Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Οι μειώσεις που θα γίνουν στις επικουρικές αφορούν το 10% των συνταξιούχων
  • [02] «Βουλιάζει» η Κέρκυρα από Βρετανούς τουρίστες
  • [03] Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών με πλοίο
  • [04] Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο Νεοχώρι Ζίτσας
  • [05] Σφίγγει ο κλοιός στα τουρκικά πανεπιστήμια
  • [06] Η χημεία στην ενίσχυση της απόδοσης των κβαντικών υπολογιστών
  • [07] Η Mercedes-Benz παρουσίασε το πρώτο της αυτόνομο λεωφορείο στους δρόμους του Άμστερνταμ
  • [08] Αύριο το μεσημέρι η συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Τζακ Λιου
  • [09] Β. Λεβέντης: «Η κυρία Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες δώρο στον Μητσοτάκη» είπε στο «Πρακτορείο FM»
  • [10] Απαγόρευση αποστολών στο εξωτερικό για τους Τούρκους πανεπιστημιακούς

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Οι μειώσεις που θα γίνουν στις επικουρικές αφορούν το 10% των συνταξιούχων

    Στο 9% του ΑΕΠ ανέρχεται το έλλειμμα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης στο οποίο περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς αιτήσεις για την έκδοση νέων συντάξεων και την απονομή εφάπαξ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Ο υπουργός χαρακτήρισε «γκρίζα ή μαύρη προπαγάνδα» τα όσα γράφονται για μείωση των κύριων συντάξεων, διευκρινίζοντας ότι οι μειώσεις που φαίνονται αφορούν τις αλλαγές στην παρακράτηση φόρου. Ανέφερε επίσης ότι οι μειώσεις αφορούν το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων και τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα επανυπολογιστούν όπως είπε, στις περιπτώσεις όπου μαζί με τις κύριες ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ, όπως προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας στις περισσότερες επικουρικές δεν θα υπάρξει μείωση, και σε μερικές περιπτώσεις θα υπάρξει αύξηση, ενώ οι μειώσεις που θα γίνουν, αφορούν το 10% των συνταξιούχων ή το 20% των συντάξεων.

    Όσον αφορά το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων, είπε ότι η μείωση οφείλεται στην κατάργηση του κοινωνικού πόρου το 2014 ο οποίος αντιστοιχούσε σε 20 εκατ. ευρώ ανά μήνα.

    Αναφερόμενος στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, είπε ότι ήταν από τα αρνητικά «που δε μπορέσαμε να αποτρέψουμε γιατί ήταν στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου που αποφασίστηκε και με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού» και χαρακτήρισε «εξόχως δημαγωγική την κριτική που από ασκείται από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις για την κατάργηση του ΕΚΑΣ».

    [02] «Βουλιάζει» η Κέρκυρα από Βρετανούς τουρίστες

    Ανεπηρέαστο φέρεται πως είναι το νησί των Φαιάκων από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου «Ι. Καποδίστριας», αυξήθηκαν οι αφίξεις των Βρετανών τουριστών στο νησί κατά 19,2%.

    Συγκεκριμένα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αφίχθησαν στην Κέρκυρα με πτήσεις εξωτερικού 47.828 Βρετανοί επιβάτες έναντι 40.099 πέρυσι. Οι Βρετανοί ανέβασαν έτσι τα ποσοστά επισκεψιμότητας και κρατούν τα σκήπτρα της πρωτιάς στον τουρισμό στο νησί.

    Την ίδια χρονική περίοδο στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» έφτασαν συνολικά 135.069 επιβάτες, έναντι 120.618 πέρυσι, ανεβάζοντας το ποσοστό στο 12%. Μετά τους Βρετανούς τη σκυτάλη της επισκεψιμότητας στο νησί παίρνουν οι Γερμανοί, ακολουθούν οι Πολωνοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο αύξων αριθμός από πτήσεις του εσωτερικού της χώρας με τους Έλληνες να βάζουν υψηλά στις προτιμήσεις τους την Κέρκυρα, καθώς μέχρι αυτή την ώρα μόνο κατά τον μήνα Ιούλιο έφτασαν 9.446 επιβάτες, έναντι 6.874 που είχαν έρθει πέρυσι.

    Αυξητική τουριστική κίνηση σημειώθηκε και στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έδεσαν στο λιμάνι της Κέρκυρας 36 κρουαζιερόπλοια έναντι 27 πέρυσι, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένονται ακόμα 31 κρουαζιερόπλοια με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 100.000 συνολικά.

    [03] Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών με πλοίο

    Στην Ελλάδα, το ακτοπλοϊκό ταξίδι αποτελεί μια ευχάριστη και συμφέρουσα επιλογή μετακίνησης, είτε πρόκειται για ταξίδι αναψυχής είτε όχι. Υπάρχουν όμως κάποια δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών, ώστε να μπορούν να αξιοποιούν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα των ακτοπλοϊκών μεταφορών.

    Η Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Καταναλωτή" και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας ενημερώνουν και συμβουλεύουν τα εξής:

    Kατά την κράτηση του εισιτηρίου

    1. Ο εκδότης του εισιτηρίου οφείλει να σε ενημερώσει για τη συνολική τιμή του, καθώς και για τυχόν εκπτώσεις που δικαιούσαι.

    2. Όταν πραγματοποιείς την κράτησή σου ηλεκτρονικά, να διασταυρώνεις τους γραπτούς όρους και τις πληροφορίες με τους όρους και τις πληροφορίες που αναγράφονται στο εισιτήριο (π.χ. τα στοιχεία πινακίδας του οχήματος).

    3. Η τιμή δεν μπορεί να αλλάξει, εφόσον έγινε κράτηση μέσω συστήματος ηλεκτρονικής κράτησης θέσης, μέχρι την ημερομηνία που συμφωνήθηκε η παραλαβή ή η πληρωμή του εισιτηρίου.

    4. Καμία επιβάρυνσή σου δεν επιτρέπεται λόγω χρήσης συγκεκριμένου μέσου πληρωμής, όπως είναι η πιστωτική και η χρεωστική κάρτα.

    5. Αν είσαι άτομο με αναπηρία ή μειωμένης κινητικότητας με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, δικαιούσαι έκπτωση 50% επί του ναύλου επιβάτη και αναπηρικού ΙΧΕ οχήματος.

    6. Να δίνεις στοιχεία επικοινωνίας (εφόσον το επιθυμείς), ώστε να μπορεί η εταιρεία να σε ειδοποιήσει σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου σου.

    Πριν από το ταξίδι

    1. Να προσέρχεσαι για επιβίβαση στο πλοίο τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου και, αν έχεις όχημα, τουλάχιστον 1 ώρα πριν.

    2. Εφόσον διαθέτεις εισιτήριο, έχεις δικαίωμα επιβίβασης στο πλοίο. Σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης, είτε λαμβάνεις αποζημίωση τριπλάσια της αξίας του ναύλου μεταφοράς επιβάτη είτε μεταφέρεσαι σε χρόνο της επιλογής σου ή προωθείσαι, το συντομότερο δυνατόν, στον τελικό προορισμό σου

    με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας, λαμβάνοντας ως αποζημίωση την αξία του ναύλου μεταφοράς επιβάτη, καθώς και τροφή και κατάλυμα, όπου απαιτείται.

    3. Εάν το ταξίδι ακυρωθεί με υπαιτιότητα του μεταφορέα, έχεις δικαίωμα πλήρους αποζημίωσης ή άλλων αντισταθμιστικών παροχών κατ' επιλογήν σου, εκτός αν ενημερωθείς μια εβδομάδα πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου και σου επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου ή αν ενημερωθείς τουλάχιστον 12 ώρες πριν τον απόπλου και προωθηθείς στον προορισμό σου εντός 12 ωρών από την προγραμματισθείσα αναχώρηση.

    4. Εάν ο απόπλους καθυστερήσει εξαιτίας βλάβης, ζημιάς του πλοίου ή, εν γένει, με υπαιτιότητα της εταιρείας, μπορείς να υπαναχωρήσεις και να σου καταβληθεί ως αποζημίωση το αντίτιμο του εισιτηρίου επιβάτη και οχήματος, εκτός εάν η καθυστέρηση είναι μικρότερη των 90 λεπτών. Αν δεν επιλέξεις την υπαναχώρηση, η ακτοπλοϊκή εταιρεία οφείλει να σου παρέχει α) ελαφρά γεύματα ή αναψυκτικά, διαμονή επί του πλοίου και προώθηση στον προορισμό σου με δαπάνη και μέριμνά της, β) για καθυστέρηση άνω των 4 ωρών, τροφή, και εφόσον είναι αναγκαίο, διανυκτέρευση στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο (έως 3 διανυκτερεύσεις, με κόστος έως 80 ευρώ / διανυκτέρευση) και μεταφορά από και προς τον λιμένα αναχώρησης, γ) αποζημίωση ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού και της καθυστέρησης ή δ) άλλη αντισταθμιστική παροχή κατόπιν συμφωνίας.

    5. Αποζημίωση δεν δίνεται για καθυστέρηση, διακοπή, ακύρωση ή τροποποίηση του δρομολογίου σου, εφόσον οφείλονται σε λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας (ιδίως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών), συμμόρφωσης στη νομοθεσία ή σε εντολές της αρμόδιας αρχής.

    6. Με την έκδοση του εισιτηρίου σου δικαιούσαι να μεταφέρεις δωρεάν χειραποσκευές βάρους έως 50 κιλών και, εάν είσαι άτομο μειωμένης κινητικότητας, κάθε εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη μετακίνησή σου. Επιπλέον αποσκευές χρεώνονται επιπροσθέτως.

    7. Να παραδίδεις τις αποσκευές σου για φύλαξη, λαμβάνοντας σχετική απόδειξη για να διεκδικήσεις αποζημίωση, σε περίπτωση φθοράς, κλοπής ή απώλειάς τους.

    8. Έχεις δικαίωμα τροποποίησης του εισιτηρίου σου, μόνο εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και μέχρι 48 ώρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.

    9. Δικαιούσαι να ακυρώσεις το εισιτήριό σου, αν δεν έχει ήδη τροποποιηθεί, και να σου επιστραφεί ολόκληρος ο ναύλος (περιλαμβανομένων των κρατήσεων υπέρ τρίτων και ΦΠΑ), εφόσον η ακύρωση γίνει έως και 14 ημέρες πριν από τον απόπλου ή αν οφείλεται, αποδεδειγμένα, σε ανωτέρα βία. Διαφορετικά, επιστρέφεται τουλάχιστον 50% του ναύλου, οι κρατήσεις υπέρ τρίτων & ο ΦΠΑ, εφόσον η ακύρωση γίνει από 7 μέρες έως 12 ώρες πριν από την αναχώρηση.

    Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

    1. Έχεις δικαίωμα να καθίσεις στη θέση ή τον τύπο της καμπίνας που αναγράφεται στο εισιτήριό σου. Διαφορετικά, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε:

    - Υπαναχώρηση από τη σύμβαση, λαμβάνοντας την αξία του ναύλου, και αποζημίωση με ποσό προσαυξημένο κατά 100% επί της τιμής του ναύλου εισιτηρίου επιβάτη που κατέβαλες.

    - Ταξίδι σε κατώτερη θέση και αποζημίωση με ποσό ίσο με τη διαφορά της τιμής των δύο ναύλων, προσαυξημένο κατά 100%.

    - Ταξίδι σε ανώτερη θέση, ύστερα από συμφωνία με την εταιρεία, καταβάλλοντας τη διαφορά τιμής του ναύλου με έκπτωση 50%. Στην περίπτωση που ταξιδέψεις σε ανώτερη θέση με πρωτοβουλία της εταιρείας, δεν υποχρεούσαι σε καταβολή της διαφοράς.

    2. Τα δικαιώματά σου είναι διαφορετικά ανάλογα με το είδος της τροποποίησης του δρομολογίου σου, τον χρόνο που διήρκεσε, την τυχόν απώλεια κάποιας ανταπόκρισης για τη συνέχιση του ταξιδιού σου και την αιτία που την προκάλεσε. Μπορεί να περιλαμβάνουν αποζημίωση, διαμονή στο πλοίο, προώθηση στον προορισμό σου με το ίδιο ή άλλο πλοίο. Η επιλογή ανήκει σε εσένα και θα πρέπει να ασκήσεις το σχετικό δικαίωμά σου με ενυπόγραφη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου που θα σου χορηγηθεί από την εταιρεία κατά την ενημέρωσή σου.

    3. Υποχρεούσαι να ακολουθείς τους κανονισμούς του πλοίου και τις οδηγίες των μελών του πληρώματος, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ευταξία του ταξιδιού.

    4. Για οποιοδήποτε παράπονο κατά τη διάρκεια του πλου, μπορείς να απευθυνθείς στον αρμόδιο αξιωματικό του πλοίου.

    Μετά το ταξίδι

    1. Μέσα σε διάστημα δύο μηνών από το τέλος του ταξιδιού, μπορείς να διαμαρτυρηθείς κατά της ακτοπλοϊκής εταιρείας, του εκδότη του εισιτηρίου, του κατά λιμένα οριζόμενου ναυτικού πράκτορα ή του φορέα εκμετάλλευσης του λιμενικού τερματικού σταθμού, κάνοντας χρήση του ειδικού εντύπου παραπόνων που θα βρεις εντός του πλοίου, στα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων, στις λιμενικές αρχές και τις λιμενικές εγκαταστάσεις. Εφόσον δεν ικανοποιηθείς, μπορείς να απευθυνθείς στις λιμενικές αρχές επιβίβασης ή αποβίβασης ή στη διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υ.ΝΑ.Ν.Π. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να υποβάλεις αναφορά εντός 1 έτους από το περιστατικό στον Συνήγορο του Καταναλωτή ή χωρίς προθεσμία, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας.

    2. Εφόσον δικαιούσαι επιστροφή ναύλου ή αποζημίωση (π.χ. λόγω ανυπαίτιας τροποποίησης του δρομολογίου σου), οφείλεις να παραδώσεις αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου σου ή το απόκομμά του στην ακτοπλοϊκή εταιρεία ή στον εκδότη ή στον, κατά λιμένα, οριζόμενο από την εταιρεία ναυτικό πράκτορα έως και 7 ημέρες μετά την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου. Τυχόν αποδείξεις για έξοδα που έκανες, εφόσον το δρομολόγιό σου δεν πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, πρέπει να φυλάσσονται για την περίπτωση που διεκδικείς αποζημίωση.

    [04] Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο Νεοχώρι Ζίτσας

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε χορτολιβαδική και δασική έκταση του Νεοχωρίου Ζίτσας.

    Στην περιοχή βρίσκονται οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 23 άνδρες καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα, προκειμένου η φωτιά να τεθεί σε πλήρη έλεγχο και να σβήσουν όλες οι πιθανές εστίες αναζωπύρωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων, η φωτιά έχει κάνει στάχτη 3.000 στρέμματα, ενώ αναμένεται η έκθεση του δασαρχείου Ιωαννίνων.

    [05] Σφίγγει ο κλοιός στα τουρκικά πανεπιστήμια

    Σε ασφυκτικό κλοιό μπαίνουν τα πανεπιστήμια στην Τουρκία όπου έχει ξεκινήσει ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι πανεπιστημιακών που σχετίζονται με το τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν.

    Απαγορεύτηκε με εντολή του Συμβουλίου Ανώτατης Παιδείας σε όλους τους πανεπιστημιακούς στα κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια της Τουρκίας να αναλαμβάνουν υπηρεσία στο εξωτερικό, ενώ ζητείται και η άμεση επιστροφή όσων πανεπιστημιακών βρίσκονται στο εξωτερικό με βάση διεθνείς συμφωνίες, αφού αξιολογηθεί επιστημονικά η περίπτωσή τους.

    Στην οδηγία εξαιρούνται οι περιπτώσεις που σχετίζονται με τους Τούρκους πανεπιστημιακούς που μετά από πρόταση του Συμβουλίου έχουν αναλάβει υπηρεσία σε πανεπιστήμια του Καζακστάν και στην Κιργιζία.

    Όπως προκύπτει από την οδηγία, δεν πρόκειται για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά για απαγόρευση να αναλαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί υπηρεσία στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και διμερών συμφωνιών μεταξύ πανεπιστημίων.

    Σε άλλη οδηγία, το Συμβούλιο ζητεί από όλες τις πρυτανικές Αρχές να πραγματοποιήσουν εξέταση για τυχόν αντιπρυτάνεις, διευθυντές ινστιτούτων ή ανώτερων σχολών, προέδρους τμημάτων, άλλους πανεπιστημιακούς που έχουν διοικητικές θέσεις και πανεπιστημιακούς, συμπεριλαμβανομένων των ξένων υπηκόων, που έχουν σχέση με το τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, να προβούν στη συνέχεια στις απαιτούμενες διαδικασίες εναντίον αυτών και να ενημερώσουν το Συμβούλιο μέχρι τις 5 Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης:

    Απαγόρευση αποστολών στο εξωτερικό για τους Τούρκους πανεπιστημιακούς

    [06] Η χημεία στην ενίσχυση της απόδοσης των κβαντικών υπολογιστών

    Μια ακόμα σημαντική ανακάλυψη που αφορά στους κβαντικούς υπολογιστές κατάφεραν να κάνουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, η οποία αναμένεται στο μέλλον να ενισχύσει την απόδοση των υπολογιστών σε τέτοιο βαθμό που τα σημερινά συστήματα θα φαντάζουν απαρχαιωμένα.

    Οι κβαντικοί υπολογιστές είναι συσκευές που εκμεταλλεύονται χαρακτηριστικές ιδιότητες της κβαντομηχανικής για την επεξεργασία δεδομένων και την εκτέλεση υπολογισμών.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nature, η ομάδα του Δρ. Μοχάμεντ Τσουκέρ έκανε αυτή τη νέα ανακάλυψη και βασίζεται στη χρήση χημικών ουσιών. Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός της θερμοκρασίας ενός δωματίου με συγκεκριμένες χημικές ουσίες μπορεί να ενισχύσει το χρόνο που απαιτείται για την επεξεργασία των πληροφοριών.

    Η υπολογιστική έρευνα που βασίζεται στη χημεία είναι πλέον διαδεδομένη, ωστόσο οι επιστήμονες βρίσκονται ακόμα λίγα βήματα μακριά. Ωστόσο, ο Δρ. Τσουκέρ υποστηρίζει ότι η πρακτική κβαντικών υπολογιστών θα μπορούσε να είναι εφικτή μέσα επόμενα χρόνια.

    «Έχουμε κάνει τους κβαντικούς υπολογιστές πιο προσιτούς. Η χημεία μάς παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε νανοϋλικά κατ' απαίτηση, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση τεχνολογιών όπως οι κβαντικοί υπολογιστές και να κάνουν ακόμα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά τα υπολογιστικά συστήματα», δήλωσε ο ίδιος.

    [07] Η Mercedes-Benz παρουσίασε το πρώτο της αυτόνομο λεωφορείο στους δρόμους του Άμστερνταμ

    Ένα αυτόνομο λεωφορείο παρουσίασε πρόσφατα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz, το οποίο η εταιρεία χαρακτήρισε ως «οι δημόσιες μεταφορές του μέλλοντος».

    Το «Future Bus» (το Λεωφορείο του Μέλλοντος) λειτουργεί με ακόμα πιο ασφαλή τρόπο, πιο αποτελεσματικά και άνετα από τα συμβατικά λεωφορεία, ακόμα και χωρίς την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι, υποστηρίζει η εταιρεία.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Wired, ένα από τα πρωτότυπα οχήματα ακολούθησε με επιτυχία μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων μεταξύ του αεροδρομίου Σίπχολ του 'Αμστερνταμ και της κοντινής πόλης Χάρλεμ. Η διαδρομή την οποία ακολούθησε το λεωφορείο περιλάμβανε στροφές, στάσεις σε φανάρια και διασταυρώσεις, ενώ πέρασε και μέσα από σήραγγες.

    «Η συνδεσιμότητα σε συνδυασμό με τα συστήματα κάμερας και ραντάρ απογειώνουν το λεωφορείο της πόλης στο μέλλον», δήλωσε η ομάδα της Daimler που συνεργάζεται με την Mercedes-Benz για την ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

    [08] Αύριο το μεσημέρι η συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Τζακ Λιου

    Αύριο Πέμπτη, στις 2 μετά το μεσημέρι, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζακ Λιου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Εξάλλου, αύριο, ο Τζακ Λιου θα συναντηθεί και με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    [09] Β. Λεβέντης: «Η κυρία Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες δώρο στον Μητσοτάκη» είπε στο «Πρακτορείο FM»

    Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έθεσε «προ των ευθυνών της» για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» είπε ότι «η κυρία Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες δώρο στον κύριο Μητσοτάκη».

    «Αν δεν το καταλαβαίνει ή αν έχει κάποια συμφωνία μαζί του είναι μία άλλη ιστορία» είπε ο κ. Λεβέντης στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε: «Η ουσία της απλής αναλογικής είναι το "0" μπόνους. Τα άλλα, η ψήφος των ομογενών, οι περιφέρειες που λένε να κοπούν, είναι δευτερεύοντα. Το πρωτεύων είναι πώς διανέμονται οι βουλευτές και αν δωρίζονται βουλευτές, εν ονόματι της κυβερνησιμότητας, όπως λένε. Η ευθύνη είναι στη Γεννηματά. Δηλαδή να υπάρχουν μέσα στη Βουλή 50 βουλευτές που δεν τους έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός και να το λένε αυτό κυβερνησιμότητα, που να κρύβει τι; Τη μοναχοφαγία της εξουσίας. Αυτό κρύβει».

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διατύπωσε την εκτίμηση ότι στο παρελθόν οι ισχυρές κυβερνήσεις στηρίχθηκαν στους «κομματικούς στρατούς» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    «Τα μεγάλα ποσοστά τους οφείλονταν στη συναλλαγή της εξουσίας και των κομμάτων που ασκούσαν την εξουσία με τον κοσμάκη που απλά ήθελε μια δουλειά για το παιδί του» σημείωσε.

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να οδηγηθεί στη λήψη νέων μέτρων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «ενόσω δεν αφαιρούμε τις παθογένειες, τα μέτρα οσοδήποτε βαριά, θα θεσπιστούν τελικά υπό την πίεση των δανειστών».

    «Έχει κανείς αμφιβολία ότι θα καταργηθούν και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα;» διερωτήθηκε, εκτιμώντας ότι «μία οικουμενική κυβέρνηση χρειάζεται τώρα, με συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων, και πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα την κάνει σιγά-σιγά, γιατί βλέπει τις δυσκολίες».

    [10] Απαγόρευση αποστολών στο εξωτερικό για τους Τούρκους πανεπιστημιακούς

    Το Συμβούλιο Ανωτάτης Εκπαίδευσης (YOK) απαγόρευσε μέχρι νεοτέρας τις αποστολές των πανεπιστημιακών στο εξωτερικό, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, πέντε μέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

    Το YOK ζητεί επίσης να εξετασθεί «η κατάσταση» των πανεπιστημιακών που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο εξωτερικό και να κληθούν να επιστρέψουν στην Τουρκία το συντομότερο δυνατόν, εκτός εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, σύμφωνα με το Anadolu.

    Διαβάστε επίσης:

    Τουρκία: Αποκλεισμός της πρόσβασης στον ιστόπο Wikileaks

    Ανακλήθηκαν οι άδειες 21.000 εκπαιδευτικών στην Τουρκία

    Απομακρύνθηκαν περίπου 50.000 άνθρωποι από το δημόσιο της Τουρκίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 July 2016 - 10:32:33 UTC