Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ολομέλεια η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο - Την Πέμπτη η ψηφοφορία
  • [02] Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Τζακ Λιου - Συναντήσεις με Τσίπρα και Τσακαλώτο
  • [03] Η ΕΚΤ ενέκρινε τα μέτρα χαλάρωσης των capital controls
  • [04] Ερντογάν στο CNN: Οι πολίτες θέλουν τον θάνατο των «τρομοκρατών» του πραξικοπήματος

  • [01] Στην Ολομέλεια η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο - Την Πέμπτη η ψηφοφορία

    Ξεκινάει την Τρίτη στις 17:00, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 21 Ιουλίου, με την ψηφοφορία, μετά από τρεις απογευματινές συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε όλα τα κόμματα για να τοποθετηθούν αναλυτικά.

    [02] Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Τζακ Λιου - Συναντήσεις με Τσίπρα και Τσακαλώτο

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα την Τετάρτη και την Πέμπτη για να καλέσει να ενταθεί ο ρυθμός εφαρμογής «μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του σήμερα.

    Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών «θα ενθαρρύνει την (ελληνική) κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με τον αμερικανικό υπουργό Οικονομικών, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους.

    Ευρωπαϊκές δυνάμεις, ανάμεσά τους η Γερμανία, αντιμετωπίζουν ωστόσο εχθρικά κάθε ιδέα περί ελάφρυνσης χρέους, την οποία έχει προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Ο Τζακ Λιου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    Κατόπιν θα ταξιδέψει στο Τσένγκντου της Κίνας την Παρασκευή και το Σάββατο για να πάρει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20.

    [03] Η ΕΚΤ ενέκρινε τα μέτρα χαλάρωσης των capital controls

    H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την εισήγηση που είχε κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη χαλάρωση των capital controls.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΤτΕ, πρόκειται για το πακέτο που είχε προαναγγείλλει την προηγουμένη εβδομάδα στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

    Παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής την Έκθεση Νομισματικής Πολιτική,ς ο κ. Στουρνάρας είχε κάνει λόγο για:

    -Άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα).

    -Πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων.

    -Αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% των ελεύθερων κεφαλαίων που προέρχονται από το εξωτερικό.

    -Δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες».

    -Αύξηση στα όρια των υποεπιτροπών των τραπεζών (έως 250χιλ. ευρώ/ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα) καθώς και των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες χωρίς την προϋπόθεση προηγούμενης ιστορικότητας (έως 20χιλ. ευρώ/ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα). Στόχος είναι οι επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται το αργότερο σε χρόνο Τ+1, ώστε να μην επηρεάζεται η συναλλακτική τους εικόνα με τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό.

    Αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ με το οποίο θα τεθούν σε ισχύ τα παραπάνω μέτρα.

    [04] Ερντογάν στο CNN: Οι πολίτες θέλουν τον θάνατο των «τρομοκρατών» του πραξικοπήματος

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που παραχώρησε, ότι ο τουρκικός λαός επιθυμεί την επιβολή της θανατικής ποινής, που καταργήθηκε στην χώρα πριν από μία και πλέον δεκαετία, σε βάρος εκείνων που ενεπλάκησαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

    "Οι πολίτες στους δρόμους το ζήτησαν" επισήμανε ο Ερντογάν σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξης που πρόβαλε το CNN.

    "Οι πολίτες έχουν την γνώμη ότι αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να εκτελεστούν... Γιατί θα πρέπει να τους κρατάω και να τους ταϊζω στις φυλακές για τα επόμενα χρόνια, αυτό λένε οι πολίτες".

    Το CNN μετέδωσε επίσης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωστοποίησε στην ίδια συνέντευξη ότι τα επίσημα έγγραφα στο πλαίσιο της υποβολής αιτήματος για την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες.

    Μέρκελ: Η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σημάνει το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

    Η καγκελάριος της Γερμανίας τηλεφώνησε σήμερα στον πρόεδρο της Τουρκίας και του επισήμανε ότι εάν επανέλθει σε ισχύ η ποινή του θανάτου στη χώρα αυτή μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, αυτό θα σημάνει το τέλος κάθε προοπτικής εισδοχής της χώρας του στην ΕΕ, αλλά και για να εκφράσει την ανησυχία της για τις εκκαθαρίσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης αυτής, η Άγγελα Μέρκελ υπογράμμισε με «μεγάλη σαφήνεια» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Γερμανία, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, αντιτίθεται στη θανατική ποινή και για να του επισημάνει ότι αυτή δεν είναι «σε καμία περίπτωση συμβατή με μια εισδοχή στην ΕΕ», ανέφερε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Ο Λευκός Οίκος καλεί την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί τους κανόνες δικαίου

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί τους κανόνες δικαίου έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

    «Αυτό που οι αμερικανοί αξιωματούχοι θα κάνουν σαφές στους τούρκους ομολόγους τους είναι πως είναι σημαντικό γι' αυτούς να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να σεβαστούν και να τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και να προστατέψουν τις ελευθερίες που προβλέπονται από το τουρκικό Σύνταγμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    Τουρκία: Επαναλαμβάνονται οι πτήσεις από και προς τα αμερικανικά αεροδρόμια

    Ήρθησαν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στις πτήσεις από και προς αμερικανικά αεροδρόμια

    Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (Federal Aviation Administration, FAA) ήρε όλους τους περιορισμούς τους οποίους είχε επιβάλει στις πτήσεις από και προς την Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε η ίδια σε ανακοίνωσή της και μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εξ όσων γνωρίζουμε ο Φετουλάχ Γκιουλέν ζει ειρηνικά στην Πενσιλβάνια

    Η αμερικανική κυβέρνηση επέστησε την προσοχή της Τουρκίας σήμερα να μην υπερβεί τα εσκαμμένα καθώς οδηγεί ενώπιον της Δικαιοσύνης τους υπαίτιους της απόπειρας πραξικοπήματος της Παρασκευής κι επισήμανε ότι η Άγκυρα δεν έχει προς το παρόν υποβάλει επίσημο αίτημα έκδοσης του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που διαμένει στις ΗΠΑ και τον οποίο κατηγορούν οι τουρκικές αρχές ότι οργάνωσε το πραξικόπημα.

    Ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει καμιά εκτίμηση σχετικά με το αν ο Γκιουλέν εμπλέκεται καθ' οιονδήποτε τρόπο στην απόπειρα πραξικοπήματος.

    Ο ίδιος επισήμανε ότι εξ όσων γνωρίζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο ιεροκήρυκας ζει ειρηνικά στην Πενσιλβάνια.

    Ο Μαρκ Τόνερ πρόσθεσε ότι η υποβολή επίσημου αιτήματος από την Τουρκία θα ήταν ευπρόσδεκτη από τις ΗΠΑ, συνοδευόμενου όμως με τα όποια αποδεικτικά στοιχεία διαθέτει η Άγκυρα σχετικά με την εμπλοκή του.

    Καταρρέει η εκδοχή περί ομολογίας του πτέραρχου Ακίν Όζτουρκ

    Καταρρέει η εκδοχή περί ομολογίας του πρώην αρχηγού της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχου Ακίν Όζτουρκ, την οποία μετέδωσε νωρίτερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», αφού έχει διαρρεύσει ήδη στο διαδίκτυο το κείμενο από την κατάθεσή του, στην οποία υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος.

    Τα περί άρνησης του Οζτούρ μεταδόθηκαν αρχικά από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV και στη συνέχεια η κατάθεση διέρρευσε στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να ακυρώσει το πρακτορείο «Ανατολή» το αρχικό του τηλεγράφημα.

    Στην κατάθεση, όπως αυτή έχει διαρρεύσει, ο Οζτούρκ λέει «δεν έχω σχεδιάσει, ούτε διευθύνει το στρατιωτικό πραξικόπημα. Ούτε γνωρίζω ποιος το σχεδίασε και το διεύθυνε».

    Οι τουρκικές αρχές διεξήγαγαν έρευνα στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ

    Εισαγγελείς και αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες σήμερα στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, η οποία χρησιμοποιείται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Η βάση αυτή, στρατηγικής σημασίας για τις δυνάμεις που εξαπολύουν πλήγματα εναντίον του ΙΚ στο έδαφος του Ιράκ αλλά και της Συρίας, είχε κλείσει για μία ημέρα το Σάββατο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

    Οι τουρκικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει έναν ανώτερο αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας και πάνω από δέκα άλλους υπόπτους που ήταν τοποθετημένοι σε αυτή τη βάση, καθώς τους βαρύνουν υποψίες ότι πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Νεκρός ο αντιδήμαρχος περιφέρειας της Κωνσταντινούπολης

    Πέθανε ο αντιδήμαρχος της περιφέρειας Σισλί της Κωνσταντινούπολης, τον οποίο άγνωστος πυροβόλησε νωρίτερα σήμερα στο κεφάλι, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.

    Ο Τζεμίλ Τσαντάς βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από την επίθεση, η οποία δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές αν συνδέεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 July 2016 - 22:32:31 UTC