοχικός μήνας κατά τον οποίο καταγράφηκε ρεκόρ ζέστης στην ξηρά και στους ωκεανούς, ανακοίνωσε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ. Απηύθυνε έκκληση για να επιταχυνθεί η υλοποίηση του συμφώνου που επιτεύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και προβλέπει να περιοριστεί η έκταση της κλιματικής αλλαγής μέσω της στροφής από τα ορυκτά καύσιμα στην πράσινη ενέργεια έως το 2100.

    Η μέση θερμοκρασία τους πρώτους έξι μήνες του 2016 ήταν κατά 1,3 βαθμό Κελσίου υψηλότερη από την προβιομηχανική εποχή στα τέλη του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τη NASA.

    "Η ζέστη ήταν ιδιαίτερα έντονη στην Αρκτική, με αποτέλεσμα να αρχίσει πολύ νωρίς το ετήσιο λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας και των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής", ανακοίνωσε ο ΠΜΟ.

    Ο Ντέιβιντ Κάρλσον, διευθυντής του Προγράμματος Κλιματικής Έρευνας του ΠΜΟ, δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων: "Αυτό που είδαμε τους πρώτους 6 μήνες του 2016 είναι πραγματικά πολύ ανησυχητικό".

    "Πιστεύαμε ότι θα χρειάζονταν αρκετά χρόνια για να αυξηθεί έτσι η θερμοκρασία", πρόσθεσε. "Όμως δεν έχουμε τόσο χρόνο όσο πιστεύαμε".

    [11] Οι Ελβετικές αρχές κατέσχεσαν πίνακες Βαν Γκογκ και Μονέ,στο πλαίσιο της υπόθεσης του μαλαισιανού κρατικού ταμείου

    Οι ελβετικές αρχές, ενεργώντας κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προχώρησαν σήμερα στην κατάσχεση τριών πολύτιμων πινάκων ζωγραφικής, στο πλαίσιο μιας έρευνας που σχετίζεται με ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας το οποίο πλήττεται από σκάνδαλα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

    Μια εκπρόσωπος του ελβετικού ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι πίνακες που διετάχθη να κατασχεθούν είναι ένας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ (La maison de Vincent ? Arles) και δύο του Κλοντ Μονέ (Saint-Georges Majeur και Νympheas avec Reflets de Hautes Herbes). Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με τη δήλωση αυτή πληροφορίες που δημοσίευσε πρώτη η Neue Luzerner Zeitung.

    «Η επιχείρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, έτσι δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο προς το παρόν για το πού βρίσκονται οι πίνακες», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

    Η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε αγωγές χθες Τετάρτη ζητώντας την κατάσχεση πόρων αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που πιστεύει ότι αποκτήθηκαν με χρήματα που κλάπηκαν από το κρατικό ταμείο της Μαλαισίας 1MDB.

    Στην Κουάλα Λουμπούρ, ο μαλαίσιος πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά κρίση ώσπου να γίνουν γνωστά όλα τα γεγονότα μετά την άσκηση των αγωγών από την Ουάσινγκτον.

    Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στις αγωγές που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ δεν κατονομάζει τον Νατζίμπ, αλλά αναφέρεται στον «μαλαίσιο αξιωματούχο 1». Όμως ορισμένες από τις κατηγορίες εναντίον αυτού του αξιωματούχου είναι οι ίδιες με αυτές που έχουν διατυπωθεί στο πλαίσιο της έρευνας η οποία διεξάγεται στη Μαλαισία για τη μεταφορά ενός ποσού ύψους 681 εκατομμυρίων ευρώ στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του πρωθυπουργού Ραζάκ.

    [12] Τζ. Λιου στον Αλ. Τσίπρα:Στόχος να συμφωνηθεί απομείωση του χρέους, πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Ομπάμα

    Οι ΗΠΑ πρωτοστατούν για το ζήτημα του χρέους και στόχος είναι να συμφωνηθεί απομείωση πριν από τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης των ΗΠΑ, της κυβέρνησης Ομπάμα, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα.

    Σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Λιου ανέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ο Μπάρακ Ομπάμα του λέει πως το πρόγραμμα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ότι ο σκοπός είναι να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας και ευημερία για τον ελληνικό λαό.

    Επιπλέον, ο κ. Λιου είπε ότι αναγνωρίζουν και σέβονται τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για να μπει η χώρα και η οικονομία σε έναν δρόμο ανάπτυξης. Σημείωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ, τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο, επισημαίνουν τη μεγάλη οικονομική και γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας ως μέλους της ΕΕ.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Λιου σημείωσε ότι στις σημερινές συνθήκες οι εξελίξεις στην Τουρκία και η αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ελλάδα.

    [13] Αντιπαράθεση Δ. Βίτσα και Ν. Δένδια για το αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

    Η υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα στην Τουρκία και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή, ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια.

    Από την πλευρά της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, έκανε λόγο για κινδυνολόγους και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να ζητά από την Ελλάδα να μην εφαρμόσει το διεθνές Δίκαιο.

    Ο κ. Βίτσας υποστήριξε, ότι παραφράστηκαν οι δηλώσεις του σχετικά με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και τόνισε ότι ο χαρακτηρισμός του, περί ισχυρού τουρκικού επιχειρήματος, σε ότι αφορά την έκδοσή τους, συνδέεται με την παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας.

    [14] Η πλειονότητα των νέων δεν αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική απασχόλησης στη ναυτιλία

    Η πλειονότητα των νέων δεν αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική απασχόλησης στον κλάδο της ναυτιλίας, παρά τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στη χώρα μας, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες στον συγκεκριμένο κλάδο, σε ξηρά και θάλασσα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της Ernst&young clobal limited, η οποία διεξήχθη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας από 16 έως 30 ετών, και παρουσιάστηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ο επικεφαλής του τομέα μεταφορών της Ernst&young Κεντρικής και Νοτιανατολικής Ευρώπης, Γιάννης Πιέρρος, τόνισε ότι η ανάγνωση της έρευνας μπορεί να είναι διαφορετική από ανθρώπους που εργάζονται στη ναυτιλία και βλέπουν καθημερινώς τις ανάγκες, σε σχέση με ανθρώπους που δεν βρίσκονται στον κλάδο.

    [15] Να δοθεί λύση για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, ζητά η ΟΙΥΕ

    Τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων και του επιχειρησιακού σωματείου της «Μαρινόπουλος» εκφράζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για συναντήσεις με την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και την ιδιοκτησία της «Μαρινόπουλος», προκειμένου να προχωρήσει, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, σε μία λύση προς όφελος των εργαζομένων.

    Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «οι εργαζόμενοι, ήδη, παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Ιούνιο, η μισθοδοσία του Ιουλίου είναι στον αέρα και έχουν λάβει μόνο το μισό επίδομα αδείας. Κι όλα αυτά, παρά τη δέσμευση του ιδιοκτήτη και τη συμφωνία με το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων ότι όλο αυτό το διάστημα θα καταβάλονται κανονικά οι μισθοί». «Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρούν σε καταγραφές εμπορευμάτων, κατασχέσεις και εξώσεις της εταιρείας από τα καταστήματα, όπως στα Γιαννιτσά και αλλού», προσθέτει.

    «Κάθε μέρα που περνά, χωρίς να δίνεται καθαρή και συνολική λύση, το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε ξαφνικό θάνατο όλη η εταιρεία, αφήνοντας πίσω συντρίμμια και χιλιάδες ανέργους, είναι κάτι περισσότερο από ορατό», τονίζει η ΟΙΥΕ.

    [16] Μειώνεται ο ELA κατά 1,4 δισ. ευρώ - Επιστρέφουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

    Την περαιτέρω μείωση της έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς εξομαλύνεται η κατάσταση στο μέτωπο των καταθέσεων.

    Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα που υπέβαλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, για τον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 57,2 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016.

    Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

    [17] Αμετάβλητα διατηρεί τα κυριότερα επιτόκιά της η ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει, όπως αναμενόταν, τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους.

    Η απόφαση να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια ήταν κάτι που ανέμεναν και οι 45 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

    Συγκεκριμένα το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%.

    Η ΕΚΤ πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι τα βασικά της επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων.

    [18] Αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας βόρεια του Παρισιού

    Η γαλλική αστυνομία διεξήγαγε αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε περιοχή βόρεια του Παρισιού, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών.

    Η επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή Αρζαντέιγ, βόρεια της πρωτεύουσας, δεν συνδέεται άμεσα με την αιματηρή επίθεση στην Νίκαια την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε αξιωματούχος της δικαιοσύνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 July 2016 - 14:32:37 UTC